• ΗΛΕΙΑ
  • «Φωνή λαού, οργή Θεού» από το Βουπράσιο! (βίντεο)

«Φωνή λαού, οργή Θεού» από το Βουπράσιο! (βίντεο)

[sg_popup id=”96386″ event=”inherit”][/sg_popup]

«Θέλουμε τον δρόμο και τον θέλουμε τώρα» βροντοφώναξαν το μεσημέρι από το Βουπράσιο οι πολίτες 5 νομών και αμέτρητων δήμων! Χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τους φωνές τους για να φωνάξουν όλοι μαζί «όχι άλλο αίμα στον δρόμο»!

Σε… «παγκόσμια αποκλειστικότητα» η δυναμική κινητοποίηση ξεκίνησε με… επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πιο αιματοβαμμένου δρόμου στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός είπε: «Χρόνια τώρα δυστυχώς, οι κυβερνώντες την πατρίδα μας, ενώ στους προεκλογικούς λόγους λένε ότι θα φτιάξουν τον δρόμο, μετά ταύτα το λησμονούν. Είκοσι χρόνια τώρα θυμάμαι μας λένε ότι θα γίνει ο δρόμος, αλλά ο δρόμος δεν έγινε. Ο δρόμος εδώ, είναι ο δρόμος του θανάτου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Πύργου και συντονιστής του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει και να συνεχίσουν το έργο με δημόσιους πόρους, χωρίς διόδια. Νομίζω ότι όλοι αυτό θέλουμε, ότι όλοι αυτό χρειαζόμαστε. Μην κάνετε δεύτερες σκέψεις, μην παγιδεύεστε στα φτηνά και τα ακριβά, μην χάνετε τον χρόνο σας. Η ζωή περνάει, δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου άλλο. Επιτέλους, φτάσαμε στην Θεϊκή επίκληση για το αυτονόητο. Είμαστε πολίτες άλλης κατηγορίας εδώ στην Ηλεία, εδώ σ’αυτή την Περιφέρεια; Δεν δικαιούμαστε αυτά που όλη η χώρα έχει πάρει; Γιατί; Γιατί υπάρχει υστέρηση διεκδίκησης. Και γι’ αυτό δημιουργούμε το συμβούλιο αιρετών και θα κληθούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε παρόντες και ποιο απόντες τελικά, στο βασικό πρόταγμα της ιστορίας. Ναι, τα ψέματα τελείωσαν, όλοι θα πάρουν θέση. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση να καταλάβουμε ποιοι είναι με ποιους τελικά. Ο Πύργος, η πρωτεύουσα του νομού πρωταγωνιστεί μαζί με άλλους δημάρχους. Δεν έχουμε καμία διάθεση χειραγώγησης του κοινωνικού αγώνα. Στους κοινωνικούς αγώνες διακρίνονται αυτοί που πάνε μπροστά και όχι αυτοί που χειραγωγούν, γιατί ο λαός είναι αυθόρμητος, ο λαός δεν ελέγχεται, όπως σήμερα, αυτό το ξέσπασμα πολλοί προσπάθησαν να το ελέγξουν αλλά δεν μπόρεσαν. Και τελευταία στιγμή συμπαρατάχθηκαν, τους συμπαρέσησε ο λαός σε αυτή την πορεία, η οποία είναι μια πορεία που δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούμε».

Ακολούθως ο δήμαρχος Πατρών κ. Κώστας Πελετίδης είπε: «Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να έχει κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία χάσαμε 130 συνανθρώπους μας με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό δύο νέων ανθρώπων την Κυριακή. Ο συγκριμένος αυτοκινητόδρομος έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί σε χρήση χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει οφείλετε στο γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεταιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει».

Ο δημαρχός Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος είπε: «Η Καλαμάτα ενώνει τη φωνή της με όλους σας. Είναι κοινή απαίτηση, όχι μόνο της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Δυτικής Ελλάδας,  η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα. Και το τονίζω αυτό. Ο δρόμος πρέπει να φτάσει στην Τσακώνα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος είπε: «Τέτοιες δράσεις συμβάλουν στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος, από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Δεν το διαχωρίζω, σαφέστατα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο δρόμος στην Τσακώνα. Αυτή τη στιγμή όμως σε αναγκαιότητα είναι να γίνει σε πρώτη φάση το Πάτρα – Πύργος που είναι και το πιο εύκολο και δεν έχει άλλα προβλήματα».

Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης είπε: «Ο δρόμος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χαίρομαι γι’ αυτή την κινητοποίηση. Σας απευθύνω φιλικό αγωνιστικό χαιρετισμό, ο δήμος Τριφυλίας θα είναι σε όλες τις κινητοποιήσεις δίπλα σας και μαζί θα προσπαθήσουμε πιο δυναμικά εκεί που πρέπει, να λάβουν το μήνυμα ότι πρέπει και εμάς κάποια στιγμή να μας υπολογίσουν».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι Θανάσης Πετράκος και Κωνσταντίνα Νικολάκου οι οποίοι είπαν: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε, σε ποσοστό 67%, να είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας για να πούμε φτάνει πια. Σε αυτή την ιστορική συγκέντρωση, στο αιματοβαμμένο σημείο του Βουπράσιου, για να πούμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να μας εμπαίζουν οι κυβερνήσεις. Τα 20 χρόνια είναι αρκετά».

Με διπλή ιδιότητα, αυτή του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς αλλά και του προέδρου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς μίλησε ο κ. Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ο φονικότερος δρόμος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μόνο τότε θα ησυχάσουμε».

Αντιπροσωπεία του δήμου Ζακύνθου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντώνη Κασσιμάτη, Νίκο Καλαμαρά και Χρήστο Πάστρα ανέγνωσαν το ψήφισμα συμμετοχής και συμπαράστασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ακολούθως, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος είπε: «Με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του νομού μας ξεκινήσαμε εμείς και άλλα στοιχεία της Αυτοδιοίκησης όταν ήταν κάποια άλλοι στη γωνία και περίμεναν. Σήμερα όμως είμαστε όλοι εδώ και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία. Είναι μέσα ιστορική για όλους μας, είναι μέρα ευθύνης, μέρα ομόνοιας και αγάπης που πρέπει έτσι να προχωρήσουμε για να καταφέρουμε το αυτονόητο. Είμαστε εδώ μπροστά και ο δήμος Πηνειού λέει όχι άλλο αίμα στο δρόμο».

«Προσωπικά τους δημότες και εμάς δεν μας νοιάζει αν θα γίνει το έργο σε μια εργολαβία, σε 8, σε 15» είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και συνέχισε: «Είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει χθες. Όσοι έχουν ντροπή θα πρέπει να κάτσουν να σκεφτούν σοβαρά τον εαυτό τους, να διαλογιστούν. Δεν μπορούμε πλέον να εξαρτόμαστε αν το έργο θα μας το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν οι εργολάβοι θα προσφύγουν στα Δικαστήρια, αν θα γίνει γέφυρα το 2027. Είναι ντροπή για την Ηλεία να μας λένε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να σκύψουν και να δουλέψουν. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε θύματα, το 70% και πλέον είναι από τον δήμο μας. Ξεκληριστήκαμε, δεν πάει άλλο».

Αγωνιστικό και διεκδικητικό στη συνέχεια και το κάλεσμα του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου και του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και οι εκπρόσωποι των δήμων Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

«Όταν τραυματίστηκα, σε αυτό το δρόμο υπήρχαν 70 εικονοστάσια και σήμερα, είναι 270. Παρακαλώ όλους τους υπεύθυνους να μην γίνουν και άλλα» είπε ο κ. Παντελής Παπαπαναγιώτου εκπροσωπώντας τους τραυματίες του δρόμου, ενώ ο κ. Σάκης Γιατράς, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των θυμάτων είπε: «Θα ευχόμουν πραγματικά σήμερα, να μην ήμουν εδώ». Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ηλις  κα Ανθή Ρηγοπούλου είπε: «Προτείνω σε όλους τους Ηλείους να μην παρευρεθούν στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και αν γίνεται, να μην την δώσουμε καν σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της ΕΛΜΕ Ηλείας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα. Νατάσσα Παναγιωτάρα, οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, Αχαΐας κ.κ. Κωνσταντίνος Μάρκου και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας και «ψυχή» της κινητοποίησης έξω από τη Βουλή κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος, κάλεσε τον κόσμο σε δυναμική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στις 6 Απριλίου.

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • «Φωνή λαού, οργή Θεού» από το Βουπράσιο! (βίντεο)

«Φωνή λαού, οργή Θεού» από το Βουπράσιο! (βίντεο)

[sg_popup id=”96386″ event=”inherit”][/sg_popup]

«Θέλουμε τον δρόμο και τον θέλουμε τώρα» βροντοφώναξαν το μεσημέρι από το Βουπράσιο οι πολίτες 5 νομών και αμέτρητων δήμων! Χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τους φωνές τους για να φωνάξουν όλοι μαζί «όχι άλλο αίμα στον δρόμο»!

Σε… «παγκόσμια αποκλειστικότητα» η δυναμική κινητοποίηση ξεκίνησε με… επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πιο αιματοβαμμένου δρόμου στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός είπε: «Χρόνια τώρα δυστυχώς, οι κυβερνώντες την πατρίδα μας, ενώ στους προεκλογικούς λόγους λένε ότι θα φτιάξουν τον δρόμο, μετά ταύτα το λησμονούν. Είκοσι χρόνια τώρα θυμάμαι μας λένε ότι θα γίνει ο δρόμος, αλλά ο δρόμος δεν έγινε. Ο δρόμος εδώ, είναι ο δρόμος του θανάτου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Πύργου και συντονιστής του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει και να συνεχίσουν το έργο με δημόσιους πόρους, χωρίς διόδια. Νομίζω ότι όλοι αυτό θέλουμε, ότι όλοι αυτό χρειαζόμαστε. Μην κάνετε δεύτερες σκέψεις, μην παγιδεύεστε στα φτηνά και τα ακριβά, μην χάνετε τον χρόνο σας. Η ζωή περνάει, δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου άλλο. Επιτέλους, φτάσαμε στην Θεϊκή επίκληση για το αυτονόητο. Είμαστε πολίτες άλλης κατηγορίας εδώ στην Ηλεία, εδώ σ’αυτή την Περιφέρεια; Δεν δικαιούμαστε αυτά που όλη η χώρα έχει πάρει; Γιατί; Γιατί υπάρχει υστέρηση διεκδίκησης. Και γι’ αυτό δημιουργούμε το συμβούλιο αιρετών και θα κληθούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε παρόντες και ποιο απόντες τελικά, στο βασικό πρόταγμα της ιστορίας. Ναι, τα ψέματα τελείωσαν, όλοι θα πάρουν θέση. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση να καταλάβουμε ποιοι είναι με ποιους τελικά. Ο Πύργος, η πρωτεύουσα του νομού πρωταγωνιστεί μαζί με άλλους δημάρχους. Δεν έχουμε καμία διάθεση χειραγώγησης του κοινωνικού αγώνα. Στους κοινωνικούς αγώνες διακρίνονται αυτοί που πάνε μπροστά και όχι αυτοί που χειραγωγούν, γιατί ο λαός είναι αυθόρμητος, ο λαός δεν ελέγχεται, όπως σήμερα, αυτό το ξέσπασμα πολλοί προσπάθησαν να το ελέγξουν αλλά δεν μπόρεσαν. Και τελευταία στιγμή συμπαρατάχθηκαν, τους συμπαρέσησε ο λαός σε αυτή την πορεία, η οποία είναι μια πορεία που δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούμε».

Ακολούθως ο δήμαρχος Πατρών κ. Κώστας Πελετίδης είπε: «Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να έχει κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία χάσαμε 130 συνανθρώπους μας με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό δύο νέων ανθρώπων την Κυριακή. Ο συγκριμένος αυτοκινητόδρομος έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί σε χρήση χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει οφείλετε στο γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεταιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει».

Ο δημαρχός Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος είπε: «Η Καλαμάτα ενώνει τη φωνή της με όλους σας. Είναι κοινή απαίτηση, όχι μόνο της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Δυτικής Ελλάδας,  η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα. Και το τονίζω αυτό. Ο δρόμος πρέπει να φτάσει στην Τσακώνα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος είπε: «Τέτοιες δράσεις συμβάλουν στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος, από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Δεν το διαχωρίζω, σαφέστατα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο δρόμος στην Τσακώνα. Αυτή τη στιγμή όμως σε αναγκαιότητα είναι να γίνει σε πρώτη φάση το Πάτρα – Πύργος που είναι και το πιο εύκολο και δεν έχει άλλα προβλήματα».

Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης είπε: «Ο δρόμος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χαίρομαι γι’ αυτή την κινητοποίηση. Σας απευθύνω φιλικό αγωνιστικό χαιρετισμό, ο δήμος Τριφυλίας θα είναι σε όλες τις κινητοποιήσεις δίπλα σας και μαζί θα προσπαθήσουμε πιο δυναμικά εκεί που πρέπει, να λάβουν το μήνυμα ότι πρέπει και εμάς κάποια στιγμή να μας υπολογίσουν».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι Θανάσης Πετράκος και Κωνσταντίνα Νικολάκου οι οποίοι είπαν: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε, σε ποσοστό 67%, να είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας για να πούμε φτάνει πια. Σε αυτή την ιστορική συγκέντρωση, στο αιματοβαμμένο σημείο του Βουπράσιου, για να πούμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να μας εμπαίζουν οι κυβερνήσεις. Τα 20 χρόνια είναι αρκετά».

Με διπλή ιδιότητα, αυτή του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς αλλά και του προέδρου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς μίλησε ο κ. Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ο φονικότερος δρόμος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μόνο τότε θα ησυχάσουμε».

Αντιπροσωπεία του δήμου Ζακύνθου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντώνη Κασσιμάτη, Νίκο Καλαμαρά και Χρήστο Πάστρα ανέγνωσαν το ψήφισμα συμμετοχής και συμπαράστασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ακολούθως, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος είπε: «Με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του νομού μας ξεκινήσαμε εμείς και άλλα στοιχεία της Αυτοδιοίκησης όταν ήταν κάποια άλλοι στη γωνία και περίμεναν. Σήμερα όμως είμαστε όλοι εδώ και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία. Είναι μέσα ιστορική για όλους μας, είναι μέρα ευθύνης, μέρα ομόνοιας και αγάπης που πρέπει έτσι να προχωρήσουμε για να καταφέρουμε το αυτονόητο. Είμαστε εδώ μπροστά και ο δήμος Πηνειού λέει όχι άλλο αίμα στο δρόμο».

«Προσωπικά τους δημότες και εμάς δεν μας νοιάζει αν θα γίνει το έργο σε μια εργολαβία, σε 8, σε 15» είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και συνέχισε: «Είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει χθες. Όσοι έχουν ντροπή θα πρέπει να κάτσουν να σκεφτούν σοβαρά τον εαυτό τους, να διαλογιστούν. Δεν μπορούμε πλέον να εξαρτόμαστε αν το έργο θα μας το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν οι εργολάβοι θα προσφύγουν στα Δικαστήρια, αν θα γίνει γέφυρα το 2027. Είναι ντροπή για την Ηλεία να μας λένε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να σκύψουν και να δουλέψουν. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε θύματα, το 70% και πλέον είναι από τον δήμο μας. Ξεκληριστήκαμε, δεν πάει άλλο».

Αγωνιστικό και διεκδικητικό στη συνέχεια και το κάλεσμα του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου και του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και οι εκπρόσωποι των δήμων Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

«Όταν τραυματίστηκα, σε αυτό το δρόμο υπήρχαν 70 εικονοστάσια και σήμερα, είναι 270. Παρακαλώ όλους τους υπεύθυνους να μην γίνουν και άλλα» είπε ο κ. Παντελής Παπαπαναγιώτου εκπροσωπώντας τους τραυματίες του δρόμου, ενώ ο κ. Σάκης Γιατράς, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των θυμάτων είπε: «Θα ευχόμουν πραγματικά σήμερα, να μην ήμουν εδώ». Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ηλις  κα Ανθή Ρηγοπούλου είπε: «Προτείνω σε όλους τους Ηλείους να μην παρευρεθούν στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και αν γίνεται, να μην την δώσουμε καν σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της ΕΛΜΕ Ηλείας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα. Νατάσσα Παναγιωτάρα, οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, Αχαΐας κ.κ. Κωνσταντίνος Μάρκου και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας και «ψυχή» της κινητοποίησης έξω από τη Βουλή κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος, κάλεσε τον κόσμο σε δυναμική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στις 6 Απριλίου.

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων