• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Συνέντευξη με τον Πέτρο Μπηλιώνη: «Σε οκτώ χρόνια τα 95 περίπου σωματεία, έγιναν 54…»

Συνέντευξη με τον Πέτρο Μπηλιώνη: «Σε οκτώ χρόνια τα 95 περίπου σωματεία, έγιναν 54…»

Ο Πέτρος Μπηλιώνης, επιχειρηματίας με καταγωγή από τον Κακόβατο, επί σειρά ετών Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ Κακοβάτου, έρχεται στο προσκήνιο, μέσα από την ίδρυση της ΠΑΚΗ, της Πανηλειακής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας. Μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, αλλά το κυριότερο, η πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, μας υποχρεώνουν να συζητήσουμε μαζί του, για τις απόψεις του, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού, αλλά και του ηλειακού ποδοσφαίρου.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Πέτρος Μπηλιώνης, ο οποίος έχει διατελέσει είκοσι χρόνια Πρόεδρος και δεκαπέντε χρόνια Γενικός Αρχηγός στον ΑΟ Γαλατσίου και στο παρελθόν έχει αρκετές φορές συγκρουστεί με τη διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας και τον Πρόεδρο Άρη Κουλούρη, απαντάει σήμερα στις ερωτήσεις μας, ερωτήσεις με άξονα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τοπικά πρωταθλήματα, τη διαιτησία, αλλά και τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του covid 19. Μια συνέντευξη, η οποία έρχεται σε μια περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται ως προεκλογική τόσο για την ΕΠΟ, όσο και για την ΕΠΣ Ηλείας, η οποία πολύ σύντομα, θα κληθεί και αυτή να εκλέξει τη νέα 11μελη Εκτελεστική της Επιτροπή, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μια συνέντευξη, η οποία αφήνει στην άκρη τις υποθέσεις οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και έχουν γραφεί άπειρες φορές, εστιάζει στα καθημερινά προβλήματα του ηλειακού ποδοσφαίρου, αυτά τα οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΠΣΗ, αλλά και αυτά τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει και η επόμενη. Εξάλλου, όταν λέμε ΕΠΣ Ηλείας, το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφερόμαστε, είναι τα πρωταθλήματα και οι σύλλογοι, οι ομάδες. Η διάρθρωση των κατηγοριών, τα τμήματα υποδομής, η διαιτησία, οι σχέσεις της ΕΠΣΗ με την ΕΠΟ και η θέση της στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

 

 

-κ. Πρόεδρε. Θα θέλαμε αρχικά να μας μιλήσετε για το τι είναι εκείνο που σας έκανε να πάρετε την πρωτοβουλία ίδρυσης της Πολιτιστικής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας.

«Η Π.Α.Κ Ηλείας δεν είναι μόνο μία αθλητική κίνηση αλλά και πολιτιστική. Πέρα από τον αγώνα που κάνει τρία χρόνια τώρα για την κάθαρση του ηλειακού  ποδοσφαίρου έχει μεγάλη προσφορά και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Το ΚΕΘΕΑ που είναι ήδη στον Πύργο 1,5 χρόνο περίπου είναι έργο της ΠΑΚ Ηλείας. Επίσης πριν λίγους μήνες φέραμε το προεδρείο του Let΄s do it Greece (εθελοντική κίνηση), ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο και με άλλους φορείς να οργανώσουμε τον εθελοντισμό στον τόπο μας. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι έχουμε υψηλούς στόχους. Θα διεκδικήσουμε την ΕΠΣ Ηλείας και θα κάνουμε τομή στο Ηλειακό ποδόσφαιρο. Για να πετύχεις βέβαια αυτά χρειάζεται μία κίνηση με γερές βάσεις και δυναμική που να μπορεί να δεχτεί στους κόλπους της ανάλογα πρόσωπα. Αυτοί είναι οι λόγοι που έγινε η ΠΑΚ Ηλείας».

 

-Ποια είναι η θέση σας για τη δομή και το μοντέλο του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ; Σας βρίσκει σύμφωνο η αλλαγή που υιοθετούν κάποιοι;

«Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι διάτρητο. Όσο για τις αλλαγές που ακούγεται τίποτε δεν είναι σίγουρο. Η UEFA και η FIFA προβληματίζονται ήδη με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με το εκλογικό σύστημα και από ότι μαθαίνω προσανατολίζονται να ξεκινήσει η κάθαρση από τις εκλογές. Ήδη συζητείται ένα νέο μοντέλο εκλογών που θα ξεκινάει με την κάθαρση των Ενώσεων. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από ό, τι γνωρίζω για ένα εκλογικό σύστημα ενιαίο ΕΠΟ και Ενώσεων,που θα φέρει επανάσταση ιδιαίτερα στις εκλογές των Ενώσεων. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο».

 

-Ποια είναι η άποψη σας για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Νιώθετε ότι έχουν γίνει επαρκή βήματα ή αυτό έχει κλονιστεί;

«Δεν νομίζω ότι στην χώρα μας ισχύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Εάν ίσχυε δεν θα μπορούσε να κάνει παρέμβαση κανένας Υπουργός. Σε αυτό βέβαια φέρουν ευθύνη η FIFA και UEFA που συνηγόρησαν και έκαναν τα στραβά μάτια. Το λειτουργούμε λοιπόν το αυτοδιοίκητο κατά πως μας βολεύει».

 

-Πρόσφατα στην κοπή πίτας του ΣΔΠΗ, αναφέρατε ότι όταν πάρετε τη διοίκηση της ΕΠΣΗ, οι διαιτητές θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει. Πώς το εννοείτε αυτό, με δεδομένη τη θέση των FIFA, ΕΠΟ για διαιτησία υπαγόμενη στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου;

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα με FIFA και ΕΠΟ εάν δώσουμε στον Σύνδεσμο των διαιτητών το ρόλο που του ανήκει. Άλλωστε εγώ προσωπικά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα δρώμενα στη διαιτησία παρά μόνο μια καλή συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο ηλειακό ποδόσφαιρο με τη διαιτησία εκθέτουν την Ένωση και είναι κατάντια για το ποδόσφαιρο, χωρίς βέβαια να έχουν καμία ευθύνη οι διαιτητές, εκτός από τρείς – τέσσερις που συνεργάζονται με την κυρία».

 

-Ποια κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΠΣΗ ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ;

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την ηγεσία της ΕΠΣ. Τι στάση μπορεί να κρατήσει αυτός ο Πρόεδρος όταν στις προηγούμενες εκλογές κατέβασε την γυναίκα του υποψήφια – αντίπαλο στην παράταξη του Γραμμένου – που ήταν ηλίου φαεινότερον ότι θα έπαιρνε τις εκλογές με ποσοστό 70%, όπως και έγινε. Αποτέλεσμα να βάλουν στο περιθώριο το ηλειακό  ποδόσφαιρο  και να μην έχουν μούτρα ούτε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ να πάνε. Στην περσινή Γ.Σ. εγώ προσωπικά έδωσα το παρών από την Ηλεία. Το τί άκουσα δεν λέγεται».

 

-Έχετε εκφράσει κατά το παρελθόν αρκετές αντίθετες απόψεις με την τωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι τα ηλειακά σωματεία θα πρέπει να επιλέξουν την αλλαγή της;

 

«Οι απόψεις μου είναι πάγιες. Αυτή η διοίκηση είναι η καταστροφή του ηλειακού ποδοσφαίρου. Αυτός ο Πρόεδρος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κάνει μηνύσεις στους αντιπάλους του και τα έξοδα βέβαια τα πληρώνει η Ένωση, από τον οβολό των παραγόντων. Είναι τυχαίο ότι πριν οχτώ χρόνια είχαμε 95 σωματεία περίπου και τώρα είναι μόλις 54; Ποίος ευθύνεται για αυτό; Φτάσαμε στον πάτο. Εάν οι παράγοντες δεν πάρουν τις τύχες του ηλειακού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, σε πέντε χρόνια το αργότερο το σύνολο των σωματείων δεν θα μπορεί να συγκροτήσει τρείς κατηγορίες. Ήδη η μία χάθηκε φέτος. Πρέπει αυτή η παρέα που κουμαντάρει το ηλειακό ποδόσφαιρο να φύγει όσον το δυνατόν γρηγορότερα».

 

-Με αφορμή τη διακοπή και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού, ποια είναι η άποψή σας και οι προτάσεις σας για το μέλλον τους.

«Για την διακοπή των πρωταθλημάτων η άποψή μου είναι ότι έπρεπε η ΕΠΟ  να πάρει μία απόφαση που θα ισχύει για όλες τις Ενώσεις. Θα πρέπει βέβαια να διασφαλιστούν όλες οι παράμετροι όσον αφορά τις βαθμολογίες και τους υπόλοιπους αγώνες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα».

 

-Ποια είναι η άποψή σας για τη διάρθρωση των κατηγοριών ανδρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ;

« Έχουμε τοποθετηθεί σαν ΠΑΚ Ηλείας. Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της ΕΠΣΗ που κατήργησε τη Γ΄ κατηγορία  γιατί με αυτό τον τρόπο υποβάθμισε τη Β΄ κατηγορία. Την έστειλε στο τελευταίο σκαλοπάτι του ηλειακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο αυτό, έκανε τρείς ομίλους από εννέα ομάδες με αποτέλεσμα να τελειώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε τρείς το πολύ τέσσερις μήνες. Και μετά τους άλλους οχτώ  μήνες τι κάνουν αυτές οι ομάδες; Περιμένουν τον άλλο χρόνο να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Δηλαδή αγωνιστική σεζόν τέσσερις μήνες και άραγμα οχτώ. Αυτές είναι αποφάσεις του ποδαριού από μία διοίκηση που δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρο. Από μια διοίκηση που άγεται και φέρεται από μία αρχομανή γυναίκα. Και δεν ντρέπεται κανένας. Έλεος».

 

-Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Τι εννοείτε με τη φράση «άγονται και φέρονται από μια αρχομανή γυναίκα;». Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει μέσα καμία γυναίκα. Υπάρχει υπαινιγμός εξωθεσμικών παρεμβάσεων; Και από ποιόν; Μιλήσατε για τον Σύνδεσμο Διαιτητών, ο οποίος έχει εξωθεσμικό ρόλο στα θέματα αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών. Πού βρίσκονται λοιπόν τα όρια; Δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένες ή αυθαίρετες τέτοιου είδους ερμηνείες;

«Εγώ δεν υπαινίσσομαι καμία εξωθεσμική παρέμβαση. Εξάλλου, το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο. Δεν θέλω να πω σε ποιον αναφέρομαι. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Για τη διοίκηση μιλάω ότι άγεται και φέρεται. Λέω μόνο την άποψή μου. Για τους διαιτητές λέω ότι θα τους δώσουμε τον ρόλο που τους ανήκει. Μπορεί μέσα στην Επιτροπή, να μετέχουν μέλη του Συνδέσμου. Πού βρίσκεται το εξωθεσμικό ή το παράλογο; Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα τα βάλουμε κάτω με τον Σύνδεσμο, θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πάντα μέσα σε νόμιμο πλαίσιο».

 

-Είστε ικανοποιημένος από τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΗ και ποιες προτάσεις έχετε;

«Για ποια υποδομή μιλάμε; Δέκα ομάδες όλες και όλες. Πέντε Κ14 και πέντε Κ16. Άντε να κάνεις πρωτάθλημα με πέντε ομάδες. Πώς να κάνουν ομάδες υποδομής τα σωματεία; Όταν δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα χαράτσια που τους επιβάλει η ΕΠΣΗ. Τι κίνητρα έχει δώσει για την υποδομή; Τίποτα απολύτως μόνο να εισπράττουν ξέρουν  για να πληρώνουν γραμματείς σουλατσαδόρους».

 

-Ποια είναι η άποψή σας για τα Πλέι Οφ στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ;

«Η άποψή μου είναι ότι ο πρωταθλητής  πρέπει να είναι πρωταθλητής. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ένα πρωτάθλημα ολόκληρο και στο τέλος εμείς να τον βάζουμε να μας αποδείξει σε τρία – τέσσερα παιχνίδια ότι δικαίως είναι πρωταθλητής. Και αν αποτύχει; Περνάει ο τρίτος ή ο τέταρτος που ήταν 15 βαθμούς πίσω. Τα Πλέι Οφ είναι μία διαδικασία πολύ λεπτή και θέλουν ανάλογο χειρισμό. Δεν γίνονται με αποφάσεις του ποδαριού. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να συζητιούνται στις Γενικές Συνελεύσεις, να συμμετέχουν τα σωματεία, να κάνουν προτάσεις, δεν είναι οι γενικές συνελεύσεις μόνο να τροποποιούν το καταστατικό για να πάρουμε τις εκλογές».

 

-Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο ποδοσφαίρου που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα;

«Όταν μέσα σε οχτώ χρόνια έχουν μείνει περίπου οι μισές ομάδες πιο μπορεί να είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου; Είναι απλά τα πράγματα όσο περισσότερες ομάδες έχεις τόσο περισσότεροι παίχτες, ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος και το επίπεδο υψηλότερο. Με αυτή την κατάντια και την κατάρρευση κάθε χρόνο στο ηλειακό ποδόσφαιρο, τί επίπεδο να έχουμε;  Ακούσατε εσείς ποτέ να προβληματιστεί η ηγεσία της Ένωσης, να πει μία κουβέντα για το πρόβλημα αυτό  να το συζητήσει σε μία Γενική Συνέλευση; Ποτέ. Το  μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Το αν σε πέντε χρόνια η δύναμη των σωματείων είναι 30 ομάδες – γιατί εκεί οδεύουμε – δεν τους απασχολεί διόλου. Όταν το ηλειακό ποδόσφαιρο το διοικεί μία γυναίκα που δεν είναι καν εκλεγμένη είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της κατάντιας του. Σε αυτό όμως φέρουν μεγάλη ευθύνη τα μέλη του Δ.Σ. που με την ανυπαρξία τους συνηγορούν στην καταστροφή του ηλειακού ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παράγοντες των σωματείων. Σε δέκα μήνες έχουμε εκλογές. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Μεροκάματο από τον δήμο Πύργου… σε ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη;

Σε ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει… στη Θεσσαλονίκη θα ασφαλίσει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Πύργου. “Μεροκάματο” δηλαδή που …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Συνέντευξη με τον Πέτρο Μπηλιώνη: «Σε οκτώ χρόνια τα 95 περίπου σωματεία, έγιναν 54…»

Συνέντευξη με τον Πέτρο Μπηλιώνη: «Σε οκτώ χρόνια τα 95 περίπου σωματεία, έγιναν 54…»

Ο Πέτρος Μπηλιώνης, επιχειρηματίας με καταγωγή από τον Κακόβατο, επί σειρά ετών Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ Κακοβάτου, έρχεται στο προσκήνιο, μέσα από την ίδρυση της ΠΑΚΗ, της Πανηλειακής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας. Μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, αλλά το κυριότερο, η πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, μας υποχρεώνουν να συζητήσουμε μαζί του, για τις απόψεις του, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού, αλλά και του ηλειακού ποδοσφαίρου.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Πέτρος Μπηλιώνης, ο οποίος έχει διατελέσει είκοσι χρόνια Πρόεδρος και δεκαπέντε χρόνια Γενικός Αρχηγός στον ΑΟ Γαλατσίου και στο παρελθόν έχει αρκετές φορές συγκρουστεί με τη διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας και τον Πρόεδρο Άρη Κουλούρη, απαντάει σήμερα στις ερωτήσεις μας, ερωτήσεις με άξονα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τοπικά πρωταθλήματα, τη διαιτησία, αλλά και τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του covid 19. Μια συνέντευξη, η οποία έρχεται σε μια περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται ως προεκλογική τόσο για την ΕΠΟ, όσο και για την ΕΠΣ Ηλείας, η οποία πολύ σύντομα, θα κληθεί και αυτή να εκλέξει τη νέα 11μελη Εκτελεστική της Επιτροπή, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μια συνέντευξη, η οποία αφήνει στην άκρη τις υποθέσεις οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και έχουν γραφεί άπειρες φορές, εστιάζει στα καθημερινά προβλήματα του ηλειακού ποδοσφαίρου, αυτά τα οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΠΣΗ, αλλά και αυτά τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει και η επόμενη. Εξάλλου, όταν λέμε ΕΠΣ Ηλείας, το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφερόμαστε, είναι τα πρωταθλήματα και οι σύλλογοι, οι ομάδες. Η διάρθρωση των κατηγοριών, τα τμήματα υποδομής, η διαιτησία, οι σχέσεις της ΕΠΣΗ με την ΕΠΟ και η θέση της στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

 

 

-κ. Πρόεδρε. Θα θέλαμε αρχικά να μας μιλήσετε για το τι είναι εκείνο που σας έκανε να πάρετε την πρωτοβουλία ίδρυσης της Πολιτιστικής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας.

«Η Π.Α.Κ Ηλείας δεν είναι μόνο μία αθλητική κίνηση αλλά και πολιτιστική. Πέρα από τον αγώνα που κάνει τρία χρόνια τώρα για την κάθαρση του ηλειακού  ποδοσφαίρου έχει μεγάλη προσφορά και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Το ΚΕΘΕΑ που είναι ήδη στον Πύργο 1,5 χρόνο περίπου είναι έργο της ΠΑΚ Ηλείας. Επίσης πριν λίγους μήνες φέραμε το προεδρείο του Let΄s do it Greece (εθελοντική κίνηση), ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο και με άλλους φορείς να οργανώσουμε τον εθελοντισμό στον τόπο μας. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι έχουμε υψηλούς στόχους. Θα διεκδικήσουμε την ΕΠΣ Ηλείας και θα κάνουμε τομή στο Ηλειακό ποδόσφαιρο. Για να πετύχεις βέβαια αυτά χρειάζεται μία κίνηση με γερές βάσεις και δυναμική που να μπορεί να δεχτεί στους κόλπους της ανάλογα πρόσωπα. Αυτοί είναι οι λόγοι που έγινε η ΠΑΚ Ηλείας».

 

-Ποια είναι η θέση σας για τη δομή και το μοντέλο του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ; Σας βρίσκει σύμφωνο η αλλαγή που υιοθετούν κάποιοι;

«Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι διάτρητο. Όσο για τις αλλαγές που ακούγεται τίποτε δεν είναι σίγουρο. Η UEFA και η FIFA προβληματίζονται ήδη με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με το εκλογικό σύστημα και από ότι μαθαίνω προσανατολίζονται να ξεκινήσει η κάθαρση από τις εκλογές. Ήδη συζητείται ένα νέο μοντέλο εκλογών που θα ξεκινάει με την κάθαρση των Ενώσεων. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από ό, τι γνωρίζω για ένα εκλογικό σύστημα ενιαίο ΕΠΟ και Ενώσεων,που θα φέρει επανάσταση ιδιαίτερα στις εκλογές των Ενώσεων. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο».

 

-Ποια είναι η άποψη σας για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Νιώθετε ότι έχουν γίνει επαρκή βήματα ή αυτό έχει κλονιστεί;

«Δεν νομίζω ότι στην χώρα μας ισχύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Εάν ίσχυε δεν θα μπορούσε να κάνει παρέμβαση κανένας Υπουργός. Σε αυτό βέβαια φέρουν ευθύνη η FIFA και UEFA που συνηγόρησαν και έκαναν τα στραβά μάτια. Το λειτουργούμε λοιπόν το αυτοδιοίκητο κατά πως μας βολεύει».

 

-Πρόσφατα στην κοπή πίτας του ΣΔΠΗ, αναφέρατε ότι όταν πάρετε τη διοίκηση της ΕΠΣΗ, οι διαιτητές θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει. Πώς το εννοείτε αυτό, με δεδομένη τη θέση των FIFA, ΕΠΟ για διαιτησία υπαγόμενη στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου;

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα με FIFA και ΕΠΟ εάν δώσουμε στον Σύνδεσμο των διαιτητών το ρόλο που του ανήκει. Άλλωστε εγώ προσωπικά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα δρώμενα στη διαιτησία παρά μόνο μια καλή συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο ηλειακό ποδόσφαιρο με τη διαιτησία εκθέτουν την Ένωση και είναι κατάντια για το ποδόσφαιρο, χωρίς βέβαια να έχουν καμία ευθύνη οι διαιτητές, εκτός από τρείς – τέσσερις που συνεργάζονται με την κυρία».

 

-Ποια κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΠΣΗ ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ;

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την ηγεσία της ΕΠΣ. Τι στάση μπορεί να κρατήσει αυτός ο Πρόεδρος όταν στις προηγούμενες εκλογές κατέβασε την γυναίκα του υποψήφια – αντίπαλο στην παράταξη του Γραμμένου – που ήταν ηλίου φαεινότερον ότι θα έπαιρνε τις εκλογές με ποσοστό 70%, όπως και έγινε. Αποτέλεσμα να βάλουν στο περιθώριο το ηλειακό  ποδόσφαιρο  και να μην έχουν μούτρα ούτε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ να πάνε. Στην περσινή Γ.Σ. εγώ προσωπικά έδωσα το παρών από την Ηλεία. Το τί άκουσα δεν λέγεται».

 

-Έχετε εκφράσει κατά το παρελθόν αρκετές αντίθετες απόψεις με την τωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι τα ηλειακά σωματεία θα πρέπει να επιλέξουν την αλλαγή της;

 

«Οι απόψεις μου είναι πάγιες. Αυτή η διοίκηση είναι η καταστροφή του ηλειακού ποδοσφαίρου. Αυτός ο Πρόεδρος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κάνει μηνύσεις στους αντιπάλους του και τα έξοδα βέβαια τα πληρώνει η Ένωση, από τον οβολό των παραγόντων. Είναι τυχαίο ότι πριν οχτώ χρόνια είχαμε 95 σωματεία περίπου και τώρα είναι μόλις 54; Ποίος ευθύνεται για αυτό; Φτάσαμε στον πάτο. Εάν οι παράγοντες δεν πάρουν τις τύχες του ηλειακού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, σε πέντε χρόνια το αργότερο το σύνολο των σωματείων δεν θα μπορεί να συγκροτήσει τρείς κατηγορίες. Ήδη η μία χάθηκε φέτος. Πρέπει αυτή η παρέα που κουμαντάρει το ηλειακό ποδόσφαιρο να φύγει όσον το δυνατόν γρηγορότερα».

 

-Με αφορμή τη διακοπή και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού, ποια είναι η άποψή σας και οι προτάσεις σας για το μέλλον τους.

«Για την διακοπή των πρωταθλημάτων η άποψή μου είναι ότι έπρεπε η ΕΠΟ  να πάρει μία απόφαση που θα ισχύει για όλες τις Ενώσεις. Θα πρέπει βέβαια να διασφαλιστούν όλες οι παράμετροι όσον αφορά τις βαθμολογίες και τους υπόλοιπους αγώνες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα».

 

-Ποια είναι η άποψή σας για τη διάρθρωση των κατηγοριών ανδρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ;

« Έχουμε τοποθετηθεί σαν ΠΑΚ Ηλείας. Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της ΕΠΣΗ που κατήργησε τη Γ΄ κατηγορία  γιατί με αυτό τον τρόπο υποβάθμισε τη Β΄ κατηγορία. Την έστειλε στο τελευταίο σκαλοπάτι του ηλειακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο αυτό, έκανε τρείς ομίλους από εννέα ομάδες με αποτέλεσμα να τελειώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε τρείς το πολύ τέσσερις μήνες. Και μετά τους άλλους οχτώ  μήνες τι κάνουν αυτές οι ομάδες; Περιμένουν τον άλλο χρόνο να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Δηλαδή αγωνιστική σεζόν τέσσερις μήνες και άραγμα οχτώ. Αυτές είναι αποφάσεις του ποδαριού από μία διοίκηση που δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρο. Από μια διοίκηση που άγεται και φέρεται από μία αρχομανή γυναίκα. Και δεν ντρέπεται κανένας. Έλεος».

 

-Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Τι εννοείτε με τη φράση «άγονται και φέρονται από μια αρχομανή γυναίκα;». Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει μέσα καμία γυναίκα. Υπάρχει υπαινιγμός εξωθεσμικών παρεμβάσεων; Και από ποιόν; Μιλήσατε για τον Σύνδεσμο Διαιτητών, ο οποίος έχει εξωθεσμικό ρόλο στα θέματα αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών. Πού βρίσκονται λοιπόν τα όρια; Δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένες ή αυθαίρετες τέτοιου είδους ερμηνείες;

«Εγώ δεν υπαινίσσομαι καμία εξωθεσμική παρέμβαση. Εξάλλου, το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο. Δεν θέλω να πω σε ποιον αναφέρομαι. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Για τη διοίκηση μιλάω ότι άγεται και φέρεται. Λέω μόνο την άποψή μου. Για τους διαιτητές λέω ότι θα τους δώσουμε τον ρόλο που τους ανήκει. Μπορεί μέσα στην Επιτροπή, να μετέχουν μέλη του Συνδέσμου. Πού βρίσκεται το εξωθεσμικό ή το παράλογο; Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα τα βάλουμε κάτω με τον Σύνδεσμο, θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πάντα μέσα σε νόμιμο πλαίσιο».

 

-Είστε ικανοποιημένος από τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΗ και ποιες προτάσεις έχετε;

«Για ποια υποδομή μιλάμε; Δέκα ομάδες όλες και όλες. Πέντε Κ14 και πέντε Κ16. Άντε να κάνεις πρωτάθλημα με πέντε ομάδες. Πώς να κάνουν ομάδες υποδομής τα σωματεία; Όταν δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα χαράτσια που τους επιβάλει η ΕΠΣΗ. Τι κίνητρα έχει δώσει για την υποδομή; Τίποτα απολύτως μόνο να εισπράττουν ξέρουν  για να πληρώνουν γραμματείς σουλατσαδόρους».

 

-Ποια είναι η άποψή σας για τα Πλέι Οφ στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ;

«Η άποψή μου είναι ότι ο πρωταθλητής  πρέπει να είναι πρωταθλητής. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ένα πρωτάθλημα ολόκληρο και στο τέλος εμείς να τον βάζουμε να μας αποδείξει σε τρία – τέσσερα παιχνίδια ότι δικαίως είναι πρωταθλητής. Και αν αποτύχει; Περνάει ο τρίτος ή ο τέταρτος που ήταν 15 βαθμούς πίσω. Τα Πλέι Οφ είναι μία διαδικασία πολύ λεπτή και θέλουν ανάλογο χειρισμό. Δεν γίνονται με αποφάσεις του ποδαριού. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να συζητιούνται στις Γενικές Συνελεύσεις, να συμμετέχουν τα σωματεία, να κάνουν προτάσεις, δεν είναι οι γενικές συνελεύσεις μόνο να τροποποιούν το καταστατικό για να πάρουμε τις εκλογές».

 

-Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο ποδοσφαίρου που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα;

«Όταν μέσα σε οχτώ χρόνια έχουν μείνει περίπου οι μισές ομάδες πιο μπορεί να είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου; Είναι απλά τα πράγματα όσο περισσότερες ομάδες έχεις τόσο περισσότεροι παίχτες, ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος και το επίπεδο υψηλότερο. Με αυτή την κατάντια και την κατάρρευση κάθε χρόνο στο ηλειακό ποδόσφαιρο, τί επίπεδο να έχουμε;  Ακούσατε εσείς ποτέ να προβληματιστεί η ηγεσία της Ένωσης, να πει μία κουβέντα για το πρόβλημα αυτό  να το συζητήσει σε μία Γενική Συνέλευση; Ποτέ. Το  μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Το αν σε πέντε χρόνια η δύναμη των σωματείων είναι 30 ομάδες – γιατί εκεί οδεύουμε – δεν τους απασχολεί διόλου. Όταν το ηλειακό ποδόσφαιρο το διοικεί μία γυναίκα που δεν είναι καν εκλεγμένη είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της κατάντιας του. Σε αυτό όμως φέρουν μεγάλη ευθύνη τα μέλη του Δ.Σ. που με την ανυπαρξία τους συνηγορούν στην καταστροφή του ηλειακού ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παράγοντες των σωματείων. Σε δέκα μήνες έχουμε εκλογές. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων