31.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

1ο Φεστιβάλ Χελωνίτη κόλπου – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

spot_img

Προτεινόμενα

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΩΝ ΧΕΛΩΝΙΤΗ  ΚΟΛΠΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΛΛΗ

Το Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου με την ιδρυτική του διακήρυξη περιγράφει με σαφήνεια το περιεχόμενο της δράσης του, με την οποία επιχειρεί την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Χελωνίτη Κόλπου υπέρ της τοπικής κοινωνίας. Αντιλαμβάνεται ως μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης το δίπτυχο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, δύο έννοιες άρρηκτα δεμένες και αλληλοτροφοδοτούμενες.

Η τουριστική ανάπτυξη, ως υποκείμενο παραγωγής οικονομικής υπεραξίας, αποκτά ιδιαίτερο νόημα, αν ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ διαχέεται στην τοπική κοινωνία. Εδώ ακριβώς προσδιορίζεται και η αιτία γέννησης του Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου.

Αυτό το φεστιβάλ δεν επηρεάζεται από τις επιλογές και τη φυσιογνωμία των υπαρχόντων φεστιβάλ, δεν ανταγωνίζεται ούτε επιδιώκει να αποτελέσει ένα ακόμα αυτονόητο συμπλήρωμα στο υπάρχον ηλειακό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Έχει ξεκάθαρη δική του πολιτιστική ταυτότητα επιδιώκοντας την ανάδειξη ιστορικών χώρων που συμβολίζουν τοπικές ιστορικές διαδρομές. Ένας τέτοιος χώρος είναι και οι δεξαμενές στο παλιό οινοποιείο του ΑΣΟ στην Κουρούτα, το οποίο εδώ και 92 χρόνια (1926-2018) αποτελεί ζωντανό ιστορικό φάρο της Αμαλιάδας συμβολίζοντας την σταφιδική παραγωγική επανάσταση. Παράλληλα το Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου επιδιώκει την χρήση και αξιοποίηση και σημαντικών νεώτερων χώρων, όπως το λιμανάκι του Παλουκίου και άλλων στους οποίου θα αναφερθούμε στο μέλλον.   

Το δικό μας πολιτιστικό πρόταγμα καθορίζεται από τον ήχο των αναγκών για ενοποίηση των κατακερματισμένων πολιτιστικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν ως χώρους εκδήλωσης  των δραστηριοτήτων τους την Αρχαία Ήλιδα και το Κάστρο Χλεμούτσι.

Η σημερινή μας πολιτιστική εκκίνηση αποτελεί σπορά στο μέλλον του πολιτισμού. Ταυτόχρονα στοχεύει να συναντηθεί στο μέλλον με τις επιδιωκόμενες τουριστικές υποδομές, όπως αυτές περιγράφονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη για τη δημιουργία Διεθνούς Τουριστικού Δασικού Χωριού Χελωνίτη Κόλπου.

 

1ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ

ΙΟΥΛΙΟΣ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ, 9 μ.μ.

18ο Φεστιβαλ παραδοσιακού χορού «ΣΕΡΓΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Οργάνωση: Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

Το Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου και ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ» επιδιώκουν το 2019 τη διοργάνωση του 19ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8  ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ «ΘΕΑ BEACH BAR» 11 π.μ. – 7 μ.μ.

7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξυλορακέτας

 

Συμμετέχουν οι ομάδες beach racket Αμαλιάδας, Αίγινας, Καβάλας, Λάρισας, Ρόδου, Σύρου, Πανελληνίου Συλλόγου Ξυλορακέτας Αλίμου Αθηνών «Pasarela Club».

 

 

1-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ,  «δυτική προβλήτα», 9 μ.μ.

Θερινός Κινηματιγράφος «Σινέ Χελωνίτης»

 

Οργάνωση λειτουργίας: Ναυτικός Όμιλος Παλουκίου

 

1-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΣΤΟΝ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ- ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Οι πτήσεις παρατήρησης με αερόστατο χωρητικότητας 12 ατόμων πραγματοποιούνται με ευθύνη πιστοποιημένης αεροπορικής εταιρείας, διευθύνονται από τετραμελές πλήρωμα και το οικονομικό κόστος καλύπτεται από το ηλειακό «επιχειρείν».

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ  ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΑΣΟ ΚΟΥΡΟΥΤΑ, 8 μ.μ.

1926-2018:  92 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΟΜΙΛΙΑ με θέμα: «Σταφιδικό Κίνημα στην Ηλεία»

Ομιλητής: Τεμπονέρας Διονύσιος, Εργατολόγος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι συντελεστές θα γνωστοποιηθούν εντός του Ιουλίου

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Το περιεχόμενο της έκθεσης θα εκδοθεί σε ειδικό λεύκωμα.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Ηλειακό Επιχειρειν

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα