Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
28.4 C
Pýrgos

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων Καβασίλων

spot_img

Στην υπογραφή της Σύμβασης με τον Ανάδοχο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ»  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 350.000,00 € ΜΕ Φ.Π.Α. προχώρησε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξιος Καστρινός.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του χρηματοδοτικού προγράμματος ”Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” Άξονας Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2018» και με την υλοποίησή του θα συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής της Τ.Κ. Καβασίλων καθώς και  θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή , θα βελτιώσει την προσβασιμότητα, θα εξασφαλίσει υψηλή αισθητική στάθμη περιβάλλοντος στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Αναλυτικότερα το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση κεντρικής οδού εντός του οικισμού της Τ.Κ. Καβασίλων του Δήμου Πηνειού. Η ανάπλαση της οδού Καβάσιλα – Ανδραβίδα, ξεκινάει από το πέρας της γέφυρας του Πηνειού, στα Καβάσιλα, με κατεύθυνση προς Ανδραβίδα. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 800μ. Οι εργασίες ανάπλασης  της οδού θα έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι έως 16-8-2019.

Με την υλοποίηση του ανωτέρω έργου ο Δήμος Πηνειού επιδιώκει την μετατροπή της υπό παρέμβαση περιοχής της Τ.Κ. Καβασίλων σε ευχάριστο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και στη δημιουργία  βιώσιμων, ποιοτικά αναβαθμισμένων χώρων. Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης, το συγκεκριμένο έργο στοχεύει επίσης στην κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση των κατοίκων, στην κατά το δυνατόν απομάκρυνση του αυτοκινήτου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα