• ΑΜΑΛΙΑΔΑ
  • Πάνω από 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Πάνω από 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Ν. Κοροβέσης: «Φλόγα Πολιτισμού στην Ηλεία μας» 

  • Το πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων γνωστών καλλιτεχνών στο νομό

 «Φλόγα Πολιτισμού»: ο τίτλος του φετινού φιλόδοξου πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει πάνω από 250 εκδηλώσεις διαθέτοντας  για το σκοπό αυτό ένα ποσόν που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ- σχεδόν διπλάσιο του περσινού- γνωρίζοντας όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα, ότι «κάθε ευρώ που δαπανάται για τον Πολιτισμό, επιστρέφει πίσω πολλαπλάσια την τοπική κοινωνία». Το πολιτιστικό πρόγραμμα  της Π.Δ.Ε  υπόσχεται βραδιές γεμάτες μουσική, τραγούδι, χορό, πολιτισμό, με φόντο τα υπέροχα μαγευτικά τοπία των τριών Π.Ε.

Μεγάλο  ωστόσο μερίδιο σε αυτό το σεργιάνι Πολιτισμού, έχει η Ηλεία που θα φιλοξενήσει όλο το καλοκαίρι σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα όπως πάντα στηρίζει τοπικές πολιτιστικές δράσεις, συλλόγους, ήθη και έθιμα της περιοχής μας 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, που μαζί με τους συνεργάτες του από τον τομέα Πολιτισμού είναι οι «αρχιτέκτονες» του σχεδιασμού και της υλοποίησής του φιλόδοξου αυτού  προγράμματος των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι  «ως Περιφερειακή Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτισμική Ανάπτυξη, όσο και ως προς το αναπτυξιακό σκέλος, ενισχύοντας οικονομικά καλλιτέχνες, τεχνικούς και όσους εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού. Τα τελευταία χρονια, χαράζουμε  πορεία με καινοτόμες ιδέες και υλοποιήσεις δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δρωμένων. Μουσικές συναυλίες και χορευτικά σύνολα απευθυνόμενα σε μικρούς και μεγάλους, θεατρικά σχήματα, εκθέσεις (ανάδειξη φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής) και πολλά ακόμη θεματικά δρώμενα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο χώρο του Πολιτισμού. H Περιφέρεια διοργανώνει περισσότερες από 75 δράσεις ως φορέας υλοποίησης. Περιοχές όπως ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα ,το Αίγιο, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το Θέρμο θα φιλοξενήσουν μουσικές συναυλίες ή θεατρικά δρώμενα της Περιφέρειας. Παράλληλα, η Περιφέρεια βάζει τη σφραγίδα της για το 2023, σε περισσότερες από 180 δράσεις συλλόγων και φορέων Πολιτισμού.»

 

Πάνω από 100 εκδηλώσεις στην Ηλεία 

Εστιάζοντας στις δράσεις που θα υλοποιηθούν φέτος στην Ηλεία, ο κ. Κοροβέσης έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων τονίζοντας: 

 «Η Π.Ε Ηλείας  έχει και φέτος ένα σημαντικό «μερίδιο» στο πρόγραμμά μας «Φλόγα Πολιτισμού», στο οποίο περιλαμβάνονται περίπου 100 εκδηλώσεις σε όλο το εύρος του νομού, με κορυφαίες παραστάσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και δράσεις στήριξης τοπικών συλλόγων που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τον πολιτισμό της περιοχής μας.  Εξόχως σημαντικό για μας στοιχείο είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, μέσα από την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  και φέτος όπως και πέρυσι, σε χώρους κεντρικούς, μέσα στην καρδιά της αγοράς. 

Φέτος λοιπόν θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων στην Ηλεία, καλλιτέχνες όπως  τον Χρήστο Θηβαίο, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Κωστή Μαραβέγια, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Χριστίνα Αλεξανιάν, τον Μίλτο Πασχαλίδη, την Ελπίδα μαζί με την Ηλείο καλλιτέχνη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, την Μιρέλα Πάχου, την Σαββέρια Μαργιολά, αλλά και τους Onirama στην Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα, την κορυφαία γιορτή για την στήριξη της τοπικής αγοράς. Επίσης  η Περιφέρεια στηρίζει  διοργανώσεις που αποτελούν θεσμό για την Ηλεία, όπως την μεγάλη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Τζουανόπουλου, όπως κάναμε με  την Ιππική  Παρέλαση Ανδραβίδας,  όπως θα κάνουμε με το  Kaiafas Battle  και με άλλους θεσμούς – πολιτιστικούς και αθλητικούς- και τοπικά φεστιβάλ. Περιοχές όπως το Κατάκολο, η Ζαχάρω, ο Κακόβατος, η Βάρδα, το Πανόπουλο, η Φιγαλεία, η Ανδρίτσαινα, το Στρούσι, η Γλύφα, το Τραγανό, η Ανδραβίδας κ.ο.κ  μικρές και μεγαλύτερες περιοχές της Ηλείας, τοποθετούνται στον Πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.  Και όπως είπα, η  αγάπη των τοπικών συλλόγων για τον Πολιτισμό, όπως και των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων  και η εθελοντική τους συνεισφορά, κρατά ψηλά ιδανικά και αξίες του τόπου μας.  Γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ. Περισσότερες από 460.000 ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας θα δοθούν για την κάλυψη δαπανών δράσεων των συλλόγων  και των τριών Π.Ε για το 2023.»

Καταλήγοντας ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι «όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης, τρόπου σκέψης, ενίσχυσης των συναισθημάτων μας, φάρμακο ψυχής., μοχλό ανάπτυξης και βασικό τομέα σχεδιασμού μίας σύγχρονης Ολυμπιακής Γης !Της Γης της φλόγας!»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Passepartout Πύργος- πλατεία δικαστηρίων 

Το νεανικό συγκρότημα  Passepartout άνοιξε το Σάββατο το βράδυ στον Πύργο την αυλαία των μεγάλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Ηλεία, με μια μοναδική συναυλία στην πλατεία δικαστηρίων ξεσηκώνοντας το κοινό. 

 

8- 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΚAIFAS BATTLE – Λίμνη Καϊαφα

Aγώνες θαλασσίου σκι την Λίμνη Καϊαφα με την συμμετοχή αθλητών από όλον τον κόσμο 

 

13 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – Πύργος 

Ο Κωστής Μαραβέγιας ειναι ένας μοναδικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, γνωρίζει πολλά μουσικά όργανα. Τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Παρότι ξεκίνησε την καριέρα του από την ελληνική και ιταλική εναλλακτική μουσική σκηνή παίζοντας σε μικρούς χώρους, σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του μουσικό ρεύμα και ένα ξεχωριστό ιδιαίτερο ύφος που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο πετυχημένους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του.

 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ- Ζαχάρω 

Η εξαιρετική Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού θα ηχήσει στη Ζαχάρω σε μια μεγάλη συναυλία,  ένα μελωδικό ταξίδι με Διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο. Με Αρχιμουσικό τον Πλωτάρχη (Ε) Α. Καραγουδάκη Π.Ν.  μουσικοί και τραγουδιστές θα μας οδηγήσουν σε μια μουσική πανδαισία. ( Σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού – ΕΑΑΝ- παράρτημα Ηλείας) 

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ – Ανδραβίδα

Ο Μπάμπης Τσέρτος θα παρουσιάσει  ένα πρόγραμμα “εφ- όλης της ύλης”,  γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού Λαΐκού Ρεπερτορίου.. Με παραδοσιακά, Σμυρναίικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεότερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί του τραγούδια που αγαπήσαμε.

 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ -Τα τετράδια της Αντζελ Κουρτιάν – Θέατρο Καβασίλων 

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» αποτελούν μια παράσταση-μαρτυρία – ένας θεατρικό μονολογο- για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου η ίδια η ηρωίδα, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πρόσφυγας κατόπιν στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας. Καθηλωτική η ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν.

 

29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ– Πύργος ( πλατεία δικαστηρίων)

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και παράδοσιακά , τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών κλασικά και νεότερα, όλα εκείνα που αγαπήσαμε με την φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και την καθηλωτική πάντα ερμηνεία της. 

 

30 ΙΟΥΛΙΟΥ

GADJO DILO – Κακόβατος

O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” , είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής, με τον Τσιτσάνη και τον Χιώτη. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

 

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – Πύργος 

Ο Μίλτος πασχαλίδης έρχεται στον Πύργο με την ορχήστρα του, για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, με αγαπημένα τραγούδια, εμπνεύσεις της στιγμής, με τον χαρακτηριστικό δυναμισμό και αυθορητισμό του και την μελωδική φωνή του θα χαρίσει το κοινό ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

 

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ- Κατάκολο 

Η Σαββέρια Μαργιολά, μαζί με την μπάντα της,  θα παρουσιάσει στο Κατάκολο ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και κομμάτια από τις συνεργασίες της με σπουδαίους καλλιτέχνες,  με μεγάλη ένταση, συναίσθημα και αντιθέσεις που την κάνουν να ξεδιπλώνει το δυναμισμό και τη μοναδική της ενέργεια πάνω στη σκηνή.

 

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ- Κουρούτα 

Μια ξεχωριστή και γεμάτη εκπλήξεις μουσική παράσταση με τον μοναδικό Πάνο Μουζουράκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ηλείοι αλλά και επισκέπτες, στην πλατεία της Κουρούτας που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Για μια ακόμα φορά θα μας συναρπάσει με το ταλέντο του, τον αυθορμητισμό και την μοναδική του παρουσία.

 

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ- Ζαχάρω 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Χρήστος θηβαίος, τραγουδοποιός και ερμηνευτής με 30 χρόνια λαμπρής καριέρας στο έντεχνο τραγούδι, θα μας χαρίσει μια μουσική βραδιά με τραγούδια και στίχους του Νίκου Καββαδία και μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου  αλλά και αγαπημένα τραγούδια των Μ. Λοιζου, του Σ, Μάλαμα , Άλκη Αλκαίου. 

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ – Βάρδα

Η Μιρέλα Πάχου, παρέα με το ακορντεόν της, η αγαπημένη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, τρυφερότητα, αγάπη, νοσταλγία και όπως πάντα, αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση. Με γνωστά  τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. 

 

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ONIRAMA- Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο των δράσεων για την “Λευκή Νύχτα” στην Αμαλιάδα, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει μια συναυλία με το γνωστό μουσικό συγκρότημα των ONIRAMA,που θα χαρίσουν στο κοινό, τραγούδια απο τις διαχρονικές τους επιτυχίες μέσα από την 23χρονη μουσική τους πορεία. Με βασικό συστατικό την εντυπωσιακή τους ενέργεια, θα μετατρέψουν για μια ακόμα φορα την εμφάνισή τους σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Αμαλιάδας. 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Την μετάβαση στην Αθήνα αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστηρίων Αμαλιάδας

Την μετάβαση στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάσισαν την Τέταρτη το πρωί  13/3/2024 οι δικαστικοί υπάλληλοι …

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κοιμητήριο της Γαστούνης 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, εξαιτίας της κακοκαιρίας  που επικρατούσε το βραδύ της …

  • ΑΜΑΛΙΑΔΑ
  • Πάνω από 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Πάνω από 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Ν. Κοροβέσης: «Φλόγα Πολιτισμού στην Ηλεία μας» 

  • Το πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων γνωστών καλλιτεχνών στο νομό

 «Φλόγα Πολιτισμού»: ο τίτλος του φετινού φιλόδοξου πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει πάνω από 250 εκδηλώσεις διαθέτοντας  για το σκοπό αυτό ένα ποσόν που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ- σχεδόν διπλάσιο του περσινού- γνωρίζοντας όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα, ότι «κάθε ευρώ που δαπανάται για τον Πολιτισμό, επιστρέφει πίσω πολλαπλάσια την τοπική κοινωνία». Το πολιτιστικό πρόγραμμα  της Π.Δ.Ε  υπόσχεται βραδιές γεμάτες μουσική, τραγούδι, χορό, πολιτισμό, με φόντο τα υπέροχα μαγευτικά τοπία των τριών Π.Ε.

Μεγάλο  ωστόσο μερίδιο σε αυτό το σεργιάνι Πολιτισμού, έχει η Ηλεία που θα φιλοξενήσει όλο το καλοκαίρι σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα όπως πάντα στηρίζει τοπικές πολιτιστικές δράσεις, συλλόγους, ήθη και έθιμα της περιοχής μας 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, που μαζί με τους συνεργάτες του από τον τομέα Πολιτισμού είναι οι «αρχιτέκτονες» του σχεδιασμού και της υλοποίησής του φιλόδοξου αυτού  προγράμματος των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι  «ως Περιφερειακή Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτισμική Ανάπτυξη, όσο και ως προς το αναπτυξιακό σκέλος, ενισχύοντας οικονομικά καλλιτέχνες, τεχνικούς και όσους εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού. Τα τελευταία χρονια, χαράζουμε  πορεία με καινοτόμες ιδέες και υλοποιήσεις δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δρωμένων. Μουσικές συναυλίες και χορευτικά σύνολα απευθυνόμενα σε μικρούς και μεγάλους, θεατρικά σχήματα, εκθέσεις (ανάδειξη φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής) και πολλά ακόμη θεματικά δρώμενα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο χώρο του Πολιτισμού. H Περιφέρεια διοργανώνει περισσότερες από 75 δράσεις ως φορέας υλοποίησης. Περιοχές όπως ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα ,το Αίγιο, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το Θέρμο θα φιλοξενήσουν μουσικές συναυλίες ή θεατρικά δρώμενα της Περιφέρειας. Παράλληλα, η Περιφέρεια βάζει τη σφραγίδα της για το 2023, σε περισσότερες από 180 δράσεις συλλόγων και φορέων Πολιτισμού.»

 

Πάνω από 100 εκδηλώσεις στην Ηλεία 

Εστιάζοντας στις δράσεις που θα υλοποιηθούν φέτος στην Ηλεία, ο κ. Κοροβέσης έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων τονίζοντας: 

 «Η Π.Ε Ηλείας  έχει και φέτος ένα σημαντικό «μερίδιο» στο πρόγραμμά μας «Φλόγα Πολιτισμού», στο οποίο περιλαμβάνονται περίπου 100 εκδηλώσεις σε όλο το εύρος του νομού, με κορυφαίες παραστάσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και δράσεις στήριξης τοπικών συλλόγων που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τον πολιτισμό της περιοχής μας.  Εξόχως σημαντικό για μας στοιχείο είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, μέσα από την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  και φέτος όπως και πέρυσι, σε χώρους κεντρικούς, μέσα στην καρδιά της αγοράς. 

Φέτος λοιπόν θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων στην Ηλεία, καλλιτέχνες όπως  τον Χρήστο Θηβαίο, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Κωστή Μαραβέγια, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Χριστίνα Αλεξανιάν, τον Μίλτο Πασχαλίδη, την Ελπίδα μαζί με την Ηλείο καλλιτέχνη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, την Μιρέλα Πάχου, την Σαββέρια Μαργιολά, αλλά και τους Onirama στην Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα, την κορυφαία γιορτή για την στήριξη της τοπικής αγοράς. Επίσης  η Περιφέρεια στηρίζει  διοργανώσεις που αποτελούν θεσμό για την Ηλεία, όπως την μεγάλη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Τζουανόπουλου, όπως κάναμε με  την Ιππική  Παρέλαση Ανδραβίδας,  όπως θα κάνουμε με το  Kaiafas Battle  και με άλλους θεσμούς – πολιτιστικούς και αθλητικούς- και τοπικά φεστιβάλ. Περιοχές όπως το Κατάκολο, η Ζαχάρω, ο Κακόβατος, η Βάρδα, το Πανόπουλο, η Φιγαλεία, η Ανδρίτσαινα, το Στρούσι, η Γλύφα, το Τραγανό, η Ανδραβίδας κ.ο.κ  μικρές και μεγαλύτερες περιοχές της Ηλείας, τοποθετούνται στον Πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.  Και όπως είπα, η  αγάπη των τοπικών συλλόγων για τον Πολιτισμό, όπως και των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων  και η εθελοντική τους συνεισφορά, κρατά ψηλά ιδανικά και αξίες του τόπου μας.  Γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ. Περισσότερες από 460.000 ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας θα δοθούν για την κάλυψη δαπανών δράσεων των συλλόγων  και των τριών Π.Ε για το 2023.»

Καταλήγοντας ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι «όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης, τρόπου σκέψης, ενίσχυσης των συναισθημάτων μας, φάρμακο ψυχής., μοχλό ανάπτυξης και βασικό τομέα σχεδιασμού μίας σύγχρονης Ολυμπιακής Γης !Της Γης της φλόγας!»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Passepartout Πύργος- πλατεία δικαστηρίων 

Το νεανικό συγκρότημα  Passepartout άνοιξε το Σάββατο το βράδυ στον Πύργο την αυλαία των μεγάλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Ηλεία, με μια μοναδική συναυλία στην πλατεία δικαστηρίων ξεσηκώνοντας το κοινό. 

 

8- 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΚAIFAS BATTLE – Λίμνη Καϊαφα

Aγώνες θαλασσίου σκι την Λίμνη Καϊαφα με την συμμετοχή αθλητών από όλον τον κόσμο 

 

13 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – Πύργος 

Ο Κωστής Μαραβέγιας ειναι ένας μοναδικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, γνωρίζει πολλά μουσικά όργανα. Τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Παρότι ξεκίνησε την καριέρα του από την ελληνική και ιταλική εναλλακτική μουσική σκηνή παίζοντας σε μικρούς χώρους, σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του μουσικό ρεύμα και ένα ξεχωριστό ιδιαίτερο ύφος που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο πετυχημένους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του.

 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ- Ζαχάρω 

Η εξαιρετική Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού θα ηχήσει στη Ζαχάρω σε μια μεγάλη συναυλία,  ένα μελωδικό ταξίδι με Διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο. Με Αρχιμουσικό τον Πλωτάρχη (Ε) Α. Καραγουδάκη Π.Ν.  μουσικοί και τραγουδιστές θα μας οδηγήσουν σε μια μουσική πανδαισία. ( Σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού – ΕΑΑΝ- παράρτημα Ηλείας) 

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ – Ανδραβίδα

Ο Μπάμπης Τσέρτος θα παρουσιάσει  ένα πρόγραμμα “εφ- όλης της ύλης”,  γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού Λαΐκού Ρεπερτορίου.. Με παραδοσιακά, Σμυρναίικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεότερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί του τραγούδια που αγαπήσαμε.

 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ -Τα τετράδια της Αντζελ Κουρτιάν – Θέατρο Καβασίλων 

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» αποτελούν μια παράσταση-μαρτυρία – ένας θεατρικό μονολογο- για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου η ίδια η ηρωίδα, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πρόσφυγας κατόπιν στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας. Καθηλωτική η ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν.

 

29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ– Πύργος ( πλατεία δικαστηρίων)

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και παράδοσιακά , τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών κλασικά και νεότερα, όλα εκείνα που αγαπήσαμε με την φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και την καθηλωτική πάντα ερμηνεία της. 

 

30 ΙΟΥΛΙΟΥ

GADJO DILO – Κακόβατος

O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” , είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής, με τον Τσιτσάνη και τον Χιώτη. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

 

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – Πύργος 

Ο Μίλτος πασχαλίδης έρχεται στον Πύργο με την ορχήστρα του, για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, με αγαπημένα τραγούδια, εμπνεύσεις της στιγμής, με τον χαρακτηριστικό δυναμισμό και αυθορητισμό του και την μελωδική φωνή του θα χαρίσει το κοινό ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

 

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ- Κατάκολο 

Η Σαββέρια Μαργιολά, μαζί με την μπάντα της,  θα παρουσιάσει στο Κατάκολο ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και κομμάτια από τις συνεργασίες της με σπουδαίους καλλιτέχνες,  με μεγάλη ένταση, συναίσθημα και αντιθέσεις που την κάνουν να ξεδιπλώνει το δυναμισμό και τη μοναδική της ενέργεια πάνω στη σκηνή.

 

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ- Κουρούτα 

Μια ξεχωριστή και γεμάτη εκπλήξεις μουσική παράσταση με τον μοναδικό Πάνο Μουζουράκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ηλείοι αλλά και επισκέπτες, στην πλατεία της Κουρούτας που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Για μια ακόμα φορά θα μας συναρπάσει με το ταλέντο του, τον αυθορμητισμό και την μοναδική του παρουσία.

 

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ- Ζαχάρω 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Χρήστος θηβαίος, τραγουδοποιός και ερμηνευτής με 30 χρόνια λαμπρής καριέρας στο έντεχνο τραγούδι, θα μας χαρίσει μια μουσική βραδιά με τραγούδια και στίχους του Νίκου Καββαδία και μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου  αλλά και αγαπημένα τραγούδια των Μ. Λοιζου, του Σ, Μάλαμα , Άλκη Αλκαίου. 

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ – Βάρδα

Η Μιρέλα Πάχου, παρέα με το ακορντεόν της, η αγαπημένη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, τρυφερότητα, αγάπη, νοσταλγία και όπως πάντα, αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση. Με γνωστά  τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. 

 

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ONIRAMA- Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο των δράσεων για την “Λευκή Νύχτα” στην Αμαλιάδα, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει μια συναυλία με το γνωστό μουσικό συγκρότημα των ONIRAMA,που θα χαρίσουν στο κοινό, τραγούδια απο τις διαχρονικές τους επιτυχίες μέσα από την 23χρονη μουσική τους πορεία. Με βασικό συστατικό την εντυπωσιακή τους ενέργεια, θα μετατρέψουν για μια ακόμα φορα την εμφάνισή τους σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Αμαλιάδας. 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων