ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας: Τέσσερις μεταγραφές, τρεις ανανεώσεις και συνεχίζει…


Τάκης Καμαρινός, Γιάννης Κυριαζής, Αντώνης Κουλούρης και Χρήστος Χατζηγιάννης, είναι τα τέσσερα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα Αμαλιάδας. Οι Βυσσινί, συμφώνησαν με τους προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές και απομένουν μόνο τα τυπικά, δηλαδή να υπογράψουν, ώστε να ανακοινωθούν και επίσημα. Οι τέσσερις παίκτες, πέρασαν σήμερα από τα γραφεία της ομάδας, όπου είχαν μια τελική συνάντηση, πριν δώσουν τα χέρια και ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη, οπότε και αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα περίοδο.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Εκτός από τους τέσσερις παίκτες που σχεδόν έχουν αποκτηθεί, έχουν σχεδόν ανανεωσει με την ομάδα οι Σιούλας, Γαλανόπουλος και Χριστόπουλος, τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκαν στην περσινή ομάδα. Επίσης και αυτοί οι παίκτες είχαν σήμερα το απόγευμα συνάντηση στο στάδιο της Αμαλιάδας και στα γραφεία του συλλόγου.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Αστέρας ξεκίνησε και πλέον αρχίζει να επανδρώνει το ρόστερ του. Οι κινήσεις που έγιναν σήμερα, θα είναι η αρχή όπως διατείνονται στην ομάδα, καθώς έχουν στο στόχαστρο και άλλους αξιόλογους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι και συζητούν μαζί τους. Στους παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν, θα προστεθούν και 6-7 παίκτες από την Ακαδημία, ηλικίας 16 και 17 ετών, παίκτες οι οποίοι όλοι μαζί, υπό τις οδηγίες των Λύσσανδρου Τζαβάρα και Φίλιππου Μαρκόπουλου, θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους.

 

Ο Τάκης Καμαρινός

Αναμφίβολα το πιο «ηχηρό» όνομα, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ξεκίνησε και αυτός από τον Αστέρα, αγωνίστηκε για μια τριετία στο Χάβαρι, για να μετακομίσει πρόπερσι στη Δόξα Νέας Μανολάδας. Πέρσι αγωνίστηκε στη Μεσσηνία, με τη φανέλα του ΑΟ Κυπαρισσίας. Έχει αγωνιστεί βασικός με τον Αστέρα τη σεζόν 2012-13 στη Γ΄ Εθνική και μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Θεωρείται ένας εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, με ψυχραιμία στο κράτημα της μπάλας και καλές μεταβιβάσεις.

 

Ο Χρήστος Χατζηγιάννης

Πρόκειται για ένα παίκτη ο οποίος ξεκίνησε από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και του στόπερ. Τα τελευταία χρόνια, έχει αγωνιστεί με επιτυχία στον Ατρόμητο Καβασίλων και τη Δόξα Νέας Μανολάδας, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στον Ηλειακό Βαρθολομιού.

 

Ο Αντώνης Κουλούρης

Ο Αντώνης Κουλούρης, είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί στον Αίαντα, ενώ πέρσι φόρεσε τη φανέλα αρχικά του Ηλειακού Βαρθολομιού και στη συνέχεια του ΑΠΟ Κουρτεσίου. Θεωρείται ένα από τα βασικά στελέχη της πορείας των Κουρτεσιωτών τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, αφού είχε περάσει από εκεί και πρόπερσι. Αγωνίζεται στον άξονα του γηπέδου, με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις γραμμές και διακρίνεται για το δυναμισμό στο παιχνίδι του.

 

Ο Γιάννης Κυριαζής

Θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του Αμαλιαδίτικου ποδοσφαίρου. Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος τον προώθησε στο Χάβαρι στην ενδεκάδα, πετυχαίνοντας την παραμονή, για να έρθει στη συνέχεια η Δόξα Νέας Μανολάδας και να τον εντάξει στη δύναμή της. Πέρσι ήταν ο ΑΠΟ Κουρτεσίου ο οποίος τον πήρε στην ομάδα, με την οποία αποτέλεσε βασικό στέλεχος. Παίζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

 

Οι Γενικοί αρχηγοί της ομάδας

Εκτός από τις πρώτες μεταγραφές, ο Αστέρας προχώρησε και στη διάρθρωση του Δ.Σ., το οποίο μπορεί να έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι προσωρινό, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να θεωρείται και τυπικά, αλλά και κατ’ ουσίαν μόνιμο. Και αυτό καθώς ο Πρόεδρος Ανδρέας Παπαδάτος, πείστηκε τελικά να παραμείνει επικεφαλής και να μπει μπροστά, ωστόσο επιμένει να διατηρεί τις πόρτες του Δ.Σ. ανοιχτές και να δηλώνει σήμερα ότι «αν επιθυμεί να μπει κάποιος άλλος, ή κάποια άλλα μέλη να προσφέρουν, δεν έχω πρόβλημα να κάνω στην άκρη…». Βεβαίως, επειδή είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο διοικητικό σχήμα, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, σε ένα άτυπο Δ.Σ. που έγινε νωρίς το απόγευμα, υπενθύμισε σε όλους ότι αυτοί που θα μπουν μέσα θα πρέπει να παραμείνουν μέχρι το τέλος: «Αποφάσισα να σταθώ δίπλα στον Ανδρέα Παπαδάτο και θα τον στηρίξω μέχρι το τέλος. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι και να βοηθήσουμε, όχι απαραίτητα οικονομικά, αλλά και οργανωτικά». Όπως αποφασίστηκε, το πόσο του Γενικού Αρχηγού, θα αναλάβουν οι Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος και Δημήτρης Γιαννόπουλος. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη της προεττοιμασίας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», Γιώργο Μπακέλλα.

(Φώτο: Βαγγέλης Δημητρόπουλος).