• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Ο «Μπάρμπα» χτυπάει συνήθως… δυο φορές!

Ο «Μπάρμπα» χτυπάει συνήθως… δυο φορές!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2016. Εμβόλιμη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και ο τεχνικός του Αστέρα Αμαλιάδας Μιχάλης Βλάχος, του οποίου η συνεργασία με τον Άλαν Μπολ στην Πόρτσμουθ τον έμαθε να αγαπά και να υπηρετεί το 4-4-2, αποφασίζει να παρατάξει τον Αστέρα με δυο κυνηγούς απέναντι στον Παμβουπρασιακό, στο ηλειακό ντέρμπι του ομίλου. Απόντος του Μελετίδη λόγω τραυματισμού, ο ένας κυνηγός είναι ο Νίκος Παπουτσής και ο άλλος ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, τον οποίο παίρνει από τις περιφερειακές θέσεις της επίθεσης και το φέρνει στον άξονα, πλάι στον έτερο κυνηγό.

Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, σημειώνει δυο γκολ με δυο καρφωτές κεφαλιές και χαρίζει βαθμολογική ανάσα στον ουραγό Αστέρα, με νίκη 2-1.  Έκτοτε, ο Μπαρμπαρούσης καθιερώνεται στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λάζαρο Σέμο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Βλάχο, να αξιοποιεί την ταχύτητά του στην πλάτη των αμυντικών. Ένας παίκτης ο οποίος είχε αποκτηθεί ως «πολυθεσίτης», ως ένας παίκτης χωρίς συγκεκριμένη θέση, τον οποίο ο Αλέξης Γαβριλόπουλος χρησιμοποιούσε αμυντικό χαφ, επειδή δεν διέθετε τέτοιο στο ρόστερ, είχε ουσιαστικά «βαφτιστεί» σέντερ φορ.

Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία του Γιώργου Μπαρμπαρούση σε μια θέση στην οποία δεν συνήθιζε να παίζει. Ένα ψιλόλιγνο παιδί, με ταχύτητα, έκρηξη, καλή τεχνική, τον οποίο η Ηλεία γνώρισε από την πρώτη χρονιά της νέας Γ΄ Εθνικής, με τη φανέλα του Άρη Αιτωλικού. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έπαιζε επιθετικό χαφ, σε ελεύθερο ρόλο, θέση την οποία κράτησε και στον Ζακυνθιακό, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τον Ζακυνθιακό, έκανε εξαιρετική σεζόν, τερματίζοντας ψηλά στη βαθμολογία και παραμένοντας σε αυτή, υπό τις οδηγίες του Σπύρου Αντωνόπουλου.

Με τη φανέλα του Ζακυνθιακού

Είναι η στιγμή που ο 23χρονος τότε φορ από το Ξηρομέρι Αιτωλοακαρνανίας, θα έρθει στην Ηλεία για πρώτη φορά, για λογαριασμό της Δόξας Νέας Μανολάδας του Μίκι Τσίρκοβιτς. Ο Χρήστος Σουγλέρης θα συστήσει τον ελπιδοφόρο παίκτη στους Αετούς. Βεβαίως,  ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος. Μπροστά από αυτόν, ήταν τα μεγάλα «ονόματα» της Δόξας, οι «παλιοσειρές», Μελετίδης, Γούρμος, Νικολόπουλος. Το καλοκαίρι θα συμβεί η αποχώρηση της Δόξας από τη Γ΄ Εθνική και ο Μπαρμπαρούσης, θα μετακομίσει στον γειτονικό Αστέρα Αμαλιάδας, τη νέα ομάδα της Ηλείας στη Γ΄ Εθνική, η οποία ερχόταν με φιλοδοξίες. Όπως είπαμε ένας παίκτης με αυτά τα στοιχεία, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, έστω και αν καθιερώθηκε στη θέση του σέντερ φορ με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω.

Με τη φανέλα της Δόξας Νέας Μανολάδας.

Η δεύτερη σεζόν με τον Αστέρα, ήταν η περσινή. Και πάλι ο Μπαρμπαρούσης παρέμεινε, κατόπιν προτροπής του Πέτρου Μίχου (ο οποίος είχε λάβει πληροφορίες από την Αιτωλοακαρνανία γι’ αυτόν), όχι όμως για τη θέση του σέντερ φορ. Ο Πέτρος Μίχος, στο ερώτημα ποια επιτέλους είναι η θέση του Μπαρμπαρούση, ενός παίκτη που όλοι τον θεωρούσαν «λίγο απ’ όλα», απαντούσε  ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι αμυντικός μέσος, χωρίς όμως να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και να το έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του.

Με τον Άρη Αιτωλικού

Ο Πέτρος Μίχος αποχώρησε, ήρθε στον Αστέρα ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος έβαζε τον Μπαρμπαρούση είτε στα άκρα, είτε δεκάρι, είτε ενίοτε όταν το είχε ανάγκη σέντερ φορ. Ο τραυματισμός του Ματαθαίου Μαρουκάκη, ο οποίος είχε πάει στην Αμαλιάδα για να βάζει τα γκολ, έφερε εξ’ ανάγκης τον Μπαρμπαρούση ξανά σέντερ φορ. Η ιστορία επαναλαμβανόταν, όπως και την προηγούμενη σεζόν.

Αστέρας παίζει ένα φιλικό στο Τραγανό απέναντι στη Νίκη Τραγανού, στις 29 Δεκεμβρίου του 2017. Ο Μπαρμπαρούσης έχει χάσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να λέει μετά το ματς ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι ένα φορ που κάνει τα πάντα, αυτά που ζητάει ένας προπονητής, απλά του λείπει το γκολ. Τελικά, ο Αστέρας δεν θα ενισχυθεί σε αυτή τη θέση, με τον Παπαδόπουλο να εμπιστεύεται τον Μπαρμπαρούση όποτε λείπει ο Μαρουκάκης, δηλαδή σχεδόν πάντα. Μέχρι και βοηθητική εστία κατασκεύασαν στον Αστέρα για να πλασάρει ο Μπαρμπαρούσης (και όχι μόνο αυτός) σε κανονική εστία και όχι ανάμεσα σε δυο πασσάλους στα μικρά διπλά, ώστε να βελτιώσει τα τελειώματά του.  Ο Αστέρας κατακτάει τον τίτλο, έρχεται η ώρα των μπαράζ. Η βαριά ήττα από τον Ηρόδοτο στην πρεμιέρα φέρνει τον Σούλη Παπαδόπουλο εκτός ομάδας και τον Μαρουκάκη να τιμωρείται λόγω της αποβολής του με τέσσερις αγωνιστικές.

Είναι 6 Μαΐου 2018. Ο Αστέρας προερχόμενος από δυο ήττες με Ηρόδοτο και Αήττητο, παίζει τα… ρέστα του κόντρα στον Εθνικό. Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης σημειώνει δυο γκολ σε αυτό το ματς, ο Αστέρας νικά 3-2 και αρχίζει την… αντεπίθεσή του για την κατάκτηση του δεύτερης θέσης που οδηγεί στη Football League.

Στο επόμενο παιχνίδι στα Σπάτα, στις 20 Μαΐου (είχε μεσολαβήσει το ματς με τον Ηρόδοτο που δεν τελείωσε), είναι ξανά ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης που πλέον έχει πάρει… φόρα και με δικό του γκολ στο 83΄θα χαρίσει τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα, ο οποίος μια βδομάδα μετά θα θριαμβεύσει και στην Καλλιθέα και θα πάρει την άνοδο για τη Football League, μια άνοδο την οποία θα του αφαιρέσει τελικά στα χαρτιά η ΕΠΟ. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ηλίας Φυντάνης που το παρακολούθησε θα υποχρεωθεί να πει ότι το πρεσάρισμα που κάνει στην επίθεση ο Μπαρμπαρούσης, είναι επιπέδου Football League.

Τα μπαράζ θα τελειώσουν, με τον Μπαρμπαρούση να τερματίζει πρώτος σκόρερ στο μίνι Πρωτάθλημα με τρία τέρματα, μαζί με τον Κατσικοκέρη του Εθνικού. Οι «μετοχές» του έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και είναι πλέον περιζήτητος. Ο παίκτης που τρία χρόνια πριν δεν είχε μόνιμη θέση όχι απλά στο γήπεδο, αλλά ενίοτε ούτε καν στην ενδεκάδα, αυτή την ώρα, θα ήταν επιλογή από το «πάνω ράφι», για όποιον κατάφερνε να τον κάνει δικό του.

Ο Πανηλειακός, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικά και μεταγραφικά καλοκαίρι, ο «Μπάρμπα», θα ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν η ομάδα για να τονωθεί το πρεστίζ και η ψυχολογία του κόσμου. Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε και ο Μπαρμπαρούσης ήταν το νέο «εννιάρι» του Πανηλειακού. Με το… καλημέρα άρχισε να δικαιολογεί στο γήπεδο τον ντόρο γύρω από το όνομά του (μην ξεχνάμε ότι έφυγε από τον Αστέρα για να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο Πανηλειακό).

Χθες, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον Πανηλειακό στη Ρόδο απέναντι στον Φοίβο Κρεμαστής. Ο Πανηλειακός κουβαλάει στην πλάτη του το βάρος από την ήττα της πρεμιέρας στη Ραφήνα. Ο Μπαρμπαρούσης φροντίζει να του αποβάλλει λίγο από αυτό το βάρος, όταν στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή που θα βρεθεί απέναντι από την εστία, δεν θα λαθέψει. Είναι το 0-1. Ο Φοίβος θα ισοφαρίσει, ο Πανηλειακός θα μείνει με δέκα παίκτες και θα κινδυνεύσει με ήττα. Στο 94΄, ο Σταθάτος κάνει μια φοβερή κούρσα, ο Μπαρμπαρούσης φεύγει και κάνει νεύμα στον Σταθάτο να του δώσει τη μπάλα στο χώρο, αφού πρώτα κρατιέται να μην βγει οφσάιντ. Ο Σταθάτος, θα βρει το κατάλληλο τάιμινγκ για να μην αχρηστέψει όλη την προσπάθεια με ένα οφσάιντ και θα του δώσει τη μπάλα την ώρα που καλύπτεται. Ο Μπαρμπαρούσης με ψυχραιμία, θα πλασάρει υποδειγματικά κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και θα χαρίσει τη νίκη. Άλλο ένα παιχνίδι «ορόσημο» για τον Γιώργο Μπαρμπαρούση, αυτή τη φορά στη νέα του ομάδα τον Πανηλειακό. Άλλο ένα παιχνίδι «ορόσημο» στο οποίο θα χτυπήσει κατά την αγαπημένη του συνήθεια δυο φορές, χαρίζοντας μια νίκη και κάποια χαμόγελα για όσους πίστεψαν στον ίδιο και πραγματοποίησαν τη μεταγραφή του.

Η τέταρτη χρονιά του Γιώργου Μπαρμπαρούση στην Ηλεία, είναι σίγουρα διαφορετική από τις άλλες τρεις.

Ο 27χρονος σήμερα επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή Αστακού ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αμφίλοχο, Άρη Αιτωλικού, Ζακυνθιακό και Δόξα Νέας Μανωλάδας, Αστέρα Αμαλιάδας,αυτή τη φορά, γνωρίζει για ποιον λόγο έχει αποκτηθεί, ποιος είναι ο βασικός ρόλος του, τί περιμένει από αυτόν η ομάδα. Είναι πιο ώριμος, πιο έτοιμος ίσως, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήδη από χθες, ξεκίνησε απόσβεση, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η παρουσία του εξάλλου αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Ηλεία, είναι σταθερά ανοδική. Η συνέχειά του με τη φανέλα του Πανηλειακού από δω και πέρα, παρουσιάζει αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Την μετάβαση στην Αθήνα αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστηρίων Αμαλιάδας

Την μετάβαση στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάσισαν την Τέταρτη το πρωί  13/3/2024 οι δικαστικοί υπάλληλοι …

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κοιμητήριο της Γαστούνης 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, εξαιτίας της κακοκαιρίας  που επικρατούσε το βραδύ της …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Ο «Μπάρμπα» χτυπάει συνήθως… δυο φορές!

Ο «Μπάρμπα» χτυπάει συνήθως… δυο φορές!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2016. Εμβόλιμη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και ο τεχνικός του Αστέρα Αμαλιάδας Μιχάλης Βλάχος, του οποίου η συνεργασία με τον Άλαν Μπολ στην Πόρτσμουθ τον έμαθε να αγαπά και να υπηρετεί το 4-4-2, αποφασίζει να παρατάξει τον Αστέρα με δυο κυνηγούς απέναντι στον Παμβουπρασιακό, στο ηλειακό ντέρμπι του ομίλου. Απόντος του Μελετίδη λόγω τραυματισμού, ο ένας κυνηγός είναι ο Νίκος Παπουτσής και ο άλλος ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, τον οποίο παίρνει από τις περιφερειακές θέσεις της επίθεσης και το φέρνει στον άξονα, πλάι στον έτερο κυνηγό.

Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, σημειώνει δυο γκολ με δυο καρφωτές κεφαλιές και χαρίζει βαθμολογική ανάσα στον ουραγό Αστέρα, με νίκη 2-1.  Έκτοτε, ο Μπαρμπαρούσης καθιερώνεται στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λάζαρο Σέμο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Βλάχο, να αξιοποιεί την ταχύτητά του στην πλάτη των αμυντικών. Ένας παίκτης ο οποίος είχε αποκτηθεί ως «πολυθεσίτης», ως ένας παίκτης χωρίς συγκεκριμένη θέση, τον οποίο ο Αλέξης Γαβριλόπουλος χρησιμοποιούσε αμυντικό χαφ, επειδή δεν διέθετε τέτοιο στο ρόστερ, είχε ουσιαστικά «βαφτιστεί» σέντερ φορ.

Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία του Γιώργου Μπαρμπαρούση σε μια θέση στην οποία δεν συνήθιζε να παίζει. Ένα ψιλόλιγνο παιδί, με ταχύτητα, έκρηξη, καλή τεχνική, τον οποίο η Ηλεία γνώρισε από την πρώτη χρονιά της νέας Γ΄ Εθνικής, με τη φανέλα του Άρη Αιτωλικού. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έπαιζε επιθετικό χαφ, σε ελεύθερο ρόλο, θέση την οποία κράτησε και στον Ζακυνθιακό, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τον Ζακυνθιακό, έκανε εξαιρετική σεζόν, τερματίζοντας ψηλά στη βαθμολογία και παραμένοντας σε αυτή, υπό τις οδηγίες του Σπύρου Αντωνόπουλου.

Με τη φανέλα του Ζακυνθιακού

Είναι η στιγμή που ο 23χρονος τότε φορ από το Ξηρομέρι Αιτωλοακαρνανίας, θα έρθει στην Ηλεία για πρώτη φορά, για λογαριασμό της Δόξας Νέας Μανολάδας του Μίκι Τσίρκοβιτς. Ο Χρήστος Σουγλέρης θα συστήσει τον ελπιδοφόρο παίκτη στους Αετούς. Βεβαίως,  ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος. Μπροστά από αυτόν, ήταν τα μεγάλα «ονόματα» της Δόξας, οι «παλιοσειρές», Μελετίδης, Γούρμος, Νικολόπουλος. Το καλοκαίρι θα συμβεί η αποχώρηση της Δόξας από τη Γ΄ Εθνική και ο Μπαρμπαρούσης, θα μετακομίσει στον γειτονικό Αστέρα Αμαλιάδας, τη νέα ομάδα της Ηλείας στη Γ΄ Εθνική, η οποία ερχόταν με φιλοδοξίες. Όπως είπαμε ένας παίκτης με αυτά τα στοιχεία, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, έστω και αν καθιερώθηκε στη θέση του σέντερ φορ με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω.

Με τη φανέλα της Δόξας Νέας Μανολάδας.

Η δεύτερη σεζόν με τον Αστέρα, ήταν η περσινή. Και πάλι ο Μπαρμπαρούσης παρέμεινε, κατόπιν προτροπής του Πέτρου Μίχου (ο οποίος είχε λάβει πληροφορίες από την Αιτωλοακαρνανία γι’ αυτόν), όχι όμως για τη θέση του σέντερ φορ. Ο Πέτρος Μίχος, στο ερώτημα ποια επιτέλους είναι η θέση του Μπαρμπαρούση, ενός παίκτη που όλοι τον θεωρούσαν «λίγο απ’ όλα», απαντούσε  ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι αμυντικός μέσος, χωρίς όμως να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και να το έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του.

Με τον Άρη Αιτωλικού

Ο Πέτρος Μίχος αποχώρησε, ήρθε στον Αστέρα ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος έβαζε τον Μπαρμπαρούση είτε στα άκρα, είτε δεκάρι, είτε ενίοτε όταν το είχε ανάγκη σέντερ φορ. Ο τραυματισμός του Ματαθαίου Μαρουκάκη, ο οποίος είχε πάει στην Αμαλιάδα για να βάζει τα γκολ, έφερε εξ’ ανάγκης τον Μπαρμπαρούση ξανά σέντερ φορ. Η ιστορία επαναλαμβανόταν, όπως και την προηγούμενη σεζόν.

Αστέρας παίζει ένα φιλικό στο Τραγανό απέναντι στη Νίκη Τραγανού, στις 29 Δεκεμβρίου του 2017. Ο Μπαρμπαρούσης έχει χάσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να λέει μετά το ματς ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι ένα φορ που κάνει τα πάντα, αυτά που ζητάει ένας προπονητής, απλά του λείπει το γκολ. Τελικά, ο Αστέρας δεν θα ενισχυθεί σε αυτή τη θέση, με τον Παπαδόπουλο να εμπιστεύεται τον Μπαρμπαρούση όποτε λείπει ο Μαρουκάκης, δηλαδή σχεδόν πάντα. Μέχρι και βοηθητική εστία κατασκεύασαν στον Αστέρα για να πλασάρει ο Μπαρμπαρούσης (και όχι μόνο αυτός) σε κανονική εστία και όχι ανάμεσα σε δυο πασσάλους στα μικρά διπλά, ώστε να βελτιώσει τα τελειώματά του.  Ο Αστέρας κατακτάει τον τίτλο, έρχεται η ώρα των μπαράζ. Η βαριά ήττα από τον Ηρόδοτο στην πρεμιέρα φέρνει τον Σούλη Παπαδόπουλο εκτός ομάδας και τον Μαρουκάκη να τιμωρείται λόγω της αποβολής του με τέσσερις αγωνιστικές.

Είναι 6 Μαΐου 2018. Ο Αστέρας προερχόμενος από δυο ήττες με Ηρόδοτο και Αήττητο, παίζει τα… ρέστα του κόντρα στον Εθνικό. Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης σημειώνει δυο γκολ σε αυτό το ματς, ο Αστέρας νικά 3-2 και αρχίζει την… αντεπίθεσή του για την κατάκτηση του δεύτερης θέσης που οδηγεί στη Football League.

Στο επόμενο παιχνίδι στα Σπάτα, στις 20 Μαΐου (είχε μεσολαβήσει το ματς με τον Ηρόδοτο που δεν τελείωσε), είναι ξανά ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης που πλέον έχει πάρει… φόρα και με δικό του γκολ στο 83΄θα χαρίσει τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα, ο οποίος μια βδομάδα μετά θα θριαμβεύσει και στην Καλλιθέα και θα πάρει την άνοδο για τη Football League, μια άνοδο την οποία θα του αφαιρέσει τελικά στα χαρτιά η ΕΠΟ. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ηλίας Φυντάνης που το παρακολούθησε θα υποχρεωθεί να πει ότι το πρεσάρισμα που κάνει στην επίθεση ο Μπαρμπαρούσης, είναι επιπέδου Football League.

Τα μπαράζ θα τελειώσουν, με τον Μπαρμπαρούση να τερματίζει πρώτος σκόρερ στο μίνι Πρωτάθλημα με τρία τέρματα, μαζί με τον Κατσικοκέρη του Εθνικού. Οι «μετοχές» του έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και είναι πλέον περιζήτητος. Ο παίκτης που τρία χρόνια πριν δεν είχε μόνιμη θέση όχι απλά στο γήπεδο, αλλά ενίοτε ούτε καν στην ενδεκάδα, αυτή την ώρα, θα ήταν επιλογή από το «πάνω ράφι», για όποιον κατάφερνε να τον κάνει δικό του.

Ο Πανηλειακός, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικά και μεταγραφικά καλοκαίρι, ο «Μπάρμπα», θα ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν η ομάδα για να τονωθεί το πρεστίζ και η ψυχολογία του κόσμου. Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε και ο Μπαρμπαρούσης ήταν το νέο «εννιάρι» του Πανηλειακού. Με το… καλημέρα άρχισε να δικαιολογεί στο γήπεδο τον ντόρο γύρω από το όνομά του (μην ξεχνάμε ότι έφυγε από τον Αστέρα για να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο Πανηλειακό).

Χθες, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον Πανηλειακό στη Ρόδο απέναντι στον Φοίβο Κρεμαστής. Ο Πανηλειακός κουβαλάει στην πλάτη του το βάρος από την ήττα της πρεμιέρας στη Ραφήνα. Ο Μπαρμπαρούσης φροντίζει να του αποβάλλει λίγο από αυτό το βάρος, όταν στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή που θα βρεθεί απέναντι από την εστία, δεν θα λαθέψει. Είναι το 0-1. Ο Φοίβος θα ισοφαρίσει, ο Πανηλειακός θα μείνει με δέκα παίκτες και θα κινδυνεύσει με ήττα. Στο 94΄, ο Σταθάτος κάνει μια φοβερή κούρσα, ο Μπαρμπαρούσης φεύγει και κάνει νεύμα στον Σταθάτο να του δώσει τη μπάλα στο χώρο, αφού πρώτα κρατιέται να μην βγει οφσάιντ. Ο Σταθάτος, θα βρει το κατάλληλο τάιμινγκ για να μην αχρηστέψει όλη την προσπάθεια με ένα οφσάιντ και θα του δώσει τη μπάλα την ώρα που καλύπτεται. Ο Μπαρμπαρούσης με ψυχραιμία, θα πλασάρει υποδειγματικά κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και θα χαρίσει τη νίκη. Άλλο ένα παιχνίδι «ορόσημο» για τον Γιώργο Μπαρμπαρούση, αυτή τη φορά στη νέα του ομάδα τον Πανηλειακό. Άλλο ένα παιχνίδι «ορόσημο» στο οποίο θα χτυπήσει κατά την αγαπημένη του συνήθεια δυο φορές, χαρίζοντας μια νίκη και κάποια χαμόγελα για όσους πίστεψαν στον ίδιο και πραγματοποίησαν τη μεταγραφή του.

Η τέταρτη χρονιά του Γιώργου Μπαρμπαρούση στην Ηλεία, είναι σίγουρα διαφορετική από τις άλλες τρεις.

Ο 27χρονος σήμερα επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή Αστακού ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αμφίλοχο, Άρη Αιτωλικού, Ζακυνθιακό και Δόξα Νέας Μανωλάδας, Αστέρα Αμαλιάδας,αυτή τη φορά, γνωρίζει για ποιον λόγο έχει αποκτηθεί, ποιος είναι ο βασικός ρόλος του, τί περιμένει από αυτόν η ομάδα. Είναι πιο ώριμος, πιο έτοιμος ίσως, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήδη από χθες, ξεκίνησε απόσβεση, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η παρουσία του εξάλλου αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Ηλεία, είναι σταθερά ανοδική. Η συνέχειά του με τη φανέλα του Πανηλειακού από δω και πέρα, παρουσιάζει αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων