• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Λογοδοσία Δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο

Λογοδοσία Δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο

«Θα επαναφέρουμε τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει»

«Προχωράμε απαλλαγμένοι από τον ωχαδερφισμό, τον καιροσκοπισμό και την έλλειψη κουλτούρας»

«Περιμέναμε να βρούμε ένα χάος· δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μία τραγωδία» σχολίασε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός στην εναρκτήρια τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του το απόγευμα της Δευτέρας. Στο κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, λιγότερο από τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του αλλά και στην κατάσταση που είχε περιέλθει ο δήμος κατά τη διάρκεια της θητείας της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι η κριτική που ασκεί είναι καθαρά και μόνο πολιτικού περιεχομένου -εν αντιθέσει με ορισμένους που επιλέγουν τις προσωπικές επιθέσεις-,αρχικά ο κ. Καστρινός έκανε λόγο για τη δραματική εικόνα που παρουσίαζαν τα δημοτικά καταστήματα κατά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής· εικόνα που δεν σύναδε με το ύφος ενός υγιούς δήμου και των υπηρεσιών του. «Επί δέκα μέρες προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε τις στοιχειώδεις συνθήκες έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε το έργο μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κατάσταση πλήρους διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, γεγονός που αφενός υπονόμευε την εύρυθμη λειτουργία τους αφετέρου εξάλειφε παντελώς την αποτελεσματικότητά τους.

«Βρήκαμε έναν δήμο να υπολειτουργεί με υπηρεσίες διαλυμένες που δεν μπορούσαν να προσφέρουν ούτε τα βασικά» σχολίασε σχετικά.

Στη συνέχεια ο κ. Καστρινός παρουσίασε λεπτομερώς τη δεινή οικονομική θέση του Δήμου Πηνειού, απόρροια των χειρισμών της απελθούσας δημοτικής αρχής. «Έγιναν καταστροφικά λάθη που δυστυχώς υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας» σχολίασε χαρακτηριστικά και παρουσίασε στη συνέχεια συγκεκριμένα στοιχεία για την εκτόξευση των οικονομικών οφειλών του δήμου προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων,τους Συνδέσμους «Ηρακλής» και «Πηνειός», τον Δήμο Ήλιδας, τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της περιοχής καθώς και τρίτους -προμηθευτές κλπ- · «Πρόκειται για χρέη που -μαζί με τις οφειλές της ΔΕΥΑ- ξεπερνούν το ποσό των 2,3 εκατομμύρια ευρώ»επεσήμανε με έμφαση. Στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει διαγραφές χρεών για οφειλές που δεν έπρεπε να του καταλογιστούν. «Από την πλευρά μας έχουμε ήδη ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαγραφή των προσαυξήσεων και των αμφισβητούμενων χρεώσεων» σχολίασε ο κ. Καστρινός και συνέχισε «σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι αφήσαμε το 2019 έναν εύρωστο οικονομικά δήμο -με ταμείο πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ελάχιστες υποχρεώσεις- και τέσσερα χρόνια μετά τον βρήκαμε καταχρεωμένο -με ταμείο μόλις 2,10 εκατομμύρια».

Ο δήμαρχος Πηνειού πρόσθεσε ότι δεν έχουν καταρτιστεί ισολογισμοί για τα οικονομικά έτη από το 2019 έως το 2022 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του.«Την ίδια στιγμή η απελθούσα δημοτική αρχή, δίχως ισολογισμούς, ζητούσε προκαταβολές από τους ΚΑΠ, δεσμεύοντας το μέλλον μας» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε ότι έχει ήδη θέσει το ζήτημα τόσο στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και στην ΚΕΔΕ.ΔΕΥΑ· Εν αναμονή του πορίσματος

Αναφορικά με τη Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Πηνειού, ο κ. Καστρινός αφού αναφέρθηκε στην προχειρότητα της σύστασης της το 2021 -δίχως κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας, ισολογισμό έναρξης,μηχανήματα, αρχικό κεφάλαιο, απόσχιση παγίων και προσωπικό- αλλά και στη σημαντική καθυστέρηση της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές-λόγω της στάσης της αντιπολίτευσης- στάθηκε στον διενεργούμενο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή. «Περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα – τα οποία και θα κοινοποιήσω- και από εκεί και πέρα θα προβούμε σε ότι απαιτείται προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χαμένες ευκαιρίες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του κ. Καστρινού αναφορικά με τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που απώλεσε ο Δήμος Πηνειού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας. Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην καταστροφική ολιγωρία που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην απένταξη του έργου πνοής της κατασκευής της παραλιακής οδού στα όρια του δήμου Πηνειού (Α’ Φάση). «Ενώ είχαμε εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας την απαιτούμενη χρηματοδότηση ύψους 5εκατομμυρίων ευρώ για αυτό το πλήρως ώριμο έργο, αφενός η πολιτική ατολμία, η πολιτική υστέρηση και η πολιτική ανικανότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής αφετέρου η ασυνεννοησία δήμου και περιφέρειας οδήγησε στην απένταξη ενός έργου που θα αποτελούσε πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που δεν αντλήθηκε λόγω ολιγωρίας από το πρόγραμμα Φιλόδημος -μετ’ έπειτα Τρίτσης- καθώς και στην πολιτική ανικανότητα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους των 2,5εκατομμυρίων ευρώ για την αποπεράτωση του βιολογικού Βαρθολομιού. «Πρόκειται για σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ που θα άλλαζαν τον Δήμο Πηνειού και θα έθεταν νέες βάσεις ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε ο κ. Καστρινός.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στις απεγνωσμένες προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής να οικειοποιηθεί την πατρότητα μελετών και έργων που δεν της ανήκαν·«εμείς εκπονήσαμε ώριμες μελέτες, οι οποίες -αφού εξασφαλίσαμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις- μετατράπηκαν σε μεγάλα και σημαντικά έργα. Ας μας πουν οι προηγούμενοι πόσα από τα έργα που παρουσίασαν ως δικά τους, τους ανήκουν αλλά και πόσες ολοκληρωμένες μελέτες -που να περιλαμβάνουν των σύνολο των εξειδικευμένων μελετών (αρχιτεκτονική, ειδική αρχιτεκτονική, υδραυλική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική κλπ) κατάφεραν να εκπονήσουν»Σωρεία αστοχιών και λαθών.

Ο δήμαρχος Πηνειού σχολίασε ακόμη αδρομερώς τις δικαστικές διαμάχες του δήμου και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτές η απελθούσα δημοτική αρχή καθώς και την τραγική κατάσταση που παρέλαβε τον στόλο των οχημάτων που αφενός δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αφετέρου απαιτεί σημαντικούς πόρους για την αποκατάστασή του. Επιπροσθέτως στηλίτευσε την προχειρότητα με την οποία συνάφθηκαν ορισμένες συμβάσεις, ενημερώνοντας το κοινό ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε σειρά λύσεων.

Τέλος αναφορικά με το μείζον ζήτημα των μαζικών μεταδημοτεύσεων που ήλθε στην επιφάνεια τους προηγούμενους μήνες, σχολίασε ότι αρκετά άτομα έχουν αρχίσει να φεύγουν θορυβημένοι από την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στείλει τον φάκελο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Μπορούμε να αγναντεύουμε το μέλλον με αισιοδοξία»
Ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να «απαντήσει» σε όλους όσοι άσκησαν κριτική στην απόφασή του να ασχοληθεί στο παρελθόν με την κεντρική πολιτική σκηνή. «Εάν μπορούσα να προβλέψω για την λαίλαπα που θα ακολουθούσε στον δήμο μας, δεν θα δοκίμαζα να πάω στον άλλο βαθμό πολιτικής διαχείρισης» επεσήμανε και πρόσθεσε «ποτέ δεν δήλωσα ότι αποχωρώ από την τοπική αυτοδιοίκηση· απλά ανακοίνωσα τότε ότι θα ασχοληθώ στις επερχόμενες εκλογές με την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί ήθελα να βοηθήσω τον τόπο μου».

Ολοκληρώνοντας τη λογοδοσία του, ο δήμαρχος Πηνειού έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας σχολιάζοντας με έμφαση «Καλό θα ήταν να καταλάβουν όλοι ότι ο ωχαδερφισμός,ο καιροσκοπισμός, ο μιμητισμός, ο μπεμπεκισμός και η έλλειψη κουλτούρας αποτελούν τα βασικά συστατικά διάλυσης μιας κοινωνίας. Απαλλαγμένοι οριστικά από αυτά,συμπορευόμενοι με νέα παιδιά αλλά και με ανθρώπους με νέα μυαλά -ανεξαρτήτως ηλικίας- που έχουν ψυχή και θέληση να προσφέρουν, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον δήμο μας στη θέση που του αξίζει».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ημερίδα για την ένταξη των Ρομά Χωρίς τους Ρομά, «μόνο Χαρτογιακάδες»…!

Γύρισαν την πλάτη οι Ρομά στην Ημερίδα όταν κατάλαβαν ότι ειναι μόνο για να κονομήσουν κάποιοι ; Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο …

Μετά την Κατακραυγή του Ilia.news για την αρχικά εκδήλωση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ , την «βάφτισαν» DEBATE…

Μετά την Κατακραυγή του Ilia.news για την αρχικά εκδήλωση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που τελικά την «βάφτισαν» DEBATE… Μόνο που το debate …

Σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Πύργου :Διαπιστώνουμε έναν «οργασμό» εργασιών επικείμενη επίσκεψη του υπουργού υγείας

Αναμένοντας τον υπουργό Υγείας… Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε έναν «οργασμό» εργασιών καλλωπισμού στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας και αναρωτιόμαστε …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Λογοδοσία Δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο

Λογοδοσία Δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο

«Θα επαναφέρουμε τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει»

«Προχωράμε απαλλαγμένοι από τον ωχαδερφισμό, τον καιροσκοπισμό και την έλλειψη κουλτούρας»

«Περιμέναμε να βρούμε ένα χάος· δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μία τραγωδία» σχολίασε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός στην εναρκτήρια τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του το απόγευμα της Δευτέρας. Στο κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, λιγότερο από τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του αλλά και στην κατάσταση που είχε περιέλθει ο δήμος κατά τη διάρκεια της θητείας της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι η κριτική που ασκεί είναι καθαρά και μόνο πολιτικού περιεχομένου -εν αντιθέσει με ορισμένους που επιλέγουν τις προσωπικές επιθέσεις-,αρχικά ο κ. Καστρινός έκανε λόγο για τη δραματική εικόνα που παρουσίαζαν τα δημοτικά καταστήματα κατά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής· εικόνα που δεν σύναδε με το ύφος ενός υγιούς δήμου και των υπηρεσιών του. «Επί δέκα μέρες προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε τις στοιχειώδεις συνθήκες έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε το έργο μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κατάσταση πλήρους διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, γεγονός που αφενός υπονόμευε την εύρυθμη λειτουργία τους αφετέρου εξάλειφε παντελώς την αποτελεσματικότητά τους.

«Βρήκαμε έναν δήμο να υπολειτουργεί με υπηρεσίες διαλυμένες που δεν μπορούσαν να προσφέρουν ούτε τα βασικά» σχολίασε σχετικά.

Στη συνέχεια ο κ. Καστρινός παρουσίασε λεπτομερώς τη δεινή οικονομική θέση του Δήμου Πηνειού, απόρροια των χειρισμών της απελθούσας δημοτικής αρχής. «Έγιναν καταστροφικά λάθη που δυστυχώς υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας» σχολίασε χαρακτηριστικά και παρουσίασε στη συνέχεια συγκεκριμένα στοιχεία για την εκτόξευση των οικονομικών οφειλών του δήμου προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων,τους Συνδέσμους «Ηρακλής» και «Πηνειός», τον Δήμο Ήλιδας, τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της περιοχής καθώς και τρίτους -προμηθευτές κλπ- · «Πρόκειται για χρέη που -μαζί με τις οφειλές της ΔΕΥΑ- ξεπερνούν το ποσό των 2,3 εκατομμύρια ευρώ»επεσήμανε με έμφαση. Στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει διαγραφές χρεών για οφειλές που δεν έπρεπε να του καταλογιστούν. «Από την πλευρά μας έχουμε ήδη ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαγραφή των προσαυξήσεων και των αμφισβητούμενων χρεώσεων» σχολίασε ο κ. Καστρινός και συνέχισε «σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι αφήσαμε το 2019 έναν εύρωστο οικονομικά δήμο -με ταμείο πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ελάχιστες υποχρεώσεις- και τέσσερα χρόνια μετά τον βρήκαμε καταχρεωμένο -με ταμείο μόλις 2,10 εκατομμύρια».

Ο δήμαρχος Πηνειού πρόσθεσε ότι δεν έχουν καταρτιστεί ισολογισμοί για τα οικονομικά έτη από το 2019 έως το 2022 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του.«Την ίδια στιγμή η απελθούσα δημοτική αρχή, δίχως ισολογισμούς, ζητούσε προκαταβολές από τους ΚΑΠ, δεσμεύοντας το μέλλον μας» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε ότι έχει ήδη θέσει το ζήτημα τόσο στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και στην ΚΕΔΕ.ΔΕΥΑ· Εν αναμονή του πορίσματος

Αναφορικά με τη Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Πηνειού, ο κ. Καστρινός αφού αναφέρθηκε στην προχειρότητα της σύστασης της το 2021 -δίχως κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας, ισολογισμό έναρξης,μηχανήματα, αρχικό κεφάλαιο, απόσχιση παγίων και προσωπικό- αλλά και στη σημαντική καθυστέρηση της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές-λόγω της στάσης της αντιπολίτευσης- στάθηκε στον διενεργούμενο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή. «Περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα – τα οποία και θα κοινοποιήσω- και από εκεί και πέρα θα προβούμε σε ότι απαιτείται προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χαμένες ευκαιρίες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του κ. Καστρινού αναφορικά με τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που απώλεσε ο Δήμος Πηνειού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας. Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην καταστροφική ολιγωρία που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην απένταξη του έργου πνοής της κατασκευής της παραλιακής οδού στα όρια του δήμου Πηνειού (Α’ Φάση). «Ενώ είχαμε εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας την απαιτούμενη χρηματοδότηση ύψους 5εκατομμυρίων ευρώ για αυτό το πλήρως ώριμο έργο, αφενός η πολιτική ατολμία, η πολιτική υστέρηση και η πολιτική ανικανότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής αφετέρου η ασυνεννοησία δήμου και περιφέρειας οδήγησε στην απένταξη ενός έργου που θα αποτελούσε πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που δεν αντλήθηκε λόγω ολιγωρίας από το πρόγραμμα Φιλόδημος -μετ’ έπειτα Τρίτσης- καθώς και στην πολιτική ανικανότητα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους των 2,5εκατομμυρίων ευρώ για την αποπεράτωση του βιολογικού Βαρθολομιού. «Πρόκειται για σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ που θα άλλαζαν τον Δήμο Πηνειού και θα έθεταν νέες βάσεις ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε ο κ. Καστρινός.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στις απεγνωσμένες προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής να οικειοποιηθεί την πατρότητα μελετών και έργων που δεν της ανήκαν·«εμείς εκπονήσαμε ώριμες μελέτες, οι οποίες -αφού εξασφαλίσαμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις- μετατράπηκαν σε μεγάλα και σημαντικά έργα. Ας μας πουν οι προηγούμενοι πόσα από τα έργα που παρουσίασαν ως δικά τους, τους ανήκουν αλλά και πόσες ολοκληρωμένες μελέτες -που να περιλαμβάνουν των σύνολο των εξειδικευμένων μελετών (αρχιτεκτονική, ειδική αρχιτεκτονική, υδραυλική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική κλπ) κατάφεραν να εκπονήσουν»Σωρεία αστοχιών και λαθών.

Ο δήμαρχος Πηνειού σχολίασε ακόμη αδρομερώς τις δικαστικές διαμάχες του δήμου και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτές η απελθούσα δημοτική αρχή καθώς και την τραγική κατάσταση που παρέλαβε τον στόλο των οχημάτων που αφενός δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αφετέρου απαιτεί σημαντικούς πόρους για την αποκατάστασή του. Επιπροσθέτως στηλίτευσε την προχειρότητα με την οποία συνάφθηκαν ορισμένες συμβάσεις, ενημερώνοντας το κοινό ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε σειρά λύσεων.

Τέλος αναφορικά με το μείζον ζήτημα των μαζικών μεταδημοτεύσεων που ήλθε στην επιφάνεια τους προηγούμενους μήνες, σχολίασε ότι αρκετά άτομα έχουν αρχίσει να φεύγουν θορυβημένοι από την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στείλει τον φάκελο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Μπορούμε να αγναντεύουμε το μέλλον με αισιοδοξία»
Ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να «απαντήσει» σε όλους όσοι άσκησαν κριτική στην απόφασή του να ασχοληθεί στο παρελθόν με την κεντρική πολιτική σκηνή. «Εάν μπορούσα να προβλέψω για την λαίλαπα που θα ακολουθούσε στον δήμο μας, δεν θα δοκίμαζα να πάω στον άλλο βαθμό πολιτικής διαχείρισης» επεσήμανε και πρόσθεσε «ποτέ δεν δήλωσα ότι αποχωρώ από την τοπική αυτοδιοίκηση· απλά ανακοίνωσα τότε ότι θα ασχοληθώ στις επερχόμενες εκλογές με την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί ήθελα να βοηθήσω τον τόπο μου».

Ολοκληρώνοντας τη λογοδοσία του, ο δήμαρχος Πηνειού έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας σχολιάζοντας με έμφαση «Καλό θα ήταν να καταλάβουν όλοι ότι ο ωχαδερφισμός,ο καιροσκοπισμός, ο μιμητισμός, ο μπεμπεκισμός και η έλλειψη κουλτούρας αποτελούν τα βασικά συστατικά διάλυσης μιας κοινωνίας. Απαλλαγμένοι οριστικά από αυτά,συμπορευόμενοι με νέα παιδιά αλλά και με ανθρώπους με νέα μυαλά -ανεξαρτήτως ηλικίας- που έχουν ψυχή και θέληση να προσφέρουν, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον δήμο μας στη θέση που του αξίζει».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Ημερίδα για την ένταξη των Ρομά Χωρίς τους Ρομά, «μόνο Χαρτογιακάδες»…!

Γύρισαν την πλάτη οι Ρομά στην Ημερίδα όταν κατάλαβαν ότι ειναι μόνο για να κονομήσουν κάποιοι ; Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων