Όλη η Ηλεία ΕΥΧΕΣ !

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα
«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας…».


Το μεγαλειώδες και πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών που διανύουμε αποκτάει ιδιαίτερη αξία φέτος, καθώς τόσο η πατρίδα μας όσο και το σύνολο της ανθρωπότητας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο οποίος απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Γι’ αυτό και σήμερα παρά ποτέ καλούμαστε να μετουσιώσουμε το αναστάσιμο μήνυμα σε πράξη, αποδεικνύοντας ότι Ελληνισμός και Χριστιανοσύνη, αυτά τα δίδυμα αδέλφια, θα βγουν και πάλι νικητές, υμνητές της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φέτος, δεν θα διασταυρώσουμε λαμπάδες, αγκαλιές και φιλιά. Αλλά θα σταθούμε ακόμα πιο κοντά, προφυλάσσοντας ο ένας τον άλλον. Και ευχόμενοι με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της φωνής μας:

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!


 

Πασχαλινό Μήνυμα

Δημάρχου Πύργου

Τάκη Αντωνακόπουλου

 

Αγαπητοί μου Συνδημότισσες, Συνδημότες

Η παγκόσμια κοινότητα και εμείς μαζί της βιώνουμε μια σκληρή δοκιμασία, από την πανδημία ενός ύπουλου και πρωτόγνωρου ιού. Βιώνουμε όμως και τα επίχειρα των πράξεων μας.

Η άκρατη υλοφροσύνη του καιρού μας, η αχαλίνωτη βουλιμία εκμετάλλευσης και κακοποίησης της Μάνας Φύσης και η παντελώς παραμελημένη ψυχική και πνευματική μας υπόσταση, μας οδηγούν ολοταχώς σε ατραπούς αυτοκαταστροφής.

Ναι, το παρακάναμε. Καιρός πλέον να λογικευθούμε. Να συνέλθουμε, μένοντας σπίτι.

Τα φρικτά πάθη του ΧΡΙΣΤΟΥ και η ζωηφόρος Ανάστασή Του, μας προσφέρουν τη σωτήρια ευκαιρία.

Αυτή τη σωτήρια ευκαιρία εύχομαι με πυρέσσουσα καρδιά, να αξιοποιήσουμε με ψυχική και πνευματική ανάταση.

Με άτρωτη υγεία και Αναστάσιμη χαρά

Χρόνια Πολλά

 


 

Φίλες και φίλοι,

Τη φετινή χρονιά το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος, το φως της Αναστάσεως και το Άγιο Πάσχα στέλνουν μηνύματα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, συμφιλίωσης του Ανθρώπινου με το Θείο, δίνοντας έμφαση στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αγάπη για το συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, ταπεινότητα και πίστη.

Πριν, όμως, από το Άγιο φως και την Ανάσταση, υπάρχει η πορεία προς το Γολγοθά, ένας δύσκολος κι επίπονος δρόμος για τη σωτηρία.

Σε τούτες τις άγιες ημέρες της κατάνυξης και της εσωτερικότητας, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας, ώστε οι αξίες της Ελληνορθόδοξης πίστης να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Καλούμαστε να υπερβούμε μικρότητες, αντιπαλότητες, μίση και πάθη.

Αυτές τις Άγιες μέρες, οι σκέψεις μας θα είναι κοντά σ’ αυτούς που αγαπάμε και βρίσκονται μακριά μας, ενώ οι πράξεις μας θα πρέπει να είναι προς όλους αυτούς πού έχουν ανάγκη.

Εύχομαι η Ανάσταση να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα μας ξεχωριστά.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία κι αισιοδοξία για το αύριο!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ –

ΕΠΙΚ. “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

 


 

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου.

Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο τόπος αξία έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μείνουμε ενωμένοι και οπλισμένοι με θάρρος απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που πλήττει εφέτος όλη την Ανθρωπότητα.

Πάνω από όλα όμως οφείλουμε στις δύσκολες αυτές περιστάσεις να επιβεβαιώσουμε την ανθρωπιά μας με την άνευ όρων αναδοχή της ατομικής ευθύνης μας για τον άλλον άνθρωπο.

Μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Το Φως νικάει πάντα το σκοτάδι.

 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας Νέας Δημοκρατίας


 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

«Δξα τ ναστσει σου, Χριστ, δξα τ βασιλεα σου, δξα τ οκονομα σου, μνε Φιλνθρωπε».

 Στους  δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Πριν από  την  Ανάσταση υπήρξε η πορεία προς το Γολγοθά, δρόμος δύσκολος και επίπονος. Σήμερα απειλούμεθα από την εξαΰλωση της εθνικής μας ταυτότητας από ένα αδηφάγο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος της διαδρομής θα έρθει η σωτηρία. Ας μας φωτίσει προς αυτή την κατεύθυνση το Ανέσπερο Φως!

Τις Άγιες αυτές ημέρες της κατάνυξης και της προσευχής καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Πίστη μας και  τις αξίες μας, ώστε να πορευτούμε με διάθεση προσφοράς και επίκεντρο πάντα τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στέλνουν διαχρονικά μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, συμφιλίωσης του ανθρώπινου με το Θείο, μήνυμα ελπίδας και αγάπης για το συνάνθρωπο με αισθήματα σεβασμού, αλληλεγγύης, ταπεινότητας και πίστης.

Εύχομαι ολόψυχα το λυτρωτικό μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου να αγγίξει τις καρδιές όλων μας φέρνοντας υγεία, ελπίδα, προσδοκία, αισιοδοξία και δύναμη!

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σας διαβεβαιώνω για τη διαρκή προσπάθεια και το ανύσταχτο ενδιαφέρον μας. Θα σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας όπως τους αξίζει.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


 

Μήνυμα για το Πάσχα

   Και ξαφνικά όλες οι μέρες έγιναν ίδιες. Τα ρολόγια σταμάτησαν, το ξυπνητήρι σίγησε. Ξαφνικά, ο χρόνος μοιάζει να μην τελειώνει. Δεν αναλωνόμαστε πια σε μια αέναη προσπάθεια να προλάβουμε τις «υποχρεωτικές υποχρεώσεις» μας, αντιθέτως, αναθεωρήσαμε την καθημερινότητα μας, την εργασιακή μας ρουτίνα, την επαφή με τους οικείους μας, την οικογενειακή μας ζωή.

Η πανδημία ήρθε και άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας. Τίποτα δεν είναι όπως και χθες, όπως δεν ήταν η 25η Μαρτίου, όπως δεν είναι η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, όπως δεν θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το Πάσχα.

Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό. Πάσχα χωρίς επίσκεψη στο χωριό των γονιών και των παππούδων μας. Πάσχα χωρίς εξοχή, χωρίς το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία με συγγενείς και φίλους γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Κυρίως όμως, Πάσχα με τις εκκλησίες κλειστές, χωρίς τις Ακολουθίες του Νυμφίου, χωρίς Μέγα Ευχέλαιο, χωρίς την περιφορά του Επιταφίου, χωρίς λαμπάδες την Ανάσταση, χωρίς βεγγαλικά.

Αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε, είναι ότι φέτος, μπορεί να βιώνουμε το πιο «κλειστό» Πάσχα της ζωής μας, μας δίνεται όμως η ευκαιρία για ένα Πάσχα αυτοσυγκέντρωσης, Πάσχα αληθινό.

Μας δίνεται η ευκαιρία να ασκήσουμε την πίστη μας χωρίς το έθιμο, αποκλειστικά και μόνο με την ουσία των στιγμών και των λέξεων.

Ίσως λοιπόν φέτος, ακούσουμε ή και συναισθανθούμε πιο έντονα από ποτέ το «σήμερον κρεμάται επί ξύλου» και το «η ζωή εν τάφω».

Ίσως φέτος ηχήσει στις καρδιές μας πιο δυνατά από ποτέ το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία, πίστη και ελπίδα.

Κι όταν αυτές οι πρωτόγνωρες δυσκολίες τελειώσουν, θα είμαστε εδώ, όλοι  μαζί, να δημιουργήσουμε τις θετικές προοπτικές για την κοινωνία και τον τόπο μας.

 

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας


 

Πασχαλινό μήνυμα

Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία η κατάσταση της πανδημίας, στην οποία έχει βρεθεί ολόκληρος ο κόσμος ξαφνικά, με απρόβλεπτες συνέπειες και διάρκεια.

Πάσχα χωρίς εκκλησία, επιτάφιο, αναστάσιμη λαμπάδα και συντροφιά αγαπημένων και φίλων, είναι πρωτόγνωρη και αμήχανη κατάσταση, προσβλέπει όμως στο μεγάλο στόχο της προστασίας της υγείας όλων μας.

Η ζωή όλων δοκιμάζεται φοβερά και, εκτός από δύναμη και κουράγιο, χρειάζεται μεγάλη υπομονή, αλληλοσεβασμός, κατανόηση και αλληλεγγύη, για να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί υγιείς και κυρίως χωρίς απουσίες. Έτσι θα βιώσουμε το αληθινό Πάσχα, την ουσία της Ανάστασης του Θεανθρώπου, το θρίαμβο της ζωής απέναντι στο θάνατο.

 

Χρόνια Πολλά – Καλή Ανάσταση

Υγεία σε όλους

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

 


 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φέτος έχουμε όλοι μας ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτερώσουμε τις ελπίδες μας με το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που αποδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς. Ας μην χάνουμε όμως την ελπίδα μας…

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να μεγαλώσουμε και να κάνουμε πιο ισχυρή την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας ενώνει. Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας και ο Δήμος μας, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μαζί το κοινό μας «αύριο» στην κοινωνική προσφορά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ας προτάξουμε το «εμείς», έναντι του «εγώ» και ο Δήμος να υπηρετήσει τους Δημότες!

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε ζήσει έως τώρα. Θα είμαστε όλοι μακριά από τις οικογένειές μας και από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι όμως απαραίτητο γιατί πρέπει να τους προφυλάξουμε. Απευθύνω σε όλους έκκληση να μην παρακούσουν τα περιοριστικά μέτρα. Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να υπάρχει μέλλον…

Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Με την ελπίδα να τα πούμε σύντομα από κοντά, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Επικεφαλής «Νέας Εποχής – Δήμος Πηνειού»


 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Οι  φετινές Άγιες μέρες του Πάσχα γιορτάζονται σε ένα περιβάλλον  διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάσουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Όταν βγούμε από αυτή την δοκιμασία έχω την πεποίθηση ότι θα λάμψει ο ήλιος για όλους μας.

Στις δικές σας ευχές οφείλω να προσθέσω και τις δικές μου στους καθημερινούς σύγχρονους ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και όλους αυτούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του πολέμου με αυτόν τον αόρατο και επικίνδυνο εχθρό.

Εύχομαι αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Λύτρωση στις Ψυχές όλων μας.

Αλέξιος Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού


 

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Οι Άγιες ημέρες που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολες για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε έναν κοινό «εχθρό» τον κορονοϊό,  και ζούμε στιγμές που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την ίδια μας την ψυχή.

Η φετινή Ανάσταση όμως φέρνει μαζί της, την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που ενωμένοι, θα σταθούμε όρθιοι, θα κοιτάξουμε ψηλά και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο μας.

Το φετινό Πάσχα είναι το μήνυμα της ζωής, που από την Ελλάδα θα ακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

Εύχομαι ολόψυχα στους Συνδημότες, και τις Συνδημότισσές μου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας, φέρνοντας την ευλογία σε κάθε βήμα μας, στο ταξίδι της ζωής, οδηγώντας στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας


 

Αυγερινοπούλου: Πασχαλινό Μήνυμα για τις οικογένειες του Ν. Ηλείας

 «Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!».

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, καθώς θα παραμείνουμε σπίτι. Δεν είμαστε όμως μόνοι! Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούν σαν μια για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για την υγεία, την ζωή και την Ελπίδα που σημαίνει η Ανάσταση! Οι Έλληνες καταφέρνουμε με ομοψυχία να ξεπεράσουμε την πανδημία και να εξέλθουμε πιο δυνατοί, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα προς τον συνάνθρωπο.

Τις φετινές γιορτές θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού επιτελώντας τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αυτοθυσία για να κρατήσουν όλους εμάς υγιείς. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς».

Εύχομαι όλες οι οικογένειες του Ν. Ηλείας να περάσουν κατανυκτικά αυτές τις Άγιες Ημέρες και να βρεθούμε σύντομα πάλι από κοντά!»


 

Με πίστη προσκυνούμε τα Πάθη το Χριστού και ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την Ανάστασή του. Σε ένα περιβάλλον διαφορετικό φέτος, αφού οι δύσκολες συνθήκες που διανύουμε μας κρατούν στο σπίτι, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα έθιμά μας.

Το μήνυμα που στέλνει  όμως η χώρα, είναι ίσως πιο δυναμικό από ποτέ. Διαχειριζόμαστε την κρίση με επιτυχία, ενότητα και με λιγότερες απώλειες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Είμαστε κοντά στη Νίκη, μετά από τη μεγαλειώδη προσπάθεια όλων και κυρίως των πολιτών.

Η Ελλάδα, συντροφιά με τη Χριστιανοσύνη, θα βγουν πιο δυνατές από αυτή τη δοκιμασία, αναθεωρώντας πολλά σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Ανάσταση του Κυρίου, είναι η ελπίδα για το αύριο και φέρνει στο προσκήνιο το νόημα της ανθρώπινης λύτρωσης.

Τα άγια πάθη, η ανάσταση και το διττό τους μήνυμα, ας είναι η αιτία για ένα νέο ξεκίνημα, μία αφετηρία επαναπροσδιορισμού στη βάση του εφικτού των στόχων μας και εφαλτήριο για να πορευθούμε με οδηγό αξιακούς και ηθικούς κώδικες, προς ένα ελπιδοφόρο αύριο!

Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση!


 

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα ήταν διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτές τις Άγιες μέρες συναντιόμαστε στις εκκλησίες, προκειμένου, όλοι μαζί, να βιώσουμε σε κλίμα κατάνυξης τη μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Το ελληνικό Πάσχα είναι μοναδικό, μία ιερή μυσταγωγία, η οποία μας καθιστά κοινωνούς στα Πάθη, στην Σταύρωση και στην Ανάσταση του Κυρίου.

Είναι ένα βίωμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της κληρονομιάς του τόπου μας.

Όλοι θα θέλαμε να γιορτάσουμε και φέτος το Πάσχα, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε, κοντά στους δικούς μας ανθρώπους.

Ωστόσο, η φετινή συγκυρία δεν μας το επιτρέπει.

Τούτη τη χρονιά, που έχει σημαδευτεί από την επικίνδυνη πανδημία του κορωνοϊού, μοναδική προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από την προστασία της υγείας μας, αλλά και της υγείας των συνανθρώπων μας.

Για το λόγο αυτό ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών,

#μένουμε σπίτι,

στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

Μείνουμε ενωμένοι, με πίστη και αισιοδοξία.

Αυτοπεριοριζόμαστε και μένουμε βέβαιοι ότι η σημερινή Kυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία, ώστε να μας βρει η επόμενη μέρα έτοιμους να προοδεύσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά.

Αυτό το Πάσχα θα είναι για όλους μας διαφορετικό.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συναισθανθούμε το βαθύτερο νόημα αυτών των ημερών που παραμένει αναλλοίωτο αιώνες τώρα. Μετά τα Πάθη και τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.

Όσο σκληρή και εάν είναι μια δοκιμασία, στο τέλος του δρόμου υπάρχει πάντοτε το φως και η ελπίδα.

Και το τέλος αυτό δεν είναι μακριά. Ο κορωνοϊός δεν είναι ανίκητος!

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Εύχομαι του χρόνου να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές υγιείς με τους αγαπημένους μας.

 

Βαρουξής Λευτέρης

Πολιτικό στέλεχος Ν.Δ.

Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας


 

Ένα  Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα μακριά από τις εκκλησίες, στιγματισμένο από την πανδημία και τα πάθη των ανθρώπων ανά τον πλανήτη, θα γιορτάσουν φέτος οι πιστοί σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Συνάνθρωποι μας έχασαν  αγαπημένους τους, οικογένειες βυθίστηκαν στην θλίψη ,η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε αναστολή ,η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναταραχή, η Θλίψη και ο πόνος κυριαρχεί . Οι Έλληνες δοκιμάζονται δεν εξαιρούνται ενώ  οι προβλέψεις τους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι δυσοίωνες .

Μαζί μ΄όλα τα δύσκολα καλούμαστε να υπερασπιστούμε και εθνική μας κυριαρχία. Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια εποχή που το σκοτάδι μας απειλεί . Εάν η Ανάσταση ισοδυναμεί με το φως και με την ήττα του σκότους, τότε εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να οπλιστούμε με σθένος ,να διώξουμε τα σκοτάδια από μέσα μας, προκειμένου να πλημμυρίσει η ψυχή μας με το φως της ελπίδας και της νίκης ..Ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί ας γίνουμε  η αλλαγή που χρειάζεται για έναν καλύτερο  και διαφορετικό κόσμο .

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ


 

Όλες αυτές τις ημέρες από την πρώτη στιγμή της πανδημίας όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας εργάστηκαν πυρετωδώς ατέλειωτες ώρες ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης,ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη  στους δημότες μας που έχουν προβλήματα!!! Όσο το δυνατόν και ανθρώπινα γίνεται καταφέραμε να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων της!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν όλες αυτές τις μέρες και στήριξαν όλες τις προσπάθειες αυτές!!!

Να είστε πάντα όλοι καλά με τις οικογένειες σας και πάντα δυνατοί να προσφέρετε!

Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο και ας κρατήσουμε το φως της αλήθειας μέσα μας και ας κάνουμε την ελπίδα πράξη!!!

 

Ο υπεύθυνος του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Πύργου

Ιωάννης Παναγ. Πλεμμενος

 


 

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για το Πάσχα

 

Ο εορτασμός του φετινού Πάσχα μπορεί να σημαδεύεται από την υγειονομική κρίση που απειλεί όλη την ανθρωπότητα και από τις επιπτώσεις που τη συνοδεύουν, μπορεί να δημιουργεί σε όλους τους ανθρώπους ένα αίσθημα μοναξιάς και εγκλεισμού, όμως είναι μια μάχη ζωής που τη δίνουμε όλοι μαζί.

Ζούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες και όλοι καλούμαστε με πίστη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπέρβαση των σύγχρονων προκλήσεων και με αλληλεγγύη να συμπορευτούμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.

Η αίσθηση της στέρησης που νιώθουμε ότι προκαλείται από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι στην ουσία μια κατάκτηση ζωής, συμπαράστασης και φροντίδας για τους αδυνάμους. Είναι το μήνυμα της ανιδιοτελούς και αληθινής αγάπης του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, επίκαιρο παράδειγμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, ίσως πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Ας συνεχίσουμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη αυτό τον δύσκολο αγώνα, αγώνα αγάπης, αγώνα ζωής.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

 

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας


 

Οι ευχές για το  Πάσχα του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας  Θεόδωρου Βασιλόπουλου

“Το Πάσχα για εμάς τους Έλληνες συμβολίζει την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση.  Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, ας στρέψουμε όλοι την προσοχή μας σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη και ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσμένοντας την Ανάσταση.  Εν μέσω αυτών των δύσκολων στιγμών, πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και να μείνουμε όρθιοι.  Εύχομαι οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα να δώσουν σε όλους μας Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.


Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Όλη η Ηλεία ΕΥΧΕΣ !

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα
«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας…».


Το μεγαλειώδες και πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών που διανύουμε αποκτάει ιδιαίτερη αξία φέτος, καθώς τόσο η πατρίδα μας όσο και το σύνολο της ανθρωπότητας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο οποίος απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Γι’ αυτό και σήμερα παρά ποτέ καλούμαστε να μετουσιώσουμε το αναστάσιμο μήνυμα σε πράξη, αποδεικνύοντας ότι Ελληνισμός και Χριστιανοσύνη, αυτά τα δίδυμα αδέλφια, θα βγουν και πάλι νικητές, υμνητές της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φέτος, δεν θα διασταυρώσουμε λαμπάδες, αγκαλιές και φιλιά. Αλλά θα σταθούμε ακόμα πιο κοντά, προφυλάσσοντας ο ένας τον άλλον. Και ευχόμενοι με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της φωνής μας:

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!


 

Πασχαλινό Μήνυμα

Δημάρχου Πύργου

Τάκη Αντωνακόπουλου

 

Αγαπητοί μου Συνδημότισσες, Συνδημότες

Η παγκόσμια κοινότητα και εμείς μαζί της βιώνουμε μια σκληρή δοκιμασία, από την πανδημία ενός ύπουλου και πρωτόγνωρου ιού. Βιώνουμε όμως και τα επίχειρα των πράξεων μας.

Η άκρατη υλοφροσύνη του καιρού μας, η αχαλίνωτη βουλιμία εκμετάλλευσης και κακοποίησης της Μάνας Φύσης και η παντελώς παραμελημένη ψυχική και πνευματική μας υπόσταση, μας οδηγούν ολοταχώς σε ατραπούς αυτοκαταστροφής.

Ναι, το παρακάναμε. Καιρός πλέον να λογικευθούμε. Να συνέλθουμε, μένοντας σπίτι.

Τα φρικτά πάθη του ΧΡΙΣΤΟΥ και η ζωηφόρος Ανάστασή Του, μας προσφέρουν τη σωτήρια ευκαιρία.

Αυτή τη σωτήρια ευκαιρία εύχομαι με πυρέσσουσα καρδιά, να αξιοποιήσουμε με ψυχική και πνευματική ανάταση.

Με άτρωτη υγεία και Αναστάσιμη χαρά

Χρόνια Πολλά

 


 

Φίλες και φίλοι,

Τη φετινή χρονιά το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος, το φως της Αναστάσεως και το Άγιο Πάσχα στέλνουν μηνύματα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, συμφιλίωσης του Ανθρώπινου με το Θείο, δίνοντας έμφαση στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αγάπη για το συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, ταπεινότητα και πίστη.

Πριν, όμως, από το Άγιο φως και την Ανάσταση, υπάρχει η πορεία προς το Γολγοθά, ένας δύσκολος κι επίπονος δρόμος για τη σωτηρία.

Σε τούτες τις άγιες ημέρες της κατάνυξης και της εσωτερικότητας, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας, ώστε οι αξίες της Ελληνορθόδοξης πίστης να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Καλούμαστε να υπερβούμε μικρότητες, αντιπαλότητες, μίση και πάθη.

Αυτές τις Άγιες μέρες, οι σκέψεις μας θα είναι κοντά σ’ αυτούς που αγαπάμε και βρίσκονται μακριά μας, ενώ οι πράξεις μας θα πρέπει να είναι προς όλους αυτούς πού έχουν ανάγκη.

Εύχομαι η Ανάσταση να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα μας ξεχωριστά.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία κι αισιοδοξία για το αύριο!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ –

ΕΠΙΚ. “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

 


 

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου.

Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο τόπος αξία έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μείνουμε ενωμένοι και οπλισμένοι με θάρρος απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που πλήττει εφέτος όλη την Ανθρωπότητα.

Πάνω από όλα όμως οφείλουμε στις δύσκολες αυτές περιστάσεις να επιβεβαιώσουμε την ανθρωπιά μας με την άνευ όρων αναδοχή της ατομικής ευθύνης μας για τον άλλον άνθρωπο.

Μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Το Φως νικάει πάντα το σκοτάδι.

 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας Νέας Δημοκρατίας


 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

«Δξα τ ναστσει σου, Χριστ, δξα τ βασιλεα σου, δξα τ οκονομα σου, μνε Φιλνθρωπε».

 Στους  δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Πριν από  την  Ανάσταση υπήρξε η πορεία προς το Γολγοθά, δρόμος δύσκολος και επίπονος. Σήμερα απειλούμεθα από την εξαΰλωση της εθνικής μας ταυτότητας από ένα αδηφάγο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος της διαδρομής θα έρθει η σωτηρία. Ας μας φωτίσει προς αυτή την κατεύθυνση το Ανέσπερο Φως!

Τις Άγιες αυτές ημέρες της κατάνυξης και της προσευχής καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Πίστη μας και  τις αξίες μας, ώστε να πορευτούμε με διάθεση προσφοράς και επίκεντρο πάντα τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στέλνουν διαχρονικά μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, συμφιλίωσης του ανθρώπινου με το Θείο, μήνυμα ελπίδας και αγάπης για το συνάνθρωπο με αισθήματα σεβασμού, αλληλεγγύης, ταπεινότητας και πίστης.

Εύχομαι ολόψυχα το λυτρωτικό μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου να αγγίξει τις καρδιές όλων μας φέρνοντας υγεία, ελπίδα, προσδοκία, αισιοδοξία και δύναμη!

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σας διαβεβαιώνω για τη διαρκή προσπάθεια και το ανύσταχτο ενδιαφέρον μας. Θα σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας όπως τους αξίζει.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


 

Μήνυμα για το Πάσχα

   Και ξαφνικά όλες οι μέρες έγιναν ίδιες. Τα ρολόγια σταμάτησαν, το ξυπνητήρι σίγησε. Ξαφνικά, ο χρόνος μοιάζει να μην τελειώνει. Δεν αναλωνόμαστε πια σε μια αέναη προσπάθεια να προλάβουμε τις «υποχρεωτικές υποχρεώσεις» μας, αντιθέτως, αναθεωρήσαμε την καθημερινότητα μας, την εργασιακή μας ρουτίνα, την επαφή με τους οικείους μας, την οικογενειακή μας ζωή.

Η πανδημία ήρθε και άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας. Τίποτα δεν είναι όπως και χθες, όπως δεν ήταν η 25η Μαρτίου, όπως δεν είναι η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, όπως δεν θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το Πάσχα.

Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό. Πάσχα χωρίς επίσκεψη στο χωριό των γονιών και των παππούδων μας. Πάσχα χωρίς εξοχή, χωρίς το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία με συγγενείς και φίλους γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Κυρίως όμως, Πάσχα με τις εκκλησίες κλειστές, χωρίς τις Ακολουθίες του Νυμφίου, χωρίς Μέγα Ευχέλαιο, χωρίς την περιφορά του Επιταφίου, χωρίς λαμπάδες την Ανάσταση, χωρίς βεγγαλικά.

Αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε, είναι ότι φέτος, μπορεί να βιώνουμε το πιο «κλειστό» Πάσχα της ζωής μας, μας δίνεται όμως η ευκαιρία για ένα Πάσχα αυτοσυγκέντρωσης, Πάσχα αληθινό.

Μας δίνεται η ευκαιρία να ασκήσουμε την πίστη μας χωρίς το έθιμο, αποκλειστικά και μόνο με την ουσία των στιγμών και των λέξεων.

Ίσως λοιπόν φέτος, ακούσουμε ή και συναισθανθούμε πιο έντονα από ποτέ το «σήμερον κρεμάται επί ξύλου» και το «η ζωή εν τάφω».

Ίσως φέτος ηχήσει στις καρδιές μας πιο δυνατά από ποτέ το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία, πίστη και ελπίδα.

Κι όταν αυτές οι πρωτόγνωρες δυσκολίες τελειώσουν, θα είμαστε εδώ, όλοι  μαζί, να δημιουργήσουμε τις θετικές προοπτικές για την κοινωνία και τον τόπο μας.

 

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας


 

Πασχαλινό μήνυμα

Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία η κατάσταση της πανδημίας, στην οποία έχει βρεθεί ολόκληρος ο κόσμος ξαφνικά, με απρόβλεπτες συνέπειες και διάρκεια.

Πάσχα χωρίς εκκλησία, επιτάφιο, αναστάσιμη λαμπάδα και συντροφιά αγαπημένων και φίλων, είναι πρωτόγνωρη και αμήχανη κατάσταση, προσβλέπει όμως στο μεγάλο στόχο της προστασίας της υγείας όλων μας.

Η ζωή όλων δοκιμάζεται φοβερά και, εκτός από δύναμη και κουράγιο, χρειάζεται μεγάλη υπομονή, αλληλοσεβασμός, κατανόηση και αλληλεγγύη, για να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί υγιείς και κυρίως χωρίς απουσίες. Έτσι θα βιώσουμε το αληθινό Πάσχα, την ουσία της Ανάστασης του Θεανθρώπου, το θρίαμβο της ζωής απέναντι στο θάνατο.

 

Χρόνια Πολλά – Καλή Ανάσταση

Υγεία σε όλους

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

 


 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φέτος έχουμε όλοι μας ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτερώσουμε τις ελπίδες μας με το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που αποδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς. Ας μην χάνουμε όμως την ελπίδα μας…

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να μεγαλώσουμε και να κάνουμε πιο ισχυρή την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας ενώνει. Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας και ο Δήμος μας, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μαζί το κοινό μας «αύριο» στην κοινωνική προσφορά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ας προτάξουμε το «εμείς», έναντι του «εγώ» και ο Δήμος να υπηρετήσει τους Δημότες!

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε ζήσει έως τώρα. Θα είμαστε όλοι μακριά από τις οικογένειές μας και από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι όμως απαραίτητο γιατί πρέπει να τους προφυλάξουμε. Απευθύνω σε όλους έκκληση να μην παρακούσουν τα περιοριστικά μέτρα. Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να υπάρχει μέλλον…

Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Με την ελπίδα να τα πούμε σύντομα από κοντά, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Επικεφαλής «Νέας Εποχής – Δήμος Πηνειού»


 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Οι  φετινές Άγιες μέρες του Πάσχα γιορτάζονται σε ένα περιβάλλον  διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάσουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Όταν βγούμε από αυτή την δοκιμασία έχω την πεποίθηση ότι θα λάμψει ο ήλιος για όλους μας.

Στις δικές σας ευχές οφείλω να προσθέσω και τις δικές μου στους καθημερινούς σύγχρονους ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και όλους αυτούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του πολέμου με αυτόν τον αόρατο και επικίνδυνο εχθρό.

Εύχομαι αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Λύτρωση στις Ψυχές όλων μας.

Αλέξιος Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού


 

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Οι Άγιες ημέρες που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολες για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε έναν κοινό «εχθρό» τον κορονοϊό,  και ζούμε στιγμές που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την ίδια μας την ψυχή.

Η φετινή Ανάσταση όμως φέρνει μαζί της, την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που ενωμένοι, θα σταθούμε όρθιοι, θα κοιτάξουμε ψηλά και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο μας.

Το φετινό Πάσχα είναι το μήνυμα της ζωής, που από την Ελλάδα θα ακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

Εύχομαι ολόψυχα στους Συνδημότες, και τις Συνδημότισσές μου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας, φέρνοντας την ευλογία σε κάθε βήμα μας, στο ταξίδι της ζωής, οδηγώντας στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας


 

Αυγερινοπούλου: Πασχαλινό Μήνυμα για τις οικογένειες του Ν. Ηλείας

 «Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!».

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, καθώς θα παραμείνουμε σπίτι. Δεν είμαστε όμως μόνοι! Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούν σαν μια για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για την υγεία, την ζωή και την Ελπίδα που σημαίνει η Ανάσταση! Οι Έλληνες καταφέρνουμε με ομοψυχία να ξεπεράσουμε την πανδημία και να εξέλθουμε πιο δυνατοί, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα προς τον συνάνθρωπο.

Τις φετινές γιορτές θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού επιτελώντας τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αυτοθυσία για να κρατήσουν όλους εμάς υγιείς. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς».

Εύχομαι όλες οι οικογένειες του Ν. Ηλείας να περάσουν κατανυκτικά αυτές τις Άγιες Ημέρες και να βρεθούμε σύντομα πάλι από κοντά!»


 

Με πίστη προσκυνούμε τα Πάθη το Χριστού και ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την Ανάστασή του. Σε ένα περιβάλλον διαφορετικό φέτος, αφού οι δύσκολες συνθήκες που διανύουμε μας κρατούν στο σπίτι, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα έθιμά μας.

Το μήνυμα που στέλνει  όμως η χώρα, είναι ίσως πιο δυναμικό από ποτέ. Διαχειριζόμαστε την κρίση με επιτυχία, ενότητα και με λιγότερες απώλειες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Είμαστε κοντά στη Νίκη, μετά από τη μεγαλειώδη προσπάθεια όλων και κυρίως των πολιτών.

Η Ελλάδα, συντροφιά με τη Χριστιανοσύνη, θα βγουν πιο δυνατές από αυτή τη δοκιμασία, αναθεωρώντας πολλά σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Ανάσταση του Κυρίου, είναι η ελπίδα για το αύριο και φέρνει στο προσκήνιο το νόημα της ανθρώπινης λύτρωσης.

Τα άγια πάθη, η ανάσταση και το διττό τους μήνυμα, ας είναι η αιτία για ένα νέο ξεκίνημα, μία αφετηρία επαναπροσδιορισμού στη βάση του εφικτού των στόχων μας και εφαλτήριο για να πορευθούμε με οδηγό αξιακούς και ηθικούς κώδικες, προς ένα ελπιδοφόρο αύριο!

Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση!


 

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα ήταν διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτές τις Άγιες μέρες συναντιόμαστε στις εκκλησίες, προκειμένου, όλοι μαζί, να βιώσουμε σε κλίμα κατάνυξης τη μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Το ελληνικό Πάσχα είναι μοναδικό, μία ιερή μυσταγωγία, η οποία μας καθιστά κοινωνούς στα Πάθη, στην Σταύρωση και στην Ανάσταση του Κυρίου.

Είναι ένα βίωμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της κληρονομιάς του τόπου μας.

Όλοι θα θέλαμε να γιορτάσουμε και φέτος το Πάσχα, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε, κοντά στους δικούς μας ανθρώπους.

Ωστόσο, η φετινή συγκυρία δεν μας το επιτρέπει.

Τούτη τη χρονιά, που έχει σημαδευτεί από την επικίνδυνη πανδημία του κορωνοϊού, μοναδική προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από την προστασία της υγείας μας, αλλά και της υγείας των συνανθρώπων μας.

Για το λόγο αυτό ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών,

#μένουμε σπίτι,

στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

Μείνουμε ενωμένοι, με πίστη και αισιοδοξία.

Αυτοπεριοριζόμαστε και μένουμε βέβαιοι ότι η σημερινή Kυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία, ώστε να μας βρει η επόμενη μέρα έτοιμους να προοδεύσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά.

Αυτό το Πάσχα θα είναι για όλους μας διαφορετικό.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συναισθανθούμε το βαθύτερο νόημα αυτών των ημερών που παραμένει αναλλοίωτο αιώνες τώρα. Μετά τα Πάθη και τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.

Όσο σκληρή και εάν είναι μια δοκιμασία, στο τέλος του δρόμου υπάρχει πάντοτε το φως και η ελπίδα.

Και το τέλος αυτό δεν είναι μακριά. Ο κορωνοϊός δεν είναι ανίκητος!

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Εύχομαι του χρόνου να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές υγιείς με τους αγαπημένους μας.

 

Βαρουξής Λευτέρης

Πολιτικό στέλεχος Ν.Δ.

Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας


 

Ένα  Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα μακριά από τις εκκλησίες, στιγματισμένο από την πανδημία και τα πάθη των ανθρώπων ανά τον πλανήτη, θα γιορτάσουν φέτος οι πιστοί σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Συνάνθρωποι μας έχασαν  αγαπημένους τους, οικογένειες βυθίστηκαν στην θλίψη ,η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε αναστολή ,η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναταραχή, η Θλίψη και ο πόνος κυριαρχεί . Οι Έλληνες δοκιμάζονται δεν εξαιρούνται ενώ  οι προβλέψεις τους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι δυσοίωνες .

Μαζί μ΄όλα τα δύσκολα καλούμαστε να υπερασπιστούμε και εθνική μας κυριαρχία. Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια εποχή που το σκοτάδι μας απειλεί . Εάν η Ανάσταση ισοδυναμεί με το φως και με την ήττα του σκότους, τότε εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να οπλιστούμε με σθένος ,να διώξουμε τα σκοτάδια από μέσα μας, προκειμένου να πλημμυρίσει η ψυχή μας με το φως της ελπίδας και της νίκης ..Ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί ας γίνουμε  η αλλαγή που χρειάζεται για έναν καλύτερο  και διαφορετικό κόσμο .

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ


 

Όλες αυτές τις ημέρες από την πρώτη στιγμή της πανδημίας όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας εργάστηκαν πυρετωδώς ατέλειωτες ώρες ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης,ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη  στους δημότες μας που έχουν προβλήματα!!! Όσο το δυνατόν και ανθρώπινα γίνεται καταφέραμε να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων της!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν όλες αυτές τις μέρες και στήριξαν όλες τις προσπάθειες αυτές!!!

Να είστε πάντα όλοι καλά με τις οικογένειες σας και πάντα δυνατοί να προσφέρετε!

Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο και ας κρατήσουμε το φως της αλήθειας μέσα μας και ας κάνουμε την ελπίδα πράξη!!!

 

Ο υπεύθυνος του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Πύργου

Ιωάννης Παναγ. Πλεμμενος

 


 

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για το Πάσχα

 

Ο εορτασμός του φετινού Πάσχα μπορεί να σημαδεύεται από την υγειονομική κρίση που απειλεί όλη την ανθρωπότητα και από τις επιπτώσεις που τη συνοδεύουν, μπορεί να δημιουργεί σε όλους τους ανθρώπους ένα αίσθημα μοναξιάς και εγκλεισμού, όμως είναι μια μάχη ζωής που τη δίνουμε όλοι μαζί.

Ζούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες και όλοι καλούμαστε με πίστη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπέρβαση των σύγχρονων προκλήσεων και με αλληλεγγύη να συμπορευτούμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.

Η αίσθηση της στέρησης που νιώθουμε ότι προκαλείται από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι στην ουσία μια κατάκτηση ζωής, συμπαράστασης και φροντίδας για τους αδυνάμους. Είναι το μήνυμα της ανιδιοτελούς και αληθινής αγάπης του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, επίκαιρο παράδειγμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, ίσως πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Ας συνεχίσουμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη αυτό τον δύσκολο αγώνα, αγώνα αγάπης, αγώνα ζωής.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

 

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας


 

Οι ευχές για το  Πάσχα του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας  Θεόδωρου Βασιλόπουλου

“Το Πάσχα για εμάς τους Έλληνες συμβολίζει την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση.  Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, ας στρέψουμε όλοι την προσοχή μας σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη και ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσμένοντας την Ανάσταση.  Εν μέσω αυτών των δύσκολων στιγμών, πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και να μείνουμε όρθιοι.  Εύχομαι οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα να δώσουν σε όλους μας Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.


Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων