• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Οι… 100 ημέρες που έγιναν …δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

Οι… 100 ημέρες που έγιναν …δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

ΠΩΣ ΟΙ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΡΗΣΑΝ

ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

Οι… 100 ημέρες που έγιναν δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ …ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…

Αποκαλυπτικός με έντονη επιχειρηματολογία και με μία ακόμη κριτική απέναντι σε νυν και πρώην Δήμαρχο Ήλδιας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν …χαρίστηκε σε κάνεναν φέρνοντας στην επιφάνεια το θέμα του διυλιστηρίου για το οποίο έγινε σημαντική «εκμετάλλευση» προεκλογικού χαρακτήρα εις βάρος πολιτών.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας ειδικότερα παρουσιάζει το θέμα ως εξής:

«Η κατασκευή του Διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνείου, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα project της Βόρειας Ηλείας. Απαιτήθηκε μάλιστα η σύμπνοια των επτά – τότε – Δημάρχων (Αμαλιάδας, Γαστούνης, Τραγανού, Ανδραβίδας, Κάστρου – Κυλλήνης και Βάρδας) που δέσμευσαν τα χρήματα του προγράμματος ΕΠΤΑ τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για να εκπονηθεί η μελέτη και να εγκριθεί κατόπιν η χρηματοδότηση.

Ειδικότερα, το έργο «Ύδρευση – Διυλιστήριο από Τεχνική Λίμνη Πηνειού» προϋπολογισμού 22.158.028 ευρώ όποως προέβλεπε η απόφαση ένταξης της πράξης (24-12-2010 / Α.Π. ΟΙΚ. 184662) αφορά τα εξής:

 

. Ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία διυλιστήριο, πόσιμου νερού, δυναμικότητας 107.3.8 κατοίκων ανάγκες της 20ετίας.

. Ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού.

. Παροχή υπηρεσίων τεχνικών συμβούλων

. Δίκτυο της ΔΕΗ

 

Το έργο, αφορά την κάλυψη αναγκών των οικισμών σε πόσιμο νερό σε ποσοστό 100% των προαναφερόμενων Δήμων και όπως ισχύουν σήμερα των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

 

Στις 13 Απριλίου 2014 το έργο εγκαινιάσθηκε παραμονές εκλογών… Και αφού τα εγκαίνια έγιναν και η … «γιορτή» σχόλασε, δυστυχώς όχι μόνο το έργο δεν έχει λειτουργήσει για να ικανοποιήσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε (με δαπάνη όπως αναφέραμε 22 εκατ. ευρώ!) αλλά με αποκλειστική ευθύνη των δύο Δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλου απαξιώθηκε!..

 

Σε τέτοιο δε βαθμό έφθασε η απαξίωση του όπου οι κάτοικοι της Βόρειας Ηλείας και του Δήμου μας, συνήθισαν να ακούν υποσχέσεις, ενώ παράλληλα βιώνουν απάθεια και εγκληματική αδιαφορία του κ. Λυμπέρη και του κ. Χριστοδουλόπουλου.

 

Τα 22 εκατομμύρια ευρώ πάντως,  δαπανήθηκαν αλλά οι υπεύθυνοι για αυτές την προκλητική καθυστέρηση και αδράνεια, ούτε λογοδοτούν, ούτε καν ντρέπονται και δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες…

 

Τί φταίει λοιπόν και το έργο έχει απαξιωθεί και δεν λειτουργεί; Φταίει η μελέτη που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ήλιδας, με δήμαρχο τον Γ. Λυμπέρη; Φταίνε μήπως οι.. άσπρες πέτρες που όταν ξεπλένονται από το νερό της βροχής, γεμίζουν τη λεκάνη του Πηνειού με μαγγάνιο και σίδηρο όπως υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλόπουλος;

 

Ή φταίει ακόμα και η θέση κατασκευής του διυλιστηρίου;

To αποτέλεσμα;  Σήμερα μετά από επτά (7) χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων του έργου, να μην πίνουμε καθαρό νερό!..

 

 

OI EYΘΥΝΕΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η αλλαγή προς το χειρότερο, των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ποσοτήτων νερού που αποθηκεύονται στη λεκάνη του Φράγματος, και στη συνέχεια μέρος αυτού διοχετεύεται για επεξεργασία στο διυλιστήριο ήταν – όπως είπε το Νοέμβριο του 2016 ο κ. Χριστοδουλόπουλος ως Δήμαρχος Ήλιδας – η αιτία που σταμάτησε η λειτουργία του διυλιστηρίου.

Λίγους μήνες μετά, ο ίδιος ανέφερε ότι η μελέτη ήταν μισή, αφού δεν κατασκευάσθηκε πλωτήρας, για να γίνεται η υδρομάστευση από την επιφάνεια και όχι από τον πυθμένα. Είπε ακόμη ότι τα μοτέρ  που τοποθετήθηκαν στο κεντρικό αντλιοστάσιο δεν είναι αυτά που έπρεπε να είναι!..

Επομένως ο κ. Χριστοδουλόπουλος «έδωσε» κατά τη λαϊκή έκφραση στεγνά τον κ. Λυμπέρη ότι δηλαδή, προχώρησε σε ένα έργο με πολλές αστοχίες.

Ίσως βέβαια να μην κατάλαβε, αλλά έθεσε στο «κάδρο των ευθυνών» με αντίστοιχες εγκληματικές ευθύνες και τον εαυτό του… Ξεχνά ή… θέλει να ξεχνά ότι ήταν Αντιδήμαρχος Έργων με Δήμαρχο το κ. Λυμπέρη, όταν σχεδιάστηκε και κατατέθηκε η μελέτη για χρηματοδότηση και κατασκευή του συγκεκριμένου έργου..

Και φυσικά ούτε διαφώνησε, ούτε είδαμε να παραιτηθεί αντιδρώντας για αυτές τις αστοχίες που ο ίδιος είπε. Συναίνεσε αντιθέτως, στην κατασκευή του έργου, που σήμερα μετά από 5ετή θητεία και του ίδιου στη θέση του Δημάρχου, αυτό που επικρατεί στο διυλιστήριο είανι η εξάντληση ενεργειών σε …μετρήσεις χώρος παρόν αλλά και μέλλον για τη λειτουργία του.

 

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Πέραν του κόστους των 22 εκατ. ευρώ για το διυλιστήριο, πρέπει να σημειώσω ότι ο Δήμος Ήλιδας, διαθέτει ήδη σε Τοπικές Κοινότητες γεωτρήσεις όπως:  Aμαλιάδα (7) Αγ. Ιωάννη (1), Αγ. Δημήτριο (2) στον Αγ. Ηλία ένα πηγάδι, Αρχ. Ήλιδα (2), Γεράκι (2), Ανάληψη (1), Δάφνη (1), Δαφνιώτισσα (1), Δουνέικα (2), Καλύβια (1), Καρδαμά (1), Κεραμιδιά (1), Κρυονέρι (1), Περιστέρι, στα Αστερέικα και υδρομάστευση, Παραλία Ροβιάτας (1), Σώστι (1), Χάβαρι (2) με δεξαμενές ύδρευσης που όμως εξαιτίας ελλειπούς συντήρησης παρουσιάζουμε βλάβες διαρκούς πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν και την αλλαγή της στάθμης του νερού.

Και δυστυχώς τα κόστη εξακολουθούν να είναι μεγάλα για τους πολίτες που … ψάχνουν για νερό και κυρίως το καλοκαίρι να επαναλαμβάνεται το ίδιο τραγικό γεγονός :  Nα παρουσιάζονται βλάβες, να σπάει το δίκτυο λόγω της παλαιότητας του, να βγαίνει λάσπη… Ο κ. Λυμπέρης δε, με μια απίστευτη αλλαζονική πρακτική είχε την… «σοφία» να διαλύσει και μάλιστα προ δεκαετίας την υπηρεσία ύδρευσης.

Την κίνηση αυτή ακολούθησε και ο «φίλος του» Χρίστος Χριστοδουλόπουλος, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες του, και το πρόβλημα που οι ίδιοι αποκλειστικά δημιούργησαν. Και …«δεν ίδρωνε το αυτί» τους ακόμη και όταν η υπηρεσία Υδάτινων Πόρων με διαδοχικές έγγραφες αναφορές, επισημαίνει την κατάσταση και τους καλεί να αναλάβει τις ευθύνες τους».

Και σήμερα τί βλέπουμε;  To μεγάλο … «deal» για  τον σημερινό Δήμαρχο κ. Λυμπέρη με τις «ευλογίες» του κ. Χριστοδουλόπουλου προς ιδιωτικοποίηση του νερού στον Δήμο Ήλιδας.

 

Τί δεν καταλαβαίνουν;

Οι πολίτες νερό δεν πίνουν και νερό δεν έχουν. Αλλά και αν έχουνε είναι ακατάλληλο ακόμη και για το πλύσιμο…

Υπηρεσία Ύδρευσης δεν υπάρχει στον Δήμο, και το Γραφείο που στοιχειωδώς λειτουργεί δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τη διαδικασία για την πληρωμή τιμολογίου.

Παράλληλα, οι μετρήσεις κατανάλωσης δεν γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα με τους δημότες  να… λαμβάνουν ξαφνικά λογαριασμούς που τους «βγάζουν» από τα ρούχα τους..!

Αμ το άλλο; Για οποιαδήποτε ερώτηση ή εξυπηρέτηση θέλει κανείς, δεν υπάρχει ανταπόκριση της υπηρεσίας του Δήμου. Έτσι, σε κάνουν «μπαλάκι» μεταξύ του Γραφείου Ύδρευσης (αν βρεις υπάλληλο) του Γραφείου Δημάρχου και του Γραφείου Αντιδημάρχου! Όλα και χωρίς κανένα έλεος για την ταλαιπωρία του πολίτη…

ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

 

Επίσης οι δεξαμενές στις τοπικές κοινότητες είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να υπάρξει… Εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα αρκετές, οι οποίες είναι ακαθάριστες και με εικόνα ντροπής γύρω τους (ανοιχτές, με τεράστια βλάστηση, που ο καθένας εύκολα μπορεί να ρίξει ότι θέλει μέσα!..) Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματική εικόνα κ. Λυμπέρη, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Την ημέρα των Εγκαινίων του Διυλιστηρίου στις 13 Απριλίου 2014 κ. Λυμπέρη, είχατε εκφωνήσει λόγο ιδιαίτερα εκκωφαντικό! Και μιλούσατε για ένα άρτιο έργο για το οποίο δεσμευόσασταν ότι έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας!

Δεν είχατε όμως αναφέρει τότε ότι υπήρχε και πρόβλημα της σύνδεσης του εργοστασίου με τον κεντρικό αγωγό που θα μετέφερε το νερό στα νοικοκυριά. Ξεχάσατε εκτός των άλλων να αναφέρετε πως… έλλειπαν υδατοδεξαμενές ενώ ο αγωγός ύδρευσης αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα.

Έτσι από την ουτοπική πραγματικότητα, τότε, φθάσατε στο σήμερα της σκληρής πραγματικότητας! Της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του δικού σας αδιεξόδου…

Το 2019 όμως κ. Λυμπέρη το πρόβλημα νερού και το διυλιστήριο, αποτέλεσε την κορωνίδα της αντιπολιτευτικής σας τακτικής, και ως συνήθως και πάλι, στις πλάτες των ανυποψίαστων συμπολιτών σας.

Τους είπατε ευθέως ψέματα ότι σε 100 ημέρες το έργο θα λειτουργήσει αρκεί να σας ψηφίσουν…

 

Πώς μπορούσατε να τους κοιτάζετε στα μάτια;

Πέρασαν όχι 100 ημέρες αλλά… δύο χρόνια για να λένε και πάλι σήμερα «το νερό… νεράκι» και να τους «ανταμοίβεται» για αυτό, στέλνοντας τους λογαριασμούς κατανάλωσης!!

Τελικά είναι στις προθέσεις σας να διαλύσετε τα πάντα στον  Δήμο, να αναγκάσετε έτσι τους πολίτες να αποδεχθούν την σκέψη σας για ιδωτικοποίηση του νερού στα επόμενα 25 χρόνια σε εταιρεία που ήδη… περιφέρεται στον  Δήμο μας; Μας οδηγείται με πολιτική δειλία και εν κρυπτώ σε τέτοιες δεδομένες καταστάσεις;

Προσωπικά ως επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και Υποψ. Δήμαρχος, όπως και τα στελέχη μας, δεν θα επιτρέψουμε οτιδήποτε επιζήμιο για τον Δήμο και τους πολίτες. Μέχρι τις εκλογές, και όπως ελπίζω μέχρι και την ώρα της μεγάλης ανατροπής οι πολίτες θα ενημερώνονται για ΟΛΑ και με πολλά «επεισόδια» ΑΛΗΘΕΙΑΣ ακόμα.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Οι… 100 ημέρες που έγιναν …δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

Οι… 100 ημέρες που έγιναν …δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

ΠΩΣ ΟΙ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΡΗΣΑΝ

ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

Οι… 100 ημέρες που έγιναν δύο χρόνια πολιτικής εξαπάτησης!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ …ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…

Αποκαλυπτικός με έντονη επιχειρηματολογία και με μία ακόμη κριτική απέναντι σε νυν και πρώην Δήμαρχο Ήλδιας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν …χαρίστηκε σε κάνεναν φέρνοντας στην επιφάνεια το θέμα του διυλιστηρίου για το οποίο έγινε σημαντική «εκμετάλλευση» προεκλογικού χαρακτήρα εις βάρος πολιτών.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας ειδικότερα παρουσιάζει το θέμα ως εξής:

«Η κατασκευή του Διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνείου, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα project της Βόρειας Ηλείας. Απαιτήθηκε μάλιστα η σύμπνοια των επτά – τότε – Δημάρχων (Αμαλιάδας, Γαστούνης, Τραγανού, Ανδραβίδας, Κάστρου – Κυλλήνης και Βάρδας) που δέσμευσαν τα χρήματα του προγράμματος ΕΠΤΑ τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για να εκπονηθεί η μελέτη και να εγκριθεί κατόπιν η χρηματοδότηση.

Ειδικότερα, το έργο «Ύδρευση – Διυλιστήριο από Τεχνική Λίμνη Πηνειού» προϋπολογισμού 22.158.028 ευρώ όποως προέβλεπε η απόφαση ένταξης της πράξης (24-12-2010 / Α.Π. ΟΙΚ. 184662) αφορά τα εξής:

 

. Ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία διυλιστήριο, πόσιμου νερού, δυναμικότητας 107.3.8 κατοίκων ανάγκες της 20ετίας.

. Ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού.

. Παροχή υπηρεσίων τεχνικών συμβούλων

. Δίκτυο της ΔΕΗ

 

Το έργο, αφορά την κάλυψη αναγκών των οικισμών σε πόσιμο νερό σε ποσοστό 100% των προαναφερόμενων Δήμων και όπως ισχύουν σήμερα των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

 

Στις 13 Απριλίου 2014 το έργο εγκαινιάσθηκε παραμονές εκλογών… Και αφού τα εγκαίνια έγιναν και η … «γιορτή» σχόλασε, δυστυχώς όχι μόνο το έργο δεν έχει λειτουργήσει για να ικανοποιήσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε (με δαπάνη όπως αναφέραμε 22 εκατ. ευρώ!) αλλά με αποκλειστική ευθύνη των δύο Δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλου απαξιώθηκε!..

 

Σε τέτοιο δε βαθμό έφθασε η απαξίωση του όπου οι κάτοικοι της Βόρειας Ηλείας και του Δήμου μας, συνήθισαν να ακούν υποσχέσεις, ενώ παράλληλα βιώνουν απάθεια και εγκληματική αδιαφορία του κ. Λυμπέρη και του κ. Χριστοδουλόπουλου.

 

Τα 22 εκατομμύρια ευρώ πάντως,  δαπανήθηκαν αλλά οι υπεύθυνοι για αυτές την προκλητική καθυστέρηση και αδράνεια, ούτε λογοδοτούν, ούτε καν ντρέπονται και δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες…

 

Τί φταίει λοιπόν και το έργο έχει απαξιωθεί και δεν λειτουργεί; Φταίει η μελέτη που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ήλιδας, με δήμαρχο τον Γ. Λυμπέρη; Φταίνε μήπως οι.. άσπρες πέτρες που όταν ξεπλένονται από το νερό της βροχής, γεμίζουν τη λεκάνη του Πηνειού με μαγγάνιο και σίδηρο όπως υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλόπουλος;

 

Ή φταίει ακόμα και η θέση κατασκευής του διυλιστηρίου;

To αποτέλεσμα;  Σήμερα μετά από επτά (7) χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων του έργου, να μην πίνουμε καθαρό νερό!..

 

 

OI EYΘΥΝΕΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η αλλαγή προς το χειρότερο, των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ποσοτήτων νερού που αποθηκεύονται στη λεκάνη του Φράγματος, και στη συνέχεια μέρος αυτού διοχετεύεται για επεξεργασία στο διυλιστήριο ήταν – όπως είπε το Νοέμβριο του 2016 ο κ. Χριστοδουλόπουλος ως Δήμαρχος Ήλιδας – η αιτία που σταμάτησε η λειτουργία του διυλιστηρίου.

Λίγους μήνες μετά, ο ίδιος ανέφερε ότι η μελέτη ήταν μισή, αφού δεν κατασκευάσθηκε πλωτήρας, για να γίνεται η υδρομάστευση από την επιφάνεια και όχι από τον πυθμένα. Είπε ακόμη ότι τα μοτέρ  που τοποθετήθηκαν στο κεντρικό αντλιοστάσιο δεν είναι αυτά που έπρεπε να είναι!..

Επομένως ο κ. Χριστοδουλόπουλος «έδωσε» κατά τη λαϊκή έκφραση στεγνά τον κ. Λυμπέρη ότι δηλαδή, προχώρησε σε ένα έργο με πολλές αστοχίες.

Ίσως βέβαια να μην κατάλαβε, αλλά έθεσε στο «κάδρο των ευθυνών» με αντίστοιχες εγκληματικές ευθύνες και τον εαυτό του… Ξεχνά ή… θέλει να ξεχνά ότι ήταν Αντιδήμαρχος Έργων με Δήμαρχο το κ. Λυμπέρη, όταν σχεδιάστηκε και κατατέθηκε η μελέτη για χρηματοδότηση και κατασκευή του συγκεκριμένου έργου..

Και φυσικά ούτε διαφώνησε, ούτε είδαμε να παραιτηθεί αντιδρώντας για αυτές τις αστοχίες που ο ίδιος είπε. Συναίνεσε αντιθέτως, στην κατασκευή του έργου, που σήμερα μετά από 5ετή θητεία και του ίδιου στη θέση του Δημάρχου, αυτό που επικρατεί στο διυλιστήριο είανι η εξάντληση ενεργειών σε …μετρήσεις χώρος παρόν αλλά και μέλλον για τη λειτουργία του.

 

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Πέραν του κόστους των 22 εκατ. ευρώ για το διυλιστήριο, πρέπει να σημειώσω ότι ο Δήμος Ήλιδας, διαθέτει ήδη σε Τοπικές Κοινότητες γεωτρήσεις όπως:  Aμαλιάδα (7) Αγ. Ιωάννη (1), Αγ. Δημήτριο (2) στον Αγ. Ηλία ένα πηγάδι, Αρχ. Ήλιδα (2), Γεράκι (2), Ανάληψη (1), Δάφνη (1), Δαφνιώτισσα (1), Δουνέικα (2), Καλύβια (1), Καρδαμά (1), Κεραμιδιά (1), Κρυονέρι (1), Περιστέρι, στα Αστερέικα και υδρομάστευση, Παραλία Ροβιάτας (1), Σώστι (1), Χάβαρι (2) με δεξαμενές ύδρευσης που όμως εξαιτίας ελλειπούς συντήρησης παρουσιάζουμε βλάβες διαρκούς πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν και την αλλαγή της στάθμης του νερού.

Και δυστυχώς τα κόστη εξακολουθούν να είναι μεγάλα για τους πολίτες που … ψάχνουν για νερό και κυρίως το καλοκαίρι να επαναλαμβάνεται το ίδιο τραγικό γεγονός :  Nα παρουσιάζονται βλάβες, να σπάει το δίκτυο λόγω της παλαιότητας του, να βγαίνει λάσπη… Ο κ. Λυμπέρης δε, με μια απίστευτη αλλαζονική πρακτική είχε την… «σοφία» να διαλύσει και μάλιστα προ δεκαετίας την υπηρεσία ύδρευσης.

Την κίνηση αυτή ακολούθησε και ο «φίλος του» Χρίστος Χριστοδουλόπουλος, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες του, και το πρόβλημα που οι ίδιοι αποκλειστικά δημιούργησαν. Και …«δεν ίδρωνε το αυτί» τους ακόμη και όταν η υπηρεσία Υδάτινων Πόρων με διαδοχικές έγγραφες αναφορές, επισημαίνει την κατάσταση και τους καλεί να αναλάβει τις ευθύνες τους».

Και σήμερα τί βλέπουμε;  To μεγάλο … «deal» για  τον σημερινό Δήμαρχο κ. Λυμπέρη με τις «ευλογίες» του κ. Χριστοδουλόπουλου προς ιδιωτικοποίηση του νερού στον Δήμο Ήλιδας.

 

Τί δεν καταλαβαίνουν;

Οι πολίτες νερό δεν πίνουν και νερό δεν έχουν. Αλλά και αν έχουνε είναι ακατάλληλο ακόμη και για το πλύσιμο…

Υπηρεσία Ύδρευσης δεν υπάρχει στον Δήμο, και το Γραφείο που στοιχειωδώς λειτουργεί δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τη διαδικασία για την πληρωμή τιμολογίου.

Παράλληλα, οι μετρήσεις κατανάλωσης δεν γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα με τους δημότες  να… λαμβάνουν ξαφνικά λογαριασμούς που τους «βγάζουν» από τα ρούχα τους..!

Αμ το άλλο; Για οποιαδήποτε ερώτηση ή εξυπηρέτηση θέλει κανείς, δεν υπάρχει ανταπόκριση της υπηρεσίας του Δήμου. Έτσι, σε κάνουν «μπαλάκι» μεταξύ του Γραφείου Ύδρευσης (αν βρεις υπάλληλο) του Γραφείου Δημάρχου και του Γραφείου Αντιδημάρχου! Όλα και χωρίς κανένα έλεος για την ταλαιπωρία του πολίτη…

ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

 

Επίσης οι δεξαμενές στις τοπικές κοινότητες είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να υπάρξει… Εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα αρκετές, οι οποίες είναι ακαθάριστες και με εικόνα ντροπής γύρω τους (ανοιχτές, με τεράστια βλάστηση, που ο καθένας εύκολα μπορεί να ρίξει ότι θέλει μέσα!..) Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματική εικόνα κ. Λυμπέρη, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Την ημέρα των Εγκαινίων του Διυλιστηρίου στις 13 Απριλίου 2014 κ. Λυμπέρη, είχατε εκφωνήσει λόγο ιδιαίτερα εκκωφαντικό! Και μιλούσατε για ένα άρτιο έργο για το οποίο δεσμευόσασταν ότι έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας!

Δεν είχατε όμως αναφέρει τότε ότι υπήρχε και πρόβλημα της σύνδεσης του εργοστασίου με τον κεντρικό αγωγό που θα μετέφερε το νερό στα νοικοκυριά. Ξεχάσατε εκτός των άλλων να αναφέρετε πως… έλλειπαν υδατοδεξαμενές ενώ ο αγωγός ύδρευσης αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα.

Έτσι από την ουτοπική πραγματικότητα, τότε, φθάσατε στο σήμερα της σκληρής πραγματικότητας! Της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του δικού σας αδιεξόδου…

Το 2019 όμως κ. Λυμπέρη το πρόβλημα νερού και το διυλιστήριο, αποτέλεσε την κορωνίδα της αντιπολιτευτικής σας τακτικής, και ως συνήθως και πάλι, στις πλάτες των ανυποψίαστων συμπολιτών σας.

Τους είπατε ευθέως ψέματα ότι σε 100 ημέρες το έργο θα λειτουργήσει αρκεί να σας ψηφίσουν…

 

Πώς μπορούσατε να τους κοιτάζετε στα μάτια;

Πέρασαν όχι 100 ημέρες αλλά… δύο χρόνια για να λένε και πάλι σήμερα «το νερό… νεράκι» και να τους «ανταμοίβεται» για αυτό, στέλνοντας τους λογαριασμούς κατανάλωσης!!

Τελικά είναι στις προθέσεις σας να διαλύσετε τα πάντα στον  Δήμο, να αναγκάσετε έτσι τους πολίτες να αποδεχθούν την σκέψη σας για ιδωτικοποίηση του νερού στα επόμενα 25 χρόνια σε εταιρεία που ήδη… περιφέρεται στον  Δήμο μας; Μας οδηγείται με πολιτική δειλία και εν κρυπτώ σε τέτοιες δεδομένες καταστάσεις;

Προσωπικά ως επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και Υποψ. Δήμαρχος, όπως και τα στελέχη μας, δεν θα επιτρέψουμε οτιδήποτε επιζήμιο για τον Δήμο και τους πολίτες. Μέχρι τις εκλογές, και όπως ελπίζω μέχρι και την ώρα της μεγάλης ανατροπής οι πολίτες θα ενημερώνονται για ΟΛΑ και με πολλά «επεισόδια» ΑΛΗΘΕΙΑΣ ακόμα.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων