21.8 C
Pýrgos
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Θοδωρής Τσαπάρας: «Ήταν τιμή για μένα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης μου»

spot_img

Προτεινόμενα

Αποχωρώντας από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, την οποία κατείχα την τελευταία διετία, θα ήθελα να εκφράσω τα ακόλουθα:

Ήταν τιμή για μένα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον β’ αρχαιότερο Ραδιοφωνικό Σταθμό της χώρας μας, και δη της πόλης μου. Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας μου μαζί με τους ανθρώπους που συνεργάστηκα καταφέραμε τα εξής:

Ενεργή συμμετοχή 2 ετών στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Ελλάδας, θέτοντας το Ραδιοφωνικό Μουσείο της πόλης μας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, υπό την αιγίδα και την προστασία της Ένωσης.

Δημιουργία Ραδιοφωνικού Μουσείου, στεγάζοντας εντός του πολύτιμα ιστορικά, αντικείμενα (μηχανήματα, εξαρτήματα, μπομπίνες…) ανεκτίμητης αξίας που αποδεικνύουν και αναδεικνύουν περίτρανα, την ιστορική σημαντικότητα του Σταθμού.

Αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου (εσωτερικός χώρος υποδοχής, χώρος σύσκεψης, αναδιαμόρφωση και αισθητική επιμέλεια του κυρίως Studio καθώς και δημιουργία του Studio 2), καθώς και εξωτερικές παρεμβάσεις (πρόσβαση και στάση ΑΜΕΑ).

Ανάκτηση της ιστορικά πολύτιμης και ανεκτίμητης αξίας Δισκοθήκης του Σταθμού, αποτελούμενη από 15.072 δίσκους βινυλίου σε άριστη κατάσταση,δισκοι, χρονολογούμενοι από τις αρχές του περασμένου αιώνα και ευρισκόμενοι από το 1991 ξεχασμένοι κάπου… σε έναν χώρο της Κοινωφελούς του Δήμου μας. Πλέον, αυτή η μουσική κληρονομιά της πόλης μας στεγάζεται σε έναν αξιοπρεπή και ασφαλή μουσικό χώρο του Ρ.Σ.

Αναβάθμιση της μουσικής ποιότητας του Σταθμού, σεβόμενοι την ιστορία του, την κουλτούρα του και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του. Προσθέσαμε ιδιαίτερα στοιχεία όπως τραγούδια από το παρελθόν (Back track, Ρεμπέτικη Καληνύχτα), επιλεκτικές μουσικές εποχής (Χειμώνας, Καλοκαίρι…), ανάλογο εορταστικό ύφος (Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα…), θεματικές εκπομπές (Jazz, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές), έτσι συντελέσαμε στην αύξηση της ακροαματικότητας του ΡΣ καθώς και στην προβολή της πολιτιστικής του ταυτότητας.

Στήριξη όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, καλλιτεχνικά δρώμενα), με ευγενικές χορηγίες και χορηγίες επικοινωνίας. Στηρίξαμε το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2018, φιλοξενώντας αρκετούς τραγουδιστές και ηθοποιούς στο Studio του Σταθμού μας και στο Μουσείο μας, προβάλλοντας την κουλτούρα καθώς και περιηγώντας τους στην περιοχή μας, προβάλλοντας την ιστορία του τόπου μας. Στηρίξαμε επίσης τις δραστηριότητες του Πολυχώρου, προσκαλώντας στο Studio μας πνευματικούς ανθρώπους, προάγοντας την Επιστήμη, την Κουλτούρα και την Τέχνη.

Προβολή του Σταθμού μέσω ποικίλων εκδηλώσεων ψυχαγωγικών (κοπή πίτας, βραβεύσεις…), αλλά και εκπαιδευτικών (επισκέψεις σχολείων στον χώρο του μουσείου κ.α).

Έντονη προσπάθεια μέσω Υπομνήματος, προς τον τέως Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά (14/03/19), κατόπιν και της επίσκεψης και της συνέντευξης του στο σταθμό μας (θέρος 2018), προκειμένου να ενισχυθεί η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του ΡΣ και να αποσαφηνιστεί το Νομικό Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού με μορφή ΝΙΠΔ. Άξιον αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως οι υποχρεώσεις του Ρ.Σ καθώς και οι υπάλληλοι του Ρ.Σ ΔΕΝ αμείβονται από τον Δήμο.

Επιτυχή διεκδίκηση, σε συνεργασία με την Ένωση ΕΔΗΡΤ ΜΜΕ, καλύτερων οικονομικών συμφωνιών απέναντι σε Εταιρείες Πνευματικών Δικαιωμάτων ετήσιας συνδρομής, καθώς και σε ηθικότερη – λογικότερη ρύθμιση οφειλών.

Επιτυχείς οικονομικοί διακανονισμοί πολυετών χρεών του Σταθμού (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΓΕΑ…) διασφαλίζοντας μερικώς την οικονομική λειτουργία του.

Επιστολές (20/11/18) προς Προέδρους: Πανηλειακού Συλλόγου Ν. Υόρκης (Σωτ. Κωνσταντακόπουλο, Λυκογιάννη Ντίνο πρώην Πρόεδρο), Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά (Α. Παπαδόπουλο), καθώς και προς τον τέως Περιφερειάρχη Δ. Πελοποννήσου κ. Α. Κατσιφάρα, αιτούμενοι την οικονομική στήριξη του Σταθμού.

Αποστολή αιτήματος στήριξης του Μουσείου του Σταθμού προς Σταύρο Νιάρχο και Λάτση.

Επίτευξη παροχής οικονομικής στήριξης, ζωτικής σημασίας, από την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου,ύψους 20.000€ (2/19).

Αύξηση του διαφημιστικού πελατολογίου του Σταθμού και ως εκ τούτου, και των διαφημιστικών μηνυμάτων.

Προτείνεται

η ολοκλήρωση των ακολούθων διαδικασιών:

Άμεση απαγκίστρωση του Ρ.Σ από τα πολυετή οικονομικά δεσμά που εγκλωβίζουν την λειτουργικότητα και εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό του.

Άμεση αλλαγή νομικής μορφής του Σταθμού για να μπορέσει να γίνει συνεπιβάτης της εξέλιξης (Νέα Εποχή Επίγειας Ψηφιακής Ραδιοφωνικής Εκπομπής) καθώς και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Ορθή αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των χώρων του κτιρίου του Ρ.Σ και κυρίως να υπάρξει μέριμνα για την προστασία, αξιοποίηση και σωστή προβολή των μουσιακών αντικειμένων – εκθεμάτων (μηχανήματα, δίσκοι, πομποί…).

Ολοκλήρωση του Studio 2 και σχεδιασμό νέων Studios, στοχεύοντας στον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό του Σταθμού.

Ιδιαίτερη αισθητική επιμέλεια του εξωτερικού χώρου του κτιρίου (βάψιμο…), προσδίδοντας του το ανάλογο επιβλητικό ύφος που του αρμόζει.

Ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση της δισκοθήκης του Σταθμού ούτως ώστε οι δίσκοι να ενταχθούν (με ιδιαίτερη προσοχή) στο πρόγραμμα του Σταθμού.

Εξέλιξη του Ρ.Σ σε Κέντρο Πολιτισμού καλλιτεχνικής έκφρασης και κοινωνικοποίησης.

Ανάπτυξη ποικίλων Πολιτιστικών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Δράσεων, σε άμεση συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας.

Έτσι θα μπορέσει ο Σταθμός μας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη!!!

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και ειλικρινά, όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν, αναθέτοντας μου την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Σταθμού και κυρίως τους: κ. Χ. Χριστοδουλόπουλο, Σ. Τζουλέκη, Σ. Μπεράτη, Μάικ Αμπντού Χαπντού, Δ. Κριθαρά που ήταν παρόντες σε ότι τους ζητήθηκε και που ο καθένας ξεχωριστά, απλόχερα και ανιδιοτελώς, μου πρόσφεραν τις ανεκτίμητες και ιδιαίτερες υπηρεσίες τους.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές Μουσικούς Παραγωγούς για την άριστη συνεργασία μας, τους εξωτερικούς συνεργάτες, συμπολίτες για την προσφορά τους και τις σημαντικές υπηρεσίες τους για την επίτευξη και υλοποίηση του σημαντικού έργου των δύο τελευταίων ετών.

Οφείλω όμως, να ευχαριστήσω και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Παπαδάκο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε καθώς και για τις προθέσεις του. Πιστεύω και εύχομαι να οδηγήσει τον Ρ.Σ σε καλύτερες μέρες.

Υπόσχομαι να είμαι στη διάθεση αυτού του ιστορικού Σταθμού της Ελλάδας και της πόλης μου όποτε μου ζητηθεί, άνευ πολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως άλλωστε έως τώρα έχω πράξει, ώστε ο Σταθμός μας να ανακτήσει την παλιά του ιστορική αίγλη.

Εύχομαι στο νέο Δ/Σ καλή δύναμη και επιτυχίες.

Με τιμή,

Θεόδωρος Τσαπάρας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα