• ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
  • Ο Γιάννης Λέντζας στο «Ilia.news»: «Σαν νέος δήμαρχος με ενδιαφέρει η υστεροφημία» (Ηχητικό)

Ο Γιάννης Λέντζας στο «Ilia.news»: «Σαν νέος δήμαρχος με ενδιαφέρει η υστεροφημία» (Ηχητικό)

«Σαν νέος δήμαρχος που είμαι με ενδιαφέρει η υστεροφημία και όχι άλλη μια τετραετία και η σύνταξη» είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news».

Από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε καραντίνα αφού διαγνώστηκε θετικός στον covid-19, o δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είπε: «Μακάρι όλοι οι συνάνθρωποι να περάσουν τον κορωνοϊό όμως εγώ, είμαι σε κατ’οίκον περιορισμό, εντελώς ασυμπτωματικός αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία».

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων που «δίνει» τις τελευταίες ημέρες ο δήμος, ιδιαίτερα η περιοχή της Βουπρασίας, ο κ. Λέντζας είπε: «Έχουμε κάνει αρκετές φορές rapid test και επειδή παρατηρείται μια αύξηση κυρίως στην περιοχή της Βάρδας έχουμε rapid test σήμερα μπροστά από το δημαρχείο και αύριο μπροστά από το Κέντρο Υγείας. Παράλληλα την Κυριακή θα κάνουμε και στα Λεχαινά. Δείχνει ότι έχουμε κάποιες εστίες στην περιοχή, προσπαθούμε με τα rapid test, με την απομόνωση, με τη χρήση μάσκας με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον ΕΟΔΥ, με την Περιφέρεια να μην έχουμε γενική εξάπλωση. Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης γιατί θα έρθει και η μετά covid εποχή, στην οποία θέλουμε να είμαστε όλοι εδώ».

 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα Μάλλιαρη

 

Ο κ. Λέντζας απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου κ. Διονύσιος Μάλλιαρης από τον «αέρα» του «Ιlia.news» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο κ. Μάλλιαρης ότι είναι προς όφελος του δήμου να υπάρχει συνεργασία και οτιδήποτε θέλει στο δημαρχείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές. Οπότε όταν θέλει να έρχεται να ενημερώνεται. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, δεν έχουμε γειτονικά χωράφια».

 

ΚΟΤΥΧΙ

Σε ότι αφορά στην επιχείρηση «Κοτύχι Α.Ε.» ο κ. Λέντζας είπε: «Εγώ θα χρησιμοποιήσω τους ισολογισμούς του Κοτυχίου τα οποία μπορούμε να δούμε στο Γενικό Μητρώο των εταιριών. Θα δείτε ότι τα τρία πρώτα χρόνια που ήταν διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μάλλιαρης είχε εμφανίσει κέρδη 6.000 ευρώ, 11.000 ευρώ και 67.000 ευρώ. Από τα 67.000 ευρώ εισπράχθηκαν μόνο τα 7.000 ευρώ και είμαστε ακόμα στα δικαστήρια με έναν έμπορο. Τον τέταρτο χρόνο ο κ. Μάλλιαρης αποχώρησε τον Οκτώβριο, προς τα τέλη του μήνα, χρονικό περιθώριο όπου ισχυρίζεται ότι έδωσε τις αυξήσεις στο προσωπικό. Εκείνη τη χρονιά το Κοτύχι εμφανίζει ένα παθητικό γύρω στις 68.000 ευρώ και τη μεθεπόμενη χρονιά στην οποία άλλαξε όντως ο διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Οκτώβριο που αναλάβαμε εμείς εμφάνισε ζημιά 85.000 ευρώ».

Σε ότι αφορά στη μείωση του μισθού των εργαζομένων, ο κ. Λέντζας είπε:  «Όταν είναι 16 οι υπάλληλοι και πρέπει να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και μπαίνεις μέσα 150.000 ευρώ κάποια στιγμή θα χτυπήσει το κόκκινο, όπου πρέπει να διατηρήσεις και τις θέσεις εργασίας και το Κοτύχι. Αν θες να το πας στα βράχια, να κλείσει και να χάσεις και τις θέσεις εργασίας, δίνεις τις αυξήσεις».

Τέλος, σε ότι αφορά στη νέα πρόσληψη είπε: «Προσλάβαμε φύλακα και βάλαμε κάμερες. Πρέπει να προασπίσουμε την περιουσία του Κοτυχίου γιατί υπήρχε ανεξέλεγκτη έξοδος αλιευμάτων που δεν γινόταν καταγραφή τους.

Η πρώτη χρήση του Κοτυχίου είναι φέτος, εκεί θα δούμε αν έχουμε ζημιά ή κέρδος. Δεν μπορώ να χρεωθώ εγώ ότι ήταν κάποιος 11 μήνες στη διοίκηση και τον έναν μήνα που αναλάβαμε εμείς μπήκαμε μέσα 150.000 ευρώ».

 

Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Μιλώντας για τον Σύνδεσμο «Ηρακλή» ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης είπε: «Το συμβούλιο είναι πενταμελές, αποτελείται από 3 μέλη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και 2 από τον δήμο Πηνειού. Είπαμε ότι θα γίνει 2 χρόνια πρόεδρος από τον έναν δήμο και άλλα 2 από τον άλλο δήμο σε συνεργασία πάντα των δύο παρατάξεων. Κάποια στιγμή όμως ο όμορος δήμος δεν δέχθηκε να τηρηθεί αυτό. Εγώ σαν δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης παρότι ο κ. Μαρίνος είναι φίλος μου, έβαλα πάνω απ’ όλα το συμφέρον του δήμου και συγκρούστηκα σφοδρά μαζί του. Ο κ. Μαρίνος βρήκε πρόσφορο έδαφος στην παράταξη του κ. Μάλλιαρη γιατί στους 3 είναι δύο από τη συμπολίτευση και ένας από την αντιπολίτευση. Κάνουμε δεκτό να ψηφίσουμε τον κ. Βατσή ο οποίος έλεγε ότι τον ήθελε και ο κ. Μάλλιαρης, μετά για τους δικούς τους λόγους τον διέγραψε. Τέλος πάντων μείναμε τρείς, ο κ. Μαρίνος δεν συμμετείχε. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προφανώς ο κ. Μάλλιαρης με τον κ. Μαρίνο και αυτά αποδεικνύονται από έγγραφα, προσφύγαν δικαστικά στον νόμο 152, μας έχουν κάνει μηνύσεις, οπότε καταλαβαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή δεν μπορούσε να πάρει κάποια σοβαρή απόφαση γιατί ήταν πάντοτε επί ξύλου κρεμάμενο. Ακόμα εκκρεμούν οι μηνύσεις του κ. Μάλλιαρη προς τον ίδιο του τον δήμο…

Αυτό όμως δεν αφορά τον κόσμο, αφορά το μεγάλο έργο των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όντως είχε έρθει από την διοίκηση του κ. Μάλλιαρη και αυτό δεν το έχουμε αμφισβητήσει ποτέ. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία με τον εργολάβο. Ο συγκεκριμένος εργολάβος είχε δώσει μια έκπτωση 61%, όταν οι υπόλοιποι είχαν 12 και 13 μονάδες διαφορά. Όταν πήγαμε πάνω και είπαμε ότι η έκπτωση ήταν τόση, γέλαγαν. Ζητήσαμε να μας κάνει μια αιτιολόγηση γιατί έχει τόση μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Παρότι δυσκολεύτηκε να κάνει την αιτιολόγηση, μπήκαμε στον κορωνοϊό τότε, είπαμε ας το ρισκάρουμε, ας γίνει το έργο. Την ώρα που το λέγαμε αυτό και ακυρώσαμε την αιτιολόγηση, ήρθε και μας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει, γιατί το έργο ήταν ασύμφορο. Δεν έφερε την εγγυητική της τράπεζας. Αποσύρθηκε, απευθυνθήκαμε στον δεύτερο δεν ήθελε, πήγαινε στον τρίτο δεν ήθελε και συμφωνήσαμε με τον τέταρτο. Βρισκόμαστε στο έλεγχο και θεωρούμε ότι τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Επειδή ο πρώτος εργολάβος είχε πολύ καλή σχέση με την προηγούμενη διοίκηση του Ηρακλή, θα ήταν ίσως ωφέλιμο να μας πουν οι ίδιοι γιατί έκανε πίσω από το να ρωτάνε εμένα. Εγώ έχω τα χαρτιά που είναι πάνω στο τραπέζι, αν υπήρχαν και άλλα χαρτιά από κάτω, αυτό δεν το ξέρω».

 

Για το θέμα του νερού

Αναφερόμενος στο θέμα που ανέδειξε μόνο το «Ilia,news», για την παραχώρηση του νερού για 27χρονια σε ιδιώτες, ο κ. Λέντζας απάντησε:

«Είχαμε κάνει μια συνάντηση στο δημαρχείο της Αμαλιάδας εγώ, ο δήμαρχος Δύμης κ. Μυλωνάς και ο κ. Λυμπέρης. Εκεί συζητήσαμε για το πως πρέπει να γίνει η διάθεση του νερού τόσο της ύδρευσης, όσο και της άρδευσης. Συμφωνήσαμε πάνω στη συζήτηση, δεν υπογράψαμε κάτι, ότι προέχει να υδρεύεται και να αρδεύεται ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και αν υπάρχει περίσσευμα να παίρνει και ο δήμος Δύμης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν χίλια πράγματα που δεν τα συζητήσαμε. Μετά από 3-4 μέρες μας ήρθε μια προγραμματική σύμβαση. Εμείς επειδή αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε συζητήσει, δεν έχουμε συμφωνήσει και κάποια από αυτά μας βρίσκουν αντίθετους, δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία ούτε καν να το συζητήσουμε. Εκεί που είμασταν δεν έγινε συζήτηση ούτε για 27 χρόνια, ούτε τίποτα, κάναμε μια φιλολογική συζήτηση και είπαμε ότι θα βρεθούμε ξανά και ξανά». Εμείς σαν δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι, συμμετείχαμε μόνο σε μια φιλολογική συζήτηση».

 

Για τα απορρίμματα

Τέλος, σε ότι αφορά στην πρόταση Λυμπέρη για την αύξηση της τιμής στη διαχείριση των απορριμμάτων από 42 σε 100 ευρώ τον τόνο, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είπε: «Ο Λέντζας είναι δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτού του δήμου.  Μπορεί κάποιος να εισηγηθεί να πάω 200 και 300 ευρώ ο τόνος. Δεν είμαστε σχιζοφρενείς να πάμε να υπογράψουμε αύξηση από 42 ευρώ σε 100 ευρώ γιατί αυτά τα χρήματα θα μετακυλήσουν στους δημότες. Θα τους καλέσουμε όλους σε διαπραγμάτευση για την τιμολογιακή πολιτική. Δεν έχουμε υπογράψει κάτι».

Τέλος ο κ. Λέντζας έδωσε απαντήσεις για τα θέματα που του επεσήμανε το «Ilia,news» για το λιμάνι της Κυλλήνης, ανακοίνωσε πως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένονται οι αδειοδοτήσεις για τα υδροπλάνα στο λιμάνι της Κυλλήνης, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έναντι όλων των δήμων της Ηλείας, αποκάλυψε πως έρχεται ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή του φράγματος του Πηνειού κ.α.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Η Αμαλιάδα όπως την καταντήσατε χρειάζεται χώρους Πάρκινγκ και όχι παρκόμετρα!

Ανακοίνωση-προειδοποίηση για να δει αντιδράσεις  για τη δημιουργία ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης, με παρκόμετρα, σε κεντρικούς δρόμους που εκτείνεται η αγορά …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

  • ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
  • Ο Γιάννης Λέντζας στο «Ilia.news»: «Σαν νέος δήμαρχος με ενδιαφέρει η υστεροφημία» (Ηχητικό)

Ο Γιάννης Λέντζας στο «Ilia.news»: «Σαν νέος δήμαρχος με ενδιαφέρει η υστεροφημία» (Ηχητικό)

«Σαν νέος δήμαρχος που είμαι με ενδιαφέρει η υστεροφημία και όχι άλλη μια τετραετία και η σύνταξη» είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news».

Από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε καραντίνα αφού διαγνώστηκε θετικός στον covid-19, o δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είπε: «Μακάρι όλοι οι συνάνθρωποι να περάσουν τον κορωνοϊό όμως εγώ, είμαι σε κατ’οίκον περιορισμό, εντελώς ασυμπτωματικός αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία».

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων που «δίνει» τις τελευταίες ημέρες ο δήμος, ιδιαίτερα η περιοχή της Βουπρασίας, ο κ. Λέντζας είπε: «Έχουμε κάνει αρκετές φορές rapid test και επειδή παρατηρείται μια αύξηση κυρίως στην περιοχή της Βάρδας έχουμε rapid test σήμερα μπροστά από το δημαρχείο και αύριο μπροστά από το Κέντρο Υγείας. Παράλληλα την Κυριακή θα κάνουμε και στα Λεχαινά. Δείχνει ότι έχουμε κάποιες εστίες στην περιοχή, προσπαθούμε με τα rapid test, με την απομόνωση, με τη χρήση μάσκας με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον ΕΟΔΥ, με την Περιφέρεια να μην έχουμε γενική εξάπλωση. Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης γιατί θα έρθει και η μετά covid εποχή, στην οποία θέλουμε να είμαστε όλοι εδώ».

 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα Μάλλιαρη

 

Ο κ. Λέντζας απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου κ. Διονύσιος Μάλλιαρης από τον «αέρα» του «Ιlia.news» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο κ. Μάλλιαρης ότι είναι προς όφελος του δήμου να υπάρχει συνεργασία και οτιδήποτε θέλει στο δημαρχείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές. Οπότε όταν θέλει να έρχεται να ενημερώνεται. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, δεν έχουμε γειτονικά χωράφια».

 

ΚΟΤΥΧΙ

Σε ότι αφορά στην επιχείρηση «Κοτύχι Α.Ε.» ο κ. Λέντζας είπε: «Εγώ θα χρησιμοποιήσω τους ισολογισμούς του Κοτυχίου τα οποία μπορούμε να δούμε στο Γενικό Μητρώο των εταιριών. Θα δείτε ότι τα τρία πρώτα χρόνια που ήταν διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μάλλιαρης είχε εμφανίσει κέρδη 6.000 ευρώ, 11.000 ευρώ και 67.000 ευρώ. Από τα 67.000 ευρώ εισπράχθηκαν μόνο τα 7.000 ευρώ και είμαστε ακόμα στα δικαστήρια με έναν έμπορο. Τον τέταρτο χρόνο ο κ. Μάλλιαρης αποχώρησε τον Οκτώβριο, προς τα τέλη του μήνα, χρονικό περιθώριο όπου ισχυρίζεται ότι έδωσε τις αυξήσεις στο προσωπικό. Εκείνη τη χρονιά το Κοτύχι εμφανίζει ένα παθητικό γύρω στις 68.000 ευρώ και τη μεθεπόμενη χρονιά στην οποία άλλαξε όντως ο διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Οκτώβριο που αναλάβαμε εμείς εμφάνισε ζημιά 85.000 ευρώ».

Σε ότι αφορά στη μείωση του μισθού των εργαζομένων, ο κ. Λέντζας είπε:  «Όταν είναι 16 οι υπάλληλοι και πρέπει να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και μπαίνεις μέσα 150.000 ευρώ κάποια στιγμή θα χτυπήσει το κόκκινο, όπου πρέπει να διατηρήσεις και τις θέσεις εργασίας και το Κοτύχι. Αν θες να το πας στα βράχια, να κλείσει και να χάσεις και τις θέσεις εργασίας, δίνεις τις αυξήσεις».

Τέλος, σε ότι αφορά στη νέα πρόσληψη είπε: «Προσλάβαμε φύλακα και βάλαμε κάμερες. Πρέπει να προασπίσουμε την περιουσία του Κοτυχίου γιατί υπήρχε ανεξέλεγκτη έξοδος αλιευμάτων που δεν γινόταν καταγραφή τους.

Η πρώτη χρήση του Κοτυχίου είναι φέτος, εκεί θα δούμε αν έχουμε ζημιά ή κέρδος. Δεν μπορώ να χρεωθώ εγώ ότι ήταν κάποιος 11 μήνες στη διοίκηση και τον έναν μήνα που αναλάβαμε εμείς μπήκαμε μέσα 150.000 ευρώ».

 

Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Μιλώντας για τον Σύνδεσμο «Ηρακλή» ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης είπε: «Το συμβούλιο είναι πενταμελές, αποτελείται από 3 μέλη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και 2 από τον δήμο Πηνειού. Είπαμε ότι θα γίνει 2 χρόνια πρόεδρος από τον έναν δήμο και άλλα 2 από τον άλλο δήμο σε συνεργασία πάντα των δύο παρατάξεων. Κάποια στιγμή όμως ο όμορος δήμος δεν δέχθηκε να τηρηθεί αυτό. Εγώ σαν δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης παρότι ο κ. Μαρίνος είναι φίλος μου, έβαλα πάνω απ’ όλα το συμφέρον του δήμου και συγκρούστηκα σφοδρά μαζί του. Ο κ. Μαρίνος βρήκε πρόσφορο έδαφος στην παράταξη του κ. Μάλλιαρη γιατί στους 3 είναι δύο από τη συμπολίτευση και ένας από την αντιπολίτευση. Κάνουμε δεκτό να ψηφίσουμε τον κ. Βατσή ο οποίος έλεγε ότι τον ήθελε και ο κ. Μάλλιαρης, μετά για τους δικούς τους λόγους τον διέγραψε. Τέλος πάντων μείναμε τρείς, ο κ. Μαρίνος δεν συμμετείχε. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προφανώς ο κ. Μάλλιαρης με τον κ. Μαρίνο και αυτά αποδεικνύονται από έγγραφα, προσφύγαν δικαστικά στον νόμο 152, μας έχουν κάνει μηνύσεις, οπότε καταλαβαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή δεν μπορούσε να πάρει κάποια σοβαρή απόφαση γιατί ήταν πάντοτε επί ξύλου κρεμάμενο. Ακόμα εκκρεμούν οι μηνύσεις του κ. Μάλλιαρη προς τον ίδιο του τον δήμο…

Αυτό όμως δεν αφορά τον κόσμο, αφορά το μεγάλο έργο των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όντως είχε έρθει από την διοίκηση του κ. Μάλλιαρη και αυτό δεν το έχουμε αμφισβητήσει ποτέ. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία με τον εργολάβο. Ο συγκεκριμένος εργολάβος είχε δώσει μια έκπτωση 61%, όταν οι υπόλοιποι είχαν 12 και 13 μονάδες διαφορά. Όταν πήγαμε πάνω και είπαμε ότι η έκπτωση ήταν τόση, γέλαγαν. Ζητήσαμε να μας κάνει μια αιτιολόγηση γιατί έχει τόση μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Παρότι δυσκολεύτηκε να κάνει την αιτιολόγηση, μπήκαμε στον κορωνοϊό τότε, είπαμε ας το ρισκάρουμε, ας γίνει το έργο. Την ώρα που το λέγαμε αυτό και ακυρώσαμε την αιτιολόγηση, ήρθε και μας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει, γιατί το έργο ήταν ασύμφορο. Δεν έφερε την εγγυητική της τράπεζας. Αποσύρθηκε, απευθυνθήκαμε στον δεύτερο δεν ήθελε, πήγαινε στον τρίτο δεν ήθελε και συμφωνήσαμε με τον τέταρτο. Βρισκόμαστε στο έλεγχο και θεωρούμε ότι τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Επειδή ο πρώτος εργολάβος είχε πολύ καλή σχέση με την προηγούμενη διοίκηση του Ηρακλή, θα ήταν ίσως ωφέλιμο να μας πουν οι ίδιοι γιατί έκανε πίσω από το να ρωτάνε εμένα. Εγώ έχω τα χαρτιά που είναι πάνω στο τραπέζι, αν υπήρχαν και άλλα χαρτιά από κάτω, αυτό δεν το ξέρω».

 

Για το θέμα του νερού

Αναφερόμενος στο θέμα που ανέδειξε μόνο το «Ilia,news», για την παραχώρηση του νερού για 27χρονια σε ιδιώτες, ο κ. Λέντζας απάντησε:

«Είχαμε κάνει μια συνάντηση στο δημαρχείο της Αμαλιάδας εγώ, ο δήμαρχος Δύμης κ. Μυλωνάς και ο κ. Λυμπέρης. Εκεί συζητήσαμε για το πως πρέπει να γίνει η διάθεση του νερού τόσο της ύδρευσης, όσο και της άρδευσης. Συμφωνήσαμε πάνω στη συζήτηση, δεν υπογράψαμε κάτι, ότι προέχει να υδρεύεται και να αρδεύεται ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και αν υπάρχει περίσσευμα να παίρνει και ο δήμος Δύμης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν χίλια πράγματα που δεν τα συζητήσαμε. Μετά από 3-4 μέρες μας ήρθε μια προγραμματική σύμβαση. Εμείς επειδή αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε συζητήσει, δεν έχουμε συμφωνήσει και κάποια από αυτά μας βρίσκουν αντίθετους, δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία ούτε καν να το συζητήσουμε. Εκεί που είμασταν δεν έγινε συζήτηση ούτε για 27 χρόνια, ούτε τίποτα, κάναμε μια φιλολογική συζήτηση και είπαμε ότι θα βρεθούμε ξανά και ξανά». Εμείς σαν δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι, συμμετείχαμε μόνο σε μια φιλολογική συζήτηση».

 

Για τα απορρίμματα

Τέλος, σε ότι αφορά στην πρόταση Λυμπέρη για την αύξηση της τιμής στη διαχείριση των απορριμμάτων από 42 σε 100 ευρώ τον τόνο, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είπε: «Ο Λέντζας είναι δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτού του δήμου.  Μπορεί κάποιος να εισηγηθεί να πάω 200 και 300 ευρώ ο τόνος. Δεν είμαστε σχιζοφρενείς να πάμε να υπογράψουμε αύξηση από 42 ευρώ σε 100 ευρώ γιατί αυτά τα χρήματα θα μετακυλήσουν στους δημότες. Θα τους καλέσουμε όλους σε διαπραγμάτευση για την τιμολογιακή πολιτική. Δεν έχουμε υπογράψει κάτι».

Τέλος ο κ. Λέντζας έδωσε απαντήσεις για τα θέματα που του επεσήμανε το «Ilia,news» για το λιμάνι της Κυλλήνης, ανακοίνωσε πως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένονται οι αδειοδοτήσεις για τα υδροπλάνα στο λιμάνι της Κυλλήνης, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έναντι όλων των δήμων της Ηλείας, αποκάλυψε πως έρχεται ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή του φράγματος του Πηνειού κ.α.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων