Χορήγηση εξοπλισμού στους ελαιοπαραγωγούς –μέλη της Ο.Π. Αμαλιάδας από πρόγραμμα ΟΕΦ

spot_img

Προτεινόμενα

Διανομή εξοπλισμού  γίνεται από το απόγευμα της Παρασκευής σε ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας, που ανήκουν στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, στα πλαίσια της έγκρισης του προγράμματος για Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων για την τριετία 2018-21.

Ειδικότερα  στους  155 παραγωγούς- μέλη της Ο.Π.  θα χορηγηθούν  δίκτυα, ραβδιστικά και άλλα αντικείμενα που είναι χρήσιμα για την περισυλλογή  των ελιών.

Η διανομή των υλικών που εστάλησαν  σε σημαντικές ποσότητες, γίνεται στα γραφεία της Ο.Π. Αμαλιάδας (Αντωνίου Πετραλιά), η οποία όπως είναι γνωστό έχει αναγνωριστεί και ως ομάδα για το ελαιόλαδο.

Σημειωτέον ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί από το 2003 μέχρι και το 2021 τριετή προγράμματα εργασίας για Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), συνολικού τριετούς προϋπολογισμού περίπου 46 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται κυρίως από το υποχρεωτικό παρακράτημα 2% της ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών αλλά και από εθνικά και ιδία κεφάλαια των συμμετεχουσών φορέων και αφορούν κυρίως σε :
– μελέτες για τον κλάδο.
– εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας
– εκπαίδευση παραγωγών
– επενδύσεις σε εξοπλισμό παραγωγών
– εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων
– εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας και ιχνηλασιμότητας
Στα προγράμματα αυτά, επιλέξιμοι φορείς αρχικά θεωρήθηκαν οι μεγάλες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις οι οποίες διεκδικούσαν και έλαβαν το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα