• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Ilia.news σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ένα πρόσωπο με χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν σε νέα ισχυρή πολιτική δύναμη της Ηλείας και όχι μόνο…

Με σταθερό πολιτικό λόγο, ξεκάθαρος και με εύστοχες τοποθετήσεις, σταθερός στις απόψεις του ,αντικειμενικός και συνάμα αιχμηρός όπως τον έχουμε συνηθίσει και γνωρίσει.

Δεν διστάζει να « σπάσει αυγά»  κάνοντας αυτοκριτική αλλά και κριτική για το δήμο Ήλιδας που θα ξεσηκώσει τους πολίτες αλλά και θα συζητηθεί έντονα.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι αναμφισβήτητα μια πολυσυζητημένη προσωπικότητα της Ηλείας και φαίνεται πως έχει μια δική του αντίληψη για την άσκηση της πολιτικής με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την αλήθεια. Μια προσέγγιση που ταυτίζεται με το όραμα για την συμφωνία αλήθειας που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρόεδρος της ΝΔ, με τον οποίο άλλωστε είναι ευρέως γνωστό ότι συνδέεται με προσωπική και οικογενειακή φιλία  επί δεκαετίες. Συνεκτιμώντας παράλληλα και το βιογραφικό του Δημήτρη και την προσφορά του στην Ηλεία, ασφαλώς και θεωρείται δεδομένη για πολλούς η ενασχόληση του με την κεντρική πολιτική και « κλειδωμένη» η θέση του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Ηλεία σύμφωνα και με πολύ αξιόπιστες πηγές στο κόμμα, κάτι που έχει δημοσιευθεί και επανειλημμένα .Ας δούμε όμως τι μας απαντά ο ίδιος για αυτό και όχι μόνο….

-Ήδη από δημοσιεύματα, αλλά και από τον απόηχο του κόσμου στην Ηλεία και επίσης όσα διαρρέουν από τη ΝΔ, θεωρείται η υποψηφιότητά σου για Βουλευτής Ηλείας, δεδομένη και κλειδωμένη, όπως θα λέγαμε. Εξάλλου, το βιογραφικό σου, η προσφορά και το έργο σου στην Ηλεία επί σειρά ετών,η προσωπικότητά σου, αλλά και η πορεία σου, θεωρούνται ιδιαίτερα ισχυρά προσόντα για μια θέση υποψηφίου βουλευτή.

Ποια είναι η θέση σου;

Είμαι πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και η ανάδειξή μου ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης διαδικασίας και αξιολόγησης, μέσω και του Μητρώου Στελεχών. Ένας θεσμός που λειτούργησε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέραν της μακροχρόνιας διαδρομής μου επί δεκαετίες στο χώρο της ΝΔ, η οποία δεν αμφισβητείται, αλλά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει, επέλεξα το δρόμο της αξιοκρατικής αξιολόγησης και το σεβασμό στις αρχές του κόμματος, στηρίζοντας βασικά τις αποφάσεις του Προέδρου της ΝΔ και δεν επέλεξα την χρήση ουδεμιας πλαγίας οδού… δηλαδή μέσω κάποιου πολιτικού φίλου είτε παράγοντα, παρά το ότι, όπως είναι γνωστό, διατηρώ προσωπική σχέση με πολλά ιστορικά και νέα στελέχη της ΝΔ. Αλλά πάνω απ’ όλα, όμως, ως βασική μου αρχή, ήταν και είναι η σχέση μου με τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας και αυτό είναι γνωστό και με γεμίζει ως άνθρωπο.

Σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο, εδώ και χρόνια, προσφέρω και είμαι παρών σε ό,τι αφορά την Ηλεία, με σεβασμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες και ήδη από το 2014 είμαι και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ήλιδας, λόγω της καταγωγής μου από τον Οικισμό Ανάληψη.

Αξιολογούμεθα όλοι και προσωπικά, όχι από τα λόγια, τις εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις μόνο, αλλά κυρίως από την προσφορά, τη δράση, τη συνεισφορά, το έργο μας. Και αυτό πράττω επί σειρά ετών και θα συνεχίσω να πράττω και στο μέλλον, διότι μου αρέσει, ανεξαρτήτως σε ποια θέση ή πόστο θα βρίσκομαι και στο μέλλον.

Επομένως, η ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στην Ηλεία, πιστεύω ότι θα είναι κατ’ αρχήν επιστέγασμα της δράσης μου, της συνολικής προσφοράς μου και της επιθυμίας μου να συνεισφέρω, στηρίζοντας το όραμα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χώρα μας, αλλά και για να στηρίξω την αλλαγή πορείας στο Νομό μας, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος στη στασιμότητα και εγκατάλειψη.

Και σε καμμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί η υποψηφιότητά μου αυτοσκοπό της ζωής μου, είτε για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου, είτε για το όνομα, είτε για να είμαι ένας ακόμη πολιτευτής της Ηλείας. Επομένως, βρίσκομαι στη διάθεση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον οποίο και την οικογένειά του, συνδέομαι προσωπικά επί σειρά ετών, τον εμπιστεύομαι πάντα, από τα πρώτα βήματά του στην πολιτική και τον στηρίζω σε κάθε του βήμα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε βρίσκομαι δίπλα του, στηρίζοντας το όραμά του για τη χώρα μας, για όλους τους Έλληνες.

 

-Είσαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ήλιδας και έχεις προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις επανειλημμένα με την στάση σου και τις απόψεις σου καθώς και την αιχμηρή κριτική σου σχετικά με ζητήματα  του Δήμου κι όχι μόνο…Έχω παρατηρήσει ότι κρατάς κάποιες αποστάσεις από διάφορες διοργανώσεις-εκδηλώσεις αλλά και εισηγήσεις- προτάσεις  της  δημοτικής αρχής,  με την οποία εξελέγης κι εσύ  στις περασμένες δημοτικές εκλογές.. Η στάση σου αποτελεί συνειδητή απόφαση, στέλνοντας κάποιο μήνυμα;

 

Σέβομαι τους πολίτες και τον εαυτό μου, γι’ αυτό δεν παρευρίσκομαι σε κάποιες εκδηλώσεις, που έχουν αποκλειστικό σκοπό τον εντυπωσιασμό και το λαϊκισμό.. Πιστεύω ότι αρκεί ένα συγνώμη στους πολίτες του Δήμου μας για την 4ετή στασιμότητα και αδυναμία κάθαρσης του Δήμου μας, του Δήμου Ήλιδας και τίποτε παραπάνω. Ταπεινότητα και σεβασμός απαιτείται πρωτίστως.

Ως Δημοτική αρχή οφείλουμε έναν έντιμο απολογισμό στους πολίτες που προσδοκούσαν πολλά τον Μάιο του 2014 με την στήριξη και την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής.

Το οφείλουμε στα χωριά μας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα από την στήριξη που προσδοκούσαν από τη Δημοτική Αρχή, που το χαλίκι που αναζητούν για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων είναι δυσεύρετο και ανύπαρκτο. Για τη συντήρηση στα φρεάτια στους οδικούς άξονες, που βρέχει και οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και απροσπέραστοι. Που για μία λάμπα φωτισμού, πρέπει να παρακαλέσει γονατιστός ο κάθε πρόεδρος των τοπικών κοινοτήτων..

Το οφείλουμε στην πόλη της Αμαλιάδας, την πόλη μας, που οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κλειδωμένα, που ο ανεμόμυλος θυμάμαι όταν, τον Απρίλιο 2014 έκανα ρεπορτάζ και παρουσίαζα την εγκατάλειψή του και σήμερα το 2018 παραμένει το ίδιο, αναμένοντας κάποιο πρόγραμμα ανάπλασής του κλπ. Για το Βιοκλιματικό Πάρκο, που ενώ άλλαξε το κέντρο της πόλης, με κόστος 4.500.000 Ευρώ, ακόμη παραμένει το «Γεφύρι της Άρτας», ως έργο.

Το οφείλουμε στην εξυπηρέτηση του δημότη από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Πέρασαν 4 χρόνια και οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν υπολειτουργούν. Που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρά το ότι –το τονίζω– 4 χρόνια πάσχει σοβαρά από πλευράς οργάνωσης και ουσιαστικού έργου αποτελεσμάτων. Υπάρχει έλλειμμα οργάνωσης, σχεδίου, στήριξης των υπαλλήλων, επιμόρφωσης κλπ.

Το οφείλουμε στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Το υπέρτατο αγαθό της υγείας για τον άνθρωπο, είναι υπό δοκιμασία στο Δήμο μας και επί 4 χρόνια δεν ίδρωσε κανενός το αυτί, γιατί δεν λειτουργεί η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου, παρά το ότι οδήγησα προσωπικά το θέμα σκανδάλου του Νοσοκομείου μας, τον Σεπτέμβριο του 2017 στη δικαιοσύνη. 4.500.000 Ευρώ έχουν δαπανηθεί, 14 χρόνια έχουν περάσει έως σήμερα, η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας ερμητικά κλειστή στους πολίτες. Και όπως τόνισε πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου, θα είναι θαύμα εάν λειτουργήσει η Νέα Πτέρυγα.

Το οφείλουμε στους πολίτες που ακόμα δεν έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι έχει συμβεί με το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά, το οποίο όλο το ακούμε και ακόμα δεν το είδαμε ενώ για την συγκομιδή των απορριμμάτων και τη διαχείριση τους  ήδη την τελευταία τετραετία έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 4.500.000 ευρώ με αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου και ουσιαστική λύση και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Το οφείλουμε στους πολίτες για το νερό νεράκι… που περιμένουν από το περιβόητο έργο του φράγματος (διυλιστήριο), αλλά κανένας δεν φέρει ευθύνη για τις αστοχίες των μελετών, αλλά και κανένας δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. , Ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν δαπανηθεί 20.000.000 Ευρώ.

Το οφείλουμε στους πολίτες για την ανύπαρκτη ανάπτυξη του Δήμου, όταν ακόμη δεν υπάρχει έστω οδικός άξονας για την Αρχαία Ήλιδα και η ναυαρχίδα του Δήμου μας, η Κουρούτα, κάθε χρόνο εγκαταλείπεται στη μιζέρια και την αφάνεια.

Και ναι, οφείλουμε μία εξήγηση τι έχει συμβεί με όλα τα έργα στο Δήμο, καθώς οι πολίτες δεν έχουν ιδέα ότι ο Δήμος χρεώνεται και πληρώνει συνέχεια για αστοχίες μελετών, για λάθος κατασκευές και κανένα έργο δεν παραδίδεται και δεν ολοκληρώνεται, αλλά και κανένας δεν ελέγχεται…

Σίγουρα, θα μπορούσα να αναφερθώ διεξοδικά σε κάθε τι αναλυτικά, αλλά δεν έχω αυτό το σκοπό. Οι πολίτες βλέπουν, γνωρίζουν και κρίνουν. Και την κατάσταση στο Δήμο και τον καθένα που ασχολείται με τα Κοινά. Δυστυχώς, ο καθένας είναι ο εαυτούλης του. Τι δημόσιες σχέσεις θα κάνει και τι θα βάλει στην τσέπη…

Για όλους όσους, είτε έχουν βολευτεί στο Δήμο και πέριξ αυτού… ο νοών νοείτω, καθώς και γι’ αυτούς που έχουν βρει τον τρόπο τους να εισπράττουν ποσά διόλου ευκαταφρόνητα  για διάφορες υπηρεσίες ( συχνά χωρίς αντίκρισμα με αποτέλεσμα) που προσφέρουν δήθεν στο Δήμο, όλα είναι ρόδινα και άξια. Αλλά και αυτοί γνωρίζουν τι γίνεται και κάνοντας την αυτοκριτική τους, βλέπουν ότι κάτι είναι στραβό στο Δήμο και απαιτείται πολύ κλάδεμα…

Είμαι υπέρμαχος της αντικειμενικής κριτικής, της λογικής, της αξιοκρατίας και του δικαίου.

 

-Ως πρόσωπο, αλλά και ως πολιτική προσωπικότητα στην Ηλεία και στο Δήμο Ήλιδας κυρίως, όπου έχεις και θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, βρίσκεσαι πάντα στο επίκεντρο συζητήσεων, επικριτικά αλλά όμως και με αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς σου και της δυναμικής σου από τους πολίτες, σε καθημερινή βάση. Κάθε παρέμβασή σου προκαλεί έντονες συζητήσεις. Με άλλα λόγια, είσαι στο επίκεντρο. Πώς το βιώνεις και το αντιμετωπίζεις;

 

Πάντα ισχύει, κατ’ αρχήν, ότι κανείς δεν άγιασε στον τόπο του. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά και την πολιτική και τίποτα να μην κάνεις, σίγουρα κάποια ταμπέλα θα σου προσάψουν.

Στη ζωή μου έχω βιώσει καταστάσεις και έχω μάθει να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια. Δεν μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα, απεναντίας βρέθηκα πολλές φορές απέναντι στην αναξιοκρατία. Ποτέ όμως δεν γονάτισα. Αντίθετα, με έκανε πιο αποφασιστικό, να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ. Επιθυμώ πάντα ως αρχή μου, να είμαι εποικοδομητικός και όχι αρεστός υποχρεωτικά.

Σίγουρα, όταν είσαι αντικειμενικός και διεκδικείς το δίκαιο, δηλαδή τα αυτο-νόητα, βρίσκεται και στο επίκεντρο, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όχι από την κοινωνία ή τους πολίτες, αλλά κυρίως έχεις να αντιμετωπίσεις τους αντίζη-λους… ή ανταγωνιστές… καθώς τους δημιουργείς πρόβλημα, όπως θέλουν να πιστεύουν, για να έχουν λόγο ύπαρξης. Γνωρίζω πολύ καλά οτιδήποτε λέγεται είτε σχολιάζεται, είτε πράττεται, είτε ακόμη και στα «πηγαδάκια» κάποιων σχεδιάζεται προς το πρόσωπό μου.

Έχω πολύ καλή ενημέρωση ανά πάσα στιγμή και εικόνα. Ευτυχώς, έχω πολλούς και καλούς φίλους και υποστηρικτές σε ό,τι πράττω. Κυρίως όμως, έχω τους πολίτες που με στηρίζουν. Όταν δεν θίγουν, όλοι όσοι προσφεύγουν σε ποταπές τακτικές, την προσωπική μου τιμή, την οικογένειά μου, την πορεία της ζωής μου, απλά τους απολαμβάνω και χαμογελώ.

Υπήρξαν όμως περιπτώσεις, που κάποιοι προχώρησαν και είτε κινήθηκαν κατά το παρελθόν, είτε και σήμερα, υπογείως και με το στυλ του κουτσομπολιού, προσβάλλοντας την προσωπική μου ζωή, είτε και την οικογένειά μου και ήδη έχω πράξει ό,τι απαιτείται στη Δικαιοσύνη. Και σ’ αυτό είμαι αμείλικτος και δεν έχει επιστροφή, ούτε έλεος.

Το 2014, με την κάθοδό μου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, έγινα μάρτυρας κακοηθών σχολίων, σχετικά με τη συνολική προσφορά μου και το έργο που επιτελούσα, στηρίζοντας το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί σειρά ετών, από το 2007. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν οδήγησα στη Δικαιοσύνη αυτούς που διέσυραν το πρόσωπό μου, να μου ζητούν εγγράφως συγνώμη και να με εκλιπαρούν να αποσύρω κάθε περαιτέρω δικαστική ενέργεια εναντίον τους. Αλλά δυστυχώς, η λάσπη στον ανεμιστήρα πάντα δημιουργεί σκόνη που πλανάται και ίσως τελικά έπρεπε να το φτάσω έως τέλους, για παραδειγματισμό.

Σήμερα, είμαι αμείλικτος σ’ αυτό. Δεν συγχωρώ προσωπικά κανέναν και για τίποτα. Πιο γρήγορα ένα ψέμα κάνει το γύρο του κόσμου, μέχρι η αλήθεια να βάλει τα παπούτσια της, όπως έχει λεχθεί.

 

-Ποια είναι η άποψή σου για την κυβέρνηση σήμερα;

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την εικόνα τους, από μόνοι τους πλέον, καθημερινά.

Η δημοκρατία υπό δοκιμασία.

Η πολιτική ζωή της χώρας στα τάρταρα.

Το κράτος δικαίου υπό υπονόμευση.

Οι θεσμοί υπό αμφισβήτηση.

Έλεγχος των ΜΜΕ.

Σπίλωση πολιτικών αντιπάλων σε βαθμό που αγγίζει και τον διασυρμό οικογενειών των πολιτικών αντιπάλων τους.

Χειραγώγηση του πλήθους.

Η πολιτική αλαζονεία της εξουσίας, χωρίς φραγμούς και όρια και η δημιουρ-γία πολιτικού μίσους, ακραίας πόλωσης και διχόνοιας.

Σίγουρα ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις…

Και μάλιστα σήμερα, που η Τουρκία κινείται πλέον με βλέψεις ανησυχητικά κατακτητικές στο Αιγαίο. Και ενώ απαιτείται συναίνεση, η Κυβέρνηση τορπι-λίζει κάθε συνεργασία και ομοψυχία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Πριν 22 χρόνια, έζησα ως Αξιωματικός Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπο-ρίας, την κρίση στα Ίμια, όπου οι Τούρκοι γκρίζαραν τα Ίμια, σήμερα με το ατύχημα πρόσφατ στα Ίμια, ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε κι επιμένει με δηλώσεις του σε τουρκοποίηση των Ιμίων.

Απορώ με την ανοχή των Ελλήνων πλέον απέναντι στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με τα όσα μας έχει οδηγήσει και έχουμε υποστεί, όσο βρίσκονται στην εξουσία.

 

-Συμμετέχεις με διακριτικότητα σε οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση ή ενημέρωση στην Ηλεία. Έχουν ακουστεί και γραφτεί στον Τύπο αρκετά για τις θέσεις και σχέσεις μεταξύ των κομματικών στελεχών της ΝΔ στην Ηλεία. Στις 13 Μαΐου θα γίνουν και οι εσωκομματικές εκλογές. Ποια είναι η δική σου άποψη και θέση;

 

Προσωπικά, δεν επιθυμώ αντιπαλότητες, διαχωρισμούς και αφορισμούς. Αρχή μου πάντα είναι η σύνεση, ομοψυχία και σύσφιξη δυνάμεων για μία άμεση πολιτική αλλαγή στη χώρα και μία νεά ημέρα προόδου και ανάπτυξης της Ελλάδος και της Ηλείας. Και αυτό, θα επιτευχθεί μόνο με την ΕΝΟΤΗΤΑ.

Και για να υλοποιηθεί, απαιτείται η ΝΔ να γίνει άμεσα Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρός Πρωθυπουργός. Άρα, απαιτείται αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και αυτός απαιτείται να είναι ο στόχος όλων.

Η Ηλεία δεν έχει ανάγκη ούτε από κομματάρχες, ούτε από Ηλειάρχες, το έχω ξανατονίσει, αλλά ομοψυχία απ’ όλους. Είναι λυπηρό σήμερα, δυστυχώς, στα πλαίσια του πολιτικού προσωπικού ανταγωνισμού, να αναλώνονται πολιτικά ή κομματικά στελέχη στην εσωστρέφεια, είτε λασπολογώντας, είτε σπιλώνοντας, είτε και το χειρότερα κάποιοι να ασκούν υπόγειο «πόλεμο», προβαίνοντας σε ενέργειες ποταπές απέναντι σε άλλα στελέχη, που τα θεωρούν απειλή για το προσωπικό τους συμφέρον ή στόχο. Αυτές οι ενέργειες είναι κατάντημα ή μάλλον σ’ αυτές τις ενέργειες προβαίνουν πρόσωπα χαμηλού πνευματικού επιπέδου.

Οι πολίτες έχουν σωρεία προβλημάτων καθημερινότητας και επιβίωσης και τέτοιες τακτικές και πρακτικές είτε από κομματικά είτε από πολιτικά στελέχη, δεν τους εξοργίζουν μόνο, αλλά τις απεχθάνονται και αηδιάζουν. Απαιτείται σεβασμός και σοβαρότητα.

Ο στόχος είναι η σημερινή κυβέρνηση, που οδηγεί τη χώρα σε άσχημους δρό-μους ανασφάλειας και όλους μας, ως Έλληνες, σε μία διαρκή ανέχεια, χάνο-ντας την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας και η επιδίωξη όλων μας είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

-Πρόσφατα, είχαμε στην Ηλεία την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχες τοποθετηθεί δημόσια για την προσωπικότητα του Κυριά-κου Μητσοτάκη και την απλότητά του και πράγματι δεν διαψεύσθηκες. Έχεις πολυετή προσωπική σχέση με τον Πρόεδρο της ΝΔ και είναι γνωστό, όπως και με την οικογένειά του. Ποιο είναι το σχόλιό σου από την επίσκεψη αυτή;

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με ακούραστη υπομονή και ιδιαίτερα εργατικός. Επίσης, είναι ιδιαίτερα απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης με αρχές. Είναι ο πολιτικός που απαιτεί η Ελλάδα σήμερα για να αλλάξει πολιτική σελίδα και η χώρα να αλλάξει τρόπο ζωής, κατακτώντας νέους ορίζοντες, δίνοντας πραγματική ελπίδα και αισιο-δοξία σε όλους μας.

Οραματίστηκε τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες και την εφαρμόζει σε κάθε λέξη και πράξη του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και κατά την επίσκεψη – περιοδεία του στο Νομό μας, ήταν ο εαυτός του. Ήταν ο Κυριάκος. Ο άνθρωπος που περπάτησε πάντα χαμογελαστός, προσιτός, με τη σύζυγό του Μαρέβα δίπλα του και μίλησε και είδε και απάντησε, αποδεικνύοντας ότι θέλει να έχει άμεση επαφή με τον κόσμο, από τα παιδιά έως και τους ενήλικες, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Έδωσε το στίγμα ότι αγαπάει την Ηλεία. Γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ηλείας. Απάντησε ότι έχει πρόγραμμα και στόχο για την πρόοδο και την ανάπτυξη τη Ηλείας.

Πέραν αυτού όμως, μου προξένησε αρνητική εντύπωση η απουσία, εσκεμμένη ή μη, κορυφαίων αυτοδιοικητικών του νομού μας και μου θύμισε κάποια άλλη εποχή ,κατά την επίσκεψη Πρωθυπουργού της χώρας στον τότε δήμο Αμαλιάδας με τον τότε δήμαρχο.. Κομματικές αγκυλώσεις στην αυτοδιοίκηση ειδικά δεν χωράνε με τίποτα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε βήμα μπροστά στην ανάπτυξη με τόσο στενόμυαλες αντιλήψεις.. Αυτό για μένα αποτελεί θεμέλιο λίθο και βασικό μου πιστεύω και το απέδειξα έμπρακτα με την συμμετοχή μου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης με επικεφαλής πρόσωπο από εντελώς διαφορετικό πολιτικό χώρο. Και ποτέ δεν έθεσα και δεν θέτω τα κομματικά κριτήρια και χρώματα πάνω από πρόσωπα, ιδέες και το κοινό καλό..

Εάν δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που δεν γνωρίζω, για την πλήρη απουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΝΔ, θεωρώ ότι έπραξαν λάθος, με παλαιοκομματικό τρόπο σκέψης και αυτό είναι ολίσθημα, ειδικά όταν μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

-Ποιο μήνυμα θα περνούσες στους πολίτες; Αν είχες τους πολίτες απέναντί σου, τι θα τους παρότρυνες;

 

Με το χέρι στην καρδιά, απευθύνομαι προς όλους και θα τους παρότρυνα, καλώντας τους με σεβασμό, να στηρίξουν κάθε προσπάθειά μου, που ως στόχο έχει –και το εγγυώμαι– την αλλαγή πορείας του τόπου μας, της Ηλείας.

Να παρακολουθούν, να συμμετέχουν, να σχολιάζουν, να παίρνουν θέση, ακόμη και στα social media….

Να υπάρχει διάλογος. Ακόμη και η κριτική τους είναι καλοπροαίρετη, αρκεί να είναι εποικοδομητική και όχι κακοήθης.

Καλώ τη νέα γενιά, σε μια νέα εποχή επικοινωνίας, διαλόγους, ανταλλαγής απόψεων και κυρίως συμμετοχής. Σήμερα, η επικοινωνία είναι εφικτή λόγω της τεχνολογίας και αυτό επιθυμώ και παροτρύνω τους πολίτες.

Ο καθένας μόνος του, σίγουρα δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας. Απενα-ντίας, όλοι μαζί ενωμένοι, είμαστε ισχυροί και αυτό επιθυμώ.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Ilia.news σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

Ένα πρόσωπο με χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν σε νέα ισχυρή πολιτική δύναμη της Ηλείας και όχι μόνο…

Με σταθερό πολιτικό λόγο, ξεκάθαρος και με εύστοχες τοποθετήσεις, σταθερός στις απόψεις του ,αντικειμενικός και συνάμα αιχμηρός όπως τον έχουμε συνηθίσει και γνωρίσει.

Δεν διστάζει να « σπάσει αυγά»  κάνοντας αυτοκριτική αλλά και κριτική για το δήμο Ήλιδας που θα ξεσηκώσει τους πολίτες αλλά και θα συζητηθεί έντονα.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι αναμφισβήτητα μια πολυσυζητημένη προσωπικότητα της Ηλείας και φαίνεται πως έχει μια δική του αντίληψη για την άσκηση της πολιτικής με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την αλήθεια. Μια προσέγγιση που ταυτίζεται με το όραμα για την συμφωνία αλήθειας που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρόεδρος της ΝΔ, με τον οποίο άλλωστε είναι ευρέως γνωστό ότι συνδέεται με προσωπική και οικογενειακή φιλία  επί δεκαετίες. Συνεκτιμώντας παράλληλα και το βιογραφικό του Δημήτρη και την προσφορά του στην Ηλεία, ασφαλώς και θεωρείται δεδομένη για πολλούς η ενασχόληση του με την κεντρική πολιτική και « κλειδωμένη» η θέση του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Ηλεία σύμφωνα και με πολύ αξιόπιστες πηγές στο κόμμα, κάτι που έχει δημοσιευθεί και επανειλημμένα .Ας δούμε όμως τι μας απαντά ο ίδιος για αυτό και όχι μόνο….

-Ήδη από δημοσιεύματα, αλλά και από τον απόηχο του κόσμου στην Ηλεία και επίσης όσα διαρρέουν από τη ΝΔ, θεωρείται η υποψηφιότητά σου για Βουλευτής Ηλείας, δεδομένη και κλειδωμένη, όπως θα λέγαμε. Εξάλλου, το βιογραφικό σου, η προσφορά και το έργο σου στην Ηλεία επί σειρά ετών,η προσωπικότητά σου, αλλά και η πορεία σου, θεωρούνται ιδιαίτερα ισχυρά προσόντα για μια θέση υποψηφίου βουλευτή.

Ποια είναι η θέση σου;

Είμαι πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και η ανάδειξή μου ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης διαδικασίας και αξιολόγησης, μέσω και του Μητρώου Στελεχών. Ένας θεσμός που λειτούργησε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέραν της μακροχρόνιας διαδρομής μου επί δεκαετίες στο χώρο της ΝΔ, η οποία δεν αμφισβητείται, αλλά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει, επέλεξα το δρόμο της αξιοκρατικής αξιολόγησης και το σεβασμό στις αρχές του κόμματος, στηρίζοντας βασικά τις αποφάσεις του Προέδρου της ΝΔ και δεν επέλεξα την χρήση ουδεμιας πλαγίας οδού… δηλαδή μέσω κάποιου πολιτικού φίλου είτε παράγοντα, παρά το ότι, όπως είναι γνωστό, διατηρώ προσωπική σχέση με πολλά ιστορικά και νέα στελέχη της ΝΔ. Αλλά πάνω απ’ όλα, όμως, ως βασική μου αρχή, ήταν και είναι η σχέση μου με τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας και αυτό είναι γνωστό και με γεμίζει ως άνθρωπο.

Σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο, εδώ και χρόνια, προσφέρω και είμαι παρών σε ό,τι αφορά την Ηλεία, με σεβασμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες και ήδη από το 2014 είμαι και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ήλιδας, λόγω της καταγωγής μου από τον Οικισμό Ανάληψη.

Αξιολογούμεθα όλοι και προσωπικά, όχι από τα λόγια, τις εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις μόνο, αλλά κυρίως από την προσφορά, τη δράση, τη συνεισφορά, το έργο μας. Και αυτό πράττω επί σειρά ετών και θα συνεχίσω να πράττω και στο μέλλον, διότι μου αρέσει, ανεξαρτήτως σε ποια θέση ή πόστο θα βρίσκομαι και στο μέλλον.

Επομένως, η ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στην Ηλεία, πιστεύω ότι θα είναι κατ’ αρχήν επιστέγασμα της δράσης μου, της συνολικής προσφοράς μου και της επιθυμίας μου να συνεισφέρω, στηρίζοντας το όραμα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χώρα μας, αλλά και για να στηρίξω την αλλαγή πορείας στο Νομό μας, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος στη στασιμότητα και εγκατάλειψη.

Και σε καμμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί η υποψηφιότητά μου αυτοσκοπό της ζωής μου, είτε για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου, είτε για το όνομα, είτε για να είμαι ένας ακόμη πολιτευτής της Ηλείας. Επομένως, βρίσκομαι στη διάθεση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον οποίο και την οικογένειά του, συνδέομαι προσωπικά επί σειρά ετών, τον εμπιστεύομαι πάντα, από τα πρώτα βήματά του στην πολιτική και τον στηρίζω σε κάθε του βήμα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε βρίσκομαι δίπλα του, στηρίζοντας το όραμά του για τη χώρα μας, για όλους τους Έλληνες.

 

-Είσαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ήλιδας και έχεις προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις επανειλημμένα με την στάση σου και τις απόψεις σου καθώς και την αιχμηρή κριτική σου σχετικά με ζητήματα  του Δήμου κι όχι μόνο…Έχω παρατηρήσει ότι κρατάς κάποιες αποστάσεις από διάφορες διοργανώσεις-εκδηλώσεις αλλά και εισηγήσεις- προτάσεις  της  δημοτικής αρχής,  με την οποία εξελέγης κι εσύ  στις περασμένες δημοτικές εκλογές.. Η στάση σου αποτελεί συνειδητή απόφαση, στέλνοντας κάποιο μήνυμα;

 

Σέβομαι τους πολίτες και τον εαυτό μου, γι’ αυτό δεν παρευρίσκομαι σε κάποιες εκδηλώσεις, που έχουν αποκλειστικό σκοπό τον εντυπωσιασμό και το λαϊκισμό.. Πιστεύω ότι αρκεί ένα συγνώμη στους πολίτες του Δήμου μας για την 4ετή στασιμότητα και αδυναμία κάθαρσης του Δήμου μας, του Δήμου Ήλιδας και τίποτε παραπάνω. Ταπεινότητα και σεβασμός απαιτείται πρωτίστως.

Ως Δημοτική αρχή οφείλουμε έναν έντιμο απολογισμό στους πολίτες που προσδοκούσαν πολλά τον Μάιο του 2014 με την στήριξη και την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής.

Το οφείλουμε στα χωριά μας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα από την στήριξη που προσδοκούσαν από τη Δημοτική Αρχή, που το χαλίκι που αναζητούν για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων είναι δυσεύρετο και ανύπαρκτο. Για τη συντήρηση στα φρεάτια στους οδικούς άξονες, που βρέχει και οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και απροσπέραστοι. Που για μία λάμπα φωτισμού, πρέπει να παρακαλέσει γονατιστός ο κάθε πρόεδρος των τοπικών κοινοτήτων..

Το οφείλουμε στην πόλη της Αμαλιάδας, την πόλη μας, που οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κλειδωμένα, που ο ανεμόμυλος θυμάμαι όταν, τον Απρίλιο 2014 έκανα ρεπορτάζ και παρουσίαζα την εγκατάλειψή του και σήμερα το 2018 παραμένει το ίδιο, αναμένοντας κάποιο πρόγραμμα ανάπλασής του κλπ. Για το Βιοκλιματικό Πάρκο, που ενώ άλλαξε το κέντρο της πόλης, με κόστος 4.500.000 Ευρώ, ακόμη παραμένει το «Γεφύρι της Άρτας», ως έργο.

Το οφείλουμε στην εξυπηρέτηση του δημότη από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Πέρασαν 4 χρόνια και οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν υπολειτουργούν. Που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρά το ότι –το τονίζω– 4 χρόνια πάσχει σοβαρά από πλευράς οργάνωσης και ουσιαστικού έργου αποτελεσμάτων. Υπάρχει έλλειμμα οργάνωσης, σχεδίου, στήριξης των υπαλλήλων, επιμόρφωσης κλπ.

Το οφείλουμε στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Το υπέρτατο αγαθό της υγείας για τον άνθρωπο, είναι υπό δοκιμασία στο Δήμο μας και επί 4 χρόνια δεν ίδρωσε κανενός το αυτί, γιατί δεν λειτουργεί η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου, παρά το ότι οδήγησα προσωπικά το θέμα σκανδάλου του Νοσοκομείου μας, τον Σεπτέμβριο του 2017 στη δικαιοσύνη. 4.500.000 Ευρώ έχουν δαπανηθεί, 14 χρόνια έχουν περάσει έως σήμερα, η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας ερμητικά κλειστή στους πολίτες. Και όπως τόνισε πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου, θα είναι θαύμα εάν λειτουργήσει η Νέα Πτέρυγα.

Το οφείλουμε στους πολίτες που ακόμα δεν έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι έχει συμβεί με το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά, το οποίο όλο το ακούμε και ακόμα δεν το είδαμε ενώ για την συγκομιδή των απορριμμάτων και τη διαχείριση τους  ήδη την τελευταία τετραετία έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 4.500.000 ευρώ με αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου και ουσιαστική λύση και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Το οφείλουμε στους πολίτες για το νερό νεράκι… που περιμένουν από το περιβόητο έργο του φράγματος (διυλιστήριο), αλλά κανένας δεν φέρει ευθύνη για τις αστοχίες των μελετών, αλλά και κανένας δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. , Ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν δαπανηθεί 20.000.000 Ευρώ.

Το οφείλουμε στους πολίτες για την ανύπαρκτη ανάπτυξη του Δήμου, όταν ακόμη δεν υπάρχει έστω οδικός άξονας για την Αρχαία Ήλιδα και η ναυαρχίδα του Δήμου μας, η Κουρούτα, κάθε χρόνο εγκαταλείπεται στη μιζέρια και την αφάνεια.

Και ναι, οφείλουμε μία εξήγηση τι έχει συμβεί με όλα τα έργα στο Δήμο, καθώς οι πολίτες δεν έχουν ιδέα ότι ο Δήμος χρεώνεται και πληρώνει συνέχεια για αστοχίες μελετών, για λάθος κατασκευές και κανένα έργο δεν παραδίδεται και δεν ολοκληρώνεται, αλλά και κανένας δεν ελέγχεται…

Σίγουρα, θα μπορούσα να αναφερθώ διεξοδικά σε κάθε τι αναλυτικά, αλλά δεν έχω αυτό το σκοπό. Οι πολίτες βλέπουν, γνωρίζουν και κρίνουν. Και την κατάσταση στο Δήμο και τον καθένα που ασχολείται με τα Κοινά. Δυστυχώς, ο καθένας είναι ο εαυτούλης του. Τι δημόσιες σχέσεις θα κάνει και τι θα βάλει στην τσέπη…

Για όλους όσους, είτε έχουν βολευτεί στο Δήμο και πέριξ αυτού… ο νοών νοείτω, καθώς και γι’ αυτούς που έχουν βρει τον τρόπο τους να εισπράττουν ποσά διόλου ευκαταφρόνητα  για διάφορες υπηρεσίες ( συχνά χωρίς αντίκρισμα με αποτέλεσμα) που προσφέρουν δήθεν στο Δήμο, όλα είναι ρόδινα και άξια. Αλλά και αυτοί γνωρίζουν τι γίνεται και κάνοντας την αυτοκριτική τους, βλέπουν ότι κάτι είναι στραβό στο Δήμο και απαιτείται πολύ κλάδεμα…

Είμαι υπέρμαχος της αντικειμενικής κριτικής, της λογικής, της αξιοκρατίας και του δικαίου.

 

-Ως πρόσωπο, αλλά και ως πολιτική προσωπικότητα στην Ηλεία και στο Δήμο Ήλιδας κυρίως, όπου έχεις και θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, βρίσκεσαι πάντα στο επίκεντρο συζητήσεων, επικριτικά αλλά όμως και με αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς σου και της δυναμικής σου από τους πολίτες, σε καθημερινή βάση. Κάθε παρέμβασή σου προκαλεί έντονες συζητήσεις. Με άλλα λόγια, είσαι στο επίκεντρο. Πώς το βιώνεις και το αντιμετωπίζεις;

 

Πάντα ισχύει, κατ’ αρχήν, ότι κανείς δεν άγιασε στον τόπο του. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά και την πολιτική και τίποτα να μην κάνεις, σίγουρα κάποια ταμπέλα θα σου προσάψουν.

Στη ζωή μου έχω βιώσει καταστάσεις και έχω μάθει να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια. Δεν μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα, απεναντίας βρέθηκα πολλές φορές απέναντι στην αναξιοκρατία. Ποτέ όμως δεν γονάτισα. Αντίθετα, με έκανε πιο αποφασιστικό, να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ. Επιθυμώ πάντα ως αρχή μου, να είμαι εποικοδομητικός και όχι αρεστός υποχρεωτικά.

Σίγουρα, όταν είσαι αντικειμενικός και διεκδικείς το δίκαιο, δηλαδή τα αυτο-νόητα, βρίσκεται και στο επίκεντρο, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όχι από την κοινωνία ή τους πολίτες, αλλά κυρίως έχεις να αντιμετωπίσεις τους αντίζη-λους… ή ανταγωνιστές… καθώς τους δημιουργείς πρόβλημα, όπως θέλουν να πιστεύουν, για να έχουν λόγο ύπαρξης. Γνωρίζω πολύ καλά οτιδήποτε λέγεται είτε σχολιάζεται, είτε πράττεται, είτε ακόμη και στα «πηγαδάκια» κάποιων σχεδιάζεται προς το πρόσωπό μου.

Έχω πολύ καλή ενημέρωση ανά πάσα στιγμή και εικόνα. Ευτυχώς, έχω πολλούς και καλούς φίλους και υποστηρικτές σε ό,τι πράττω. Κυρίως όμως, έχω τους πολίτες που με στηρίζουν. Όταν δεν θίγουν, όλοι όσοι προσφεύγουν σε ποταπές τακτικές, την προσωπική μου τιμή, την οικογένειά μου, την πορεία της ζωής μου, απλά τους απολαμβάνω και χαμογελώ.

Υπήρξαν όμως περιπτώσεις, που κάποιοι προχώρησαν και είτε κινήθηκαν κατά το παρελθόν, είτε και σήμερα, υπογείως και με το στυλ του κουτσομπολιού, προσβάλλοντας την προσωπική μου ζωή, είτε και την οικογένειά μου και ήδη έχω πράξει ό,τι απαιτείται στη Δικαιοσύνη. Και σ’ αυτό είμαι αμείλικτος και δεν έχει επιστροφή, ούτε έλεος.

Το 2014, με την κάθοδό μου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, έγινα μάρτυρας κακοηθών σχολίων, σχετικά με τη συνολική προσφορά μου και το έργο που επιτελούσα, στηρίζοντας το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί σειρά ετών, από το 2007. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν οδήγησα στη Δικαιοσύνη αυτούς που διέσυραν το πρόσωπό μου, να μου ζητούν εγγράφως συγνώμη και να με εκλιπαρούν να αποσύρω κάθε περαιτέρω δικαστική ενέργεια εναντίον τους. Αλλά δυστυχώς, η λάσπη στον ανεμιστήρα πάντα δημιουργεί σκόνη που πλανάται και ίσως τελικά έπρεπε να το φτάσω έως τέλους, για παραδειγματισμό.

Σήμερα, είμαι αμείλικτος σ’ αυτό. Δεν συγχωρώ προσωπικά κανέναν και για τίποτα. Πιο γρήγορα ένα ψέμα κάνει το γύρο του κόσμου, μέχρι η αλήθεια να βάλει τα παπούτσια της, όπως έχει λεχθεί.

 

-Ποια είναι η άποψή σου για την κυβέρνηση σήμερα;

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την εικόνα τους, από μόνοι τους πλέον, καθημερινά.

Η δημοκρατία υπό δοκιμασία.

Η πολιτική ζωή της χώρας στα τάρταρα.

Το κράτος δικαίου υπό υπονόμευση.

Οι θεσμοί υπό αμφισβήτηση.

Έλεγχος των ΜΜΕ.

Σπίλωση πολιτικών αντιπάλων σε βαθμό που αγγίζει και τον διασυρμό οικογενειών των πολιτικών αντιπάλων τους.

Χειραγώγηση του πλήθους.

Η πολιτική αλαζονεία της εξουσίας, χωρίς φραγμούς και όρια και η δημιουρ-γία πολιτικού μίσους, ακραίας πόλωσης και διχόνοιας.

Σίγουρα ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις…

Και μάλιστα σήμερα, που η Τουρκία κινείται πλέον με βλέψεις ανησυχητικά κατακτητικές στο Αιγαίο. Και ενώ απαιτείται συναίνεση, η Κυβέρνηση τορπι-λίζει κάθε συνεργασία και ομοψυχία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Πριν 22 χρόνια, έζησα ως Αξιωματικός Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπο-ρίας, την κρίση στα Ίμια, όπου οι Τούρκοι γκρίζαραν τα Ίμια, σήμερα με το ατύχημα πρόσφατ στα Ίμια, ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε κι επιμένει με δηλώσεις του σε τουρκοποίηση των Ιμίων.

Απορώ με την ανοχή των Ελλήνων πλέον απέναντι στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με τα όσα μας έχει οδηγήσει και έχουμε υποστεί, όσο βρίσκονται στην εξουσία.

 

-Συμμετέχεις με διακριτικότητα σε οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση ή ενημέρωση στην Ηλεία. Έχουν ακουστεί και γραφτεί στον Τύπο αρκετά για τις θέσεις και σχέσεις μεταξύ των κομματικών στελεχών της ΝΔ στην Ηλεία. Στις 13 Μαΐου θα γίνουν και οι εσωκομματικές εκλογές. Ποια είναι η δική σου άποψη και θέση;

 

Προσωπικά, δεν επιθυμώ αντιπαλότητες, διαχωρισμούς και αφορισμούς. Αρχή μου πάντα είναι η σύνεση, ομοψυχία και σύσφιξη δυνάμεων για μία άμεση πολιτική αλλαγή στη χώρα και μία νεά ημέρα προόδου και ανάπτυξης της Ελλάδος και της Ηλείας. Και αυτό, θα επιτευχθεί μόνο με την ΕΝΟΤΗΤΑ.

Και για να υλοποιηθεί, απαιτείται η ΝΔ να γίνει άμεσα Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρός Πρωθυπουργός. Άρα, απαιτείται αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και αυτός απαιτείται να είναι ο στόχος όλων.

Η Ηλεία δεν έχει ανάγκη ούτε από κομματάρχες, ούτε από Ηλειάρχες, το έχω ξανατονίσει, αλλά ομοψυχία απ’ όλους. Είναι λυπηρό σήμερα, δυστυχώς, στα πλαίσια του πολιτικού προσωπικού ανταγωνισμού, να αναλώνονται πολιτικά ή κομματικά στελέχη στην εσωστρέφεια, είτε λασπολογώντας, είτε σπιλώνοντας, είτε και το χειρότερα κάποιοι να ασκούν υπόγειο «πόλεμο», προβαίνοντας σε ενέργειες ποταπές απέναντι σε άλλα στελέχη, που τα θεωρούν απειλή για το προσωπικό τους συμφέρον ή στόχο. Αυτές οι ενέργειες είναι κατάντημα ή μάλλον σ’ αυτές τις ενέργειες προβαίνουν πρόσωπα χαμηλού πνευματικού επιπέδου.

Οι πολίτες έχουν σωρεία προβλημάτων καθημερινότητας και επιβίωσης και τέτοιες τακτικές και πρακτικές είτε από κομματικά είτε από πολιτικά στελέχη, δεν τους εξοργίζουν μόνο, αλλά τις απεχθάνονται και αηδιάζουν. Απαιτείται σεβασμός και σοβαρότητα.

Ο στόχος είναι η σημερινή κυβέρνηση, που οδηγεί τη χώρα σε άσχημους δρό-μους ανασφάλειας και όλους μας, ως Έλληνες, σε μία διαρκή ανέχεια, χάνο-ντας την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας και η επιδίωξη όλων μας είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

-Πρόσφατα, είχαμε στην Ηλεία την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχες τοποθετηθεί δημόσια για την προσωπικότητα του Κυριά-κου Μητσοτάκη και την απλότητά του και πράγματι δεν διαψεύσθηκες. Έχεις πολυετή προσωπική σχέση με τον Πρόεδρο της ΝΔ και είναι γνωστό, όπως και με την οικογένειά του. Ποιο είναι το σχόλιό σου από την επίσκεψη αυτή;

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με ακούραστη υπομονή και ιδιαίτερα εργατικός. Επίσης, είναι ιδιαίτερα απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης με αρχές. Είναι ο πολιτικός που απαιτεί η Ελλάδα σήμερα για να αλλάξει πολιτική σελίδα και η χώρα να αλλάξει τρόπο ζωής, κατακτώντας νέους ορίζοντες, δίνοντας πραγματική ελπίδα και αισιο-δοξία σε όλους μας.

Οραματίστηκε τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες και την εφαρμόζει σε κάθε λέξη και πράξη του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και κατά την επίσκεψη – περιοδεία του στο Νομό μας, ήταν ο εαυτός του. Ήταν ο Κυριάκος. Ο άνθρωπος που περπάτησε πάντα χαμογελαστός, προσιτός, με τη σύζυγό του Μαρέβα δίπλα του και μίλησε και είδε και απάντησε, αποδεικνύοντας ότι θέλει να έχει άμεση επαφή με τον κόσμο, από τα παιδιά έως και τους ενήλικες, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Έδωσε το στίγμα ότι αγαπάει την Ηλεία. Γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ηλείας. Απάντησε ότι έχει πρόγραμμα και στόχο για την πρόοδο και την ανάπτυξη τη Ηλείας.

Πέραν αυτού όμως, μου προξένησε αρνητική εντύπωση η απουσία, εσκεμμένη ή μη, κορυφαίων αυτοδιοικητικών του νομού μας και μου θύμισε κάποια άλλη εποχή ,κατά την επίσκεψη Πρωθυπουργού της χώρας στον τότε δήμο Αμαλιάδας με τον τότε δήμαρχο.. Κομματικές αγκυλώσεις στην αυτοδιοίκηση ειδικά δεν χωράνε με τίποτα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε βήμα μπροστά στην ανάπτυξη με τόσο στενόμυαλες αντιλήψεις.. Αυτό για μένα αποτελεί θεμέλιο λίθο και βασικό μου πιστεύω και το απέδειξα έμπρακτα με την συμμετοχή μου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης με επικεφαλής πρόσωπο από εντελώς διαφορετικό πολιτικό χώρο. Και ποτέ δεν έθεσα και δεν θέτω τα κομματικά κριτήρια και χρώματα πάνω από πρόσωπα, ιδέες και το κοινό καλό..

Εάν δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που δεν γνωρίζω, για την πλήρη απουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΝΔ, θεωρώ ότι έπραξαν λάθος, με παλαιοκομματικό τρόπο σκέψης και αυτό είναι ολίσθημα, ειδικά όταν μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

-Ποιο μήνυμα θα περνούσες στους πολίτες; Αν είχες τους πολίτες απέναντί σου, τι θα τους παρότρυνες;

 

Με το χέρι στην καρδιά, απευθύνομαι προς όλους και θα τους παρότρυνα, καλώντας τους με σεβασμό, να στηρίξουν κάθε προσπάθειά μου, που ως στόχο έχει –και το εγγυώμαι– την αλλαγή πορείας του τόπου μας, της Ηλείας.

Να παρακολουθούν, να συμμετέχουν, να σχολιάζουν, να παίρνουν θέση, ακόμη και στα social media….

Να υπάρχει διάλογος. Ακόμη και η κριτική τους είναι καλοπροαίρετη, αρκεί να είναι εποικοδομητική και όχι κακοήθης.

Καλώ τη νέα γενιά, σε μια νέα εποχή επικοινωνίας, διαλόγους, ανταλλαγής απόψεων και κυρίως συμμετοχής. Σήμερα, η επικοινωνία είναι εφικτή λόγω της τεχνολογίας και αυτό επιθυμώ και παροτρύνω τους πολίτες.

Ο καθένας μόνος του, σίγουρα δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας. Απενα-ντίας, όλοι μαζί ενωμένοι, είμαστε ισχυροί και αυτό επιθυμώ.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων