29.1 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

10 Χρόνια Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης!!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

1300 χλμ περίπου αντοχής και  200 χλμ Ατ.Χρονομέτρησης Με 2 εξαιρετικά Νυχτερινά σιρκουϊ  για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιόρτασε τα 10 χρόνια Olympic  Race of Peace  ο Π ο δ η λ α τoδ ρ ό μ ο ς Πύργου!!      

Ο  Ποδηλατοδρόμος Πύργου 10η χρονιά συνεχίζει ακάθεκτος να διοργανώνει τον Ολυμπιακό Δρόμο Ειρήνης στο άθλημα της ποδηλασίας! Η  Ατ. Χρονομέτρηση  το Σάββατο με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την επικράτεια  να συμμετέχουν! Έναν αγώνα που σήμερα κοσμεί το άθλημα και ανήκει μέσα στους καλύτερους στην Ελλάδα! Τα πρώτα χρόνια φάνταζε όνειρο (και ήταν) για την Ηλεία, ένας αγώνας καλά στημένος από αγωνιστικής πλευράς που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό! Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή εξαιρετικών αθλητών στο ποδηλατικό ελληνικό στερέωμα.

Μια καταπληκτική μέρα βρήκε τους αγωνιζομένους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα 19 μαρτυρικά χιλιόμετρα με εκπληκτικούς χρόνους σε μια υπέροχη διαδρομή χρονομέτρου όπως η Κατακόλου! 1ος στην κατηγορία Ανδρών ο Τάκης  Ξουρής του Αίολου με χρόνο που για 15 δευτερόλεπτα θα έσπαγε το ρεκόρ αγώνα  22.44’’.39 και δεύτερος ο περυσινός νικητής Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας με  22.44’’.69, ενώ στην 3η θέση έμεινε ο Έλληνας Πρωταθλητής Ελλάδας Χάρης Καστραντάς με 22.48’’.18!

Την επομένη σε μια  κλασική διαδρομή αντοχής από Πύργο –Θολό -Επικούρειο Απόλλωνα  – Ανδρίτσαινα 110χλμ (άλλαξε λόγω εξωγενών παραγόντων) ο Νίκος Ζέγκλης του Παναθηναϊκού με χρόνο 3.09.36΄’’ πέρασε  την αψίδα στην Ανδρίτσαινα! Ακολούθησαν οι: Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας  3.12’.00’’

Ο αγώνας  χρονομέτρου αποτελεί μια βασανιστική διαδικασία για τους αθλητές και κυρίως ο αγώνας της πόλης μας είναι έξυπνος και ιδιαίτερος για το αγώνισμα! Στην αντοχή της Κυριακής εξελίχθηκε άμεσα  μετά το ελεύθερο με απανωτά ντεμαράζ και «ξεκολλήματα» με τις ομάδες να ξετυλίγουν τα σχέδια τους για επιθέσεις! Όμως τίποτα δεν είναι ικανό να ανατρέψει την νίκη για όποιον αθλητή είναι σπεσιαλίστας στα βουνά καθώς περιλαμβάνει 50 χιλιόμετρα σκληρών υψομετρικών αρνητικών και θετικών διαφορών! Η μέρα λόγο ζέστης έκανε σκληρότερο των αγώνα  και οι αθλητές ξεχώρισαν μετά την Φιγαλεία που τον υποδέχτηκε όπως πάντα με θερμές εκδηλώσεις των θεατών αφού στο κέντρο έχει ένα σπρίντ ανάβασης με χρηματικό έπαθλο για τους αθλητές! Ωστόσο στον Επικούρειο ο Νίκος ο Τρικαλινός αθλητής του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει των αγώνα με αρκετή διαφορά που του έδινε την ασφάλεια της νίκης! Ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου διοργανωτής του αγώνα μαζί με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας  γεύτηκε το βάθρο με τον Νίκο Κωστόπουλο στην Οπεν  με  2 πρώτες θέσεις και τις δύο μέρες και μια πτώση λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην Ανδρίτσαινα, τον Γιάννη Καράμπαλη (2ος στο χρονόμετρο – 3ος στην αντοχή) και φυσικά τον Διονύση Δούζα που έκανε καταπληκτικό αγώνα στην αντοχή κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο και χάλκινο στην χρονομέτρηση! Ωστόσο ο Γιώργος Κουλολιάς κατέκτησε την 6η θέση και στα δυο σκέλη και καλά πλασσαρίσματα από τον Τάκη Μαρίνο και τον Αντώνη Νότη.

Κλείνοντας ο Σάκης Μαντάς ως Διευθυντής του αγώνα δήλωσε ικανοποιημένος από το διήμερο και θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο αγώνας για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και η ποδηλασία του τόπου μας ,αλλά και όσους κουράστηκαν ώστε να αποπερατωθεί με ασφάλεια! Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς, τους άνδρες της Τροχαίας, τα εμπλεκόμενα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα  και τους  Αστυνόμους κα  Μπόγλου Κατερίνα, κο Μόσχοβο Χρήστο  που με την προσωπική τους παρουσία εγγυήθηκαν την ασφάλεια του. Τέλος την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τον κ. Μαρτζάκλη Απόστολο, Αστυνομικό Διευθυντή  για τον πλήρη συντονισμό!

ο Νίκος Ζέγκλης του Παναθηναικού νικητής του αγώνα λίγο πρίν το Επικούρειο Απόλλωνα

Η κα Μαγδαληνή Δημητροπούλου από τον Ερυθρό Σταυρό βραβεύει την Νικήτρια Γυναικών στην Ανδρίτσαινα Ελευθερία Λαβαρη του Παναθηναικού

 

Ο Γιάννης Καράμπαλης του Ποδηλατοδρόμου στο βάθρο την μέρα της Ατομικής Χρονομέτρησης

Ο Αλέκος Αλεξόπουλος βραβεύει για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδηλατοδρόμου τον αθλητή της ομάδας Νίκο Κωστόπουλο

 

Ο Γενικός Αρχηγός του Ποδηλατοδρόμου Μιχάλη Κωστόπουλος με τον γιό του Νίκο σε μια όμορφη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κος Δουλαβέρης Ηλίας βραβεύει την κατηγορία Εφήβων στην Ανδρίτσαινα

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα