• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Τα βήματα που απαιτούνται για να λάβει κάθε αθλητικό σωματείο την αναγνώριση της Πολιτείας

Τα βήματα που απαιτούνται για να λάβει κάθε αθλητικό σωματείο την αναγνώριση της Πολιτείας

Γνωστοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση τα απαραίτητα προκειμένου κάθε αθλητικό σωματείο να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να τύχει των όποιων μέτρων στήριξης της Πολιτείας. Τα σωματεία, έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουνίου να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα.

 

Σκοπός του μέτρου αυτού, είναι τα σωματεία όπως και κάθε επιχείρηση (άσχετα αν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) θα πρέπει πλέον να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης, όποια σωματεία δεν συμμορφωθούν, εκτός του ότι δε θα μπορέσουν να πάρουν τις ενισχύσεις που θα δώσει το κράτος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα έχουν πρόβλημα με την ψήφο, τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, αλλά και θα βρεθούν οι διοικούντες προσωπικά με πρόστιμα και στέρηση της φορολογικής τους ενημερότητας.

 

Αυτά που πρέπει να κάνει κάθε αθλητικό σωματείο, είναι τα εξής:

  1. Βάση του νέου Αθλητικού νόμου που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρχαιρεσίες των σωματείων για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, γίνεται πλέον παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου (ως εκ τούτου Δ.Σ. που εκλέχθησαν κατόπιν αρχαιρεσιών χωρίς Δικαστικό Αντιπρόσωπο δεν είναι έγκυρα).
  2. Να διαθέτουν έγγραφη βεβαίωση από την περιφέρεια για την νομιμότητα τους και την θεώρηση των απαραίτητων βιβλίων τους, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι ενημερωμένα.
  3. Να διαθέτουν την απαραίτητη Ειδική αθλητική Αναγνώριση της Γ.Γ.Α.
  4. Να διαθέτουν την σχετική βεβαίωση από την ένωσή τους, ότι είναι εγγεγραμμένο μέλος της.
  5. Να είναι φορολογικά ενήμερα
  6. Να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων, έχουν σοβαρά θέματα ως προς την νομιμότητα λειτουργίας τους , και θα πρέπει να κινηθούν ώστε να τακτοποιήσουν τα θέματα με τις εκκρεμότητές τους.

Τα σωματεία θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

Α. Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να έχει στην κατοχή του επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού του, πιστοποιητικό τροποποιήσεων και την εκούσια απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο.

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο θα πρέπει να έχει θεωρημένα και ενημερωμένα τα κάτωθι βιβλία:

  1. Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων,
  2. Πρακτικό Συνεδριάσεων Δ.Σ.,
  3. Βιβλίο Μητρώου Μελών,
  4. Πρωτόκολλο Αλληλογραφίας,
  5. Περιουσιακών Στοιχείων,
  6. Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.

Β. Υποχρεωτικά τα ερασιτεχνικά σωματεία παρότι είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και να λάβουν τους σχετικούς Κωδικούς για το ΤΑΧΙS.

Αν δεν τακτοποιηθούν αυτά οι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογικές ενημερότητες και πλέον υπάρχουν σημαντικά πρόστιμα τόσο για τα σωματεία, όσο και για τους εκπροσώπους τους.

Γ. Για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του νόμιμου εκπροσώπου.
  2. Αντίγραφο Καταστατικού &πιστοποιητικό τροποποιήσεων, και την εκούσια απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο.
  3. Αντίγραφο της τελευταία Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοίκησης.
  4. Αντίγραφο Πρακτικού συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. καθώς επίσης και εκπροσώπηση αυτού.
  5. Βεβαίωση από το Πρωτοδικείο ότι οι τελευταίες αρχαιρεσίες δεν προσβλήθηκαν.
  6. Βεβαίωση από την Περιφέρεια ότι το σωματείο είναι νομιμότυπο και έχει θεωρημένα βιβλία.

Δ. Για την Ειδική Αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α. είτε έχει το κάθε σωματείο είτε για την απαραίτητη επικαιροποίηση στοιχείων τα σωματεία μπορούν να προμηθευθούν από την γραμματεία της Ένωσής τους, την σχετική αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν.

Ε. Για την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου στις Αρχαιρεσίες, απαιτείται αίτηση του εκάστοτε σωματείου στον Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής του.

Το θέμα όπως είπαμε είναι ιδιαίτερα σοβαρό και όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν από όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, για να πάρουν την (επικείμενη) επιχορήγηση αλλά και για να λειτουργούν νόμιμα χωρίς κυρώσεις.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού που περιέχει και δήλωση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως εξής:

Προθεσμία καταγραφής έως τις 5 Ιουνίου για να ενταχθούν τα Σωματεία στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο site της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) και θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου.

Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμό.

Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας, την ώρα που ο ψηφιακός κόσμος εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα μας και ο αθλητισμός μας μπαίνει γοργά στην ψηφιακή εποχή.

Από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι 48 αθλητικές Ομοσπονδίες για να αποστείλουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία των σωματείων μελών τους, προκειμένου να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Έως και χτες είχαν ανταποκριθεί οι 42 εξ αυτών (πλην των ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΥΔΑ και ΟΜΑΕ).

Για τη λειτουργία, λοιπόν, της ειδικής πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων, τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τη δημιουργία του ««Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», απεστάλη σήμερα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παρακάτω επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες, με κοινοποίηση προς τα σωματεία όλης της χώρας:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν. 4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων.

Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr/mitroo).

Προκειμένου να ενταχθούν τα αθλητικά σωματεία, μέλη των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών, στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πανδημία του κορωνοϊού, σας γνωρίζουμε ότι η προεγγραφή των σωματείων πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της Γ.Γ.Α. κάθε σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα και να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Προπονητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

Τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Η Αμαλιάδα όπως την καταντήσατε χρειάζεται χώρους Πάρκινγκ και όχι παρκόμετρα!

Ανακοίνωση-προειδοποίηση για να δει αντιδράσεις  για τη δημιουργία ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης, με παρκόμετρα, σε κεντρικούς δρόμους που εκτείνεται η αγορά …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Τα βήματα που απαιτούνται για να λάβει κάθε αθλητικό σωματείο την αναγνώριση της Πολιτείας

Τα βήματα που απαιτούνται για να λάβει κάθε αθλητικό σωματείο την αναγνώριση της Πολιτείας

Γνωστοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση τα απαραίτητα προκειμένου κάθε αθλητικό σωματείο να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να τύχει των όποιων μέτρων στήριξης της Πολιτείας. Τα σωματεία, έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουνίου να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα.

 

Σκοπός του μέτρου αυτού, είναι τα σωματεία όπως και κάθε επιχείρηση (άσχετα αν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) θα πρέπει πλέον να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης, όποια σωματεία δεν συμμορφωθούν, εκτός του ότι δε θα μπορέσουν να πάρουν τις ενισχύσεις που θα δώσει το κράτος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα έχουν πρόβλημα με την ψήφο, τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, αλλά και θα βρεθούν οι διοικούντες προσωπικά με πρόστιμα και στέρηση της φορολογικής τους ενημερότητας.

 

Αυτά που πρέπει να κάνει κάθε αθλητικό σωματείο, είναι τα εξής:

  1. Βάση του νέου Αθλητικού νόμου που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρχαιρεσίες των σωματείων για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, γίνεται πλέον παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου (ως εκ τούτου Δ.Σ. που εκλέχθησαν κατόπιν αρχαιρεσιών χωρίς Δικαστικό Αντιπρόσωπο δεν είναι έγκυρα).
  2. Να διαθέτουν έγγραφη βεβαίωση από την περιφέρεια για την νομιμότητα τους και την θεώρηση των απαραίτητων βιβλίων τους, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι ενημερωμένα.
  3. Να διαθέτουν την απαραίτητη Ειδική αθλητική Αναγνώριση της Γ.Γ.Α.
  4. Να διαθέτουν την σχετική βεβαίωση από την ένωσή τους, ότι είναι εγγεγραμμένο μέλος της.
  5. Να είναι φορολογικά ενήμερα
  6. Να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων, έχουν σοβαρά θέματα ως προς την νομιμότητα λειτουργίας τους , και θα πρέπει να κινηθούν ώστε να τακτοποιήσουν τα θέματα με τις εκκρεμότητές τους.

Τα σωματεία θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

Α. Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να έχει στην κατοχή του επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού του, πιστοποιητικό τροποποιήσεων και την εκούσια απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο.

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο θα πρέπει να έχει θεωρημένα και ενημερωμένα τα κάτωθι βιβλία:

  1. Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων,
  2. Πρακτικό Συνεδριάσεων Δ.Σ.,
  3. Βιβλίο Μητρώου Μελών,
  4. Πρωτόκολλο Αλληλογραφίας,
  5. Περιουσιακών Στοιχείων,
  6. Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.

Β. Υποχρεωτικά τα ερασιτεχνικά σωματεία παρότι είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και να λάβουν τους σχετικούς Κωδικούς για το ΤΑΧΙS.

Αν δεν τακτοποιηθούν αυτά οι νόμιμοι εκπρόσωποι των σωματείων δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογικές ενημερότητες και πλέον υπάρχουν σημαντικά πρόστιμα τόσο για τα σωματεία, όσο και για τους εκπροσώπους τους.

Γ. Για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του νόμιμου εκπροσώπου.
  2. Αντίγραφο Καταστατικού &πιστοποιητικό τροποποιήσεων, και την εκούσια απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο.
  3. Αντίγραφο της τελευταία Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοίκησης.
  4. Αντίγραφο Πρακτικού συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. καθώς επίσης και εκπροσώπηση αυτού.
  5. Βεβαίωση από το Πρωτοδικείο ότι οι τελευταίες αρχαιρεσίες δεν προσβλήθηκαν.
  6. Βεβαίωση από την Περιφέρεια ότι το σωματείο είναι νομιμότυπο και έχει θεωρημένα βιβλία.

Δ. Για την Ειδική Αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α. είτε έχει το κάθε σωματείο είτε για την απαραίτητη επικαιροποίηση στοιχείων τα σωματεία μπορούν να προμηθευθούν από την γραμματεία της Ένωσής τους, την σχετική αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν.

Ε. Για την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου στις Αρχαιρεσίες, απαιτείται αίτηση του εκάστοτε σωματείου στον Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής του.

Το θέμα όπως είπαμε είναι ιδιαίτερα σοβαρό και όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν από όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, για να πάρουν την (επικείμενη) επιχορήγηση αλλά και για να λειτουργούν νόμιμα χωρίς κυρώσεις.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού που περιέχει και δήλωση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως εξής:

Προθεσμία καταγραφής έως τις 5 Ιουνίου για να ενταχθούν τα Σωματεία στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο site της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) και θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου.

Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμό.

Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας, την ώρα που ο ψηφιακός κόσμος εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα μας και ο αθλητισμός μας μπαίνει γοργά στην ψηφιακή εποχή.

Από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι 48 αθλητικές Ομοσπονδίες για να αποστείλουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία των σωματείων μελών τους, προκειμένου να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Έως και χτες είχαν ανταποκριθεί οι 42 εξ αυτών (πλην των ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΥΔΑ και ΟΜΑΕ).

Για τη λειτουργία, λοιπόν, της ειδικής πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων, τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τη δημιουργία του ««Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», απεστάλη σήμερα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παρακάτω επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες, με κοινοποίηση προς τα σωματεία όλης της χώρας:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν. 4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων.

Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr/mitroo).

Προκειμένου να ενταχθούν τα αθλητικά σωματεία, μέλη των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών, στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πανδημία του κορωνοϊού, σας γνωρίζουμε ότι η προεγγραφή των σωματείων πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της Γ.Γ.Α. κάθε σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα και να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Προπονητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

Τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Αντιπαράθεση αναμένεται ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας και Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου για της πλατείες

Την Παρασκευή 19/4/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας, και το θέμα που κυριάρχησε και αναμένεται να υπάρξει …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων