21.8 C
Pýrgos
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα κλείσει!

spot_img

Προτεινόμενα

«Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα κλείσει»

• Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις

Άμεση συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητη Διοίκηση, επιστροφή του μετακινημένου προσωπικού από το Νοσοκομείο του Πύργου και ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Νοσοκομείων του νομού ζήτησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στη σημερινή Γενική του Συνέλευση, παρουσία του προέδρου κ Μιχάλη Γιαννάκου και του Γενικού Συμβούλου της ΠΕΟΔΗΝ κ. Χρήστου Σουγλέρη.
Το πρωί της Δευτέρας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων θα συνεδριάσει εκ νέου, για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις ενώ μέχρι την Παρασκευή, αναμένει αποτελέσματα από τους πολιτευτές του νομού, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να υπάρξει συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Επίκεντρο» φυσικά της συζήτησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πρόσφατο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με την μετακίνηση των Παθολόγων στο Νοσοκομείου του Πύργου, αλλά και το χθεσινό κλείσιμο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων της Μαιευτικής!
Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με αρκετά μέλη της παράταξής του, ο οποίος επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργήσουν όλες οι Κλινικές του, ακόμα και αν χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις για οποιουδήποτε είδους μαζικής και «σκληρής» κινητοποίησης!
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιούμε σήμερα τη Γενική μας Συνέλευση κατόπιν των εξελίξεων που έχουμε από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας με τα εντέλλεσθε περί εφημέρευσης των παθολόγων. Δεν αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε από καιρό ενημερώσει και όσους διεκδικούσαν θώκους εξουσίας στις εκλογές που πέρασαν ότι θα γίνει επιθετική ενέργεια από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης.
Είχαμε ενημερώσει τον κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και είναι κυβερνητικός πλέον βουλευτής, καθώς και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, για το δίκαιο αίτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.
Η εμετική και εμμονική αντιπαράθεση με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον Πύργο, θέλουμε, διεκδικούμε αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας με το προσωπικό μας, επιστροφή του μετακινημένου προσωπικού από τον Πύργο στην Αμαλιάδα ούτως ώστε να παίξουμε το ρόλο που μας αξίζει στην επόμενη περίοδο.
Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από την νέα πολιτική ηγεσία, μέσω των τοπικών βουλευτών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων ραντεβού με τη νέα ηγεσία, ούτως ώστε να διευκρινιστεί τι σκοπεύουν να κάνουν με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Έχουμε πλάνο λειτουργίας, πέρα από τις μεμψιμοιρίες και τις εχθρότητες, σε συνεννόηση με όλες τις βαθμίδες, τα Κέντρα Υγείας, ούτως ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Ηλείο πολίτη.
Κλείνοντας, θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ, να αναλογιστείτε και να ρωτήσετε ανθρώπους που το τελευταίο διάστημα έγιναν λήπτες υπηρεσιών υγείας στον Πύργο και ειδικά στην Παθολογική Κλινική, ή και εσείς, συγγενείς που είχατε και χρειάστηκαν να πάνε στο Νοσοκομείο του Πύργου, την ταλαιπωρία από τη μεγάλη αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία, την ταλαιπωρία από τη μεγάλη αναμονή στα Τ.Ε.Π. και πόσο δυσεύρετο είναι ένα κρεβάτι στην Παθολογική. Εμείς εκεί στεκόμαστε και όλα όσα ακούμε για ποσοστά, για συγχωνεύσεις κ.α. τα αφήνουμε πίσω.
Ο Πύργος δεν φτάνει για όλη την Ηλεία, ένα Νοσοκομείο δεν είναι το ζητούμενο. Έχουμε τρία Νοσοκομεία και τα τρία Νοσοκομεία πρέπει να δουλέψουν για να μπορέσει ο κόσμος να έχει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Και τα περιστατικά, παρότι δεν είναι ειδικός, άλλοτε είναι χρόνια, άλλοτε είναι έκτακτα και άλλοτε σοβαρά. Μπορεί να γίνει διαχωρισμός των περιστατικών ούτως ώστε να μπορέσουν και οι τρείς νοσηλευτικές μονάδες να απαλύνουν τον πόνο του ασθενή.
Είναι αδιανόητο όσοι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Πύργου να αντιμετωπίζουν αυτή την ταλαιπωρία και σε αυτούς δίνουμε λόγο».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος είπε: «Συμμετέχουμε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων οι οποίοι είναι αναστατωμένοι, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί ένα ιστορικό Νοσοκομείο, ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιοχής δυστυχώς, με τις αποφάσεις της Διοίκησης οδηγείται όχι μόνο σε συρρίκνωση, αλλά να λειτουργεί χειρότερα από ένα Κέντρο Υγείας.
Προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση πώς ο Διοικητής του ενιαίου Νομικού Προσώπου, ο κ. Διαμαντόπουλος λίγες μέρες μετά τις εκλογές και πριν ξεκαθαρίσει η νέα πολιτική ηγεσία τι σκέφτεται να κάνει με τις Νοσοκομειακές Μονάδες, να παίρνει αποφάσεις, να κλείνει ουσιαστικά ένα Νοσοκομείο για να λειτουργεί με ασφάλεια ένα άλλο.
Ασφαλώς και το Νοσοκομείο του Πύργου θα πρέπει να έχει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τον εξοπλισμό τον ιατρικό για να λειτουργεί και να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες. Η λύση όμως δεν είναι να κλείνουμε ένα άλλο Νοσοκομείο. Η λύση είναι οι προσλήψεις προσωπικού ή θα έλεγα εγώ, ακόμα και αν αυτό εμείς δεν το εγκρίνουμε, εάν υπάρχουν Νοσοκομειακές Μονάδες στις γύρω περιοχές και ενδιαφέρον από ιατρικό προσωπικό για να καλύψουν τα κενά αυτό να συμβεί. Δεν κλείνουμε όμως ένα νοσοκομείο και μάλιστα μια νευραλγική κλινική όπως είναι η Παθολογική Κλινική μεταφέροντας γιατρούς στο Νοσοκομείο του Πύργου, δεν κλείνουμε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι γυναίκες σε μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά.
Δεν ξέρω πραγματικά τι στόχο έχει ο κ. Διαμαντόπουλος και ποιος τον καλύπτει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις 4 μέρες μετά τις εκλογές. Εμείς είμαστε εδώ αποφασισμένοι να στηρίξουμε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Πύργου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι να λειτουργεί ανταγωνιστικά το ένα Νοσοκομείο με το άλλο ή να κλείσουμε το ένα Νοσοκομείο και να λειτουργεί το άλλο.
Τα Νοσοκομεία χρειάζονται και τα δύο, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που εξυπηρετεί κυρίως και ηλικιωμένους ανθρώπους, αν χρειάζεται μια κλινική αυτή είναι η Παθολογική του. Δεν μπορούμε λοιπόν να κλείνουμε την κλινική που την έχουν πιο πολύ ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια».
Τέλος, ο κ. Χρήστος Σουγλέρης, Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, είπε: «Για άλλη μια φορά ερχόμαστε στην Αμαλιάδα για να ακούσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων. Η απελθούσα κυβέρνηση, στο καραβάνι που είχαμε κάνει για την υγεία στην Αμαλιάδα, είχε δηλώσει (η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας) ότι το Νοσοκομείο εδώ δεν θα κλείσει, παρά θα προσπαθήσουν να το βοηθήσουν οικονομικά και με προσωπικό, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται όπως πρέπει για την ευρύτερη περιοχή.
Ξαφνικά, τις τελευταίες ημέρες, ένας Διοικητής που μέχρι σήμερα δεν τον είχαμε ακούσει ποτέ, εγώ προσωπικά, να κάνει μια δήλωση γι’ αυτό το Νοσοκομείο, λαλίστατος, έχει αρχίσει και λέει τα δικά του, ενώ όφειλε γι’ αυτό το Νοσοκομείο να βρει λύσεις στην τετραετία που πέρασε, ούτως ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση, να υπάρχουν γιατροί έστω επικουρικοί, κάτι που εμείς δεν εγκρίνουμε εμείς ζητάμε μόνιμο προσωπικό, παίρνει αποφάσεις, δεν ξέρω πως παίρνει τόσο εύκολα αυτές τις αποφάσεις να κλείσει την Παθολογική Κλινική, ξαφνικά μαθαίνουμε χθες ότι έκλεισε και τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Μαιευτικής ενώ όφειλε, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, που και αυτοί έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, να βρει λύσεις.
Σήμερα ήρθαμε να ακούσουμε την αγωνία των εργαζομένων ούτως ώστε να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να κάνουμε παρέμβαση και ελπίζουμε η νέα ηγεσία του Υπουργείου να δει με πολύ καλύτερο μάτι, να ακούσει τη φωνή των εργαζομένων, τη φωνή της δική μας σαν Ομοσπονδία και ευελπιστούμε, εγώ θα προτείνω να γίνει και μια σύσκεψη όλων των νεοεκλεγέντων βουλευτών, δημάρχων κ.α., να βοηθήσει το Νοσοκομείο να σταθεί στα πόδια του, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα