«Στέγνωσε» το αντλιοστάσιο 6 του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων…

spot_img

Προτεινόμενα

Αντιμέτωποι με… την καταστροφή είναι οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή των Καβασίλων – Σταφιδοκάμπου που ποτίζουν τις καλλιέργειές τους από το αντλιοστάσιο Α6 του ΤΌΕΒ Μυρτουντίων. Τις τελευταίες ημέρες η πίεση του νερού είναι και πάλι τόσο μικρή, που το νερό δεν φτάνει στις καλλιέργειες της περιοχής.

Όπως μας εξήγησαν παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, τα σοβαρά προβλήματα του αντλιοστασίου 6 ξεκίνησαν πριν από περίπου 2-3 χρόνια και συνεχώς επιδεινώνονται. Με την συνδρομή του ΓΟΕΒ, στον οποίο απευθύνθηκαν οι παραγωγοί, πριν από κάποιο διάστημα καθαρίστηκαν δύο αντλίες και η πίεση του νερού αυξήθηκε. Αυτό όμως… κράτησε πολύ λίγο και σήμερα τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Η αγωνία των παραγωγών «χτυπά κόκκινο», ειδικά των παραγωγών που καλλιεργούν καλαμπόκι, το οποίο είναι σε στάδιο που χρειάζεται κάθε μέρα νερό.

«Αν συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα και δεν μπορούμε να ποτίσουμε, θα χάσουμε περίπου το 40-50% της παραγωγής μας» είπε στο «Ilia.news» παραγωγός της περιοχής και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ούτε στο καλλιεργητικό κόστος. Πως θα ζήσουμε τις οικογένειές μας, πως θα πληρώσουμε τα έξοδά μας, πως θα βάλουμε την επόμενη καλλιέργεια; Είμαστε αντιμέτωποι με την καταστροφή».

Το πλέον παραγωγικό κομμάτι της πεδινής Ηλείας «απειλείται» με λειψυδρία. Ας ελπίσουμε ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν, από όπου και αν προέλθουν (είτε ΤΟΕΒ, είτε ΓΟΕΒ κ.τ.λ.) θα είναι άμεσες, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των καλλιεργειών και της τοπικής αγροτικής οικονομίας γενικά.

  •  
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα