• ΗΛΕΙΑ
  • Ξεκινά το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας

Ξεκινά το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας

Στις 26 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του φετινού, 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα γίνουν στην Αρχαία Ήλιδα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο και μια μουσική βραδιά. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του 29ου Φεστιβάλ κα Ξένια Σαφαρή.

Πρώτος, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάσουμε και φέτος το πρόγραμμα του φετινού, 29ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, το οποίο –όπως κάθε καλοκαίρι– συνεχίζει να αποτελεί σημείο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Πολλές φορές παραστάσεις και εκδηλώσεις έχουν στιγματίσει πάντα με θετικό πρόσημο και τα δικά μας καλοκαίρια, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις τρείς γενιές θεατών που έχει ήδη δημιουργήσει το φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στα 29 χρόνια παρουσίας του, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς  ως το φεστιβάλ της καρδιάς μας.

Υπάρχουν πλέον συμπολίτες μας που μεγάλωσαν μαζί του, έχοντας την ευκαιρία μέσω των παραστάσεων και των εκδηλώσεων να έρθουν σε επαφή με σημαντικές στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Το ίδιο ευχόμαστε να συμβεί και με τα νέα παιδιά της περιοχής μας, που για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν μακριά από την περιοχή μας. Αυτός άλλωστε είναι κι ο ρόλος της πολιτιστικής αποκέντρωσης, κάτι για το οποίο εμείς όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε και υπηρετούμε με πίστη και συνέπεια, παρά τις δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Την τελευταία πενταετία αναβαθμίσαμε πλήρως το θεσμό κάνοντας τον εξωστρεφή και για το λόγο αυτό φέρει πλέον επάξια τον τίτλο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, ενώ αξιοποιήσαμε όλες τις πολιτιστικές υποδομές που είχαμε στη διάθεσή μας για να φιλοξενούνται εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της τέχνης.

Γνωστοί δημιουργοί, αλλά και νέοι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους σε χώρους όπως ο Κήπος του Τατανείου, το Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και φυσικά το Θέατρο της Ήλιδας και το Αρχαίο Θέατρο που καταφέραμε μετά από 15 και πλέον χρόνια να ανοίξουμε.

Πεποίθησή μας ήταν, είναι και θα είναι ότι, ο Πολιτισμός πρέπει να παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα, αφού δίνει την πνευματική τροφή σε όλους και αποτελεί μία διέξοδο για αλλαγή ψυχολογίας στην δύσκολη καθημερινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την πολύτιμη στήριξη της όπου και όπως χρειαστήκαμε.

Να ευχηθώ και το φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει να προσφέρει έργο αντάξιο της ιστορίας του, που το έχει μετατρέψει σε έναν εκ των κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της χώρας μας.»

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος είπε: «ΤΟ ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και φέτος –όπως και τα προηγούμενα χρόνια– είναι βασικός συνδιοργανωτής από κοινού με τον Δήμο Ήλιδας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός για το πρόγραμμα, αλλά και ενισχυτικός κυρίως για τα θέματα που αφορούν στην όλη διοργάνωση.

Όπως βλέπουμε σήμερα, για το 2019 θα υπάρξουν εκδηλώσεις με χαμηλό εισιτήριο, αλλά και δωρεάν για το κοινό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν και όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Κι εγώ από την πλευρά μου, καλώ τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Εμείς ως δημοτική αρχή δώσαμε έμφαση στον πολιτισμό και τον υπηρετήσαμε με την πεποίθηση ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν είναι περιττή πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη και καταφύγιο στην πρόοδο και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Τέλος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του 29ου Φεστιβάλ κα Ξένια Σαφαρή είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τη στήριξη του όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, καθώς είχαμε μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία.

Δημιουργήσαμε μια μεγάλη γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες φιλοξενήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους και δομές του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, για την επιτυχία των φεστιβάλ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Αλέξη Μανωλόπουλο, ο οποίος στάθηκε  αρωγός με κάθε τρόπο όταν και όπου του ζητήθηκε.

Και έτσι φτάσαμε και στο φετινό, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας που συνεχίζει την παράδοση και θα χαρίσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ,αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, ξεχωριστές στιγμές.

Εφέτος, η διάρκεια του θα είναι μικρότερη, καθώς θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου και σε αυτό συνέβαλαν οι Εθνικές Εκλογές που διεξάγονται μέσα στον Ιούλιο κι έφεραν ια σειρά από αλλαγές, όπως ματαιώσεις στον προγραμματισμό πολλών παραγωγών. Ωστόσο, αν και το Φεστιβάλ θα είναι συμπυκνωμένο, όπως μας έχει συνηθίσει θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις απ’ όλα τα είδη, αλλά θα φιλοξενήσει και εξαιρετικούς μουσικούς με ξεχωριστές μουσικές επιλογές.

Επίσης, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα κυρίως της Δυτικής Ελλάδας και αποδίδει καρπούς, μας δίνει και φέτος την ευκαιρία να παρουσιάσουμε παραστάσεις είτε με πολύ χαμηλό εισιτήριο, είτε ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

Θα ήταν παράλειψη μας να μην επισημάνουμε ότι για το 2019 το κόστος και του φεστιβάλ είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους συνεργάτες μας και τους εθελοντές, που βοηθούν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια μας  με  την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Φέτος θα υπάρξουν παραστάσεις και αφιερώματα που φτάνουν από το Δωρικό Θέατρο – τον αρχαίο Ελληνικό μίμο, αλλά και την αρχαία ελληνική  τραγωδία, έως τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία, ενώ θα περιλαμβάνει και έργα την παγκόσμιας σκηνής, από τον Σαίξπηρ έως τους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο και οι μικροί μας θεατές θα έχουν το δικό τους χώρο στο φεστιβάλ, προκειμένου να αποκομίσουν τη δική τους θεατρική εμπειρία.»

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάλτον Τράμπο: «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μουσικό Κονσέρτο: Ανδρέα Πολυζωγόπουλου – Χρήστου Τσατσαμπά

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το βαλς με τα παραμύθια»

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Νίκου Μουτσινά: «Βερβερίτσα»

 

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μποστ: «Μαρία Πενταγιώτισσα»

 

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάριο Φο: «Μίστερο Μπούφο»

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

«Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» σε διασκευή Κώστας Γάκης

 

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

William Shakespeare: «Όνειρο θερινής νύκτας»

 

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αρκάς: «Η ζωή σε χαμηλές πτήσεις»

 

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αdam Long-Daniel Singer-Jess Winfield: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ απόψε!»

 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Θεόκριτου: «Φαρμακεύτρια»

 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αύγουστου Κορτώ: «Κατερίνα»

 

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: «Χρήστος Καπράλος – Τα πρώτα βήματα»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αισχύλου: «Προμηθέας Δεσμώτης»

 

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Ξεκινά το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας

Ξεκινά το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας

Στις 26 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του φετινού, 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα γίνουν στην Αρχαία Ήλιδα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο και μια μουσική βραδιά. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του 29ου Φεστιβάλ κα Ξένια Σαφαρή.

Πρώτος, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάσουμε και φέτος το πρόγραμμα του φετινού, 29ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, το οποίο –όπως κάθε καλοκαίρι– συνεχίζει να αποτελεί σημείο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Πολλές φορές παραστάσεις και εκδηλώσεις έχουν στιγματίσει πάντα με θετικό πρόσημο και τα δικά μας καλοκαίρια, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις τρείς γενιές θεατών που έχει ήδη δημιουργήσει το φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στα 29 χρόνια παρουσίας του, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς  ως το φεστιβάλ της καρδιάς μας.

Υπάρχουν πλέον συμπολίτες μας που μεγάλωσαν μαζί του, έχοντας την ευκαιρία μέσω των παραστάσεων και των εκδηλώσεων να έρθουν σε επαφή με σημαντικές στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Το ίδιο ευχόμαστε να συμβεί και με τα νέα παιδιά της περιοχής μας, που για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν μακριά από την περιοχή μας. Αυτός άλλωστε είναι κι ο ρόλος της πολιτιστικής αποκέντρωσης, κάτι για το οποίο εμείς όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε και υπηρετούμε με πίστη και συνέπεια, παρά τις δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Την τελευταία πενταετία αναβαθμίσαμε πλήρως το θεσμό κάνοντας τον εξωστρεφή και για το λόγο αυτό φέρει πλέον επάξια τον τίτλο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, ενώ αξιοποιήσαμε όλες τις πολιτιστικές υποδομές που είχαμε στη διάθεσή μας για να φιλοξενούνται εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της τέχνης.

Γνωστοί δημιουργοί, αλλά και νέοι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους σε χώρους όπως ο Κήπος του Τατανείου, το Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και φυσικά το Θέατρο της Ήλιδας και το Αρχαίο Θέατρο που καταφέραμε μετά από 15 και πλέον χρόνια να ανοίξουμε.

Πεποίθησή μας ήταν, είναι και θα είναι ότι, ο Πολιτισμός πρέπει να παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα, αφού δίνει την πνευματική τροφή σε όλους και αποτελεί μία διέξοδο για αλλαγή ψυχολογίας στην δύσκολη καθημερινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την πολύτιμη στήριξη της όπου και όπως χρειαστήκαμε.

Να ευχηθώ και το φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει να προσφέρει έργο αντάξιο της ιστορίας του, που το έχει μετατρέψει σε έναν εκ των κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της χώρας μας.»

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος είπε: «ΤΟ ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και φέτος –όπως και τα προηγούμενα χρόνια– είναι βασικός συνδιοργανωτής από κοινού με τον Δήμο Ήλιδας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός για το πρόγραμμα, αλλά και ενισχυτικός κυρίως για τα θέματα που αφορούν στην όλη διοργάνωση.

Όπως βλέπουμε σήμερα, για το 2019 θα υπάρξουν εκδηλώσεις με χαμηλό εισιτήριο, αλλά και δωρεάν για το κοινό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν και όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Κι εγώ από την πλευρά μου, καλώ τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Εμείς ως δημοτική αρχή δώσαμε έμφαση στον πολιτισμό και τον υπηρετήσαμε με την πεποίθηση ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν είναι περιττή πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη και καταφύγιο στην πρόοδο και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Τέλος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του 29ου Φεστιβάλ κα Ξένια Σαφαρή είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τη στήριξη του όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, καθώς είχαμε μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία.

Δημιουργήσαμε μια μεγάλη γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες φιλοξενήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους και δομές του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, για την επιτυχία των φεστιβάλ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Αλέξη Μανωλόπουλο, ο οποίος στάθηκε  αρωγός με κάθε τρόπο όταν και όπου του ζητήθηκε.

Και έτσι φτάσαμε και στο φετινό, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας που συνεχίζει την παράδοση και θα χαρίσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ,αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, ξεχωριστές στιγμές.

Εφέτος, η διάρκεια του θα είναι μικρότερη, καθώς θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου και σε αυτό συνέβαλαν οι Εθνικές Εκλογές που διεξάγονται μέσα στον Ιούλιο κι έφεραν ια σειρά από αλλαγές, όπως ματαιώσεις στον προγραμματισμό πολλών παραγωγών. Ωστόσο, αν και το Φεστιβάλ θα είναι συμπυκνωμένο, όπως μας έχει συνηθίσει θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις απ’ όλα τα είδη, αλλά θα φιλοξενήσει και εξαιρετικούς μουσικούς με ξεχωριστές μουσικές επιλογές.

Επίσης, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα κυρίως της Δυτικής Ελλάδας και αποδίδει καρπούς, μας δίνει και φέτος την ευκαιρία να παρουσιάσουμε παραστάσεις είτε με πολύ χαμηλό εισιτήριο, είτε ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

Θα ήταν παράλειψη μας να μην επισημάνουμε ότι για το 2019 το κόστος και του φεστιβάλ είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους συνεργάτες μας και τους εθελοντές, που βοηθούν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια μας  με  την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Φέτος θα υπάρξουν παραστάσεις και αφιερώματα που φτάνουν από το Δωρικό Θέατρο – τον αρχαίο Ελληνικό μίμο, αλλά και την αρχαία ελληνική  τραγωδία, έως τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία, ενώ θα περιλαμβάνει και έργα την παγκόσμιας σκηνής, από τον Σαίξπηρ έως τους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο και οι μικροί μας θεατές θα έχουν το δικό τους χώρο στο φεστιβάλ, προκειμένου να αποκομίσουν τη δική τους θεατρική εμπειρία.»

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάλτον Τράμπο: «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μουσικό Κονσέρτο: Ανδρέα Πολυζωγόπουλου – Χρήστου Τσατσαμπά

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το βαλς με τα παραμύθια»

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Νίκου Μουτσινά: «Βερβερίτσα»

 

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μποστ: «Μαρία Πενταγιώτισσα»

 

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάριο Φο: «Μίστερο Μπούφο»

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

«Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» σε διασκευή Κώστας Γάκης

 

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

William Shakespeare: «Όνειρο θερινής νύκτας»

 

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αρκάς: «Η ζωή σε χαμηλές πτήσεις»

 

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αdam Long-Daniel Singer-Jess Winfield: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ απόψε!»

 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Θεόκριτου: «Φαρμακεύτρια»

 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αύγουστου Κορτώ: «Κατερίνα»

 

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: «Χρήστος Καπράλος – Τα πρώτα βήματα»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αισχύλου: «Προμηθέας Δεσμώτης»

 

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων