• ΗΛΕΙΑ
  • Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Απολογισμός Λυμπέρη με αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδους λεονταρισμούς, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα»

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Απολογισμός Λυμπέρη με αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδους λεονταρισμούς, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα»

Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους θητείας του νέου δημοτικού σχήματος, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ και τέως δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, αναφορικά με τον απολογισμό – παραδοχή της αποτυχίας του, στον οποίο προχώρησε προ ημερών.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

 

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΟΔΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ»

 

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Ένας χρόνος που μας βρήκε όλους με νέες συνήθειες, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα πάντα.

Με μεγάλη μου θλίψη διάβασα πριν λίγα 24ωρα τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας για το πρώτο έτος θητείας του. Η πρώτη μου επισήμανση επί του απολογισμού έχει να κάνει με ένα γεγονός.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ξέχασε ότι ολοκλήρωσε το 17ο έτος θητείας του, άρα του διαφεύγει ότι είναι ο βασικός δημιουργός αυτών των προβλημάτων που ο ίδιος μας παρουσίασε. Δεν τα βρήκε τα προβλήματα, ο ίδιος τα δημιούργησε.

Μία δεύτερη επισήμανση έχει να κάνει με την ουσία των λεγόμενων του. Για ακόμα μία φορά έκανε απολογισμό ως υποψήφιος Δήμαρχος και όχι ως ο πρώτος πολίτης του δήμου μας. Μάλλον βιάζεται για το 2023, όμως, εδώ θα είμαστε και τότε για να τα συζητήσουμε εξ αρχής και να τα θέσουμε στην πραγματική τους διάσταση.

Το σχόλιο μου για τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας θα μπορούσε να χωρέσει μέσα και σε λίγες μόνο λέξεις. Αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδοι λεονταρισμοί, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα. Ψέματα για όλους και για όλα.

Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι, και η ουσία των λεγόμενων του ήταν “μηδέν”. Όλο ΘΑ, μεγαλοστομίες κι ένα θαμπό όραμα για το μέλλον. Όπως ένα άδειο κουτί με ωραίο περιτύλιγμα, που παρά τις όμορφες κορδέλες παραμένει εντελώς άδειο.

Κατά την προσφιλή του μέθοδο, ο κύριος Λυμπέρης δημιουργεί και πάλι τεράστια προβλήματα και φανταστικούς αντιπάλους, προκειμένου να εμφανίζεται στη συνέχεια ως ο μάγκας της περιοχής και ο «Μεσσίας» που τα λύνει.

Η δική μας απάντηση για όλα όσα, είπε αλλά και γι’ αυτά που τεχνηέντως ξέχασε να πει είναι μία: ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

Άλλωστε, ο ίδιος είχατε ζητήσει μόνο 100 ημέρες. Εμείς σας αφήσαμε έναν ολόκληρο χρόνο. Όμως ο δήμος που σας παραδώσαμε δεν αντέχει άλλο την πολιτική της οπισθοδρόμησης και του βολέματος, γεγονός που πάει σε αντίθετη κατεύθυνση με την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών.

 

«ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ»

 

Για να μπούμε όμως και στην ουσία των εξαγγελιών του, διότι περί εξαγγελιών πρόκειται, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα όσα ανέφερε, αρχής γενομένης από το νοσοκομείο.

Ναι μεν έγιναν οι δωρεές, που αν και είχαν προεκλογικό χαρακτήρα και σκοπό, καλώς έγιναν. Αυτό από μόνο του, όμως, δεν φτάνει για να κρατήσει το νοσοκομείο ζωντανό. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη κλείνει μέρα με την ημέρα.

Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα επίσημα στοιχεία εισαγωγών ασθενών του ίδιου του νοσοκομείου. Τον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη, από επίσημα στοιχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος που διαθέτουμε, οι εισαγωγές ασθενών έπεσαν στο μισό από το προηγούμενο έτος. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, όμως δεν την είπε κανείς στον απολογισμό του.

Και αν πραγματικά κόπτεστε για την εύρυθμη λειτουργία του, γιατί δεν καταφέρατε σε αυτό το χρόνο να διεκδικήσετε και να φέρετε έστω και έναν γιατρό. Αντιθέτως καθημερινά φεύγουν για άλλα νοσοκομεία, την ώρα που εσείς μιλάτε για μπλοκάκια και διεκδικείτε λύσεις που κάποιοι τις ακούν και γελούν.

Τι κι αν το νοσοκομείο αποτέλεσε τη σημαία σας στην προεκλογική περίοδο, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν για συγκεκριμένη μόνο χρήση και αυτή εξαντλήθηκε στις εκλογές.

Όσο για τη νέα πτέρυγα; Την ξεκινήσατε το 2004 και 10 χρόνια μετά, το 2014, παρέμενε αραχνιασμένη στα αζήτητα. Βλέπετε, εσείς επιλέξατε έναν τρόπο δημιουργίας πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, μέσω των τεχνικών μας υπηρεσιών και όχι της ΔΕΠΑΝΟΜ, κάτι που μόνο προβλήματα και καθυστερήσεις δημιούργησε.

Αν από το 2015 δεν είχαμε δρομολογήσει λύσεις, σήμερα η νέα πτέρυγα θα παρέμενε άδειο κουφάρι. Εμείς ελπίζουμε επιτέλους να ανοίξει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν εγκαίνια για τρίτη φορά. Άλλωστε το σπορ της κορδέλας το γνωρίζετε καλά.

Και εδώ όμως έχω να κάνω μια επισήμανση. Ο άνθρωπος που δημιούργησε τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου, χάνοντας το 2012 το αυτοδιοίκητο και βάζοντας το νοσηλευτικό μας ίδρυμα στην περιπέτεια των περιβόητων διασυνδεδεμένων νοσοκομείων, έρχεται σήμερα να πει ότι το θέλει πάλι αυτοδιοίκητο. Δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα δεν μπορεί, ούτε καν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

 

«ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΣ»

 

Σχετικά με το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου, εμείς το κάναμε πανεπιστημιακό τμήμα, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το χάσουμε.

Αν από την πρώτη στιγμή ακολουθούσε το πλάνο ανάπτυξης που είχαμε θέσει μέσω ειδικής μελέτης η οποία είχε κατατεθεί στο υπουργείο, σήμερα θα είχε ήδη αξιοποιήσει και το Ινστιτούτο Γεωργικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, που προβλέπεται με ΦΕΚ να γίνει στα σαπισμένα κτήρια του ινστιτούτου στον Κόροιβο.

Όμως κι εκεί φαίνεται να έχει ένα θαμπό όραμα, χωρίς καμία πυξίδα και προσανατολισμό.  Να επισημάνω, όμως, και δύο σοβαρά ψεύδη του κυρίου Λυμπέρη.

Το ένα έχει να κάνει με την έδρα της σημερινής σχολής, η οποία ποτέ δεν ήταν στην Αμαλιάδα από το 2012 που έχασε ο ίδιος μέσω του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα πρώτα τμήματα του τότε ΤΕΙ.

Η σχολή Γεωπονίας από το 2012 έδρευε πάντα στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι. Από εκεί έπαιρναν πτυχία όλα αυτά τα χρόνια οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων – Γεωπόνων.

Το άλλο ψεύδος έχει να κάνει με τα κονδύλια για την επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου στην Αμαλιάδα. Τα χρήματα αυτά, όπως πολύ καλά γνωρίζει, ήταν εγγεγραμμένα σε κωδικό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και όχι στον Δήμο για να χαθούν.

Αυτός προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι είχε έτοιμη μελέτη, χωρίς αυτή να υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί ο μελετητής, του οποίου το όνομα χρησιμοποιούσε αφειδώς, μας είχε επισημάνει πολλάκις ότι αν χρησιμοποιούσαμε ένα προσχέδιό του, τότε θα προχωρούσε σε μηνύσεις. Αυτό άφησε πίσω τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο κύριος Λυμπέρης, ένα μεγάλο τίποτα.

Τα ίδια ψέματα για να φύγει από το αδιέξοδο. Έτσι κι αλλιώς ξέρει αυτός την τακτική: «ΠΕΣ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!».

 

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΧΙΜΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ, ΥΛΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ»

 

Στο θέμα της ύδρευσης και του διυλιστηρίου, το θράσος του περισσεύει. Εκεί που έφτιαξε ένα διυλιστήριο με 22 εκατομμύρια ευρώ και σωρεία προβλημάτων, παρουσιάζει τα προβλήματα ως προβλήματα του αγωγού.

Έκανε –λέει– πρόταση 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για αντικατάσταση του αγωγού Κακοταρίου και μακάρι το έργο να ενταχθεί, όμως, τρία μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ που του αφήσαμε, α) την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της Αμαλιάδας, β) το έξυπνο δίκτυο πόλης που θα μειώσει τις βλάβες και τα προβλήματα και γ) τα έργα βελτίωσης του διυλιστηρίου, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα αφήνει στα αζήτητα.

Αυτά τα έργα τα έχει ώριμα και χρηματοδοτημένα και αν ήθελε μπορούσε να τα ξεκινήσει χθες. Όμως γιατί δεν θέλει;

Όσον αφορά την ποιότητα του νερού με τον προβληματικό τρόπο υδροληψίας από τη λίμνη που ο ίδιος πρόκρινε κατά  την κατασκευή, φαίνεται να το έχει ξεχάσει εντελώς, κι ας τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Εμείς, λοιπόν, τον ρωτάμε δημόσια:

-Ποιές είναι κύριε Λυμπέρη οι μετρήσεις του νερού σε μαγγάνιο και βαρέα μέταλλα τον τελευταίο χρόνο και ποιες γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα είναι το Χειμώνα;

-Γιατί δεν ενημερώνετε τους συνδημότες μας γι’ αυτές τις μετρήσεις και γιατί δεν μιλάτε για το σοβαρό πρόβλημα της υδροληψίας;

Βέβαια, τώρα ανακαλύψατε κι άλλους φανταστικούς εχθρούς, που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διυλιστηρίου και τον Σύνδεσμο «ΠΗΝΕΙΟΣ». Εκεί αποφασίσατε να διεκδικήσετε κάτι, το οποίο κάποια χρόνια πριν με την δική σας υπογραφή συναινέσατε να ανήκει αλλού.

Σαν το σκύλο που όταν δεν έχει τι να κυνηγήσει, κυνηγάει την ουρά του!

 

«ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ, ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΕΦΕΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ;»

 

Σχετικά με τη χαμένη, όπως εντελώς άστοχα είπατε, αίγλη της Κουρούτας η απάντηση είναι εύκολη.

Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την Κουρούτα θα είχατε φέτος ανοιχτές όλες τις δομές του κάμπινγκ. Κλειστό μας το παραδώσατε το 2014, κλειστό το αφήσατε και το καλοκαίρι του 2020.

Το κάμπινγκ ανοίξει μόνο για λίγες ημέρες στο κατασκηνωτικό του μέρος, δίχως όμως  καμία άδεια και συνεννόηση με την ΕΤΑΔ.

Την ΕΤΑΔ την οποία σήμερα λέει ότι δεν αναγνωρίζει. Αλλά από το 2007 έως το 2014 δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λύσει το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάμπινγκ και των υπολοίπων δομών.

Όσο για τη γαλάζια σημαία, μάλλον ξεχνάει ότι αυτός την έχασε τη φετινή χρονιά και θα πρέπει να απολογηθεί στους συνδημότες μας κι όχι εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Από το συμβούλιο του περσινού Νοεμβρίου είχε παραδεχτεί ότι για το 2020 η σημαία χάθηκε. Μετά έφτιαξε ένα δικό του παραμύθι για να το δικαιολογήσει.

Για το κομμάτι της παράκτιας προστασίας που χάθηκε, μάλλον ξεχνάει ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αφού το έργο δημοπρατήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2013 χωρίς να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί δεσμευτική υποχρέωση, με αποτέλεσμα να απενταχθεί. Εμείς εδώ θα είμαστε να του τα θυμίζουμε.

Για τον βιολογικό καθαρισμό, ο σημερινός δήμαρχος είχε ένα καθεστώς “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε”. Ελπίζουμε η εξυγίανση που επικαλείται να μην είναι επαναφορά σε αυτή την άναρχη κατάσταση.

 

«ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΦΗΣΕΙ «ΟΡΦΑΝΟ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ»

 

Για το λιμανάκι του Παλουκίου, ο κύριος Λυμπέρης ξεχνάει το βασικό. Ότι επί 16 χρόνια Δήμαρχος το άφησε στα ελάχιστα “ορφανά” αλιευτικά καταφύγια της χώρας. Εμείς το φέραμε με νομοθετική ρύθμιση το 2018 στον Δήμο Ήλιδας, για να καυχιέται σήμερα με μία γενικόλογη έκθεση ιδεών ότι θα το αναπτύξει. Δεν πειράζει, η κοινωνία γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει.

 

«ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΣΤΑ 4 ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΔΙΤ»

 

Για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά εμφανίστηκε ως διχασμένη προσωπικότητα. Αλλά είπε στον απολογισμό του και άλλα στην τηλεόραση κατά την αυτοψία που έκανε πριν λίγες ημέρες.

Η αλήθεια για το εργοστάσιο είναι μία. Εμείς κρατήσαμε ζωντανό ένα θνησιγενές έργο και μάλιστα το εντάξαμε μέσα στα 4 πρώτα εργοστάσια απορριμμάτων της χώρας μας που γίνονται με ΣΔΙΤ.

Επίσης, ρίξαμε την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα από τους 60 χιλιάδες τόνους το χρόνο, σε 45 χιλιάδες τόνους που θα μειώνονται κι άλλο από την ανακύκλωση η οποία θα αφαιρείται. Αυτό μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη των συμπολιτών μας, καθόλα τα έτη της διαχείρισης. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και γι’ αυτό θα έπρεπε να λέει ευχαριστώ.

 

«ΘΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΜΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ»

 

Σχετικά με τις δομές πολιτισμού και αθλητισμού, εμείς παραδώσαμε έναν Πολυχώρο με ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και καθημερινή χρήση. Ο ίδιος από τότε τον έχει επί έναν χρόνο κλειστό. Επίσης, εμείς ανοίξαμε το Τατάνειο που παρέμενε επί χρόνια ρημαγμένο, δημιουργώντας ένα ακόμα κύτταρο πολιτισμού στην πόλη, αυτός με το που εξελέγη το σφράγισε. Αυτός επέλεξε αντί για μουσείο, να κάνει γραφείο για τη δημοτική του αρχή. Αυτός επέλεξε να μην κάνει Φεστιβάλ επικαλούμενος την πανδημία, την ώρα που έγιαναν κανονικά με περιοριστικούς όρους όλα τα φεστιβάλ της χώρας.

Για το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, βεβαίως και συμφωνούμε στη φιλοσοφία να υπάρχει ένας σύγχρονος κανονισμός λειτουργίας, όμως ζητάμε πριν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει διαβούλευση με τους άμεσους χρήστες που είναι οι ομάδες, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική.

Θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής, μαζί με τα έργα αναβάθμισης περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο αθλητικό κέντρο, που είχαμε δρομολογήσει και σήμερα έναν χρόνο μετά άλλα χάθηκαν και άλλα παραμένουν στα αζήτητα.

Χάθηκαν τα 580 χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή του ταρτάν και το χλοοτάπητα τέταρτης γενιάς. Ελπίζω να μην χαθούν η νέα πτυσσόμενη κερκίδα του κλειστού 55 χιλιάδων ευρώ, το σκέπαστρο του σταδίου 90 χιλιάδων ευρώ, και το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές σας κύριε Λυμπέρη, όμως έτσι κάνατε πάντα, «βάζατε το κάρο μπροστά από το άλογο».

 

ΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 600.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ»

 

Όσον αφορά την Πηνεία, όψιμο το ενδιαφέρον του Δημάρχου. Τάζει πρόγραμμα “σκούπα” για τον εξηλεκτρισμό, ξεχνώντας ότι τα χρήματα των 600 χιλιάδων ευρώ και όλη η προεργασία και η έγκριση, έχει γίνει από τη δική μας δημοτική αρχή.

Ξεχνάει το τεράστιο έργο που κάναμε για τα χωριά μας μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη, με τους νέους αγροτικούς δρόμους χιλιομέτρων, όπου από τα υπόλοιπα των εκπτώσεων των συγκεκριμένων κονδυλίων καταφέραμε να εξοικονομήσουμε και τις 600 χιλιάδες του νέου Δημοτικού φωτισμού που ο ίδιος τάζει αφειδώς. Εκτός κι αν αυτά τα χρήματα δεν τα θέλει.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ;»

 

Αυτά ως απάντηση στον απολογισμό της δημοτικής αρχής. Είναι όμως κι αυτά που ο κύριος Λυμπέρης δεν είπε κι έπρεπε να πει. Τι συμβαίνει με την καθημερινότητα των συνδημοτών μας;

Μια καθημερινότητα που στον έναν χρόνο θητείας πάει από το κακό στο χειρότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη και τα χωριά μας τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Μια κατάσταση που στηλιτεύθηκε από κατοίκους και επισκέπτες.

Τα σκουπίδια, τα κλαδιά και τα χόρτα έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Από καθαριότητα τίποτα, η Κουρούτα στην χειρότερή της κατάσταση, ενώ και στην είσοδο της πόλης καμένο και εγκαταλελειμμένο γκαζόν.

Για τα χωριά, ούτε λόγος. Παρατημένα στην τύχη τους. Μία μίζερη και ζοφερή κατάσταση χωρίς γυρισμό.

Ένας Δήμος βρώμικος και σκοτεινός. Δρόμοι χωρίς λάμπες, παρά μόνο αν έχεις φίλο στην “Κορώνη”. Η προσφιλής τους μέθοδος εξυπηρέτησης. Ξέχασαν την μελέτη για τον νέο ηλεκτροφωτισμό τύπου led που τους αφήσαμε και θα λύσει μια για πάντα τα προβλήματα.

Άφησαν στην τύχη τους ακόμα και έργα που έγιναν για να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας. Οι νέες παιδικές χαρές καταστρέφονται μέρα με την ημέρα, οι υπόγειοι κάδοι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, αν και έχουν τοποθετηθεί εδώ και 1,5 χρόνο, το open mall έχει μείνει στάσιμο και κινδυνεύει να χαθεί και πολλά πολλά άλλα που θα μπορούσα να πω.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;»

 

Όλα βαλτωμένα, χωρίς κανένα σχέδιο για να γίνουν στην ώρα τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι με αυτά που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ενώ θα μπορούσαν εδώ και μήνες.

Περίεργη κωλυσιεργία που κάνει κακό μόνο στους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος χρόνος θητείας θα πρέπει αντί για ζητωκραυγές, να αποτελέσει καμπανάκι κινδύνου για τη δημοτική αρχή.

Ξεκινήστε τα έργα τώρα και ολοκληρώστε αυτά που έχουν ξεκινήσει πριν είναι αργά. Και μιλάμε για τουλάχιστον 14 έργα που θα μπορούσαν να έχουν μετατρέψει την πόλη σε εργοτάξιο, όπου οι χρηματοδοτήσεις τους ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, όμως, δείχνει και την τεράστια διαφορά φιλοσοφίας μας. Εγώ ως δήμαρχος υλοποίησα έργα που αν και είχαν μεγάλα προβλήματα, έπρεπε να αποπερατωθούν διότι λειτουργούσαν προς όφελος των δημοτών και αναβάθμιζαν την πόλη.

Σήμερα φοβούνται μην τους πουν ότι αυτά που εκτελείτε είναι έργα Χριστοδουλόπουλου.  Εμένα δεν με νοιάζει η πατρότητα, με νοιάζει η ουσία και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που αφήσαμε.

Πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική, και να σταματήσει να βασιλεύει η ανικανότητα.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;»

 

Ο κύριος Λυμπέρης, αφού εμείς ως δημοτική αρχή δεν αναγνωρίζαμε κανένα χρέος, μας έλεγε τότε να μην του δώσουμε φράγκο και ότι διαθέτει στο συρτάρι του, υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο μελετητής δήλωνε ότι δεν έχει καμία άλλη αξίωση από τον δήμο.

Αφού βγήκε δήμαρχος ξέχασε τις υποσχέσεις του και τα περί υπεύθυνης δήλωσης. Σήμερα μέσα σε έναν χρόνο θητείας, έχει δώσει στον φίλο του μελετητή περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και έπονται κι άλλα.

Όλα αυτά για αμφισβητούμενες αναθέσεις μελετών επί των ημερών του, που ο επί σειρά ετών συνεργάτης της δημοτικής του αρχής τα διεκδικεί δικαστικά.

Ωραίο το παραμύθι που έχετε δημιουργήσει, όμως ποιός τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο; Μήπως οι πολίτες που ζητούν εξηγήσεις και όχι μισόλογα;

Για την ιστορία να πω ότι, προκειμένου να πληρωθεί ο μελετητής μέρος των αξιώσεων που άγγιζε τις 600 χιλιάδες ευρώ, αναμόρφωσαν τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, απεντάσσοντας συνολικά 7 κρίσιμα έργα για την περιοχή μας.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;»

 

Η αγορά βοά ότι οι προμηθευτές του Δήμου, είτε δεν πληρώνονται, είτε πληρώνονται με τεράστια καθυστέρηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων του υπουργείου που έληξε προ ημερών. Σε αυτό ο Δήμος Ήλιδας μπορούσε να εντάξει χρέη περίπου 800 χιλιάδων ευρώ και κατάφεραν να στείλουν μόλις 150 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι χάθηκαν από την αγορά μέσω πληρωμών στους προμηθευτές 650 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν αποδιοργανωθεί, οι υπάλληλοι αλλάζουν θέσεις ανά μήνα και κανείς δεν μπορεί να δώσει απολογία στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται ανέβα κατέβα στο Λαζαράκειο.

Αυτό κύριε Λυμπέρη θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;»

 

Η πόλη έχει κάθε τρεις και λίγο διακοπές υδροδότησης. Ακόμα και μέσα στην έξαρση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη δεν είχαμε νερό. Το καλοκαίρι είπαμε το νερό νεράκι.

Η πόλη και τα χωριά σε Αμαλιάδα και Πηνεία, έχουν γεμίσει βλάβες και λακκούβες σκεπασμένες με χώμα για μήνες. Ένα χρόνο μετά κάνεις δεν γνωρίζει ποιός είναι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα της ύδρευσης. Η κωμωδία αυτή θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

Όσον αφορά τους λογαριασμούς νερού, έχουν να εκδοθούν και να φτάσουν στους συμπολίτες μας έναν ολόκληρο χρόνο. Κι όλα αυτά μετά τους περσινούς “φουσκωμένους” λογαριασμούς για τους οποίους σας έφταιγε ο Χριστοδουλόπουλος.

Μήπως εγώ θα φταίω και για τους φετινούς, αν και όποτε τους βγάλετε και αποφασίσετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας;

 

«ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ;»

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας δεν αφιέρωσε ούτε μία πρόταση του απολογισμού του στην Πατρών – Πύργου, παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε το πρώτο εξάμηνο  της θητείας του σε αυτό.

Κατάφερε να διχάσει τους αιρετούς και τους πολίτες για το νέο αυτοκινητόδρομο και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα. Προφανώς φοβάται ότι οι λύσεις που ο ίδιος προέκρινε θα έχουν αρνητική τροπή για το μεγάλο αυτό έργο και θα το πάνε τέσσερα χρόνια μπροστά. Όπως πάντα, υπερισχύει η πρακτική του: «Τα καλά και συμφέροντα».

 

«ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

 

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την εξωστρέφεια του δήμου που χάθηκαν όλες οι σχέσεις που είχαμε δημιουργήσει, το πρόβλημα με τα αδέσποτα για το οποίο δεν έκανε ούτε αναφορά, την  Αρχαία Ήλιδα που την ξέχασε και πάλι αποδεχόμενος αμαχητί την πρωτοκαθεδρία της Αρχαίας Ολυμπίας και πολλά άλλα.

Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια που έγιναν και δεν έπρεπε να συμβούν.

Όπως για παράδειγμα η απαράδεκτη εικόνα με ευθύνη του Δημάρχου, που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μη λειτουργία θεσμών που έφεραν περισσότερη δημοκρατία στον τόπο μας όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης και η Επιτροπή Πολιτισμού, αλλά και ο θεσμός του Συμπαραστάτη του δημότη που ποτέ δεν μπόρεσε να αποτελέσει σημείο συνεννόησης και συναίνεσης, με ευθύνη Λυμπέρη.

Ευτυχώς, αν και διαφωνούσε κάθετα τα προηγούμενα χρόνια με το θεσμό του γενικού γραμματέα, προκειμένου να βολέψει την αυλή του, τον αξιοποίησε. Έστω και με ιδιοτελή κριτήρια, παραδέχτηκε τη χρησιμότητα του ρόλου.

Επίσης, και αυτό συγκαταλέγεται στα “Δυστυχώς” που έγιναν, επανήλθε η πολιτική των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους με κάθε ευκαιρία. Η ευκαιρία σήμερα ονομάζεται κορονοϊός, ενώ χθες λεγόταν κάπως αλλιώς.

 

«Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ  PART TIME»

 

Όπως καταλαβαίνετε, η παράταξή μας είχε και έχει όραμα για τον δήμο Ήλιδας. Όραμα που δυστυχώς χάνετε σε αυτή την καταστροφική χρονιά. Έργο που ενώ ήταν έτοιμο προς υλοποίηση παραμένει στα αζήτητα.

Καλώ τη δημοτική αρχή με αφορμή τον ένα χρόνο θητείας, να αλλάξει ρότα πριν να είναι για όλους μας αργά. Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε ό,τι πάει την πόλη μας μπροστά και απέναντι σε οτιδήποτε την μετατραπεί σε μια πόλη τρίτης κατηγορίας.

Όμως θα ήθελα να πω προσωπικά στον δήμαρχο τα εξής: με ψέματα και ανέξοδους λεονταρισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Θέλουν παρουσία και εργασία, κι όχι έναν δήμαρχο part time!

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Απολογισμός Λυμπέρη με αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδους λεονταρισμούς, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα»

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Απολογισμός Λυμπέρη με αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδους λεονταρισμούς, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα»

Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους θητείας του νέου δημοτικού σχήματος, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ και τέως δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, αναφορικά με τον απολογισμό – παραδοχή της αποτυχίας του, στον οποίο προχώρησε προ ημερών.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

 

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΟΔΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ»

 

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Ένας χρόνος που μας βρήκε όλους με νέες συνήθειες, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα πάντα.

Με μεγάλη μου θλίψη διάβασα πριν λίγα 24ωρα τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας για το πρώτο έτος θητείας του. Η πρώτη μου επισήμανση επί του απολογισμού έχει να κάνει με ένα γεγονός.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ξέχασε ότι ολοκλήρωσε το 17ο έτος θητείας του, άρα του διαφεύγει ότι είναι ο βασικός δημιουργός αυτών των προβλημάτων που ο ίδιος μας παρουσίασε. Δεν τα βρήκε τα προβλήματα, ο ίδιος τα δημιούργησε.

Μία δεύτερη επισήμανση έχει να κάνει με την ουσία των λεγόμενων του. Για ακόμα μία φορά έκανε απολογισμό ως υποψήφιος Δήμαρχος και όχι ως ο πρώτος πολίτης του δήμου μας. Μάλλον βιάζεται για το 2023, όμως, εδώ θα είμαστε και τότε για να τα συζητήσουμε εξ αρχής και να τα θέσουμε στην πραγματική τους διάσταση.

Το σχόλιο μου για τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας θα μπορούσε να χωρέσει μέσα και σε λίγες μόνο λέξεις. Αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδοι λεονταρισμοί, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα. Ψέματα για όλους και για όλα.

Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι, και η ουσία των λεγόμενων του ήταν “μηδέν”. Όλο ΘΑ, μεγαλοστομίες κι ένα θαμπό όραμα για το μέλλον. Όπως ένα άδειο κουτί με ωραίο περιτύλιγμα, που παρά τις όμορφες κορδέλες παραμένει εντελώς άδειο.

Κατά την προσφιλή του μέθοδο, ο κύριος Λυμπέρης δημιουργεί και πάλι τεράστια προβλήματα και φανταστικούς αντιπάλους, προκειμένου να εμφανίζεται στη συνέχεια ως ο μάγκας της περιοχής και ο «Μεσσίας» που τα λύνει.

Η δική μας απάντηση για όλα όσα, είπε αλλά και γι’ αυτά που τεχνηέντως ξέχασε να πει είναι μία: ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

Άλλωστε, ο ίδιος είχατε ζητήσει μόνο 100 ημέρες. Εμείς σας αφήσαμε έναν ολόκληρο χρόνο. Όμως ο δήμος που σας παραδώσαμε δεν αντέχει άλλο την πολιτική της οπισθοδρόμησης και του βολέματος, γεγονός που πάει σε αντίθετη κατεύθυνση με την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών.

 

«ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ»

 

Για να μπούμε όμως και στην ουσία των εξαγγελιών του, διότι περί εξαγγελιών πρόκειται, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα όσα ανέφερε, αρχής γενομένης από το νοσοκομείο.

Ναι μεν έγιναν οι δωρεές, που αν και είχαν προεκλογικό χαρακτήρα και σκοπό, καλώς έγιναν. Αυτό από μόνο του, όμως, δεν φτάνει για να κρατήσει το νοσοκομείο ζωντανό. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη κλείνει μέρα με την ημέρα.

Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα επίσημα στοιχεία εισαγωγών ασθενών του ίδιου του νοσοκομείου. Τον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη, από επίσημα στοιχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος που διαθέτουμε, οι εισαγωγές ασθενών έπεσαν στο μισό από το προηγούμενο έτος. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, όμως δεν την είπε κανείς στον απολογισμό του.

Και αν πραγματικά κόπτεστε για την εύρυθμη λειτουργία του, γιατί δεν καταφέρατε σε αυτό το χρόνο να διεκδικήσετε και να φέρετε έστω και έναν γιατρό. Αντιθέτως καθημερινά φεύγουν για άλλα νοσοκομεία, την ώρα που εσείς μιλάτε για μπλοκάκια και διεκδικείτε λύσεις που κάποιοι τις ακούν και γελούν.

Τι κι αν το νοσοκομείο αποτέλεσε τη σημαία σας στην προεκλογική περίοδο, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν για συγκεκριμένη μόνο χρήση και αυτή εξαντλήθηκε στις εκλογές.

Όσο για τη νέα πτέρυγα; Την ξεκινήσατε το 2004 και 10 χρόνια μετά, το 2014, παρέμενε αραχνιασμένη στα αζήτητα. Βλέπετε, εσείς επιλέξατε έναν τρόπο δημιουργίας πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, μέσω των τεχνικών μας υπηρεσιών και όχι της ΔΕΠΑΝΟΜ, κάτι που μόνο προβλήματα και καθυστερήσεις δημιούργησε.

Αν από το 2015 δεν είχαμε δρομολογήσει λύσεις, σήμερα η νέα πτέρυγα θα παρέμενε άδειο κουφάρι. Εμείς ελπίζουμε επιτέλους να ανοίξει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν εγκαίνια για τρίτη φορά. Άλλωστε το σπορ της κορδέλας το γνωρίζετε καλά.

Και εδώ όμως έχω να κάνω μια επισήμανση. Ο άνθρωπος που δημιούργησε τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου, χάνοντας το 2012 το αυτοδιοίκητο και βάζοντας το νοσηλευτικό μας ίδρυμα στην περιπέτεια των περιβόητων διασυνδεδεμένων νοσοκομείων, έρχεται σήμερα να πει ότι το θέλει πάλι αυτοδιοίκητο. Δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα δεν μπορεί, ούτε καν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

 

«ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΣ»

 

Σχετικά με το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου, εμείς το κάναμε πανεπιστημιακό τμήμα, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το χάσουμε.

Αν από την πρώτη στιγμή ακολουθούσε το πλάνο ανάπτυξης που είχαμε θέσει μέσω ειδικής μελέτης η οποία είχε κατατεθεί στο υπουργείο, σήμερα θα είχε ήδη αξιοποιήσει και το Ινστιτούτο Γεωργικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, που προβλέπεται με ΦΕΚ να γίνει στα σαπισμένα κτήρια του ινστιτούτου στον Κόροιβο.

Όμως κι εκεί φαίνεται να έχει ένα θαμπό όραμα, χωρίς καμία πυξίδα και προσανατολισμό.  Να επισημάνω, όμως, και δύο σοβαρά ψεύδη του κυρίου Λυμπέρη.

Το ένα έχει να κάνει με την έδρα της σημερινής σχολής, η οποία ποτέ δεν ήταν στην Αμαλιάδα από το 2012 που έχασε ο ίδιος μέσω του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα πρώτα τμήματα του τότε ΤΕΙ.

Η σχολή Γεωπονίας από το 2012 έδρευε πάντα στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι. Από εκεί έπαιρναν πτυχία όλα αυτά τα χρόνια οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων – Γεωπόνων.

Το άλλο ψεύδος έχει να κάνει με τα κονδύλια για την επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου στην Αμαλιάδα. Τα χρήματα αυτά, όπως πολύ καλά γνωρίζει, ήταν εγγεγραμμένα σε κωδικό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και όχι στον Δήμο για να χαθούν.

Αυτός προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι είχε έτοιμη μελέτη, χωρίς αυτή να υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί ο μελετητής, του οποίου το όνομα χρησιμοποιούσε αφειδώς, μας είχε επισημάνει πολλάκις ότι αν χρησιμοποιούσαμε ένα προσχέδιό του, τότε θα προχωρούσε σε μηνύσεις. Αυτό άφησε πίσω τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο κύριος Λυμπέρης, ένα μεγάλο τίποτα.

Τα ίδια ψέματα για να φύγει από το αδιέξοδο. Έτσι κι αλλιώς ξέρει αυτός την τακτική: «ΠΕΣ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!».

 

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΧΙΜΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ, ΥΛΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ»

 

Στο θέμα της ύδρευσης και του διυλιστηρίου, το θράσος του περισσεύει. Εκεί που έφτιαξε ένα διυλιστήριο με 22 εκατομμύρια ευρώ και σωρεία προβλημάτων, παρουσιάζει τα προβλήματα ως προβλήματα του αγωγού.

Έκανε –λέει– πρόταση 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για αντικατάσταση του αγωγού Κακοταρίου και μακάρι το έργο να ενταχθεί, όμως, τρία μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ που του αφήσαμε, α) την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της Αμαλιάδας, β) το έξυπνο δίκτυο πόλης που θα μειώσει τις βλάβες και τα προβλήματα και γ) τα έργα βελτίωσης του διυλιστηρίου, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα αφήνει στα αζήτητα.

Αυτά τα έργα τα έχει ώριμα και χρηματοδοτημένα και αν ήθελε μπορούσε να τα ξεκινήσει χθες. Όμως γιατί δεν θέλει;

Όσον αφορά την ποιότητα του νερού με τον προβληματικό τρόπο υδροληψίας από τη λίμνη που ο ίδιος πρόκρινε κατά  την κατασκευή, φαίνεται να το έχει ξεχάσει εντελώς, κι ας τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Εμείς, λοιπόν, τον ρωτάμε δημόσια:

-Ποιές είναι κύριε Λυμπέρη οι μετρήσεις του νερού σε μαγγάνιο και βαρέα μέταλλα τον τελευταίο χρόνο και ποιες γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα είναι το Χειμώνα;

-Γιατί δεν ενημερώνετε τους συνδημότες μας γι’ αυτές τις μετρήσεις και γιατί δεν μιλάτε για το σοβαρό πρόβλημα της υδροληψίας;

Βέβαια, τώρα ανακαλύψατε κι άλλους φανταστικούς εχθρούς, που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διυλιστηρίου και τον Σύνδεσμο «ΠΗΝΕΙΟΣ». Εκεί αποφασίσατε να διεκδικήσετε κάτι, το οποίο κάποια χρόνια πριν με την δική σας υπογραφή συναινέσατε να ανήκει αλλού.

Σαν το σκύλο που όταν δεν έχει τι να κυνηγήσει, κυνηγάει την ουρά του!

 

«ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ, ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΕΦΕΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ;»

 

Σχετικά με τη χαμένη, όπως εντελώς άστοχα είπατε, αίγλη της Κουρούτας η απάντηση είναι εύκολη.

Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την Κουρούτα θα είχατε φέτος ανοιχτές όλες τις δομές του κάμπινγκ. Κλειστό μας το παραδώσατε το 2014, κλειστό το αφήσατε και το καλοκαίρι του 2020.

Το κάμπινγκ ανοίξει μόνο για λίγες ημέρες στο κατασκηνωτικό του μέρος, δίχως όμως  καμία άδεια και συνεννόηση με την ΕΤΑΔ.

Την ΕΤΑΔ την οποία σήμερα λέει ότι δεν αναγνωρίζει. Αλλά από το 2007 έως το 2014 δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λύσει το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάμπινγκ και των υπολοίπων δομών.

Όσο για τη γαλάζια σημαία, μάλλον ξεχνάει ότι αυτός την έχασε τη φετινή χρονιά και θα πρέπει να απολογηθεί στους συνδημότες μας κι όχι εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Από το συμβούλιο του περσινού Νοεμβρίου είχε παραδεχτεί ότι για το 2020 η σημαία χάθηκε. Μετά έφτιαξε ένα δικό του παραμύθι για να το δικαιολογήσει.

Για το κομμάτι της παράκτιας προστασίας που χάθηκε, μάλλον ξεχνάει ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αφού το έργο δημοπρατήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2013 χωρίς να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί δεσμευτική υποχρέωση, με αποτέλεσμα να απενταχθεί. Εμείς εδώ θα είμαστε να του τα θυμίζουμε.

Για τον βιολογικό καθαρισμό, ο σημερινός δήμαρχος είχε ένα καθεστώς “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε”. Ελπίζουμε η εξυγίανση που επικαλείται να μην είναι επαναφορά σε αυτή την άναρχη κατάσταση.

 

«ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΦΗΣΕΙ «ΟΡΦΑΝΟ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ»

 

Για το λιμανάκι του Παλουκίου, ο κύριος Λυμπέρης ξεχνάει το βασικό. Ότι επί 16 χρόνια Δήμαρχος το άφησε στα ελάχιστα “ορφανά” αλιευτικά καταφύγια της χώρας. Εμείς το φέραμε με νομοθετική ρύθμιση το 2018 στον Δήμο Ήλιδας, για να καυχιέται σήμερα με μία γενικόλογη έκθεση ιδεών ότι θα το αναπτύξει. Δεν πειράζει, η κοινωνία γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει.

 

«ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΣΤΑ 4 ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΔΙΤ»

 

Για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά εμφανίστηκε ως διχασμένη προσωπικότητα. Αλλά είπε στον απολογισμό του και άλλα στην τηλεόραση κατά την αυτοψία που έκανε πριν λίγες ημέρες.

Η αλήθεια για το εργοστάσιο είναι μία. Εμείς κρατήσαμε ζωντανό ένα θνησιγενές έργο και μάλιστα το εντάξαμε μέσα στα 4 πρώτα εργοστάσια απορριμμάτων της χώρας μας που γίνονται με ΣΔΙΤ.

Επίσης, ρίξαμε την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα από τους 60 χιλιάδες τόνους το χρόνο, σε 45 χιλιάδες τόνους που θα μειώνονται κι άλλο από την ανακύκλωση η οποία θα αφαιρείται. Αυτό μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη των συμπολιτών μας, καθόλα τα έτη της διαχείρισης. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και γι’ αυτό θα έπρεπε να λέει ευχαριστώ.

 

«ΘΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΜΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ»

 

Σχετικά με τις δομές πολιτισμού και αθλητισμού, εμείς παραδώσαμε έναν Πολυχώρο με ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και καθημερινή χρήση. Ο ίδιος από τότε τον έχει επί έναν χρόνο κλειστό. Επίσης, εμείς ανοίξαμε το Τατάνειο που παρέμενε επί χρόνια ρημαγμένο, δημιουργώντας ένα ακόμα κύτταρο πολιτισμού στην πόλη, αυτός με το που εξελέγη το σφράγισε. Αυτός επέλεξε αντί για μουσείο, να κάνει γραφείο για τη δημοτική του αρχή. Αυτός επέλεξε να μην κάνει Φεστιβάλ επικαλούμενος την πανδημία, την ώρα που έγιαναν κανονικά με περιοριστικούς όρους όλα τα φεστιβάλ της χώρας.

Για το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, βεβαίως και συμφωνούμε στη φιλοσοφία να υπάρχει ένας σύγχρονος κανονισμός λειτουργίας, όμως ζητάμε πριν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει διαβούλευση με τους άμεσους χρήστες που είναι οι ομάδες, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική.

Θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής, μαζί με τα έργα αναβάθμισης περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο αθλητικό κέντρο, που είχαμε δρομολογήσει και σήμερα έναν χρόνο μετά άλλα χάθηκαν και άλλα παραμένουν στα αζήτητα.

Χάθηκαν τα 580 χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή του ταρτάν και το χλοοτάπητα τέταρτης γενιάς. Ελπίζω να μην χαθούν η νέα πτυσσόμενη κερκίδα του κλειστού 55 χιλιάδων ευρώ, το σκέπαστρο του σταδίου 90 χιλιάδων ευρώ, και το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές σας κύριε Λυμπέρη, όμως έτσι κάνατε πάντα, «βάζατε το κάρο μπροστά από το άλογο».

 

ΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 600.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ»

 

Όσον αφορά την Πηνεία, όψιμο το ενδιαφέρον του Δημάρχου. Τάζει πρόγραμμα “σκούπα” για τον εξηλεκτρισμό, ξεχνώντας ότι τα χρήματα των 600 χιλιάδων ευρώ και όλη η προεργασία και η έγκριση, έχει γίνει από τη δική μας δημοτική αρχή.

Ξεχνάει το τεράστιο έργο που κάναμε για τα χωριά μας μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη, με τους νέους αγροτικούς δρόμους χιλιομέτρων, όπου από τα υπόλοιπα των εκπτώσεων των συγκεκριμένων κονδυλίων καταφέραμε να εξοικονομήσουμε και τις 600 χιλιάδες του νέου Δημοτικού φωτισμού που ο ίδιος τάζει αφειδώς. Εκτός κι αν αυτά τα χρήματα δεν τα θέλει.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ;»

 

Αυτά ως απάντηση στον απολογισμό της δημοτικής αρχής. Είναι όμως κι αυτά που ο κύριος Λυμπέρης δεν είπε κι έπρεπε να πει. Τι συμβαίνει με την καθημερινότητα των συνδημοτών μας;

Μια καθημερινότητα που στον έναν χρόνο θητείας πάει από το κακό στο χειρότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη και τα χωριά μας τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Μια κατάσταση που στηλιτεύθηκε από κατοίκους και επισκέπτες.

Τα σκουπίδια, τα κλαδιά και τα χόρτα έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Από καθαριότητα τίποτα, η Κουρούτα στην χειρότερή της κατάσταση, ενώ και στην είσοδο της πόλης καμένο και εγκαταλελειμμένο γκαζόν.

Για τα χωριά, ούτε λόγος. Παρατημένα στην τύχη τους. Μία μίζερη και ζοφερή κατάσταση χωρίς γυρισμό.

Ένας Δήμος βρώμικος και σκοτεινός. Δρόμοι χωρίς λάμπες, παρά μόνο αν έχεις φίλο στην “Κορώνη”. Η προσφιλής τους μέθοδος εξυπηρέτησης. Ξέχασαν την μελέτη για τον νέο ηλεκτροφωτισμό τύπου led που τους αφήσαμε και θα λύσει μια για πάντα τα προβλήματα.

Άφησαν στην τύχη τους ακόμα και έργα που έγιναν για να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας. Οι νέες παιδικές χαρές καταστρέφονται μέρα με την ημέρα, οι υπόγειοι κάδοι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, αν και έχουν τοποθετηθεί εδώ και 1,5 χρόνο, το open mall έχει μείνει στάσιμο και κινδυνεύει να χαθεί και πολλά πολλά άλλα που θα μπορούσα να πω.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;»

 

Όλα βαλτωμένα, χωρίς κανένα σχέδιο για να γίνουν στην ώρα τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι με αυτά που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ενώ θα μπορούσαν εδώ και μήνες.

Περίεργη κωλυσιεργία που κάνει κακό μόνο στους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος χρόνος θητείας θα πρέπει αντί για ζητωκραυγές, να αποτελέσει καμπανάκι κινδύνου για τη δημοτική αρχή.

Ξεκινήστε τα έργα τώρα και ολοκληρώστε αυτά που έχουν ξεκινήσει πριν είναι αργά. Και μιλάμε για τουλάχιστον 14 έργα που θα μπορούσαν να έχουν μετατρέψει την πόλη σε εργοτάξιο, όπου οι χρηματοδοτήσεις τους ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, όμως, δείχνει και την τεράστια διαφορά φιλοσοφίας μας. Εγώ ως δήμαρχος υλοποίησα έργα που αν και είχαν μεγάλα προβλήματα, έπρεπε να αποπερατωθούν διότι λειτουργούσαν προς όφελος των δημοτών και αναβάθμιζαν την πόλη.

Σήμερα φοβούνται μην τους πουν ότι αυτά που εκτελείτε είναι έργα Χριστοδουλόπουλου.  Εμένα δεν με νοιάζει η πατρότητα, με νοιάζει η ουσία και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που αφήσαμε.

Πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική, και να σταματήσει να βασιλεύει η ανικανότητα.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;»

 

Ο κύριος Λυμπέρης, αφού εμείς ως δημοτική αρχή δεν αναγνωρίζαμε κανένα χρέος, μας έλεγε τότε να μην του δώσουμε φράγκο και ότι διαθέτει στο συρτάρι του, υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο μελετητής δήλωνε ότι δεν έχει καμία άλλη αξίωση από τον δήμο.

Αφού βγήκε δήμαρχος ξέχασε τις υποσχέσεις του και τα περί υπεύθυνης δήλωσης. Σήμερα μέσα σε έναν χρόνο θητείας, έχει δώσει στον φίλο του μελετητή περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και έπονται κι άλλα.

Όλα αυτά για αμφισβητούμενες αναθέσεις μελετών επί των ημερών του, που ο επί σειρά ετών συνεργάτης της δημοτικής του αρχής τα διεκδικεί δικαστικά.

Ωραίο το παραμύθι που έχετε δημιουργήσει, όμως ποιός τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο; Μήπως οι πολίτες που ζητούν εξηγήσεις και όχι μισόλογα;

Για την ιστορία να πω ότι, προκειμένου να πληρωθεί ο μελετητής μέρος των αξιώσεων που άγγιζε τις 600 χιλιάδες ευρώ, αναμόρφωσαν τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, απεντάσσοντας συνολικά 7 κρίσιμα έργα για την περιοχή μας.

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;»

 

Η αγορά βοά ότι οι προμηθευτές του Δήμου, είτε δεν πληρώνονται, είτε πληρώνονται με τεράστια καθυστέρηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων του υπουργείου που έληξε προ ημερών. Σε αυτό ο Δήμος Ήλιδας μπορούσε να εντάξει χρέη περίπου 800 χιλιάδων ευρώ και κατάφεραν να στείλουν μόλις 150 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι χάθηκαν από την αγορά μέσω πληρωμών στους προμηθευτές 650 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν αποδιοργανωθεί, οι υπάλληλοι αλλάζουν θέσεις ανά μήνα και κανείς δεν μπορεί να δώσει απολογία στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται ανέβα κατέβα στο Λαζαράκειο.

Αυτό κύριε Λυμπέρη θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

 

«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;»

 

Η πόλη έχει κάθε τρεις και λίγο διακοπές υδροδότησης. Ακόμα και μέσα στην έξαρση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη δεν είχαμε νερό. Το καλοκαίρι είπαμε το νερό νεράκι.

Η πόλη και τα χωριά σε Αμαλιάδα και Πηνεία, έχουν γεμίσει βλάβες και λακκούβες σκεπασμένες με χώμα για μήνες. Ένα χρόνο μετά κάνεις δεν γνωρίζει ποιός είναι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα της ύδρευσης. Η κωμωδία αυτή θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;

Όσον αφορά τους λογαριασμούς νερού, έχουν να εκδοθούν και να φτάσουν στους συμπολίτες μας έναν ολόκληρο χρόνο. Κι όλα αυτά μετά τους περσινούς “φουσκωμένους” λογαριασμούς για τους οποίους σας έφταιγε ο Χριστοδουλόπουλος.

Μήπως εγώ θα φταίω και για τους φετινούς, αν και όποτε τους βγάλετε και αποφασίσετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας;

 

«ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ;»

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας δεν αφιέρωσε ούτε μία πρόταση του απολογισμού του στην Πατρών – Πύργου, παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε το πρώτο εξάμηνο  της θητείας του σε αυτό.

Κατάφερε να διχάσει τους αιρετούς και τους πολίτες για το νέο αυτοκινητόδρομο και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα. Προφανώς φοβάται ότι οι λύσεις που ο ίδιος προέκρινε θα έχουν αρνητική τροπή για το μεγάλο αυτό έργο και θα το πάνε τέσσερα χρόνια μπροστά. Όπως πάντα, υπερισχύει η πρακτική του: «Τα καλά και συμφέροντα».

 

«ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

 

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την εξωστρέφεια του δήμου που χάθηκαν όλες οι σχέσεις που είχαμε δημιουργήσει, το πρόβλημα με τα αδέσποτα για το οποίο δεν έκανε ούτε αναφορά, την  Αρχαία Ήλιδα που την ξέχασε και πάλι αποδεχόμενος αμαχητί την πρωτοκαθεδρία της Αρχαίας Ολυμπίας και πολλά άλλα.

Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια που έγιναν και δεν έπρεπε να συμβούν.

Όπως για παράδειγμα η απαράδεκτη εικόνα με ευθύνη του Δημάρχου, που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μη λειτουργία θεσμών που έφεραν περισσότερη δημοκρατία στον τόπο μας όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης και η Επιτροπή Πολιτισμού, αλλά και ο θεσμός του Συμπαραστάτη του δημότη που ποτέ δεν μπόρεσε να αποτελέσει σημείο συνεννόησης και συναίνεσης, με ευθύνη Λυμπέρη.

Ευτυχώς, αν και διαφωνούσε κάθετα τα προηγούμενα χρόνια με το θεσμό του γενικού γραμματέα, προκειμένου να βολέψει την αυλή του, τον αξιοποίησε. Έστω και με ιδιοτελή κριτήρια, παραδέχτηκε τη χρησιμότητα του ρόλου.

Επίσης, και αυτό συγκαταλέγεται στα “Δυστυχώς” που έγιναν, επανήλθε η πολιτική των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους με κάθε ευκαιρία. Η ευκαιρία σήμερα ονομάζεται κορονοϊός, ενώ χθες λεγόταν κάπως αλλιώς.

 

«Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ  PART TIME»

 

Όπως καταλαβαίνετε, η παράταξή μας είχε και έχει όραμα για τον δήμο Ήλιδας. Όραμα που δυστυχώς χάνετε σε αυτή την καταστροφική χρονιά. Έργο που ενώ ήταν έτοιμο προς υλοποίηση παραμένει στα αζήτητα.

Καλώ τη δημοτική αρχή με αφορμή τον ένα χρόνο θητείας, να αλλάξει ρότα πριν να είναι για όλους μας αργά. Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε ό,τι πάει την πόλη μας μπροστά και απέναντι σε οτιδήποτε την μετατραπεί σε μια πόλη τρίτης κατηγορίας.

Όμως θα ήθελα να πω προσωπικά στον δήμαρχο τα εξής: με ψέματα και ανέξοδους λεονταρισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Θέλουν παρουσία και εργασία, κι όχι έναν δήμαρχο part time!

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων