• ΗΛΕΙΑ
  • Πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων στα Λεχαινά

Πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων στα Λεχαινά

Το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών «Ορφεύς» βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να διοργανώσει το «1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ»  στα Λεχαινά.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια πρωτοποριακή διοργάνωση που δεν έχει προηγούμενο στο Νομό Ηλείας τουλάχιστον και αποβλέπει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών που παίζουν ήδη στις Φιλαρμονικές της περιοχής αλλά και στην πρωτόγνωρη εμπειρία που θα αποκτήσουν κάνοντας μαθήματα με κορυφαίους μουσικούς στο είδος τους, αφού και οι 5 μουσικοί που θα διδάξουν αποτελούν πολύ σημαντικές μορφές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος Φιλαρμονικών σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι αποτελούν βασικά στελέχη της κορυφαίας Ελληνικής Ορχήστρας που είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 4 ημέρες από 30 Ιουλίου μέχρι και 2 Αυγούστου  και θα γίνει στις αίθουσες του Λυκείου Λεχαινών.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά των Φιλαρμονικών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του γειτονικού Δήμου Πηνειού τα οποία είναι σίγουρο ότι θα αποκομίσουν πάρα πολλά οφέλη από μια τέτοια συμμετοχή και θα γνωρίσουν από κοντά μεγάλους καλλιτέχνες που θα τους δώσουν μουσική ώθηση και θα τους μυήσουν στα μυστικά της μουσικής τέχνης. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Είναι μια διοργάνωση -εγχείρημα  που γίνεται με σκοπό να αποτελέσει θεσμό και να δώσει το έναυσμα για  το ανέβασμα του επιπέδου της μουσικής παιδείας τον τόπου μας.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών δεν δίστασε μπροστά στο σοβαρό κόστος που απαιτήθηκε και με μεγάλη προσπάθεια καταφέρνει να διοργανώσει το σεμινάριο, βασιζομένη στη συγκινητική συμβολή του κόσμου που αγαπάει τη Φιλαρμονική και θέλει να γίνουν βήματα παραπάνω.

Όποιος θέλει να συμμετέχει στο σεμινάριο μπορεί να καλεί στο κινητό του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένη Χατζηγιάννη  6973497295  για τον προγραμματισμό των μαθημάτων.

 

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1986. Πήρε το δίπλωμα κλαρινέτου από το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας. Δίδασκε για χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας ,Έδεσσας και Εμπορίου και σήμερα είναι καθηγητής στο ΚΕΠΕΜ και στο Windcraft στην Λευκωσία/Κύπρος. Το 1999 απέσπασε το πρώτο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες με την παραδοσιακή του ορχήστρα “Καρατζοβίτες”. Από το 2007 είναι μέλος των Imam Baildi. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 70 δισκογραφικές δουλειές με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες εκ των οποίων οι Imam Baildi, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Νίκος Βέρτης, οι Captain Stambolov, οι Besidos κ.π.α. Μουσικά σε 4 τηλεοπτικές σειρές (Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα, Κάτω Παρτάλι, Αστέρας Ραχούλας, Γυναίκα χωρίς Όνομα) και σε 2 ταινίες (Το Τανγκό των Χριστουγέννων, The Republic). Έχει βρεθεί στην σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες (Γ. Μαζωνάκης, Ν. Κουρκούλης, Δ. Γαλάνη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Ε. Ζουγανέλη, Ε. Πασπαλά, Γλυκερία, Π. Μουζουράκη, Μαίρη Λίντα, Α. Δημητρίου) κ.π.α Έχει έναν προσωπικό δίσκο “Μουσικά Ιάματα – Αφιέρωμα στον Γιώργη Ουρούμη” Είναι μέλος των Babo Koro και ιδρυτικό μέλος των Chouska Ensemble και των Bunta Planedo.

 

 

 

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 . Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα τρομπονιου με άριστα παμψηφεί και Β Βραβείο. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1998 και έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες (Εθνική Λυρική Σκηνή ,Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ,Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική δήμου Αθηναίων ) κ.α. Έχει εμφανιστεί με διαφορα σύνολα -ορχήστρες και καλλιτέχνες στην Κύπρο , Ιταλία ,Γαλλία ,Αυστρία , Αγγλία , Βουλγαρία , Αλβανία , Λίβανο , Νότια Αφρική , Αυστραλία , Καναδά , Βέλγιο , Μεξικό , Τουρκία , Ολλανδία , Αμερική.

 

 

ΜΠΑΛΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Γεννήθηκε το 1972 στο Τορόντο του Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Δημοτική Φιλαρμονική του Ναυπλίου, με αρχιμουσικό τον Βασίλειο Χαραμή και υπαρχιμουσικό τον Θεοδόση Αντωνιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα (1990), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Ξανθούλη. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο από τον Μουσικό Οίκο Φ.Νάκας (ήταν το καλύτερο δίπλωμα που δόθηκε εκείνη τη χρονιά σε πνευστό). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στο Truman State University των ΗΠΑ με καθηγητή τον dr.Gregory Jones κι αργότερα στο Μάλμε της Σουηδίας και στην Ελλάδα με καθηγητή τον Bo Nilsson. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Allen Vizzutti, Vince di Martino,  James Thompson, Timofei Dokshitser, Matthias Hofs, F.Damrow, R.Friedrich. Κατά το διάστημα των σπουδών του στις ΗΠΑ, συνέπραξε με το Truman Trumpet Ensemble στο I.T.G., στο Richmond της Washington D.C. Επίσης συμμετείχε συναυλία με το Brass Ensemble της Kansas Symphony Orchestra. Από το 2004 έως και το 2005 συμμετείχε με την Ορχήστρα των Εθνών σε συναυλίες που εδόθησαν στην Κίνα και στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνέπραξε με την World Peace Orchestra South Korea, με αρχιμουσικούς τους Jong Hoon Bae και Francesco La Vecchia. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, όπως με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Enarmonia κ.ά. Είναι μουσικός στις τρομπέτες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (από το 2007), στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (από το 2014) και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (από το 2016), ενώ παράλληλα έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου (2004-2015).

 

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΙΝΗ

 

Η Ευγενία Κοΐνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις Μουσικές Σπουδές της στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, στην τάξη της Iwona Glinka απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα. Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα όπως στο γυναικέιο 5μελες σχήμα ”A companhia Artistica”, στη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών ”Πατρεύς” υπό τη διεύθυνση του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαυρίδη, στη Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου, στην Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο φλάουτου με τους Ολλανδούς φλαουτίστες Rien de Reede και Thies Roorda, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, καθώς και Σεμινάριο Μεθοδολογιας Φλάουτου με τη φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη στο Ωδείο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος στη διεξαγωγή του τριήμερου Σεμινάριου Διεύθυνσης Ορχήστρας που διοργάνωσε το Ωδείο ΑΛΦΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με εισηγητή-διδάσκοντα το μαέστρο Αντρέα Πυλαρινό ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών ”Πατρεύς”. Διδάσκει φλάουτο στην Πατραΐκη Μαντολινάτα, στο FIDELIO (Αίγιο) και έχει διδάξει επίσης στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη Β/θμια & Γ/θμια Εκπαίδευση, με εισηγήτρια τη Δρ Φουστάνα Αγγελική, Ειδική Παιδαγωγό, επιστημονική συνεργάτιδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΙΔΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:

Δίπλωμα με άριστα στα Κλασικά Κρουστά από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Maxim Mankovski.

Aπόφοιτος παν/μίου του Tμήματος Mουσικών Σπουδών Ιονίου με κατεύθυνση στη Σύνθεση με καθηγητές τους Ιωσήφ Παπαδάτο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα στα Κλασικά Κρουστά του Τ.Μ.Σ Ιονίου με καθηγητή τον Maxim Mankovski.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2011-2012: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδος.

2012-2014: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Πατρών.

2015: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

2015-2016: καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

2016-2018: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Πατρών.

2018-2019: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

ΩΔΕΙΑ:

2011-2012: Δάσκαλος κρουστών στο Ελληνικό Ωδείο Άργους.

2014 – ΣΗΜΕΡΑ: Δάσκαλος κρουστών στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

2018- ΣΗΜΕΡΑ: Δάσκαλος κρουστών στο Νέο Ωδείο Ρίου

Ο Παναγιώτης Θωίδης είναι Tυμπανίστας στην Ορχήστρα Πνευστών “ΠΑΤΡΕΥΣ”, στην Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς (Ensemble Generabilis), στην Ορχήστρα Δημ.Ωδείου Πατρών. Επίσης είναι μέλος του Συνόλου Κρουστών “ΚΡΟΥΣΙΣ”.

Eπίσης συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα,χορωδίες και φιλαρμονικές ορχήστρες ως κλασικός κρουστός.

Έχει συνεργαστεί με τους εξής μαέστρους όπως: Mίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Φαίδρα Γιαννέλου, Μιχάλης Οικονόμου, Στάθης Σούλης κ.α σε σεμινάρια, συναυλίες και όπερα.

Συνθέτει μουσική δωματίου είτε για ορχήστρες, είτε για κρουστά.

Είναι drummer στους “Masquera Di Ferro”.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

  1. Μasquera Di Ferro Band – Reflection
  2. Masquera Di Ferro Band – Stalactites
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων στα Λεχαινά

Πρώτο σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων στα Λεχαινά

Το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών «Ορφεύς» βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να διοργανώσει το «1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ»  στα Λεχαινά.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια πρωτοποριακή διοργάνωση που δεν έχει προηγούμενο στο Νομό Ηλείας τουλάχιστον και αποβλέπει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών που παίζουν ήδη στις Φιλαρμονικές της περιοχής αλλά και στην πρωτόγνωρη εμπειρία που θα αποκτήσουν κάνοντας μαθήματα με κορυφαίους μουσικούς στο είδος τους, αφού και οι 5 μουσικοί που θα διδάξουν αποτελούν πολύ σημαντικές μορφές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος Φιλαρμονικών σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι αποτελούν βασικά στελέχη της κορυφαίας Ελληνικής Ορχήστρας που είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 4 ημέρες από 30 Ιουλίου μέχρι και 2 Αυγούστου  και θα γίνει στις αίθουσες του Λυκείου Λεχαινών.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά των Φιλαρμονικών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του γειτονικού Δήμου Πηνειού τα οποία είναι σίγουρο ότι θα αποκομίσουν πάρα πολλά οφέλη από μια τέτοια συμμετοχή και θα γνωρίσουν από κοντά μεγάλους καλλιτέχνες που θα τους δώσουν μουσική ώθηση και θα τους μυήσουν στα μυστικά της μουσικής τέχνης. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Είναι μια διοργάνωση -εγχείρημα  που γίνεται με σκοπό να αποτελέσει θεσμό και να δώσει το έναυσμα για  το ανέβασμα του επιπέδου της μουσικής παιδείας τον τόπου μας.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών δεν δίστασε μπροστά στο σοβαρό κόστος που απαιτήθηκε και με μεγάλη προσπάθεια καταφέρνει να διοργανώσει το σεμινάριο, βασιζομένη στη συγκινητική συμβολή του κόσμου που αγαπάει τη Φιλαρμονική και θέλει να γίνουν βήματα παραπάνω.

Όποιος θέλει να συμμετέχει στο σεμινάριο μπορεί να καλεί στο κινητό του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένη Χατζηγιάννη  6973497295  για τον προγραμματισμό των μαθημάτων.

 

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1986. Πήρε το δίπλωμα κλαρινέτου από το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας. Δίδασκε για χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας ,Έδεσσας και Εμπορίου και σήμερα είναι καθηγητής στο ΚΕΠΕΜ και στο Windcraft στην Λευκωσία/Κύπρος. Το 1999 απέσπασε το πρώτο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες με την παραδοσιακή του ορχήστρα “Καρατζοβίτες”. Από το 2007 είναι μέλος των Imam Baildi. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 70 δισκογραφικές δουλειές με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες εκ των οποίων οι Imam Baildi, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Νίκος Βέρτης, οι Captain Stambolov, οι Besidos κ.π.α. Μουσικά σε 4 τηλεοπτικές σειρές (Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα, Κάτω Παρτάλι, Αστέρας Ραχούλας, Γυναίκα χωρίς Όνομα) και σε 2 ταινίες (Το Τανγκό των Χριστουγέννων, The Republic). Έχει βρεθεί στην σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες (Γ. Μαζωνάκης, Ν. Κουρκούλης, Δ. Γαλάνη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Ε. Ζουγανέλη, Ε. Πασπαλά, Γλυκερία, Π. Μουζουράκη, Μαίρη Λίντα, Α. Δημητρίου) κ.π.α Έχει έναν προσωπικό δίσκο “Μουσικά Ιάματα – Αφιέρωμα στον Γιώργη Ουρούμη” Είναι μέλος των Babo Koro και ιδρυτικό μέλος των Chouska Ensemble και των Bunta Planedo.

 

 

 

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 . Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα τρομπονιου με άριστα παμψηφεί και Β Βραβείο. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1998 και έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες (Εθνική Λυρική Σκηνή ,Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ,Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική δήμου Αθηναίων ) κ.α. Έχει εμφανιστεί με διαφορα σύνολα -ορχήστρες και καλλιτέχνες στην Κύπρο , Ιταλία ,Γαλλία ,Αυστρία , Αγγλία , Βουλγαρία , Αλβανία , Λίβανο , Νότια Αφρική , Αυστραλία , Καναδά , Βέλγιο , Μεξικό , Τουρκία , Ολλανδία , Αμερική.

 

 

ΜΠΑΛΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Γεννήθηκε το 1972 στο Τορόντο του Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Δημοτική Φιλαρμονική του Ναυπλίου, με αρχιμουσικό τον Βασίλειο Χαραμή και υπαρχιμουσικό τον Θεοδόση Αντωνιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα (1990), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Ξανθούλη. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο από τον Μουσικό Οίκο Φ.Νάκας (ήταν το καλύτερο δίπλωμα που δόθηκε εκείνη τη χρονιά σε πνευστό). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στο Truman State University των ΗΠΑ με καθηγητή τον dr.Gregory Jones κι αργότερα στο Μάλμε της Σουηδίας και στην Ελλάδα με καθηγητή τον Bo Nilsson. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Allen Vizzutti, Vince di Martino,  James Thompson, Timofei Dokshitser, Matthias Hofs, F.Damrow, R.Friedrich. Κατά το διάστημα των σπουδών του στις ΗΠΑ, συνέπραξε με το Truman Trumpet Ensemble στο I.T.G., στο Richmond της Washington D.C. Επίσης συμμετείχε συναυλία με το Brass Ensemble της Kansas Symphony Orchestra. Από το 2004 έως και το 2005 συμμετείχε με την Ορχήστρα των Εθνών σε συναυλίες που εδόθησαν στην Κίνα και στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνέπραξε με την World Peace Orchestra South Korea, με αρχιμουσικούς τους Jong Hoon Bae και Francesco La Vecchia. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, όπως με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Enarmonia κ.ά. Είναι μουσικός στις τρομπέτες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (από το 2007), στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (από το 2014) και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (από το 2016), ενώ παράλληλα έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου (2004-2015).

 

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΙΝΗ

 

Η Ευγενία Κοΐνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις Μουσικές Σπουδές της στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, στην τάξη της Iwona Glinka απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα. Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα όπως στο γυναικέιο 5μελες σχήμα ”A companhia Artistica”, στη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών ”Πατρεύς” υπό τη διεύθυνση του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαυρίδη, στη Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου, στην Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο φλάουτου με τους Ολλανδούς φλαουτίστες Rien de Reede και Thies Roorda, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, καθώς και Σεμινάριο Μεθοδολογιας Φλάουτου με τη φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη στο Ωδείο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος στη διεξαγωγή του τριήμερου Σεμινάριου Διεύθυνσης Ορχήστρας που διοργάνωσε το Ωδείο ΑΛΦΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με εισηγητή-διδάσκοντα το μαέστρο Αντρέα Πυλαρινό ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών ”Πατρεύς”. Διδάσκει φλάουτο στην Πατραΐκη Μαντολινάτα, στο FIDELIO (Αίγιο) και έχει διδάξει επίσης στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη Β/θμια & Γ/θμια Εκπαίδευση, με εισηγήτρια τη Δρ Φουστάνα Αγγελική, Ειδική Παιδαγωγό, επιστημονική συνεργάτιδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΙΔΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:

Δίπλωμα με άριστα στα Κλασικά Κρουστά από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Maxim Mankovski.

Aπόφοιτος παν/μίου του Tμήματος Mουσικών Σπουδών Ιονίου με κατεύθυνση στη Σύνθεση με καθηγητές τους Ιωσήφ Παπαδάτο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα στα Κλασικά Κρουστά του Τ.Μ.Σ Ιονίου με καθηγητή τον Maxim Mankovski.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2011-2012: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδος.

2012-2014: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Πατρών.

2015: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

2015-2016: καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

2016-2018: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Πατρών.

2018-2019: καθηγητής κλασικών κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

ΩΔΕΙΑ:

2011-2012: Δάσκαλος κρουστών στο Ελληνικό Ωδείο Άργους.

2014 – ΣΗΜΕΡΑ: Δάσκαλος κρουστών στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

2018- ΣΗΜΕΡΑ: Δάσκαλος κρουστών στο Νέο Ωδείο Ρίου

Ο Παναγιώτης Θωίδης είναι Tυμπανίστας στην Ορχήστρα Πνευστών “ΠΑΤΡΕΥΣ”, στην Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς (Ensemble Generabilis), στην Ορχήστρα Δημ.Ωδείου Πατρών. Επίσης είναι μέλος του Συνόλου Κρουστών “ΚΡΟΥΣΙΣ”.

Eπίσης συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα,χορωδίες και φιλαρμονικές ορχήστρες ως κλασικός κρουστός.

Έχει συνεργαστεί με τους εξής μαέστρους όπως: Mίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Φαίδρα Γιαννέλου, Μιχάλης Οικονόμου, Στάθης Σούλης κ.α σε σεμινάρια, συναυλίες και όπερα.

Συνθέτει μουσική δωματίου είτε για ορχήστρες, είτε για κρουστά.

Είναι drummer στους “Masquera Di Ferro”.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

  1. Μasquera Di Ferro Band – Reflection
  2. Masquera Di Ferro Band – Stalactites
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων