26.3 C
Pýrgos
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

«Μύλος» το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης!

spot_img

Προτεινόμενα

 

  • Γιάννης Λέντζας: «Έχουμε τρύπα 2 εκατομμύρια»
  • Ναμπίλ Μοράντ: «Αφήσαμε αποθεματικό 2,5 εκατομμύρια»

«Εκρηκτική» η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας αφού για πάνω από μια ώρα οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις, οι αντεγκλήσεις, οι διαμαρτυρίες, έπαιρναν και έδερναν!!!

«Έχουμε τρύπα 2 εκατομμυρίων ευρώ και εσείς μας λέτε πως ότι γίνει στον δήμο τα επόμενα 100 χρόνια, είναι δικό σας έργο» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας στρεφόμενος αρχικά προς τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Μίγκο και επαναλαμβάνοντας το ίδιο και προς τον πρώην δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ.

«Τον Αύγουστο ζητήσαμε ενημέρωση και η ταμειακή υπηρεσία και μας απάντησε ότι έχουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και 8,3 εκατομμύρια ευρώ ανεξόφλητες οφειλές» απάντησε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και συνέχισε: «Σας καλώ, αν βρείτε κάτι παράνομο, αν υπάρχει κακοδιαχείριση, αν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο να το φέρετε εδώ και να το βγάλετε στον αέρα. Προσπαθείτε να εφαρμόσετε το δόγμα της καμένης γης, οι πολίτες όμως έχουν ξυπνήσει».

«Επιτέλους λίγη σοβαρότητα» απάντησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας και συνέχισε: «Μιλάτε εσείς που μέσα σε πέντε χρόνια καταφέρατε και χρεωκοπήσατε τον δήμο; Έρχεστε τώρα εδώ και μας κουνάτε και το δάχτυλο;».

Ο απολογισμός του έργου του πρώην αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Μίγκου αλλά και οι πρόσφατες αναρτήσεις του στο facebook για τα σκουπίδια που δεν μαζεύτηκαν σε συγκεκριμένα χωριά, παρά το δημοσιοποιημένο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων, ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι του Γιάννη Λέντζα ο οποίος… δεν άφησε ασχολίαστο τίποτα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Νίκος Σίνος «άστραψε και βρόντηξε» όταν ζήτησε να ενημερωθεί για το που βρίσκονται τα οχήματα και τα εργαλεία που παρέλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή από την Βουπρασία και δεν ξέρει κανείς που βρίσκονται, ενώ και η δημοτική σύμβουλος κ. Πόλυ Μπιτούνη στράφηκε εναντίον του κ. Ανδρέα Μίγκου αναφορικά με τις προσλήψεις του προσωπικού στον παιδικό σταθμό και την φιλοξενία, ενός χώρου του κτιρίου που προορίζεται για έξοδο κινδύνου, για τη Φιλαρμονική.

Και έτσι… ήρθε η πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Κακαλέτρη, της οποίας το έργο ήταν τιτάνιο, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι…

Βέβαια… με τη συνέχιση της συνεδρίασης οι τόνοι δεν έπεσαν, με την κα Κακαλέτρη να αφαιρεί τον λόγο από τον κ. Ανδρέα Μίγκο που δεν έπαψε στιγμή να διαμαρτύρεται και να ζητά από τον δήμαρχο να ανακαλέσει τις φράσεις του αλλά και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εγκάλεσε πάρα πολλές φορές και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης καθώς η συνεδρίαση κόντευε να μετατραπεί… σε ένα μεγάλο «καφενείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση αποκλειστικά για να αναλυθούν τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και να συζητηθούν και ποια από τα έργα που παρουσίασε η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι αληθινά και θα γίνουν…

Κατευναστικός ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μάλλιαρη κ. Βασίλης Τσιρίκος ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερωθεί πλήρως για τα οικονομικά και να γίνει αργότερα η συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα, όταν θα έχει πλέον πλήρη εικόνα.

Λίγο με φωνές, λίγο με παράπονα… μπήκαμε και στην ημερήσια διάταξη με τη συνεδρίαση να διακόπτεται μισή ώρα μετά, από τηλεφώνημα του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο δημαρχείο, ζητώντας την εκκένωση του…

Η συνέχεια… σε επόμενη ανάρτηση!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα