25.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Η ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της Υγείας στην Ηλεία

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση έχει αφήσει την Υγεια στην Ηλεία στην τύχη της. Επι μήνες ζητάμε ενίσχυση των δομών με ιατρικό προσωπικό, άποψη που υποστηρίζουν και κυβερνητικοί βουλευτές. Όμως οδεύουμε απο το κακό στο χειρότερο. Δεν εφαρμόζεται τίποτα άλλο πέρα απο πρόχειρες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης, χωρίς πολιτική κατεύθυνση για τον χώρο της Υγείας.
Στο νοσοκομείο του Πύργου, μέσα σε ένα κλίμα διχόνοιας και εκφοβισμού, οι ιατροί παραιτούνται. Οι προσφυγές στην δικαιοσύνη δυσκολεύουν τον διάλογο και οδηγούν σε έλλειψη συνεννόησης και επικοινωνίας, πράγμα ανεπίτρεπτο για έναν δημόσιο οργανισμό. Με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, φοβόμαστε για αποχωρήσεις και άλλων ιατρών.
Πραγματικά ευχόμαστε οι ανακοινώσεις για τις προσλήψεις 16 ιατρών να μην βγούν άγονες. Η Ηλεία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση ιατρικού προσωπικού. Όμως εαν δεν αλλάξει το αυταρχικό κλίμα της διοίκησης και δεν βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, δεν θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα και σε λίγο καιρό η ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας θα ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς που δεν έρχονται στην Ηλεία. Πως να έρθουν όμως σε ένα νοσοκομείο ανάστατο και δυσφημισμένο; Με την απειλή του εισαγγελέα στην πόρτα, δυστυχώς είναι δύσκολο να έρθουν γιατροί.

Η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού χωρίς ψεύτικες εξαγγελίες και μεγάλα λόγια αλλα με προγραμματισμό, συνέπεια και υλοποίηση των δεσμεύσεων είναι ο δρόμος για την βελτίωση της υγειας στον πολύπαθο νομό Ηλείας. Χωρίς μηνύσεις, χωρίς αυταρχικότητα, χωρίς δυσφήμηση του ιατρικού κόσμου σε όλη την χώρα. Δεν μας βοηθούν αυτές οι ενέργειες όταν έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Οι υγειονομικοί, λόγω του εξουθενωτικών ωραρίων αλλα και των συνεχόμενων εφημεριών, έχουν πλέον εξαντληθεί. Χωρίς άδειες, χωρίς δώρο Χριστουγέννων, μόνο με χειροκροτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι πάντα δίπλα τους και στηρίζει τα δικαιωματά τους.
Η 6η ΥΠΕ απλά εφαρμόζει αποφάσεις-μπαλώματα. Οι εμβολιασμοί έχουν αποτύχει. Ο στόχος της ανοσίας του πληθυσμού δείχνει να χάνεται. Τα εμβολιαστικά κέντρα στην Ηλεία είναι λίγα και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όλα. Ενεργοποιήστε επιτέλους όλη την ΠΦΥ για τον εμβολιασμό. Η χρηματοδότηση του ΠΔΕ, με τις εξαγγελίες Φαρμάκη, είναι μηδαμινή. Η αναστολή των χειρουργείων δημιουργεί πλέον προβλήματα στην υγεία του πληθυσμού. Δεν είναι μόνο ο κορωνοιος η απειλή. Σιγουρα είναι η μεγαλύτερη αλλα όχι η μόνη.
Η αυταρχικότητα σας που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς εξουσίας είναι πια ολοφάνερη. Η αλαζονεία των κυβερνώντων δεν τους επιτρέπει να δούν τις τραγικές συνέπειες των επιλογών τους. Ζητήσατε και πήρατε όλο το κράτος δικό σας;;; Έχετε και όλη την ευθύνη δική σας. Οτι συμβεί απο εδώ και πέρα στην υγειονομική φροντίδα των Ηλείων, είναι δική σας ευθύνη. Είναι πλέον ευθύνη όλων σας – Υπουργείου , Υγειονομικής Περιφέρειας, Διοίκησης- να βρείτε λύσεις στις καταστάσεις που εσείς δημιουργήσατε. Τι λύσεις έχετε, εαν έχετε; Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα; Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας για το άριστο επιτελικό μπάχαλο που έχετε δημιουργήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στέκεται απέναντι στον αυταρχισμό και στις εκδικητικές συμπεριφορές. Είμαστε μαζί με τον επιστημονικό κόσμο και με τον διάλογο. Η λειτουργία του νοσοκομείου πρέπει να στηρίζετε στην συναδελφικότητα, στην επιστημονική κατάρτιση, στην διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται σε κάθε άνθρωπο που ανησυχεί για την υγεία του. Η δημόσια δωρεάν υγεία αποτελεί προτεραιότητα και αγαθό, ούτε εκχωρείται ούτε παζαρεύεται.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Ομάδα Υγείας ΝΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα