• ΗΛΕΙΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας»

Με τη φράση: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά πλέον είναι μέσα στη Νέα Δημοκρατία» έφτασε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας επισκεφτεί πρώτα την Αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα! Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν όλα σχεδόν τα κομματικά στελέχη του νομού και όχι μόνο, καθώς και ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης!

Σχεδόν μισή ώρα χρειάστηκε ο κ. Μητσοτάκης για να φτάσει από την πλατεία των Δικαστηρίων έως την κεντρική πλατεία του Πύργου, αφού χαιρέτισε εκατοντάδες φίλους του κόμματος, έβγαλε φωτογραφίες με πάρα πολλά παιδιά που του το ζήτησαν και γενικότερα, γεύτηκε υποδοχή… πρωθυπουργού!

Λίγο πριν φτάσει στο κατάστημα L’ Opera, στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή αλλά και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον περίμεναν μαζί, ο νυν και ο νέος δήμαρχος του Πύργου κ.κ. Γαβρίλης Λιατσής και Τάκης Αντωνακόπουλος. Μάλιστα ο κ. Λιατσής καρφίτσωσε στο πέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα pin με το έμβλημα του δήμου Πύργου!

 

Η υποδοχή

 

Μιλώντας πρώτος στην υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στον Πύργο ο νέος Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης είπε: «Μου εμπιστευτήκατε την μεγάλη αλλαγή την οποία κάνατε πράξη με την ψήφο σας στις περασμένες εκλογές και σας καλώ όλους, επειδή αυτό το καταφέραμε όλοι μαζί, όλοι μαζί να καταφέρουμε και την αλλαγή σελίδας στη χώρα με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος είπε: «Καλωσορίζουμε στον Πύργο τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω επειδή γνωρίζω τον άντρα, έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πρόκειται για έναν συνεπέστατο άνθρωπο ο οποίος δεν λέει ποτέ παραπάνω απ’ όσα μπορεί να κάνει. Η Ελλάδα αυτό έχει ανάγκη σήμερα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και νομίζω ότι αυτή την ώρα είναι θέμα εθνικό και κοινωνικό να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις αξίες και όχι κομματικό. Είμαστε όλοι μαζί σε μια νέα συναίνεση όπως έγινε στην πόλη να γίνει και στη χώρα. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν στον Πύργο, δεν λέμε τα προβλήματά μας, θα σας υποδεχτούμε σαν πρωθυπουργό γιατί έτσι δείχνει η κοινωνία. Εγώ δεν είμαι κομματικό στέλεχος για κανέναν λόγο δεν θα πω κάτι παραπάνω από αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω. Υπάρχει μια ευρύτατη απήχηση των σκέψεων και των προτάσεών σας. Θα τα πούμε την επόμενη ημέρα, ο Πύργος περιμένει από εσάς και ο Πύργος θα δώσει σ’ εσάς. Καλή επιτυχία».

Τέλος, ο νυν δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής είπε: «Σας καλωσορίζω όπως ακριβώς καλωσόριζα τον πατέρα σας πολλά χρόνια. Δεν ρωτάω αν θα νικήσουμε, γιατί πολεμάμε κάθε μέρα για να νικήσουμε και να θριαμβεύσουμε. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει. Είσαστε πολύ δυνατός. Μπορεί η Ελλάδα να στηρίζεται στην πλάτη σας, ο Πύργος έχει πάνω σας όλες του τις προσδοκίες, πιστεύω ότι έχουμε κάνει δουλειά πολλά χρόνια για να υπάρχει η υποδομή και να μπορέσετε να προσφέρετε στον τόπο μας. Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα είσαστε ο νικητής, ότι θα είσαστε ο πρωθυπουργός, ότι θα είσαστε ο άνθρωπός μας».

«Θα δουλέψουμε μαζί για το καλό της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας»

Εμφανώς συγκινημένος αλλά και χαρούμενος από την τόσο ενθουσιώδη υποδοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε έναν σύντομο λόγο, στον οποίο είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω στον δήμο σας αυτή την όμορφη φυσική συνέχεια η οποία συμβολίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά του πρώτου βαθμού, πρέπει να είναι πάνω από κόμματα για να μπορεί να αντιμετωπίζει πάνω απ’ όλα τα προβλήματα των δημοτών και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επόμενη ημέρα δεν ξεχωρίζουμε δημάρχους γαλάζιους, πράσινους και ροζ γιατί πάνω από όλα είναι τα δικά σας προβλήματα.

Με τον δήμαρχο έχουμε συνυπάρξει, είναι ένας άνθρωπος πρακτικός και γιατί το λέω αυτό; Επειδή πολλά από τα προβλήματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα.

Το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο δεν έχει ιδεολογικό χρώμα. Άλλα επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων, όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια. Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους μου οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη ημέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το πρώτο έργο που θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό των δικτύων αυτοκινητοδρόμων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση που εκ των πραγμάτων σας καθιστά μια πόλη δεύτερης κατηγορίας. Δεν το αξίζετε, δεν αξίζει καμία πόλη στην Ελλάδα να είναι δεύτερης κατηγορίας και μαζί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε και τα τοπικά σας προβλήματα.

Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία στον Νεκτάριο Φαρμάκη τον οποίο τον εκλέξατε Περιφερειάρχη. Ξέρω επειδή ο Νεκτάριος προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία έκανε ειδική δουλειά και αφιέρωσε πολύ χρόνο στην Ηλεία. Και νομίζω ότι πρέπει να τον αισθάνεσαι πια ως έναν δικό σας άνθρωπο.

Την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε μαζί για το καλό της Δυτικής Ελλάδας και ειδικά για το καλό της Ηλείας.

 

Πριν από λίγο στην πλατεία της Κρέστενας, στο ίδιο σημείο, όπως και εδώ, θυμήθηκα ότι είχε μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν έκανε τον δικό του, ξεχωριστό οδοιπορικό το 1989 και έφερε την παράταξή μας σε ποσοστά πολύ υψηλά. Αυτό το οποίο πετύχαμε τότε καλούμαστε να το πετύχουμε και τώρα, σε διαφορετικές συγκυρίες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές. Και μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.

Συναντώ πολλούς πολίτες, ειδικά εδώ πέρα στην Ηλεία που μου λένε ψηφίσαμε άλλα πράγματα, ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ, ψηφίσαμε μικρά κόμματα τα οποία βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα θα σε εμπιστευτούμε γιατί πιστεύουμε ότι είσαι η μόνη λύση για τα προβλήματα του τόπου.

Τους ευχαριστώ όλους και όλες και στέκομαι με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση στην αποστολή που έχουμε μπροστά μας. Άκουσα μια φωνή, να φύγουν. Θα φύγουν με τη δικά σας ψήφο. Αλλά το ζητούμενο είναι αυτοί που θα έρθουν, να ξέρετε, ότι είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν.

Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, να φέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες δουλειές, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημά σας, να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μπορέσει να ξαναπάρει πάλι μπροστά η παραγωγική δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας.

Να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να κάνουμε έργα υποδομής για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε φτηνό νερό, να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα μαζί με τον Περιφερειάρχη στο φράγμα του Αλφειού, ώστε να μην πλημμυρίζουν κάθε φορά που θα έχει βροχή οι εκτάσεις από την πάνω μεριά του φράγματος. Να έχουμε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, να προσέχουμε το νερό, διότι δεν μας περισσεύει, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον πιο παραγωγικό ίσως κάμπο στην Ελλάδα, τον κάμπο της Ηλείας, να τονώσουμε τις συνενώσεις των αγροτών, να τους δώσουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα, για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι Ομάδες Παραγωγών εκείνη τη δύναμη την οποία χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικοί, να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με νέα τεχνολογία, να περάσουν επιτέλους, ειδικά οι νέοι αγρότες μας, στη νέα εποχή.

Ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα γίνει και αυτό είναι δέσμευσή μου. Θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα αλλά το Πάτρα – Πύργος είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Θα στηρίξουμε τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής περιοχής. Το brand της Ολυμπίας είναι το πιο ισχυρό brand το οποίο διαθέτουμε συνολικά ως χώρα.  Ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά μπροστά στην παγκόσμια σημασία της Ολυμπίας είναι μικρός ο αριθμός. Θα φτιάξουμε τον δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνας – Ολυμπία, ένα τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς μοναδικό.

Θα στηρίξουμε το Κατάκολο ως σημείο εισόδου για τα κρουαζιερόπλοια, ως λιμάνι από το οποίο θα μπορούν να ξεκινούν και να καταλήγουν κρουαζιέρες  και αυτό να δώσει ζωή για ολόκληρη την περιοχή. Και όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας. Θα τα κάνουμε έχοντας αρωγούς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βέβαια την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση η οποία διαθέτει και τους πόρους αλλά και τα σχέδια για μπορεί να υλοποιεί πολλά από τα έργα που πρέπει να υλοποιούνται σε Περιφερειακό επίπεδο».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας»

Με τη φράση: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά πλέον είναι μέσα στη Νέα Δημοκρατία» έφτασε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας επισκεφτεί πρώτα την Αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα! Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν όλα σχεδόν τα κομματικά στελέχη του νομού και όχι μόνο, καθώς και ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης!

Σχεδόν μισή ώρα χρειάστηκε ο κ. Μητσοτάκης για να φτάσει από την πλατεία των Δικαστηρίων έως την κεντρική πλατεία του Πύργου, αφού χαιρέτισε εκατοντάδες φίλους του κόμματος, έβγαλε φωτογραφίες με πάρα πολλά παιδιά που του το ζήτησαν και γενικότερα, γεύτηκε υποδοχή… πρωθυπουργού!

Λίγο πριν φτάσει στο κατάστημα L’ Opera, στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή αλλά και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον περίμεναν μαζί, ο νυν και ο νέος δήμαρχος του Πύργου κ.κ. Γαβρίλης Λιατσής και Τάκης Αντωνακόπουλος. Μάλιστα ο κ. Λιατσής καρφίτσωσε στο πέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα pin με το έμβλημα του δήμου Πύργου!

 

Η υποδοχή

 

Μιλώντας πρώτος στην υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στον Πύργο ο νέος Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης είπε: «Μου εμπιστευτήκατε την μεγάλη αλλαγή την οποία κάνατε πράξη με την ψήφο σας στις περασμένες εκλογές και σας καλώ όλους, επειδή αυτό το καταφέραμε όλοι μαζί, όλοι μαζί να καταφέρουμε και την αλλαγή σελίδας στη χώρα με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος είπε: «Καλωσορίζουμε στον Πύργο τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω επειδή γνωρίζω τον άντρα, έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πρόκειται για έναν συνεπέστατο άνθρωπο ο οποίος δεν λέει ποτέ παραπάνω απ’ όσα μπορεί να κάνει. Η Ελλάδα αυτό έχει ανάγκη σήμερα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και νομίζω ότι αυτή την ώρα είναι θέμα εθνικό και κοινωνικό να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις αξίες και όχι κομματικό. Είμαστε όλοι μαζί σε μια νέα συναίνεση όπως έγινε στην πόλη να γίνει και στη χώρα. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν στον Πύργο, δεν λέμε τα προβλήματά μας, θα σας υποδεχτούμε σαν πρωθυπουργό γιατί έτσι δείχνει η κοινωνία. Εγώ δεν είμαι κομματικό στέλεχος για κανέναν λόγο δεν θα πω κάτι παραπάνω από αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω. Υπάρχει μια ευρύτατη απήχηση των σκέψεων και των προτάσεών σας. Θα τα πούμε την επόμενη ημέρα, ο Πύργος περιμένει από εσάς και ο Πύργος θα δώσει σ’ εσάς. Καλή επιτυχία».

Τέλος, ο νυν δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής είπε: «Σας καλωσορίζω όπως ακριβώς καλωσόριζα τον πατέρα σας πολλά χρόνια. Δεν ρωτάω αν θα νικήσουμε, γιατί πολεμάμε κάθε μέρα για να νικήσουμε και να θριαμβεύσουμε. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει. Είσαστε πολύ δυνατός. Μπορεί η Ελλάδα να στηρίζεται στην πλάτη σας, ο Πύργος έχει πάνω σας όλες του τις προσδοκίες, πιστεύω ότι έχουμε κάνει δουλειά πολλά χρόνια για να υπάρχει η υποδομή και να μπορέσετε να προσφέρετε στον τόπο μας. Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα είσαστε ο νικητής, ότι θα είσαστε ο πρωθυπουργός, ότι θα είσαστε ο άνθρωπός μας».

«Θα δουλέψουμε μαζί για το καλό της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας»

Εμφανώς συγκινημένος αλλά και χαρούμενος από την τόσο ενθουσιώδη υποδοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε έναν σύντομο λόγο, στον οποίο είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω στον δήμο σας αυτή την όμορφη φυσική συνέχεια η οποία συμβολίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά του πρώτου βαθμού, πρέπει να είναι πάνω από κόμματα για να μπορεί να αντιμετωπίζει πάνω απ’ όλα τα προβλήματα των δημοτών και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επόμενη ημέρα δεν ξεχωρίζουμε δημάρχους γαλάζιους, πράσινους και ροζ γιατί πάνω από όλα είναι τα δικά σας προβλήματα.

Με τον δήμαρχο έχουμε συνυπάρξει, είναι ένας άνθρωπος πρακτικός και γιατί το λέω αυτό; Επειδή πολλά από τα προβλήματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα.

Το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο δεν έχει ιδεολογικό χρώμα. Άλλα επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων, όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια. Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους μου οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη ημέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το πρώτο έργο που θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό των δικτύων αυτοκινητοδρόμων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση που εκ των πραγμάτων σας καθιστά μια πόλη δεύτερης κατηγορίας. Δεν το αξίζετε, δεν αξίζει καμία πόλη στην Ελλάδα να είναι δεύτερης κατηγορίας και μαζί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε και τα τοπικά σας προβλήματα.

Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία στον Νεκτάριο Φαρμάκη τον οποίο τον εκλέξατε Περιφερειάρχη. Ξέρω επειδή ο Νεκτάριος προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία έκανε ειδική δουλειά και αφιέρωσε πολύ χρόνο στην Ηλεία. Και νομίζω ότι πρέπει να τον αισθάνεσαι πια ως έναν δικό σας άνθρωπο.

Την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε μαζί για το καλό της Δυτικής Ελλάδας και ειδικά για το καλό της Ηλείας.

 

Πριν από λίγο στην πλατεία της Κρέστενας, στο ίδιο σημείο, όπως και εδώ, θυμήθηκα ότι είχε μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν έκανε τον δικό του, ξεχωριστό οδοιπορικό το 1989 και έφερε την παράταξή μας σε ποσοστά πολύ υψηλά. Αυτό το οποίο πετύχαμε τότε καλούμαστε να το πετύχουμε και τώρα, σε διαφορετικές συγκυρίες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές. Και μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.

Συναντώ πολλούς πολίτες, ειδικά εδώ πέρα στην Ηλεία που μου λένε ψηφίσαμε άλλα πράγματα, ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ, ψηφίσαμε μικρά κόμματα τα οποία βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα θα σε εμπιστευτούμε γιατί πιστεύουμε ότι είσαι η μόνη λύση για τα προβλήματα του τόπου.

Τους ευχαριστώ όλους και όλες και στέκομαι με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση στην αποστολή που έχουμε μπροστά μας. Άκουσα μια φωνή, να φύγουν. Θα φύγουν με τη δικά σας ψήφο. Αλλά το ζητούμενο είναι αυτοί που θα έρθουν, να ξέρετε, ότι είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν.

Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, να φέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες δουλειές, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημά σας, να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μπορέσει να ξαναπάρει πάλι μπροστά η παραγωγική δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας.

Να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να κάνουμε έργα υποδομής για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε φτηνό νερό, να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα μαζί με τον Περιφερειάρχη στο φράγμα του Αλφειού, ώστε να μην πλημμυρίζουν κάθε φορά που θα έχει βροχή οι εκτάσεις από την πάνω μεριά του φράγματος. Να έχουμε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, να προσέχουμε το νερό, διότι δεν μας περισσεύει, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον πιο παραγωγικό ίσως κάμπο στην Ελλάδα, τον κάμπο της Ηλείας, να τονώσουμε τις συνενώσεις των αγροτών, να τους δώσουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα, για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι Ομάδες Παραγωγών εκείνη τη δύναμη την οποία χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικοί, να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με νέα τεχνολογία, να περάσουν επιτέλους, ειδικά οι νέοι αγρότες μας, στη νέα εποχή.

Ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα γίνει και αυτό είναι δέσμευσή μου. Θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα αλλά το Πάτρα – Πύργος είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Θα στηρίξουμε τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής περιοχής. Το brand της Ολυμπίας είναι το πιο ισχυρό brand το οποίο διαθέτουμε συνολικά ως χώρα.  Ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά μπροστά στην παγκόσμια σημασία της Ολυμπίας είναι μικρός ο αριθμός. Θα φτιάξουμε τον δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνας – Ολυμπία, ένα τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς μοναδικό.

Θα στηρίξουμε το Κατάκολο ως σημείο εισόδου για τα κρουαζιερόπλοια, ως λιμάνι από το οποίο θα μπορούν να ξεκινούν και να καταλήγουν κρουαζιέρες  και αυτό να δώσει ζωή για ολόκληρη την περιοχή. Και όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας. Θα τα κάνουμε έχοντας αρωγούς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βέβαια την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση η οποία διαθέτει και τους πόρους αλλά και τα σχέδια για μπορεί να υλοποιεί πολλά από τα έργα που πρέπει να υλοποιούνται σε Περιφερειακό επίπεδο».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων