• ΗΛΕΙΑ
  • «Θέλουμε το ζωντανό και όχι το νεκροταφείο!»

«Θέλουμε το ζωντανό και όχι το νεκροταφείο!»

Με τη φράση «αναξιόπιστος και αξιολύπητος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Διαμαντόπουλος» έκλεινε κάθε φράση της τοποθέτησής του στη λαϊκή συνέλευση για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάσωσης και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί όπως «προσβλητικός και «προκλητικός», αφού, όπως τόνισε ο κ. Τσαούσης, δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συγκέντρωση, σε καμία κινητοποίηση, σε καμία συνεδρίαση!

«Ξέρετε να υπάρχει πουθενά Νοσοκομείο που να μην κάνει εφημερίες; Που να έχει προσωπικό λιγότερο από Κέντρο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαούσης και συνέχισε: «Ξέρετε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Διαμαντόπουλος πήγε στο Υπουργείο και ζήτησε την αναστολή της παθολογικής κλινικής; Ευτυχώς όμως ο Υπουργός τον έστειλε πίσω όπως πήγε. Τι έχει κάνει 4 χρόνια ο κ. Διαμαντόπουλος σαν Διοικητής; Και το σημαντικότερο, ξέρετε ότι δεν ενέταξε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Το ξέχασε…Ζητούμε την αποπομπή του κ. Διαμαντόπουλου από τη βόρεια Ηλεία».

«Θέλουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Δεν θέλουμε αυτού του είδους την αναβάθμιση που οδηγεί στο κλείσιμό του. Θέλουμε το Νοσοκομείο που είχαμε» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Πέρυσι, στις 26 Μάρτη που εγκαινιάσαμε το Μουσείο Μπελογιάννη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι θα το αναβαθμίσει και έδωσε σαφής οδηγίες και εντολές. Τι γίνεται μεταξύ Αθήνας και Πάτρας και οι αποφάσεις του Υπουργού δεν φτάνουν στην Ηλεία; Να πάρει επιτέλους θέση η πολιτική ηγεσία και να πει… το θέλουμε ή το κλείνουμε για να πάρει και την πολιτική ευθύνη, Φτάνει πια η κοροϊδία».

«Αργή και βασανιστική» χαρακτήρισε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας και συνέχισε: «Λάμπουν με την απουσία τους αυτοί που πριν 4 χρόνια μας έταζαν ένα νέο, αναβαθμισμένο Νοσοκομείο. Δεν θέλουμε το Νοσοκομείο που μας έταξαν, αλλά αυτό που μας έκλεψαν. Θέλουμε το ζωντανό Νοσοκομείο που είχαμε, όχι το νεκροταφείο».

«Βιώνουμε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος και συνέχισε: «Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Θέλουμε να ξανάρθει η ζωή στο Νοσοκομείο μας. Το Νοσοκομείο μας ήταν στην πρώτη δεκάδα. Πρέπει να δούμε τι είχαμε, που είμαστε, που πάμε; Θέλουμε αυτονόμηση. Το Νοσοκομείο μας έχει ρόλο και πρέπει να στηρίξουμε τη λειτουργία του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είπε: «Άλλα λέει η Πάτρα, άλλα η Αθήνα αλλά τελικά δεν εφαρμόζονται; Γιατί; Δεν θέλει όντως ο Διαμαντόπουλος; Γιατί τον προστατεύει η κυβέρνηση;

 

Οι υπόλοιποι φορείς

 

Κλαίγοντας και καταχειροκροτούμενος περιέγραψε από το βήμα του ομιλητή ο γιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος τις θυσίες και την αγωνία του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας να σώσει ζωές χωρίς να ξεχάσει να βροντοφωνάξει: «Το Νοσοκομείο το πουλάνε κάποιοι, κλείνει από μέσα. Ας πούμε επιτέλους τις αλήθειες. Είναι ένα σάπιο σύστημα και κάποιοι από εκεί μέσα πρέπει να φύγουν».

«Θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους» είπε ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Μισέλ Αμπουχάτμπα τονίζοντας ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος συλλέγει όλες τις καταγγελίες και τα περιστατικά προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες όπου αυτές προκύπτουν».

«Αντί για καλύτερα πάμε χειρότερα. Και οι 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έπρεπε να βρίσκονται κάθε μέρα στο Υπουργείο και να ζητάνε γιατρούς και πράγματα για το Νοσοκομείο μας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά αλλά δεν βγαίνουμε να πούμε κατόπιν ενεργειών μου» είπε στη συνέχεια η βουλευτής κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και συνέχισε: «Έχουμε κάνει επανειλημμένα επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και κάναμε και νέα μετά τις προηγούμενες συσκέψεις όπου του θέσαμε επιτακτικά θέματα και δόθηκαν σαφείς οδηγίες οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Μαζί με τον κ. Χουζούρη, ο οποίος είναι ένα άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα, πρέπει να μπουν κάποια ζητήματα επί τάπητος. Σε ότι αφορά στην πρόσληψη ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου, γνωρίζω ότι θα είναι εδώ τον Ιούνιο. Τα θέτουμε τα προβλήματα αυτά, πιέζουμε και φωνάζουμε και όποια και αν θα είναι η σημερινή απόφαση εγώ θα είμαι μαζί σας και θα σας στηρίξω. Τώρα, σε ότι αφορά την επίσκεψη Διαμαντόπουλου στην Αθήνα, δεν το γνώριζα, εδώ το άκουσα τώρα. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι από πλευράς Υπουργείου δεν υπάρχει καμία απόφαση, καμία σκέψη για κλείσιμο του Νοσοκομείου».

«Στηρίζουμε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που αποτελεί πυλώνα για την υγεία στη Βόρεια Ηλεία» είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Μπράμος και συνέχισε: «Στις πυρκαγιές του 2007 και στις πλημμύρες του 2011 το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας σήκωσε όλο το βάρος της Υγείας στην Ηλεία. Πρέπει να πάμε με λύσεις και προτάσεις στη συνάντηση της Παρασκευής στην 6η ΥΠΕ. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε λύσεις, όχι για να χωρίσουμε».

«Δεν είναι θέμα Διαμαντόπουλου. Ο Διαμαντόπουλος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος που ψάχνει η κυβέρνηση» είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και συνέχισε: «Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Υπουργείου; Αυτό είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Είναι θέμα πολιτικής και αξιοπιστίας του Υπουργείου η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού».

«Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που ζουν σήμερα από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας» είπε ο τέως δήμαρχος και γιατρός κ. Δημήτρης Ράλλης και συνέχισε: «Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη. Μαζεύουμε χρήματα για να δώσουμε διάφορα επιδόματα, αλλά όχι για προσλήψεις. Το Νοσοκομείο είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».

Στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και όχι εμπορευματοποίησή της ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στο να αναλάβει τη λειτουργία του Νοσοκομείου η Τοπική ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

«Έχουμε κάνει τα πάντα, τι άλλο να κάνουμε; Μόνο χαρακίρι δεν έχουμε κάνει. Κάθε μέρα και χειρότερα» είπε ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε: «Η πίστη μου είναι ότι θα κρατηθεί το Νοσοκομείο οφείλεται στους παράγοντές του. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα παλέψουν και θα δώσουν έναν αγώνα διαρκείας. Έναν αγώνα εντός του πραγματικού κόσμου και όχι ενός ιδεατού. Θέλουμε να φέρουμε πάλι αυτό που είχαμε και αυτό είναι εφικτό. Από αύριο πρέπει να δώσουμε έναν διαρκή αγώνα για το Νοσοκομείο με τους φορείς, τους 30.000 δημότες μας και τους κατοίκους των άλλων δήμων και τους δωρητές που είναι οι διαρκείς αιμοδότες του Νοσοκομείου. Αυτές οι συνιστώσες μπορούν να δώσουν λύση για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με σωστό πρόγραμμα και κινητοποιήσεις».

Δημόσιο Νοσοκομείο και κινητοποιήσεις στο πλαίσιο που έθεσε ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ήλιδας κ. Αναστάσιος Σμέρος ο οποίος τόνισε ότι η ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων ήταν το πρώτο βήμα για την υποβάθμιση τω Νοσοκομείων της Αμαλιάδας και της Κρέστενων.

«Ο σκοπός είναι κοινός και δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις» είπε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Σάκης Κότσιφας συνεχίζοντας: «Το θέμα είναι η υλοποίηση του υγειονομικού χάρτη κάθε κυβέρνησης και κάτω από τον μανδύα του μνημονίου κρύβεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Περίμενα αυτοκριτική από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους».

Παράλληλα, ο κ. Κότσιφας είπε: «Ο νόμος για την παραχώρηση της λειτουργίας των Νοσοκομείων στην Περιφέρεια και τους Δήμους δεν έχει υλοποιηθεί. Αν είχε, δεν θα μιλάγαμε ούτε για τον Διαμαντόπουλο ούτε για τον Χουζούρη. Θα είχαμε τον δήμο να απολογηθεί. Και επειδή φοβάμαι ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα τώρα ίσως είναι προσωρινό και αβέβαια, και λόγω εκλογών, και σε 6 μήνες θα είμαστε πάλι εδώ να κάνουμε μνημόσυνο πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το θέμα της παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Νοσοκομείου από τον δήμο».

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Ύπατος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Ανδρέας Παπαδάκος ο οποίος είπε: «Εμείς, οι Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά μαζί με τους ΑΧΕΠΑ δώσαμε ζωή στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε αν θα του την πάρουμε πίσω ή όχι. Δεν υπάρχει σύστημα, συντονισμός. Ο δήμος πρέπει να μπει στο Νοσοκομείο και να γίνει και πειρατής αν χρειαστεί για να λύσει τα προβλήματα για το καλό του τόπου. Εμείς πάντως δεν θα το αφήσουμε να κλείσει για κανέναν λόγο. Πάμε μπροστά και θα βρούμε τρόπο να το κρατήσουμε ανοιχτό. Οι 5 από τους 8 ιδρυτές των ΑΧΕΠΑ ήταν από την Ηλεία. Προγραμματίζουμε εκδήλωση και τα χρήματα που θα μαζέψουμε θα τα δώσουμε στο Νοσοκομείο».

«Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη» είπε ο τέως και υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης και συνέχισε: «Κάτι συμβαίνει και αυτό μπορεί να ξεσκεπάσει μόνο ο λαϊκός παράγοντας».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • «Θέλουμε το ζωντανό και όχι το νεκροταφείο!»

«Θέλουμε το ζωντανό και όχι το νεκροταφείο!»

Με τη φράση «αναξιόπιστος και αξιολύπητος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Διαμαντόπουλος» έκλεινε κάθε φράση της τοποθέτησής του στη λαϊκή συνέλευση για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάσωσης και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί όπως «προσβλητικός και «προκλητικός», αφού, όπως τόνισε ο κ. Τσαούσης, δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συγκέντρωση, σε καμία κινητοποίηση, σε καμία συνεδρίαση!

«Ξέρετε να υπάρχει πουθενά Νοσοκομείο που να μην κάνει εφημερίες; Που να έχει προσωπικό λιγότερο από Κέντρο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαούσης και συνέχισε: «Ξέρετε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Διαμαντόπουλος πήγε στο Υπουργείο και ζήτησε την αναστολή της παθολογικής κλινικής; Ευτυχώς όμως ο Υπουργός τον έστειλε πίσω όπως πήγε. Τι έχει κάνει 4 χρόνια ο κ. Διαμαντόπουλος σαν Διοικητής; Και το σημαντικότερο, ξέρετε ότι δεν ενέταξε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Το ξέχασε…Ζητούμε την αποπομπή του κ. Διαμαντόπουλου από τη βόρεια Ηλεία».

«Θέλουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Δεν θέλουμε αυτού του είδους την αναβάθμιση που οδηγεί στο κλείσιμό του. Θέλουμε το Νοσοκομείο που είχαμε» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Πέρυσι, στις 26 Μάρτη που εγκαινιάσαμε το Μουσείο Μπελογιάννη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι θα το αναβαθμίσει και έδωσε σαφής οδηγίες και εντολές. Τι γίνεται μεταξύ Αθήνας και Πάτρας και οι αποφάσεις του Υπουργού δεν φτάνουν στην Ηλεία; Να πάρει επιτέλους θέση η πολιτική ηγεσία και να πει… το θέλουμε ή το κλείνουμε για να πάρει και την πολιτική ευθύνη, Φτάνει πια η κοροϊδία».

«Αργή και βασανιστική» χαρακτήρισε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας και συνέχισε: «Λάμπουν με την απουσία τους αυτοί που πριν 4 χρόνια μας έταζαν ένα νέο, αναβαθμισμένο Νοσοκομείο. Δεν θέλουμε το Νοσοκομείο που μας έταξαν, αλλά αυτό που μας έκλεψαν. Θέλουμε το ζωντανό Νοσοκομείο που είχαμε, όχι το νεκροταφείο».

«Βιώνουμε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος και συνέχισε: «Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Θέλουμε να ξανάρθει η ζωή στο Νοσοκομείο μας. Το Νοσοκομείο μας ήταν στην πρώτη δεκάδα. Πρέπει να δούμε τι είχαμε, που είμαστε, που πάμε; Θέλουμε αυτονόμηση. Το Νοσοκομείο μας έχει ρόλο και πρέπει να στηρίξουμε τη λειτουργία του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είπε: «Άλλα λέει η Πάτρα, άλλα η Αθήνα αλλά τελικά δεν εφαρμόζονται; Γιατί; Δεν θέλει όντως ο Διαμαντόπουλος; Γιατί τον προστατεύει η κυβέρνηση;

 

Οι υπόλοιποι φορείς

 

Κλαίγοντας και καταχειροκροτούμενος περιέγραψε από το βήμα του ομιλητή ο γιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος τις θυσίες και την αγωνία του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας να σώσει ζωές χωρίς να ξεχάσει να βροντοφωνάξει: «Το Νοσοκομείο το πουλάνε κάποιοι, κλείνει από μέσα. Ας πούμε επιτέλους τις αλήθειες. Είναι ένα σάπιο σύστημα και κάποιοι από εκεί μέσα πρέπει να φύγουν».

«Θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους» είπε ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Μισέλ Αμπουχάτμπα τονίζοντας ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος συλλέγει όλες τις καταγγελίες και τα περιστατικά προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες όπου αυτές προκύπτουν».

«Αντί για καλύτερα πάμε χειρότερα. Και οι 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έπρεπε να βρίσκονται κάθε μέρα στο Υπουργείο και να ζητάνε γιατρούς και πράγματα για το Νοσοκομείο μας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά αλλά δεν βγαίνουμε να πούμε κατόπιν ενεργειών μου» είπε στη συνέχεια η βουλευτής κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και συνέχισε: «Έχουμε κάνει επανειλημμένα επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και κάναμε και νέα μετά τις προηγούμενες συσκέψεις όπου του θέσαμε επιτακτικά θέματα και δόθηκαν σαφείς οδηγίες οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Μαζί με τον κ. Χουζούρη, ο οποίος είναι ένα άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα, πρέπει να μπουν κάποια ζητήματα επί τάπητος. Σε ότι αφορά στην πρόσληψη ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου, γνωρίζω ότι θα είναι εδώ τον Ιούνιο. Τα θέτουμε τα προβλήματα αυτά, πιέζουμε και φωνάζουμε και όποια και αν θα είναι η σημερινή απόφαση εγώ θα είμαι μαζί σας και θα σας στηρίξω. Τώρα, σε ότι αφορά την επίσκεψη Διαμαντόπουλου στην Αθήνα, δεν το γνώριζα, εδώ το άκουσα τώρα. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι από πλευράς Υπουργείου δεν υπάρχει καμία απόφαση, καμία σκέψη για κλείσιμο του Νοσοκομείου».

«Στηρίζουμε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που αποτελεί πυλώνα για την υγεία στη Βόρεια Ηλεία» είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Μπράμος και συνέχισε: «Στις πυρκαγιές του 2007 και στις πλημμύρες του 2011 το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας σήκωσε όλο το βάρος της Υγείας στην Ηλεία. Πρέπει να πάμε με λύσεις και προτάσεις στη συνάντηση της Παρασκευής στην 6η ΥΠΕ. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε λύσεις, όχι για να χωρίσουμε».

«Δεν είναι θέμα Διαμαντόπουλου. Ο Διαμαντόπουλος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος που ψάχνει η κυβέρνηση» είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και συνέχισε: «Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Υπουργείου; Αυτό είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Είναι θέμα πολιτικής και αξιοπιστίας του Υπουργείου η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού».

«Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που ζουν σήμερα από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας» είπε ο τέως δήμαρχος και γιατρός κ. Δημήτρης Ράλλης και συνέχισε: «Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη. Μαζεύουμε χρήματα για να δώσουμε διάφορα επιδόματα, αλλά όχι για προσλήψεις. Το Νοσοκομείο είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».

Στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και όχι εμπορευματοποίησή της ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στο να αναλάβει τη λειτουργία του Νοσοκομείου η Τοπική ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

«Έχουμε κάνει τα πάντα, τι άλλο να κάνουμε; Μόνο χαρακίρι δεν έχουμε κάνει. Κάθε μέρα και χειρότερα» είπε ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε: «Η πίστη μου είναι ότι θα κρατηθεί το Νοσοκομείο οφείλεται στους παράγοντές του. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα παλέψουν και θα δώσουν έναν αγώνα διαρκείας. Έναν αγώνα εντός του πραγματικού κόσμου και όχι ενός ιδεατού. Θέλουμε να φέρουμε πάλι αυτό που είχαμε και αυτό είναι εφικτό. Από αύριο πρέπει να δώσουμε έναν διαρκή αγώνα για το Νοσοκομείο με τους φορείς, τους 30.000 δημότες μας και τους κατοίκους των άλλων δήμων και τους δωρητές που είναι οι διαρκείς αιμοδότες του Νοσοκομείου. Αυτές οι συνιστώσες μπορούν να δώσουν λύση για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με σωστό πρόγραμμα και κινητοποιήσεις».

Δημόσιο Νοσοκομείο και κινητοποιήσεις στο πλαίσιο που έθεσε ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ήλιδας κ. Αναστάσιος Σμέρος ο οποίος τόνισε ότι η ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων ήταν το πρώτο βήμα για την υποβάθμιση τω Νοσοκομείων της Αμαλιάδας και της Κρέστενων.

«Ο σκοπός είναι κοινός και δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις» είπε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Σάκης Κότσιφας συνεχίζοντας: «Το θέμα είναι η υλοποίηση του υγειονομικού χάρτη κάθε κυβέρνησης και κάτω από τον μανδύα του μνημονίου κρύβεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Περίμενα αυτοκριτική από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους».

Παράλληλα, ο κ. Κότσιφας είπε: «Ο νόμος για την παραχώρηση της λειτουργίας των Νοσοκομείων στην Περιφέρεια και τους Δήμους δεν έχει υλοποιηθεί. Αν είχε, δεν θα μιλάγαμε ούτε για τον Διαμαντόπουλο ούτε για τον Χουζούρη. Θα είχαμε τον δήμο να απολογηθεί. Και επειδή φοβάμαι ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα τώρα ίσως είναι προσωρινό και αβέβαια, και λόγω εκλογών, και σε 6 μήνες θα είμαστε πάλι εδώ να κάνουμε μνημόσυνο πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το θέμα της παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Νοσοκομείου από τον δήμο».

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Ύπατος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Ανδρέας Παπαδάκος ο οποίος είπε: «Εμείς, οι Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά μαζί με τους ΑΧΕΠΑ δώσαμε ζωή στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε αν θα του την πάρουμε πίσω ή όχι. Δεν υπάρχει σύστημα, συντονισμός. Ο δήμος πρέπει να μπει στο Νοσοκομείο και να γίνει και πειρατής αν χρειαστεί για να λύσει τα προβλήματα για το καλό του τόπου. Εμείς πάντως δεν θα το αφήσουμε να κλείσει για κανέναν λόγο. Πάμε μπροστά και θα βρούμε τρόπο να το κρατήσουμε ανοιχτό. Οι 5 από τους 8 ιδρυτές των ΑΧΕΠΑ ήταν από την Ηλεία. Προγραμματίζουμε εκδήλωση και τα χρήματα που θα μαζέψουμε θα τα δώσουμε στο Νοσοκομείο».

«Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη» είπε ο τέως και υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης και συνέχισε: «Κάτι συμβαίνει και αυτό μπορεί να ξεσκεπάσει μόνο ο λαϊκός παράγοντας».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων