• AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ – Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ – Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

Συναδέλφισες , φοι,

Με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχεται πάλι βροχή από συγχαρητήρια. Αν δούμε όμως από ποιους δέχεται συγχαρητήρια, θα καταλάβουμε άμεσα τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη», και ποιους αφορά.

Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι. Όλοι οι εκπρόσωποι δηλαδή του κεφαλαίου και ακολουθούν όλα τα αστικά επιτελεία. Ο κοινός τους στόχος είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Ο δρόμος όμως της εξυπηρέτησης του «ιερού στόχου» της αστικής τάξης και όλων των κομμάτων της – ανεξάρτητα από το δρόμο που προτείνει το καθένα – για επιστροφή στην καπιταλιστική κερδοφορία περνάει μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης και ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Γιατί δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σε ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί το ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ δεν συμβαδίζει με το δίκιο του κεφαλαιοκράτη.

Το αντιλαϊκό πακέτο της 3ης αξιολόγησης  είναι στη επομένη σελίδα  3

Ο δε ΣΕΒ απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί σελίδα 4

Μαζί με τα γνωστά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % από το 2018 έως 2022 και 2% έως το 2060. Μαζί – κοινούς για όλες τις χώρες της Ε.Ε- δημοσιονομικούς στόχους, ευρωπαϊκά εξάμηνα, αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και βέλτιστες πρακτικές απασχόλησης.

Πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στο Γκέτεμποργκ επικυρώθηκε ο λεγόμενος «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων». Στόχος του είναι η διαχείριση της ακραίας φτώχειας για τους λαούς της Ε.Ε., ώστε να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. Κινείται στα πλαίσια των αρχών της Ε.Ε., της συνθήκης του Μάαστριχ και της μετεξέλιξης της στην συνθήκη της Λισαβόνας πάνω στις τέσσερις  αρχές  – ελευθερίες – του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι μιλάει ΟΧΙ για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλά για ευκαιρίες, ΟΧΙ για ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ αλλά για προσαρμόσιμη απασχόληση. Την ανεργία την βαφτίζουν διαλλείματα απασχολησιμότητας. Φροντίζουν ταυτόχρονα όμως και για τους απόμαχους της δουλειάς, υποχρεώνοντας τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πάλι στη δουλειά – μερική απασχόληση – για να αποκτήσουν «σωματική και ψυχική ευεξία». Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, ετοιμάζει νέο κτύπημα στην οργανωμένη συλλογική συνδικαλιστική πάλη και δράση, εφαρμόζοντας νέα εμπόδια στη κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αυξάνοντας το ποσοστό των συμμετασχόντων σε 50% + 1 για την κήρυξη απεργίας.

Η έξαρση της αντιλαϊκής επίθεσης επιβάλλεται να συνοδεύεται από σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Το σύστημα που ζούμε, ο καπιταλισμός, ότι είχε να συνεισφέρει στην κοινωνική εξέλιξη το έχει δώσει ήδη. Τώρα βρισκόμενος στο τελευταίο στάδιο, τον ιμπεριαλισμό μόνο βαρβαρότητα, φτώχεια, πολέμους, δυστυχία και προσφυγιά προσφέρει στους λαούς.

Τώρα πια, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, μπαίνει στην πρώτη γραμμή το ερώτημα :

«με τα μονοπώλια ή απέναντί τους ;;»

Επειδή το ερώτημα είναι καθαρά πολιτικό, απαντάται αποκλειστικά πολιτικά, ΤΑΞΙΚΑ.

Με την τάξη μας, ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, με την οργανωμένη δράση και πάλη μας, με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά αγώνας ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.

Το ιερό δικαίωμα της απεργίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα συμπαράστασης της ΠΣΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – καταχτήθηκε με ποτάμια αίματος της εργατικής τάξης και δεν μπορεί να σβήσει με μια μολυβιά. Και δεν θα σβήσει!

Η λύση βρίσκεται στην άνοδο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σε αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, με τα σωματεία και τους συλλόγους που συσπειρώνονται ταξικά με το ΠΑΜΕ.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ΚΑΛΩ όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους να συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14-12-2017 και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10,30 το πρωί της ΠΕΜΠΤΗΣ.

ΠΥΡΓΟΣ   11/12/2017

Ν. ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ

 

 

Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

 

Ενόψει των προβλέψεων των αστικών επιτελείων για πέρασμα σε φάση καπιταλιστικής ανάκαμψης, η μεγαλοεργοδοσία απαιτεί νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, με ακόμα μεγαλύτερη «ευελιξία».

Χαρακτηριστικά, στην ειδική έκθεσή του, ο ΣΕΒ καταγράφει όλη τη βεντάλια των νέων «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, τις περίφημες «βέλτιστες ευρωπαϊκές τακτικές» και απαιτεί να εφαρμοστούν στην Ελλάδα:

  • Συμβάσεις μηδενικών ωρών (zero hours contracts)
  • Συμβάσεις σύντομης – προσωρινής εργασίας (short term contracts)
  • Εργασία κατά παραγγελία (work on demand)
  • Μικροσυμβάσεις (mini jobs)
  • Εργασία ανά χαρτοφυλάκιο (portfolio work)
  • Εργασία βάσει δελτίου – κουπονιών (voucher – based work).

Όλη αυτή η εργασιακή ζούγκλα αξιώνει – λέει – να αναγνωριστεί «ως μια νέα κομβική συνιστώσα των αγορών εργασίας»!

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης, προωθεί τις νέες αντεργατικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ως αναπόσπαστο στοιχείο του παραπάνω… «σύγχρονου και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος», με έμφαση μάλιστα στη θεσμοθέτηση πρόσθετων εμποδίων στην κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία, χτυπώντας ιδιαίτερα έτσι τις κλαδικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακριβώς, μάλιστα, επειδή ένα τέτοιο εμπόδιο είναι η οργάνωση και πάλη των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις και τους κλάδους, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου επιχειρούν να αλυσοδέσουν τη συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων ξεκινώντας το αποφασιστικό ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.

Ο ΣΕΒ, σε συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα, χαρακτηρίζει «χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής εργαζομένων στις αποφάσεις για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων» και κάνει λόγο για «περιπτώσεις κατάχρησης της πρακτικής να εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο από τη Γενική Συνέλευση για κήρυξη απεργίας», όπως και για «συχνές περιπτώσεις παράνομης παρεμπόδισης εισόδου».

Οι βιομήχανοι, δηλαδή, επεκτείνουν τις αντεργατικές αξιώσεις τους και στη λήψη αποφάσεων από διοικήσεις σωματείων μετά από εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων, ενώ ευθέως αμφισβητούν το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν την απεργία τους.

Επιπλέον, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για «υπερβολικό εύρος προστασίας συνδικαλιστών (αριθμός προστατευόμενων, διάρκεια)», δηλαδή το κεφάλαιο θέλει να έχει εντελώς λυμένα τα χέρια του να απολύει τους συνδικαλιστές που παλεύουν για τη δημιουργία σωματείων σε χώρους γκέτο, που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους.

Η ΝΔ, διά του αρμόδιου τομεάρχη, Γ. Βρούτση, έχει ήδη δεσμευτεί από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, επιβεβαιώνοντας ότι πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν οι «καβγάδες» τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται στην εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών για λογαριασμό του κεφαλαίου.

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Η Αμαλιάδα όπως την καταντήσατε χρειάζεται χώρους Πάρκινγκ και όχι παρκόμετρα!

Ανακοίνωση-προειδοποίηση για να δει αντιδράσεις  για τη δημιουργία ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης, με παρκόμετρα, σε κεντρικούς δρόμους που εκτείνεται η αγορά …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

  • AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ – Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ – Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

ΝΙΚΟΣ ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ  : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

Συναδέλφισες , φοι,

Με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχεται πάλι βροχή από συγχαρητήρια. Αν δούμε όμως από ποιους δέχεται συγχαρητήρια, θα καταλάβουμε άμεσα τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη», και ποιους αφορά.

Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι. Όλοι οι εκπρόσωποι δηλαδή του κεφαλαίου και ακολουθούν όλα τα αστικά επιτελεία. Ο κοινός τους στόχος είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Ο δρόμος όμως της εξυπηρέτησης του «ιερού στόχου» της αστικής τάξης και όλων των κομμάτων της – ανεξάρτητα από το δρόμο που προτείνει το καθένα – για επιστροφή στην καπιταλιστική κερδοφορία περνάει μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης και ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Γιατί δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σε ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί το ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ δεν συμβαδίζει με το δίκιο του κεφαλαιοκράτη.

Το αντιλαϊκό πακέτο της 3ης αξιολόγησης  είναι στη επομένη σελίδα  3

Ο δε ΣΕΒ απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί σελίδα 4

Μαζί με τα γνωστά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % από το 2018 έως 2022 και 2% έως το 2060. Μαζί – κοινούς για όλες τις χώρες της Ε.Ε- δημοσιονομικούς στόχους, ευρωπαϊκά εξάμηνα, αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και βέλτιστες πρακτικές απασχόλησης.

Πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στο Γκέτεμποργκ επικυρώθηκε ο λεγόμενος «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων». Στόχος του είναι η διαχείριση της ακραίας φτώχειας για τους λαούς της Ε.Ε., ώστε να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. Κινείται στα πλαίσια των αρχών της Ε.Ε., της συνθήκης του Μάαστριχ και της μετεξέλιξης της στην συνθήκη της Λισαβόνας πάνω στις τέσσερις  αρχές  – ελευθερίες – του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι μιλάει ΟΧΙ για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλά για ευκαιρίες, ΟΧΙ για ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ αλλά για προσαρμόσιμη απασχόληση. Την ανεργία την βαφτίζουν διαλλείματα απασχολησιμότητας. Φροντίζουν ταυτόχρονα όμως και για τους απόμαχους της δουλειάς, υποχρεώνοντας τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πάλι στη δουλειά – μερική απασχόληση – για να αποκτήσουν «σωματική και ψυχική ευεξία». Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, ετοιμάζει νέο κτύπημα στην οργανωμένη συλλογική συνδικαλιστική πάλη και δράση, εφαρμόζοντας νέα εμπόδια στη κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αυξάνοντας το ποσοστό των συμμετασχόντων σε 50% + 1 για την κήρυξη απεργίας.

Η έξαρση της αντιλαϊκής επίθεσης επιβάλλεται να συνοδεύεται από σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Το σύστημα που ζούμε, ο καπιταλισμός, ότι είχε να συνεισφέρει στην κοινωνική εξέλιξη το έχει δώσει ήδη. Τώρα βρισκόμενος στο τελευταίο στάδιο, τον ιμπεριαλισμό μόνο βαρβαρότητα, φτώχεια, πολέμους, δυστυχία και προσφυγιά προσφέρει στους λαούς.

Τώρα πια, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, μπαίνει στην πρώτη γραμμή το ερώτημα :

«με τα μονοπώλια ή απέναντί τους ;;»

Επειδή το ερώτημα είναι καθαρά πολιτικό, απαντάται αποκλειστικά πολιτικά, ΤΑΞΙΚΑ.

Με την τάξη μας, ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, με την οργανωμένη δράση και πάλη μας, με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά αγώνας ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.

Το ιερό δικαίωμα της απεργίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα συμπαράστασης της ΠΣΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – καταχτήθηκε με ποτάμια αίματος της εργατικής τάξης και δεν μπορεί να σβήσει με μια μολυβιά. Και δεν θα σβήσει!

Η λύση βρίσκεται στην άνοδο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σε αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, με τα σωματεία και τους συλλόγους που συσπειρώνονται ταξικά με το ΠΑΜΕ.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ΚΑΛΩ όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους να συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14-12-2017 και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10,30 το πρωί της ΠΕΜΠΤΗΣ.

ΠΥΡΓΟΣ   11/12/2017

Ν. ΛΟΧΟΒΙΤΗΣ

 

 

Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, η κυβέρνηση υλοποιεί

 

Ενόψει των προβλέψεων των αστικών επιτελείων για πέρασμα σε φάση καπιταλιστικής ανάκαμψης, η μεγαλοεργοδοσία απαιτεί νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, με ακόμα μεγαλύτερη «ευελιξία».

Χαρακτηριστικά, στην ειδική έκθεσή του, ο ΣΕΒ καταγράφει όλη τη βεντάλια των νέων «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, τις περίφημες «βέλτιστες ευρωπαϊκές τακτικές» και απαιτεί να εφαρμοστούν στην Ελλάδα:

  • Συμβάσεις μηδενικών ωρών (zero hours contracts)
  • Συμβάσεις σύντομης – προσωρινής εργασίας (short term contracts)
  • Εργασία κατά παραγγελία (work on demand)
  • Μικροσυμβάσεις (mini jobs)
  • Εργασία ανά χαρτοφυλάκιο (portfolio work)
  • Εργασία βάσει δελτίου – κουπονιών (voucher – based work).

Όλη αυτή η εργασιακή ζούγκλα αξιώνει – λέει – να αναγνωριστεί «ως μια νέα κομβική συνιστώσα των αγορών εργασίας»!

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης, προωθεί τις νέες αντεργατικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ως αναπόσπαστο στοιχείο του παραπάνω… «σύγχρονου και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος», με έμφαση μάλιστα στη θεσμοθέτηση πρόσθετων εμποδίων στην κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία, χτυπώντας ιδιαίτερα έτσι τις κλαδικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακριβώς, μάλιστα, επειδή ένα τέτοιο εμπόδιο είναι η οργάνωση και πάλη των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις και τους κλάδους, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου επιχειρούν να αλυσοδέσουν τη συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων ξεκινώντας το αποφασιστικό ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.

Ο ΣΕΒ, σε συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα, χαρακτηρίζει «χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής εργαζομένων στις αποφάσεις για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων» και κάνει λόγο για «περιπτώσεις κατάχρησης της πρακτικής να εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο από τη Γενική Συνέλευση για κήρυξη απεργίας», όπως και για «συχνές περιπτώσεις παράνομης παρεμπόδισης εισόδου».

Οι βιομήχανοι, δηλαδή, επεκτείνουν τις αντεργατικές αξιώσεις τους και στη λήψη αποφάσεων από διοικήσεις σωματείων μετά από εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων, ενώ ευθέως αμφισβητούν το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν την απεργία τους.

Επιπλέον, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για «υπερβολικό εύρος προστασίας συνδικαλιστών (αριθμός προστατευόμενων, διάρκεια)», δηλαδή το κεφάλαιο θέλει να έχει εντελώς λυμένα τα χέρια του να απολύει τους συνδικαλιστές που παλεύουν για τη δημιουργία σωματείων σε χώρους γκέτο, που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους.

Η ΝΔ, διά του αρμόδιου τομεάρχη, Γ. Βρούτση, έχει ήδη δεσμευτεί από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, επιβεβαιώνοντας ότι πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν οι «καβγάδες» τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται στην εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών για λογαριασμό του κεφαλαίου.

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων