Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Σοβαρή καταγγελία Χριστοδουλόπουλου – «γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα να κλείσει άμεσα και θετικά η συγκεκριμένη ψηφοφορία» ;

spot_img

ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ: Με πραξικόπημα στην Οικονομική Επιτροπή επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να περάσει θέμα, που τρεις μήνες πριν καταψηφίστηκε από τους αντιδημάρχους της.

Με ένα πρωτόγνωρο -για τα δημοκρατικά χρονικά του τόπου μας τρόπο- επιχείρησε η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, να περάσει το θέμα: “Έγκριση μελέτης, Τευχών Δημοπράτησης τρόπου διενέργειας του νέου διαγωνισμού: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 2018 – 2020» και ορισμός μελών Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Επιτροπής Ενστάσεων”.

Η πραξικοπηματική μεθόδευση, με τις ευλογίες του Δημάρχου Ήλιδας, έχει να κάνει με το τρόπο που εισήλθε το θέμα στην δια περιφοράς συνεδρίαση, καθώς εστάλη στα τρία μέλη της παράταξής μας που είναι τα μοναδικά της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή, στις 12:23 το μεσημέρι, παραβλέποντας τόσο ότι η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι, όσο και το γεγονός ότι το έντυπο ψηφοφορίας της ημερήσιας διάταξης ειχε ήδη αποσταλεί από εμάς εμπρόθεσμα, στην έναρξη της συνεδρίασης.

Επιπλέον, όμως, τίθεται και μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού δίχως την παραμικρή διαφοροποίηση των πραγματικών περιστατικών σε σχέση με την από 12-10-2020 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και ελήφθη η υπ’ αριθμ. 324/2020 ΑΟΕ, επανήλθε και πάλι αυτολεξεί. Γιατί άραγε;

Μάλιστα, τότε το θέμα καταψήφισαν, ενώ πρώτα ζήτησαν την απόσυρσή του η οποία δεν έγινε δεκτή, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικολόπουλος Χρήστος και Αστερής Ευγένιος, ενώ λευκό είχε ψηφίσει ο αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου Ευάγγελος. Στην ίδια συνεδρίαση απουσίαζαν εσκεμμένα για να μην συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα τα δύο υπόλοιπα μέλη της παράταξης Λυμπέρη.

Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες να επανέρχεται προς ψήφιση ένα τόσο σοβαρό θέμα, ως προ ημερησίας, όταν έχει καταψηφιστεί πανηγυρικά από την ίδια την παράταξη του Δημάρχου.

Κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει, τι είναι αυτό που άλλαξε από τότε και γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα να κλείσει άμεσα και θετικά η συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Προφανώς, εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη απόφαση που έλαβε ο ΦοΔΣΑ Ηλείας για απευθείας ανάθεση επί του ίδιου έργου και θα προσφύγουμε για την απόφαση στον Γένικο Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και στον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η παράταξή μας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι ανακαλεί τη συμμετοχή των μελών της στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αν τα προ ημερησίας δεν αποσυρθούν και απέχει από τη διαδικασία. Απάντηση μέχρι τώρα δεν πήραμε.

Αυτό, όμως, που για ακόμα μια φορά θα πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι, με ανάλογες μεθοδεύσεις και απαράδεκτες διαδικασίες που ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας, δεν μπορεί να λειτουργήσουν σωστά οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Ήδη στις δια περιφοράς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ανάλογες μεθοδεύσεις έχουν γίνει τρεις φορές. Τέταρτη δεν θα υπάρξει, αφού δεν μπορούμε άλλο να αποτελούμε το άλλοθι των τακτικισμών Λυμπέρη.

Η εποχή του “ενός ανδρός αρχή” έχει περάσει για τη χώρα μας ανεπιστρεπτί. Καιρός να το αντιληφθούν και τα μέλη της δημοτικής αρχής Λυμπέρη και να πράττουν πλέον κατά συνείδηση.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα