1ο Γυμνάσιο Πύργου: Διήμερο Σεμινάριο 4-5/12 με θέμα «Η διάχυση του Πολιτισμού μέσα από τη Σχολική Κοινότητα»

spot_img

Προτεινόμενα

 

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φιλοξενεί, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου και ώρα 3-6 μμ το σεμινάριο με θέμα: ‘’Η διάχυση του Πολιτισμού μέσα από τη Σχολική Κοινότητα‘’.

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έχει σταθερό προσανατολισμό στον Πολιτισμό και την Τέχνη χρόνια τώρα.

Στον χώρο του σχολείου μας διοργανώνονται κάθε χρόνο συναυλίες με την συμμετοχή της Χορωδίας του σχολείου, εκδηλώσεις λαογραφικού περιεχομένου, χοροί, αφιερώματα σε ποιητές και λογοτέχνες καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς.

Η αίθουσα προβολών του σχολείου έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ, ενώ τις Κυριακές προβάλλονται ταινίες για εφήβους που ακολουθούνται από συζήτηση.

Επίσης υπάρχει εδώ και δεκαεπτά χρόνια η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου η οποία εκτός από
διάφορες άλλες δράσεις παρουσιάζει κάθε χρόνο στο Θέατρο του Σχολείου καθώς και σε άλλες πόλεις του Νομού παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό με έργα κλασικών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων.

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι να επιχειρηθεί η προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα αν υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης της έννοιας «κοινότητα» μέσα από τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις ενός σχολείου.

Ο όρος «σχολική κοινότητα» περιλαμβάνει δασκάλους, μαθητές, γονείς, αλλά και την ευρύτερη γειτονιά και περιοχή – πόλη του σχολείου.

Στο ερώτημα αυτό θα επιχειρήσουν να απαντήσουν μαζί μας τρία ακόμα σχολεία που έμπρακτα έχουν αποδείξει όπως και το δικό μας ότι αυτό μπορεί να συμβεί, το 1ο
Γυμνάσιο Ζωγράφου, το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης και το Γυμνάσιο-Λύκειο Μολάων .

Θα είναι χαρά και τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα