• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στο ilia.news: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα μην λέμε πολλά»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στο ilia.news: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα μην λέμε πολλά»

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος έχει αναλάβει ένα πολύ σοβαρό έργο. Να συνεργαστεί με κυβερνητικά στελέχη, να αναδείξει το σοβαρό ζήτημα της αναστολής των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, προκειμένου αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να επιστρέψουν στη δράση. Να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Αστέριος (Στέργιος) Αντωνίου, Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, έχει μάλιστα αναλάβει και άλλες δράσεις, όπως στο να βρεθεί μια λύση στο χρόνιο ζήτημα των προπονητών. Σήμερα, αν και δεν είναι άνθρωπος της δημοσιότητας και της προβολής, μας κάνει την τιμή να μιλήσει, σε ένα περιφερειακό ΜΜΕ, από τη… μακρινή Ηλεία. Να μιλήσει όμως για προβλήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση και το ηλειακό ποδόσφαιρο, αλλά και το σύνολο της ποδοσφαιρικής οικογένειας της χώρας.

 

Ο Στέργιος Αντωνίου, άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στα κορυφαία σκαλοπάτια της ιεραρχίας του ποδοσφαίρου της χώρας, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πρόθεση του να προβληθεί. Μάλιστα επειδή επίκεινται και εκλογές στην ΕΠΟ, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις ότι επιδιώκει την ανάδειξή του, αλλά και να οικειοποιηθεί κάποιες πρωτοβουλίες και κάποιες αποφάσεις που έχει δρομολογήσει η ΕΠΟ. Ο Στέργιος Αντωνίου, σε συνεργασία με συναδέλφους του παράγοντες των ξένων Ομοσπονδιών, διεξήγαγε μια έρευνα, με το τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και παράλληλα, διατηρεί μια στενή συνεργασία με τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να μπορέσει να δρομολογηθεί η επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλες τις κατηγορίες. Ο Στέργιος Αντωνίου, προέρχεται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό υπηρετεί, ακόμα και αυτή τη στιγμή, που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για την ακρίβεια, αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο σαν κάτι το ενιαίο και όπως χαρακτηριστικά λέει: «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο με παιδιά και αποπαίδια, ομάδες και ομαδούλες».

 

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Στέργιος Αντωνίου, καταθέτει την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο:

«Δεν μου αρέσει όταν αναλαμβάνουμε μια δουλειά, να λέμε πολλά. Είναι καλύτερα να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά να πετύχουμε κάτι και μετά να μιλήσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν ήταν στις προτεραιότητές μου να μιλήσω. Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να θέσουμε και σε πραγματική βάση την κατάσταση, να μην υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η ΕΠΟ δεν θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για να παιχτεί ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο η απόφαση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια άλλων. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε κατάλληλα. Πράγματι έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Μαυρωτά. Μου έχει δώσει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο. Συζητήσαμε και το κόστος των τεστ και το πώς θα καλυφθεί. Μου μίλησε για το ενδεχόμενο να καλυφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ΕΠΟ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς. Θα γίνει αυτό και με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Περιφερειών».

 

«Είναι εφικτό να καλυφθούν τα τεστ»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εξηγεί ότι την ίδια ώρα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει εξέλιξη στα πρωταθλήματα:

«Στην Ιταλία η τέταρτη κατηγορία παίζει. Στη Ρουμανία παίζουν και τα τοπικά. Στη Γερμανία συμβαίνει το ίδιο. Παίζουν και εκεί τα τοπικά πρωταθλήματα των κρατιδίων. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχει ποδοσφαιρική δράση. Κάποιες χώρες είχαν σταματήσει λόγω του χειμώνα, μια διακοπή η οποία συνέβαινε πάντα και πριν από τον κορωνοϊό. Ωστόσο επαναρχίζουν».

Αναφορικά με τους όρους που διεξάγονται αυτά τα πρωταθλήματα, ο κ. Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι πράγματι διεξάγονται με εβδομαδιαία τεστ. Ή σε κάποιες άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ρουμανία, με τεστ κάθε δεκαπέντε μέρες. Συνεπώς, όπως προκύπτει, θα μπορούσε και στην Ελλάδα να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Είναι θέμα συντονισμού και οργάνωσης:

«Θεωρώ ότι είναι εφικτό να καλυφθούν οικονομικά οι ομάδες και να γίνουν τα τεστ. Μια μέση Ένωση, όπως για παράδειγμα η Πέλλα, ή η Ηλεία, Ενώσεις που δεν θεωρούνται και μικρές, διαθέτουν περίπου πενήντα σωματεία. Συνεπώς διεξάγονται 25 ματς ανά βδομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να υπολογίσουμε ότι συμμετέχουν πενήντα άτομα. Μια εικοσάδα παίκτες, οι διαιτητές, οι τεχνικοί, κάποιο απαραίτητο προσωπικό. Περίπου πενήντα άτομα. Πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό αυτό και βγάζουμε το κόστος. Θεωρώ ότι με τον νέο Νόμο, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες να επιχορηγούν τα σωματεία, δεν είναι αδύνατον να δαπανηθούν αυτά τα ποσά προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα».

 

«Θα ξεκινήσει και η Football League»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εκτιμά ότι μετά τη Super League 2, η οποία ξεκινάει, θα έρθει η ώρα να ξεκινήσει και η Football League:

«Θεωρώ ότι στις 17 του μήνα, θα ξεκινήσει και η Football League προπονήσεις. Και μαζί της, σύντομα θα ξεκινήσει και η Γ΄ Εθνική. Θεωρώ ότι είναι εφικτό και θα είναι και δίκαιο. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Θεωρώ ότι αυτή η καθυστέρηση που υπήρξε με τη Super League 2, δεν ήταν δικαιολογημένη. Μια επαγγελματική κατηγορία, η οποία υποβάλλεται σε εβδομαδιαία τεστ και αναλαμβάνει μόνη της το κόστος. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μπορεί κανείς να πει ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν αγαπούν και πολύ το ποδόσφαιρο, για να εξηγήσει τη στάση τους. Εγώ θα πω ότι και αυτοί από την πλευρά τους έχουν επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο, να βγει η χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα από αυτή την περιπέτεια και χωρίς τα προβλήματα άλλων χωρών. Και το έχει επιτύχει, αν σκεφτούμε τί συμβαίνει την ίδια ώρα σε άλλες χώρες με χίλιους νεκρούς τη μέρα. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε ένα άθλημα σε ανοιχτό χώρο, όπως το ποδόσφαιρο, στο οποίο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί να υπάρξει ασφάλεια. Ή τουλάχιστον, μεγαλύτερη ασφάλεια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή τα θέατρα και τις συναυλίες που είχαν το καλοκαίρι κόσμο στις εξέδρες τους. Μπορεί και το ποδόσφαιρο να συνεχιστεί με ασφάλεια. Είναι κατανοητό ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε μουχλιάσει και έχουμε ανάγκη το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα στους τόπους μας να διαθέτουμε ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ».

 

«Τροποποίηση των προκηρύξεων»

Ο Στέργιος Αντωνίου, αφού υπενθύμισε ότι γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία ξεκίνησαν και πάλι, ενώ και η Κύπρος βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης της επανόδου, έκανε λόγο και για τροποποίηση των προκηρύξεων:

«Θα μπορούσε η κάθε Ένωση, να προσαρμόσει τις προκηρύξεις της στις ανάγκες που έχει. Δεν είναι όλες οι Ενώσεις το ίδιο. Άλλες έχουν μικρούς ομίλους. Άλλες έχουν Πλέι Οφ. Άλλες όχι. Θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις και όχι απαραίτητα μόνο με τη διεξαγωγή του ενός γύρου, ο οποίος δημιουργεί κάποιες αδικίες, παίζοντας μόνο στην έδρα του ενός. Θα πρέπει να εξεταστούν όλες αυτές οι παράμετροι».

 

«Βρεθήκαμε μπρος σε νέα δεδομένα»

Η εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν κάτι το οποίο αιφνιδίασε την ΕΠΟ, σύμφωνα με τον Στέργιο Αντωνίου:

«Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, έχοντας καταρτίσει υγειονομικά πρωτόκολλα και έχοντας κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα φάνηκαν, όταν και τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα. Η μεταβολή των προαπαιτούμενων και η υποχρεωτικότητα των τεστ μέσα στη σεζόν, μας έθεσε εμπρός σε νέα δεδομένα. Καταλαβαίνετε ότι η ΕΠΟ αν είχε τον χρόνο να προγραμματίσει, θα μπορούσε και να εξασφαλίσει κάποιους πόρους και να οργανώσει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών».

 

Τετραμερής συνάντηση για το θέμα των ΕΠΣ

Ο Στέργιος Αντωνίου, προχώρησε και σε μια αποκάλυψη. Επίκειται τετραμερής συνάντηση, ανάμεσα σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ και ελληνική Κυβέρνηση, για το θέμα των εκλογικών καταλόγων των ΕΠΣ. Με αυτό τον τρόπο απαντάει και στην ερώτησή μας για το αν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ΕΠΣ θα έχουν μόνο τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο:

«Υπάρχει ο Νόμος, αλλά υπάρχει και η σαφής θέση της FIFA, για πιστή τήρηση των καταστατικών της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε φάση διεργασιών. Θα υπάρξει μια τετραμερής συνάντηση, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Ευτυχώς εμείς στην ΕΠΣ Πέλλας δεν έχουμε ακόμα εκλογές, αλλά μετά από ένα χρόνο. Θεωρώ όμως ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, επειδή τα σωματεία μας θα έχουν τακτοποιηθεί. Ήδη πηγαίνουμε πολύ καλά. Το 60% των σωματείων μας έχει πάρει ήδη και την επιχορήγηση. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και τα έχουμε καταφέρει, παρά τις δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ένα θέμα, το οποίο όπως σας είπα έχει απασχολήσει την ΕΠΟ, την FIFA και την UEFA.  Το Μητρώο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση παρά ταύτα. Ωστόσο θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία».

 

«Θα επιδιώξουμε λύση στο θέμα των προπονητών»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εργάζεται και για ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει μέσα από τη μη αναγνώριση των διπλωμάτων των προπονητών UEFA από την Πολιτεία, αλλά και από τη μη αναγνώριση από πλευράς της ΕΠΟ των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ:

«Η ΕΠΟ έχει υπογράψει σύμβαση με την UEFA. Συνεπώς η αναγνώριση αυτών των πτυχίων, δεν είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι και οι πτυχιούχοι έχουν κάποια δικαιώματα. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε να δοθεί κάποια λύση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιος ή κάποια, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, θα τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να εργάζονται προπονητές στην Α΄ Εθνική. Το αντιλαμβάνεστε. Υπάρχουν οι Νόμοι, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Θεωρώ όμως ότι θα βρούμε λύσεις».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Σταματήστε ΤΩΡΑ τον διασυρμό των προσώπων και του τόπου μας …

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας   Σταματήστε ΤΩΡΑ τον διασυρμό των προσώπων και του τόπου μας …   ΜΕ ΤΙΣ …

Με τη Νέα Γενιά μαζί…από την Αμαλιάδα για την Αμαλιάδα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ   Με τη Νέα Γενιά μαζί…από την Αμαλιάδα για την Αμαλιάδα!   ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ …

Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κοινής αποδοχής και αναγνώρισης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος !!

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ….   Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κοινής αποδοχής και αναγνώρισης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος …

«Σφοδρή» απάντηση από Δημήτρη Κωνσταντόπουλο με αφορμή την επίσκεψη Γκάγκα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ   «Σφοδρή» απάντηση από Δημήτρη Κωνσταντόπουλο   Κάνει …

Άμεση επαναλειτουργία της covi2 κλινικής στο Νοσοκομείο Πύργου – Αν δεν δοθεί άμεση λύση ο σύλλογος θα καταφύγει στο γραφείο του εισαγγελέα

Ζητάμε την άμεση αναστολή του εντέλλεστε του διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετακίνησης νοσηλευτικού προσωπικού προς το νοσοκομείο της Αμαλιάδας προκειμένου …

Μπαράζ αυτοφώρων μετά τις καταγγελίες του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων Κουρούτας – Πάνε να «διαλύσουν» την Κουρούτα

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στο ilia.news: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα μην λέμε πολλά»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στο ilia.news: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα μην λέμε πολλά»

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος έχει αναλάβει ένα πολύ σοβαρό έργο. Να συνεργαστεί με κυβερνητικά στελέχη, να αναδείξει το σοβαρό ζήτημα της αναστολής των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, προκειμένου αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να επιστρέψουν στη δράση. Να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Αστέριος (Στέργιος) Αντωνίου, Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, έχει μάλιστα αναλάβει και άλλες δράσεις, όπως στο να βρεθεί μια λύση στο χρόνιο ζήτημα των προπονητών. Σήμερα, αν και δεν είναι άνθρωπος της δημοσιότητας και της προβολής, μας κάνει την τιμή να μιλήσει, σε ένα περιφερειακό ΜΜΕ, από τη… μακρινή Ηλεία. Να μιλήσει όμως για προβλήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση και το ηλειακό ποδόσφαιρο, αλλά και το σύνολο της ποδοσφαιρικής οικογένειας της χώρας.

 

Ο Στέργιος Αντωνίου, άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στα κορυφαία σκαλοπάτια της ιεραρχίας του ποδοσφαίρου της χώρας, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πρόθεση του να προβληθεί. Μάλιστα επειδή επίκεινται και εκλογές στην ΕΠΟ, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις ότι επιδιώκει την ανάδειξή του, αλλά και να οικειοποιηθεί κάποιες πρωτοβουλίες και κάποιες αποφάσεις που έχει δρομολογήσει η ΕΠΟ. Ο Στέργιος Αντωνίου, σε συνεργασία με συναδέλφους του παράγοντες των ξένων Ομοσπονδιών, διεξήγαγε μια έρευνα, με το τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και παράλληλα, διατηρεί μια στενή συνεργασία με τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να μπορέσει να δρομολογηθεί η επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλες τις κατηγορίες. Ο Στέργιος Αντωνίου, προέρχεται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό υπηρετεί, ακόμα και αυτή τη στιγμή, που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για την ακρίβεια, αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο σαν κάτι το ενιαίο και όπως χαρακτηριστικά λέει: «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο με παιδιά και αποπαίδια, ομάδες και ομαδούλες».

 

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Στέργιος Αντωνίου, καταθέτει την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο:

«Δεν μου αρέσει όταν αναλαμβάνουμε μια δουλειά, να λέμε πολλά. Είναι καλύτερα να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά να πετύχουμε κάτι και μετά να μιλήσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν ήταν στις προτεραιότητές μου να μιλήσω. Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να θέσουμε και σε πραγματική βάση την κατάσταση, να μην υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η ΕΠΟ δεν θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για να παιχτεί ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο η απόφαση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια άλλων. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε κατάλληλα. Πράγματι έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Μαυρωτά. Μου έχει δώσει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο. Συζητήσαμε και το κόστος των τεστ και το πώς θα καλυφθεί. Μου μίλησε για το ενδεχόμενο να καλυφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ΕΠΟ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς. Θα γίνει αυτό και με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Περιφερειών».

 

«Είναι εφικτό να καλυφθούν τα τεστ»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εξηγεί ότι την ίδια ώρα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει εξέλιξη στα πρωταθλήματα:

«Στην Ιταλία η τέταρτη κατηγορία παίζει. Στη Ρουμανία παίζουν και τα τοπικά. Στη Γερμανία συμβαίνει το ίδιο. Παίζουν και εκεί τα τοπικά πρωταθλήματα των κρατιδίων. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχει ποδοσφαιρική δράση. Κάποιες χώρες είχαν σταματήσει λόγω του χειμώνα, μια διακοπή η οποία συνέβαινε πάντα και πριν από τον κορωνοϊό. Ωστόσο επαναρχίζουν».

Αναφορικά με τους όρους που διεξάγονται αυτά τα πρωταθλήματα, ο κ. Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι πράγματι διεξάγονται με εβδομαδιαία τεστ. Ή σε κάποιες άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ρουμανία, με τεστ κάθε δεκαπέντε μέρες. Συνεπώς, όπως προκύπτει, θα μπορούσε και στην Ελλάδα να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Είναι θέμα συντονισμού και οργάνωσης:

«Θεωρώ ότι είναι εφικτό να καλυφθούν οικονομικά οι ομάδες και να γίνουν τα τεστ. Μια μέση Ένωση, όπως για παράδειγμα η Πέλλα, ή η Ηλεία, Ενώσεις που δεν θεωρούνται και μικρές, διαθέτουν περίπου πενήντα σωματεία. Συνεπώς διεξάγονται 25 ματς ανά βδομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να υπολογίσουμε ότι συμμετέχουν πενήντα άτομα. Μια εικοσάδα παίκτες, οι διαιτητές, οι τεχνικοί, κάποιο απαραίτητο προσωπικό. Περίπου πενήντα άτομα. Πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό αυτό και βγάζουμε το κόστος. Θεωρώ ότι με τον νέο Νόμο, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες να επιχορηγούν τα σωματεία, δεν είναι αδύνατον να δαπανηθούν αυτά τα ποσά προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα».

 

«Θα ξεκινήσει και η Football League»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εκτιμά ότι μετά τη Super League 2, η οποία ξεκινάει, θα έρθει η ώρα να ξεκινήσει και η Football League:

«Θεωρώ ότι στις 17 του μήνα, θα ξεκινήσει και η Football League προπονήσεις. Και μαζί της, σύντομα θα ξεκινήσει και η Γ΄ Εθνική. Θεωρώ ότι είναι εφικτό και θα είναι και δίκαιο. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Θεωρώ ότι αυτή η καθυστέρηση που υπήρξε με τη Super League 2, δεν ήταν δικαιολογημένη. Μια επαγγελματική κατηγορία, η οποία υποβάλλεται σε εβδομαδιαία τεστ και αναλαμβάνει μόνη της το κόστος. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μπορεί κανείς να πει ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν αγαπούν και πολύ το ποδόσφαιρο, για να εξηγήσει τη στάση τους. Εγώ θα πω ότι και αυτοί από την πλευρά τους έχουν επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο, να βγει η χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα από αυτή την περιπέτεια και χωρίς τα προβλήματα άλλων χωρών. Και το έχει επιτύχει, αν σκεφτούμε τί συμβαίνει την ίδια ώρα σε άλλες χώρες με χίλιους νεκρούς τη μέρα. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε ένα άθλημα σε ανοιχτό χώρο, όπως το ποδόσφαιρο, στο οποίο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί να υπάρξει ασφάλεια. Ή τουλάχιστον, μεγαλύτερη ασφάλεια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή τα θέατρα και τις συναυλίες που είχαν το καλοκαίρι κόσμο στις εξέδρες τους. Μπορεί και το ποδόσφαιρο να συνεχιστεί με ασφάλεια. Είναι κατανοητό ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε μουχλιάσει και έχουμε ανάγκη το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα στους τόπους μας να διαθέτουμε ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ».

 

«Τροποποίηση των προκηρύξεων»

Ο Στέργιος Αντωνίου, αφού υπενθύμισε ότι γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία ξεκίνησαν και πάλι, ενώ και η Κύπρος βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης της επανόδου, έκανε λόγο και για τροποποίηση των προκηρύξεων:

«Θα μπορούσε η κάθε Ένωση, να προσαρμόσει τις προκηρύξεις της στις ανάγκες που έχει. Δεν είναι όλες οι Ενώσεις το ίδιο. Άλλες έχουν μικρούς ομίλους. Άλλες έχουν Πλέι Οφ. Άλλες όχι. Θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις και όχι απαραίτητα μόνο με τη διεξαγωγή του ενός γύρου, ο οποίος δημιουργεί κάποιες αδικίες, παίζοντας μόνο στην έδρα του ενός. Θα πρέπει να εξεταστούν όλες αυτές οι παράμετροι».

 

«Βρεθήκαμε μπρος σε νέα δεδομένα»

Η εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν κάτι το οποίο αιφνιδίασε την ΕΠΟ, σύμφωνα με τον Στέργιο Αντωνίου:

«Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, έχοντας καταρτίσει υγειονομικά πρωτόκολλα και έχοντας κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα φάνηκαν, όταν και τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα. Η μεταβολή των προαπαιτούμενων και η υποχρεωτικότητα των τεστ μέσα στη σεζόν, μας έθεσε εμπρός σε νέα δεδομένα. Καταλαβαίνετε ότι η ΕΠΟ αν είχε τον χρόνο να προγραμματίσει, θα μπορούσε και να εξασφαλίσει κάποιους πόρους και να οργανώσει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών».

 

Τετραμερής συνάντηση για το θέμα των ΕΠΣ

Ο Στέργιος Αντωνίου, προχώρησε και σε μια αποκάλυψη. Επίκειται τετραμερής συνάντηση, ανάμεσα σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ και ελληνική Κυβέρνηση, για το θέμα των εκλογικών καταλόγων των ΕΠΣ. Με αυτό τον τρόπο απαντάει και στην ερώτησή μας για το αν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ΕΠΣ θα έχουν μόνο τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο:

«Υπάρχει ο Νόμος, αλλά υπάρχει και η σαφής θέση της FIFA, για πιστή τήρηση των καταστατικών της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε φάση διεργασιών. Θα υπάρξει μια τετραμερής συνάντηση, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Ευτυχώς εμείς στην ΕΠΣ Πέλλας δεν έχουμε ακόμα εκλογές, αλλά μετά από ένα χρόνο. Θεωρώ όμως ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, επειδή τα σωματεία μας θα έχουν τακτοποιηθεί. Ήδη πηγαίνουμε πολύ καλά. Το 60% των σωματείων μας έχει πάρει ήδη και την επιχορήγηση. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και τα έχουμε καταφέρει, παρά τις δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ένα θέμα, το οποίο όπως σας είπα έχει απασχολήσει την ΕΠΟ, την FIFA και την UEFA.  Το Μητρώο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση παρά ταύτα. Ωστόσο θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία».

 

«Θα επιδιώξουμε λύση στο θέμα των προπονητών»

Ο Στέργιος Αντωνίου, εργάζεται και για ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει μέσα από τη μη αναγνώριση των διπλωμάτων των προπονητών UEFA από την Πολιτεία, αλλά και από τη μη αναγνώριση από πλευράς της ΕΠΟ των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ:

«Η ΕΠΟ έχει υπογράψει σύμβαση με την UEFA. Συνεπώς η αναγνώριση αυτών των πτυχίων, δεν είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι και οι πτυχιούχοι έχουν κάποια δικαιώματα. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε να δοθεί κάποια λύση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιος ή κάποια, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, θα τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να εργάζονται προπονητές στην Α΄ Εθνική. Το αντιλαμβάνεστε. Υπάρχουν οι Νόμοι, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Θεωρώ όμως ότι θα βρούμε λύσεις».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Σταματήστε ΤΩΡΑ τον διασυρμό των προσώπων και του τόπου μας …

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας   Σταματήστε ΤΩΡΑ τον διασυρμό των προσώπων και του τόπου μας …   ΜΕ ΤΙΣ …

Με τη Νέα Γενιά μαζί…από την Αμαλιάδα για την Αμαλιάδα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ   Με τη Νέα Γενιά μαζί…από την Αμαλιάδα για την Αμαλιάδα!   ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ …

Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κοινής αποδοχής και αναγνώρισης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος !!

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ….   Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κοινής αποδοχής και αναγνώρισης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος …

«Σφοδρή» απάντηση από Δημήτρη Κωνσταντόπουλο με αφορμή την επίσκεψη Γκάγκα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ   «Σφοδρή» απάντηση από Δημήτρη Κωνσταντόπουλο   Κάνει …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων