Χριστουγεννιάτικα Μελωδήματα, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Η Γέννηση του Χριστού είναι η Γέννηση της Αγάπης! Οι άθεοι, οι σατανιστές και τώρα δυστυχώς οι μηδενιστές του Έθνους μας, προσπαθούν να βγάλουν από τα Χριστούγεννα το Χριστό και διακηρύττουν ότι ο Χριστός με την Γέννησή του, δεν έφερε τίποτα στον κόσμο. Εμείς όμως που ζούμε  μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, βιώνουμε καθημερινά την Αγάπη, την Σωτηρία, την Ελπίδα και την Ειρήνη, που χαρίζει «Ο εν τη Φάτνη ανακλιθείς Θεός». Διότι είναι Εκείνος που φέρνει φως, χαρά, ελπίδα, ειρήνη, και ηρεμία στις ταλαιπωρημένες καρδιές μας, από την σοβούσα πνευματική, ηθική και οικονομική κρίση, την οποία όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα βίωσαν για μία ακόμη χρονιά, όσοι παρακολούθησαν το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων 2018, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου σε μία λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε  για μία ακόμη φορά το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού.

Ήταν όντως ένα θεσπέσιο καλωσόρισμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, η οποία είναι εμπλουτισμένη με θαυμάσιους ύμνους από επώνυμους και ανώνυμους υμνογράφους, που περιγράφουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, οι οποίοι και απέδωσαν επιτυχώς το μέγιστο γεγονός της Θείας Ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού!

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη εορτή των Χριστουγέννων την «Μητρόπολη πασών των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο,  τονίζοντας μεταξύ πολλών άλλων πως πρέπει να εορτάζονται αυτά από τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς,  αφού Χριστούγεννα σημαίνει χαρά, ένωση και κοινωνία με τον γεννηθέντα Σωτήρα Κύριο!

Τα Χριστουγεννιάτικα μελωδήματα απέδωσε μελίρρυτα και με ξεχωριστό τρόπο, η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, την οποία αποτελούν απόφοιτοι και μαθητές αυτής, καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, με Χοράρχη τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή  αυτής κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικολογιότατο Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, τον οποίον ευγενικά και τιμητικά πλαισίωσαν και οι Καθηγητές της Σχολής Αιδεσιμολογιότατος  π. Παντελεήμων Παπαηλιού, Δημήτριος Θανόπουλος, Γεώργιος Φουντάς, Γεώργιος Παπαηλιού και Λάζαρος Ασμής, μεταφέροντας έτσι το κατανυκτικό και μυσταγωγικό κλίμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι προσήλθαν αθρόα.

Ο κ. Ιωάννης Γρηγορόπουλος, καθηγητής Θεολόγος-Ιεροψάλτης, προλόγισε με γλαφυρό και αφηγηματικό τρόπο τα ψαλλόμενα από νοηματικής και μουσικολογικής πλευράς, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με εικόνες και μηνύματα για την λαμπρή εορτή των Χριστουγέννων, το οποίο επιμελήθηκε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Η Παιδική Χορωδία της παραπάνω Σχολής, καθώς επίσης και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Δ.Δ. Αγίου Ιωάννου Πύργου, υπό την Διεύθυνση της δ. Στεφανίας Παπαγεωργίου, τραγούδησαν Κάλαντα των Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων αποσπώντας ευμενή σχόλια και τα χειροκροτήματα από τους παρισταμένους.

Στην εξαιρετική αυτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ήταν παρόντες ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, οι Αιδ. π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, π. Αυγερινός Τσουκαλάς, π. Άγγελος Ζέζας, π. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, π. Γεώργιος Τούμπας, π. Αθανάσιος Αγγελόπουλος,  π. Ιωάννης Καραγιάννης και π. Γεώργιος Κάμπρας,  ο εκ της Ενορίας μας καταγόμενος  τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Διονύσιος Αντωνόπουλος, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Απόλλων»  κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου κ. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείων «Άγιος Παντελεήμων»  κ. Χαραλαμπία Ρόρη, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» και πλήθος κόσμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα