Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
28.4 C
Pýrgos

Λιμάνι Κατακόλου :Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του

spot_img

Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του

 

Ας μας ενώσει η ανάπτυξή του

 

Σημαντικές ομιλίες στο Port Development Conference

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στο Port Development Conference το οποίο συγκέντρωσε τις θετικότατες κρητικές για την συμμετοχές, ενδιαφέρον και το πολυδιάστατο περιεχόμενό του.

Η εκδήλωση αυτή είχε σαν θέμα τις «προκλήσεις, προοπτικές για την ανάπτυξη ευφυών λιμένων», που διοργανώθηκε στο πλωτό μουσείο « Hellas Liberty» στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

 

Ζητούμενο του συνεδρίου ήταν να απαντηθεί το πως η χώρα μας θα ισχυροποιήσει την θέση της μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκίνησε τις εργασίες του συνεδρίου και περιέγραψε το νέο πλάνο λειτουργίας των λιμένων της χώρας μας.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος Διανέοσις παρουσίασε μια σημαντική έρευνα για την κρουαζιέρα.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής αιτιολόγησε την σημαντική θέση στην κρουαζιέρα που κατέχει το τουριστικό λιμάνι της Ηλείας, ως πύλη της  Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην συνέχεια παρουσίασε το σύνολο των  έργων ,  που όταν ολοκληρωθούν,  θα συνθέσουν μια εικόνα ενός μοντέρνου και πολλαπλών υπηρεσιών λιμανιού.

Ακολούθως παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ονοματοδοσίας του λιμένα «Γιάννης Λάτσης», δεχόμενος τα συγχαρητήρια των παρισταμένων για την σημαντική αυτή εξέλιξη όσον αφορά το λιμάνι του Κατακόλου.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ επεσήμανε,  ολοκληρώνοντας την ομιλία του , ότι το λιμάνι πρέπει να εκσυγχρονιστεί , να βελτιώσει την υλικοτεχνική συνδεσιμότητά του με τις υπηρεσίες του , για να αποτελέσει μηχανή ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας , κάτι το οποίο πρέπει να ενώσει όλους τους θεσμικούς φορείς την Ηλείας και ιδιαίτερα του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου.

Το P.D.C.  παρακολούθησαν στελέχη του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας και «λιμενικής βιομηχανίας» της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και της λειτουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα