• ΗΛΕΙΑ
  • Θα πάει ο Δήμαρχος Λυμπέρης στον Κικίλια

Θα πάει ο Δήμαρχος Λυμπέρης στον Κικίλια

Γενίτσαρος Πυργιώτης με… την κακή έννοια!

Η «επιβίωση» του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και οι άμεσες και μόνιμες λύσεις που πρέπει να δοθούν προς την κατεύθυνση αυτή ήταν, όπως εξάλλου αναμενόταν, το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Η συνάντηση αλλά ακόμα και η «σύγκρουση» αν χρειαστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι μονόδρομος, όπως μονόδρομος είναι και το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, της πόλης και σύσσωμης της βόρειας Ηλείας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της νοσηλευτικής μονάδας.

Για ακόμα μια φορά ο «απερχόμενος» Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας δεν απέφυγε… το «στόλισμα», με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη να δίνει… «ρεσιτάλ από τα παλιά», ενώ φυσικά στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης.

 

«Παραιτήσεις και κατάληψη…»

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε μεταξύ άλλων: «Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι απαραίτητο για την παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό και δεν το λέμε εμείς, το λένε όλες οι σοβαρές μελέτες που έχουν γίνει, με τελευταία αυτή του 2010-2012. Οι ισχυρισμοί ότι δεν χρειάζεται η Αμαλιάδα αναλογεί με τις χώρες της Ανατολίας και του τρίτου κόσμου.

Όχι σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο αλλά με αυτόν της τελευταίας χώρας της Ευρώπης θα έπρεπε να έχουμε 350 κλίνες. Ο Πύργος έχει 150-170, η Αμαλιάδα άλλα 100 και πόσα λείπουν ακόμα;

Δεν υπάρχει πιθανότητα μια Παθολογική με 25-30 κρεβάτια να εξυπηρετήσει όλο το νομό, χρειάζεται και η Παθολογική της Αμαλιάδας. Χρειάζεται να κάνουμε 30 εφημερίες το μήνα και εισαγωγές.

Το 2012 όμως έγιναν οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και έχουμε έναν, που τοποθετήθηκε Διοικητής, Γενίτσαρος Πυργιώτης με την κακή έννοια, την τοπικιστική, να συνεχίζει την εντεταλμένη του υπηρεσία που είναι να κλείσει το Νοσοκομείο.

Μάλιστα ο ίδιος έγραφε κάπου ότι φεύγει, αλλά ο σπόρος του μένει. Ο σπόρος του ήταν να καταστρέψει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει, έχει διαλυθεί. Το Νοσοκομείο θα σταθεί από τους συντελεστές του, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να το πιστέψουν.

Σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, όπως ο Ανδρέας Παπαδάκος που προσέφερε 500.000 ευρώ.

Έχουμε έναν Οργανισμό που πρέπει να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου και θέλουμε και αυτόνομη διοίκησης της μονάδας.

Επικοινώνησα με τους Υφυπουργούς και τους Διοικητές των ΥΠΕ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσει το Νοσοκομείο. Η 6η ΥΠΕ μας δίνει 50.000 ευρώ για τη σύνδεση της νέας πτέρυγας. Για πρώτη φορά 14 Γενικοί γιατροί θα κάνουν εφημερία στην Αμαλιάδα.

Εγώ θα καλέσω τη Διοίκηση του Νοσοκομείου από την 1η Νοεμβρίου να βγάλει πρόγραμμα για 30 εφημερίες που θα γίνονται στη νέα πτέρυγα, στα σύγχρονα ιατρεία. Επίσης θα ζητήσω να γυρίσουν οι γιατροί, όπως στην Κυπαρισσία.

Πιστεύω ότι θα γίνει. Αν δεν γίνει θα ζητήσω τις παρατήσεις όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αναπληρωματικών και μαζί με τη δική μου θα τις πάω στο Υπουργείο και μετά θα κηρύξω την κατάληψη του Νοσοκομείου μαζί με κάλεσμα, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και σε όποιος γιατρό θέλει, σε όλο τον κόσμο, να έρθει να δουλέψει.

Τρέλα αυτοί, τρέλα και εμείς. Και πιστεύω ότι και η κοινωνία θα είναι εδώ, μαζί μας».

 

«Μέτωπο και με τους άλλους δήμους»

«Αυτό είναι το πρόβλημα; Οι 14 Γενικοί Γιατροί; Και μετά τι γίνετε;» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή μας κοροϊδεύει. Ζητήσαμε συνάντηση με τον νέο Υπουργό και μας ζήτησε πίστωση χρόνου.

Χρειάζεται σύμπνοια και θα έπρεπε να είχαμε σήμερα εδώ φορείς και δημάρχους από τους άλλους δύο δήμους για να κάνουμε κάτι από κοινού, χωρίς να υπάρχει το τι έκανα εγώ, τι έκανες εσύ.

Όλοι μαζί στον Υπουργό, μια διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή των δημάρχων της βόρειας Ηλείας, των βουλευτών και των περιφερειακών συμβούλων για να πάρουμε έμπρακτες διαβεβαιώσεις και όχι στα λόγια».

 

«Τις ξέρουν τις ανάγκες»

«Δεν χρειάζεται να πάμε εμείς επάνω και να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν τις ανάγκες» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας και συνέχισε: «Τις ξέρουν τις ανάγκες αλλά εφαρμόζουν την λογική της πολιτικής του κόστους».

Παράλληλα ο κ. Κολόσακας τόνισε ότι για τον λόγο αυτό, ακόμα και αν ζητηθεί, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα παραδώσει τις παραιτήσεις της.

 

«Να τελειώσει επιτέλους το κρυφτούλι»

«Οι επικεφαλής των παρατάξεων μαζί με τους δημάρχους του Κάμπου να πάνε στον Κικίλια και το ραντεβού θα το κλείσει ο τοπικός βουλευτής. Να τελειώσει επιτέλους το κρυφτούλι» είπε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης και συνέχισε: «Ποιος μυθομανής έπεισε τον δήμαρχο να πηγαίνει στο Εισαγγελέα και να καταγγέλλει έναν Διοικητή; Εμείς τον δήμαρχο τον θέλουμε να πηγαίνει να συγκρούεται με τον υπουργό και να διεκδικεί και όχι με τον Διοικητή του Νοσοκομείου».

Παράλληλα ο κ. Κράλλης αναφέρθηκε στην δωρεά του κ. Ανδρέα Παπαδάκου και χαιρέτισε την ίδρυση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. αλλά τόνισε: «Ο Σ.Φ.Ι.Ν.Α δεν είναι συνδικαλιστικό ούτε πολιτικό όργανο, να μαζέψει 5.000 κόσμο για να έχει δύναμη ή να βάζει λεωφορεία να ανεβάζει κόσμο στην Αθήνα».

 

«Θέλουμε συγκροτημένη πρόταση»

«Λάθος τακτική και άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άμαλιάδας κ. Τάκης Τσαούσης, συγκρίνοντας την μετακίνηση της Παθολόγου με το εντέλλεσθε της προηγούμενης εβδομάδας στον Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσαούσης είπε: «Το σχέδιο για να επιτύχει θέλει συναινέσεις, θέλει συζήτηση, θέλει χρηματοδοτήσεις. Έχετε ξεχάσει όλο αυτό το διάστημα ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο Ιατρικός Σύλλογος οποίος, είτε το θέλετε είτε όχι, θα συμμετέχει.

Θα έπρεπε να περιμένουμε από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου να μας πει τι θέλει αλλά για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει η ευθύνη να φύγει από την 6η ΥΠΕ και να πάει στα Νοσοκομεία. Θέλουμε 6- 7 παθολόγους, θέλουμε εξαρχής στήσιμο του Νοσοκομείο, θέλουμε συγκροτημένη πρόταση».

 

«Χρειάζεται πολιτική βούληση»

Στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, κάτι που επανέλαβε πολλές φορές, αλλά και στους λάθους χειρισμούς που έγιναν όταν η Αμαλιάδα κέρδισε «κάτι» και μετά «ζητούσε τα πάντα» με αποτέλεσμα «να πάρει το τίποτα» στάθηκε ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας, αναφερόμενος σε όλες τις κινήσεις που έκανε η Ένωση.

Ο κ. Σδούγας επανέλαβε ότι η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αμαλιάδας έχει καταρτισμένο πρόγραμμα προτάσεων, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλει η πολιτική ηγεσία να κάνω, ζήτησε την αύξηση του πλαφόν των εφημεριών, την κατανομή των εφημεριών σε Πύργο και Αμαλιάδα, την κάλυψη των εφημεριών με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, αλλά και πάλι… την πολιτική βούληση».

 

«Εδώ και τώρα στην πολιτική ηγεσία»

Στην κατάρτιση σχεδίου και επίσημων προτάσεων για το τι θέλουμε να κάνουμε με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στο πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ενώ καταλήγοντας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εδώ και τώρα να πάμε στην πολιτική ηγεσία για να μας ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Εμείς θα βρεθούμε στην Αθήνα, στην Πανελλήνια κινητοποίηση ή όποια άλλη στιγμή για να απαιτήσουμε το νοσοκομείο που μας αξίζει».

«Μην σταματάτε να συζητάτε για το Νοσοκομείο»

Σε όλους τους χειρισμούς, σε όλα τα εντέλλεσθε, σε όλα τα βήματα που έκανε το νοσοκομείο εμπρός και στις «τρικλοποδιές» που έφαγε πηγαίνοντας πάλι πίσω αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης ο οποίος συνεχάρη τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που μέσα σε αυτό το κλίμα κατάφεραν να το κρατήσουν ανοιχτό.

«Να πάμε στην πολιτική ηγεσία με το πλαίσιο που έχουν θέσει οι γιατροί» είπε ο κ. Χουζούρης και συνέχισε: «Μην σταματάτε όμως να μιλάτε για το Νοσοκομείο. Σήμερα ήταν η Παθολογική, αύριο μπορεί να είναι το Χειρουργικό».

Τέλος, ο κ. Χουζούρης εξέφρασε και ένα παράπονο λέγοντας: «Υπάρχουν και δυνάμεις στην Αμαλιάδα που δεν θέλουν να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό με τους γιατρούς να μην θέλουν καν να έρθουν σε αυτό. Αυτό το κλίμα προσπαθούμε αναστρέψουμε τους τελευταίους μήνες».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και από άλλους φορείς και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν με τη σειρά τους άμεσες επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και «θωράκιση» του Νοσοκομείου.

Η Απόφαση τελικά που πάρθηκε είναι να επισκεφθεί ο κ. Λυμπέρης τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια .

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Θα πάει ο Δήμαρχος Λυμπέρης στον Κικίλια

Θα πάει ο Δήμαρχος Λυμπέρης στον Κικίλια

Γενίτσαρος Πυργιώτης με… την κακή έννοια!

Η «επιβίωση» του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και οι άμεσες και μόνιμες λύσεις που πρέπει να δοθούν προς την κατεύθυνση αυτή ήταν, όπως εξάλλου αναμενόταν, το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Η συνάντηση αλλά ακόμα και η «σύγκρουση» αν χρειαστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι μονόδρομος, όπως μονόδρομος είναι και το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, της πόλης και σύσσωμης της βόρειας Ηλείας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της νοσηλευτικής μονάδας.

Για ακόμα μια φορά ο «απερχόμενος» Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας δεν απέφυγε… το «στόλισμα», με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη να δίνει… «ρεσιτάλ από τα παλιά», ενώ φυσικά στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης.

 

«Παραιτήσεις και κατάληψη…»

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε μεταξύ άλλων: «Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι απαραίτητο για την παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό και δεν το λέμε εμείς, το λένε όλες οι σοβαρές μελέτες που έχουν γίνει, με τελευταία αυτή του 2010-2012. Οι ισχυρισμοί ότι δεν χρειάζεται η Αμαλιάδα αναλογεί με τις χώρες της Ανατολίας και του τρίτου κόσμου.

Όχι σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο αλλά με αυτόν της τελευταίας χώρας της Ευρώπης θα έπρεπε να έχουμε 350 κλίνες. Ο Πύργος έχει 150-170, η Αμαλιάδα άλλα 100 και πόσα λείπουν ακόμα;

Δεν υπάρχει πιθανότητα μια Παθολογική με 25-30 κρεβάτια να εξυπηρετήσει όλο το νομό, χρειάζεται και η Παθολογική της Αμαλιάδας. Χρειάζεται να κάνουμε 30 εφημερίες το μήνα και εισαγωγές.

Το 2012 όμως έγιναν οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και έχουμε έναν, που τοποθετήθηκε Διοικητής, Γενίτσαρος Πυργιώτης με την κακή έννοια, την τοπικιστική, να συνεχίζει την εντεταλμένη του υπηρεσία που είναι να κλείσει το Νοσοκομείο.

Μάλιστα ο ίδιος έγραφε κάπου ότι φεύγει, αλλά ο σπόρος του μένει. Ο σπόρος του ήταν να καταστρέψει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει, έχει διαλυθεί. Το Νοσοκομείο θα σταθεί από τους συντελεστές του, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να το πιστέψουν.

Σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, όπως ο Ανδρέας Παπαδάκος που προσέφερε 500.000 ευρώ.

Έχουμε έναν Οργανισμό που πρέπει να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου και θέλουμε και αυτόνομη διοίκησης της μονάδας.

Επικοινώνησα με τους Υφυπουργούς και τους Διοικητές των ΥΠΕ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσει το Νοσοκομείο. Η 6η ΥΠΕ μας δίνει 50.000 ευρώ για τη σύνδεση της νέας πτέρυγας. Για πρώτη φορά 14 Γενικοί γιατροί θα κάνουν εφημερία στην Αμαλιάδα.

Εγώ θα καλέσω τη Διοίκηση του Νοσοκομείου από την 1η Νοεμβρίου να βγάλει πρόγραμμα για 30 εφημερίες που θα γίνονται στη νέα πτέρυγα, στα σύγχρονα ιατρεία. Επίσης θα ζητήσω να γυρίσουν οι γιατροί, όπως στην Κυπαρισσία.

Πιστεύω ότι θα γίνει. Αν δεν γίνει θα ζητήσω τις παρατήσεις όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αναπληρωματικών και μαζί με τη δική μου θα τις πάω στο Υπουργείο και μετά θα κηρύξω την κατάληψη του Νοσοκομείου μαζί με κάλεσμα, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και σε όποιος γιατρό θέλει, σε όλο τον κόσμο, να έρθει να δουλέψει.

Τρέλα αυτοί, τρέλα και εμείς. Και πιστεύω ότι και η κοινωνία θα είναι εδώ, μαζί μας».

 

«Μέτωπο και με τους άλλους δήμους»

«Αυτό είναι το πρόβλημα; Οι 14 Γενικοί Γιατροί; Και μετά τι γίνετε;» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή μας κοροϊδεύει. Ζητήσαμε συνάντηση με τον νέο Υπουργό και μας ζήτησε πίστωση χρόνου.

Χρειάζεται σύμπνοια και θα έπρεπε να είχαμε σήμερα εδώ φορείς και δημάρχους από τους άλλους δύο δήμους για να κάνουμε κάτι από κοινού, χωρίς να υπάρχει το τι έκανα εγώ, τι έκανες εσύ.

Όλοι μαζί στον Υπουργό, μια διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή των δημάρχων της βόρειας Ηλείας, των βουλευτών και των περιφερειακών συμβούλων για να πάρουμε έμπρακτες διαβεβαιώσεις και όχι στα λόγια».

 

«Τις ξέρουν τις ανάγκες»

«Δεν χρειάζεται να πάμε εμείς επάνω και να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν τις ανάγκες» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας και συνέχισε: «Τις ξέρουν τις ανάγκες αλλά εφαρμόζουν την λογική της πολιτικής του κόστους».

Παράλληλα ο κ. Κολόσακας τόνισε ότι για τον λόγο αυτό, ακόμα και αν ζητηθεί, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα παραδώσει τις παραιτήσεις της.

 

«Να τελειώσει επιτέλους το κρυφτούλι»

«Οι επικεφαλής των παρατάξεων μαζί με τους δημάρχους του Κάμπου να πάνε στον Κικίλια και το ραντεβού θα το κλείσει ο τοπικός βουλευτής. Να τελειώσει επιτέλους το κρυφτούλι» είπε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης και συνέχισε: «Ποιος μυθομανής έπεισε τον δήμαρχο να πηγαίνει στο Εισαγγελέα και να καταγγέλλει έναν Διοικητή; Εμείς τον δήμαρχο τον θέλουμε να πηγαίνει να συγκρούεται με τον υπουργό και να διεκδικεί και όχι με τον Διοικητή του Νοσοκομείου».

Παράλληλα ο κ. Κράλλης αναφέρθηκε στην δωρεά του κ. Ανδρέα Παπαδάκου και χαιρέτισε την ίδρυση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. αλλά τόνισε: «Ο Σ.Φ.Ι.Ν.Α δεν είναι συνδικαλιστικό ούτε πολιτικό όργανο, να μαζέψει 5.000 κόσμο για να έχει δύναμη ή να βάζει λεωφορεία να ανεβάζει κόσμο στην Αθήνα».

 

«Θέλουμε συγκροτημένη πρόταση»

«Λάθος τακτική και άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άμαλιάδας κ. Τάκης Τσαούσης, συγκρίνοντας την μετακίνηση της Παθολόγου με το εντέλλεσθε της προηγούμενης εβδομάδας στον Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσαούσης είπε: «Το σχέδιο για να επιτύχει θέλει συναινέσεις, θέλει συζήτηση, θέλει χρηματοδοτήσεις. Έχετε ξεχάσει όλο αυτό το διάστημα ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο Ιατρικός Σύλλογος οποίος, είτε το θέλετε είτε όχι, θα συμμετέχει.

Θα έπρεπε να περιμένουμε από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου να μας πει τι θέλει αλλά για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει η ευθύνη να φύγει από την 6η ΥΠΕ και να πάει στα Νοσοκομεία. Θέλουμε 6- 7 παθολόγους, θέλουμε εξαρχής στήσιμο του Νοσοκομείο, θέλουμε συγκροτημένη πρόταση».

 

«Χρειάζεται πολιτική βούληση»

Στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, κάτι που επανέλαβε πολλές φορές, αλλά και στους λάθους χειρισμούς που έγιναν όταν η Αμαλιάδα κέρδισε «κάτι» και μετά «ζητούσε τα πάντα» με αποτέλεσμα «να πάρει το τίποτα» στάθηκε ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας, αναφερόμενος σε όλες τις κινήσεις που έκανε η Ένωση.

Ο κ. Σδούγας επανέλαβε ότι η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αμαλιάδας έχει καταρτισμένο πρόγραμμα προτάσεων, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλει η πολιτική ηγεσία να κάνω, ζήτησε την αύξηση του πλαφόν των εφημεριών, την κατανομή των εφημεριών σε Πύργο και Αμαλιάδα, την κάλυψη των εφημεριών με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, αλλά και πάλι… την πολιτική βούληση».

 

«Εδώ και τώρα στην πολιτική ηγεσία»

Στην κατάρτιση σχεδίου και επίσημων προτάσεων για το τι θέλουμε να κάνουμε με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στο πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ενώ καταλήγοντας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εδώ και τώρα να πάμε στην πολιτική ηγεσία για να μας ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Εμείς θα βρεθούμε στην Αθήνα, στην Πανελλήνια κινητοποίηση ή όποια άλλη στιγμή για να απαιτήσουμε το νοσοκομείο που μας αξίζει».

«Μην σταματάτε να συζητάτε για το Νοσοκομείο»

Σε όλους τους χειρισμούς, σε όλα τα εντέλλεσθε, σε όλα τα βήματα που έκανε το νοσοκομείο εμπρός και στις «τρικλοποδιές» που έφαγε πηγαίνοντας πάλι πίσω αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης ο οποίος συνεχάρη τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που μέσα σε αυτό το κλίμα κατάφεραν να το κρατήσουν ανοιχτό.

«Να πάμε στην πολιτική ηγεσία με το πλαίσιο που έχουν θέσει οι γιατροί» είπε ο κ. Χουζούρης και συνέχισε: «Μην σταματάτε όμως να μιλάτε για το Νοσοκομείο. Σήμερα ήταν η Παθολογική, αύριο μπορεί να είναι το Χειρουργικό».

Τέλος, ο κ. Χουζούρης εξέφρασε και ένα παράπονο λέγοντας: «Υπάρχουν και δυνάμεις στην Αμαλιάδα που δεν θέλουν να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό με τους γιατρούς να μην θέλουν καν να έρθουν σε αυτό. Αυτό το κλίμα προσπαθούμε αναστρέψουμε τους τελευταίους μήνες».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και από άλλους φορείς και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν με τη σειρά τους άμεσες επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και «θωράκιση» του Νοσοκομείου.

Η Απόφαση τελικά που πάρθηκε είναι να επισκεφθεί ο κ. Λυμπέρης τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια .

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων