5 C
Pýrgos
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

A1 κατηγορία: Το πρωτάθλημα που κατάντησε… ανέκδοτο!

spot_img

Την ίδια ώρα που η Αχαΐα την ερχόμενη τετάρτη διεξάγει παιχνίδια για τα τοπικά πρωταθλήματα, την ίδια ώρα που η Μεσσηνία έχει παίξει έντεκα αγωνιστικές κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στους δυο ομίλους, στην Ηλεία θα φτάσουμε οριακά στην ημερομηνία που ορίζει η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής και έχει θέσει η ΕΠΟ ως καταληκτική ημερομηνία.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μόνος τρόπος για να μην συμβεί αυτό, είναι να μπουν στη διαδικασία οι ομάδες να πληρώνουν διπλά να κάνουν rapid test στους ποδοσφαιριστές τους δυο φορές την εβδομάδα, για να παίξουν Κυριακή-Τετάρτη.  Το Κύπελλο Ηλείας, θα πάει πίσω, ενώ πάνω που οι ομάδες είχαν αρχίσει να βρίσκουν ένα ρυθμό, παίζοντας μόλις και μετά βίας έξι-εφτά παιχνίδια, πάμε σε αναβολή της αγωνιστικής δράσης. Χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στον νότιο όμιλο της Α1 κατηγορίας, η ΕΠΣΗ ανακοίνωσε αναβολή της αγωνιστικής και όρισε «πιθανή» λέει επανέναρξη στις 22-23 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα δηλαδή που όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση, η πυκνοκατοικημένη Αθήνα δεν διέκοψε τα δικά της πρωταθλήματα, στην Ηλεία πάμε για την άλλη Κυριακή «και βλέπουμε».

 

«Σφύριγμα λήξης» στις 18 Απριλίου

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, ολοκληρώνεται η προθεσμία να δηλώσει η ΕΠΣ Ηλείας τον πρωταθλητή της. Όπως ορίζει η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, μέχρι τότε όλες οι Ενώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά τους και να δηλώσουν τους πρωταθλητές τους, οι οποίοι θα μπουν στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Στην Ηλεία, χρειαζόμαστε ακόμα εφτά αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έξι αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν τα Πλέι Οφ. Σύνολο αγωνιστικών, δεκατρείς. Οπότε στο καλό σενάριο, δηλαδή αν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα ξανά την άλλη Κυριακή, χωρίς να μπουν εμβόλιμες ημερομηνίες, ίσως φτάσουμε οριακά να δηλώσουμε πρωταθλητή. Και λέμε ίσως, καθώς μπορεί οι σειρές των Πλέι Οφ μπορεί να μην χρειαστεί να πάνε σε τρίτο ματς. Κανένας όμως δεν μπορεί να αποκλείσει να χρειαστεί και να πάνε σε τρίτο ματς.

 

Γιατί η ΕΠΣΗ παίζει με τη φωτιά

Το θέμα εδώ βεβαίως δεν είναι αν προφταίνει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Γιατί όπως τα έχουμε βάλει κάτω, φαίνεται ότι προφταίνει. Το θέμα είναι ότι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αν μια ομάδα εμφανίσει πολλά κρούσματα, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, δικαιούται να ζητήσει από την ΕΠΣΗ αναβολή. Και σε μια τέτοια περίπτωση, με δεδομένη την αναβολή, μια αναβολή σε ένα παιχνίδι Πλέι Οφ ας πούμε, τινάζεται το Πρωτάθλημα στον αέρα, κινδυνεύοντας η ολοκλήρωσή του εντός της προθεσμίας. Σε μια Ηλεία με πολλές βροχές, επιβαρυμένους τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και μια ΕΠΣΗ η οποία μας έχει δείξει ότι μπορεί να περάσει κι ένας μήνας προκειμένου να διεξαχθεί ένα εξ΄αναβολής παιχνίδι, είναι εύλογα τα ερωτηματικά.

Πρωτάθλημα-«ανέκδοτο»

Όλα αυτά, για ένα Πρωτάθλημα, το χειρότερο της ιστορίας της ΕΠΣ Ηλείας, σε δυο ομίλους, χωρίς συναγωνισμό. Ένα Πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε μόλις στα τέλη Οκτωβρίου, σχεδόν Νοέμβριο. Και στο οποίο, υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν δώσει μόλις έξι παιχνίδια και έχουν ολοκληρώσει τον γύρο. Και θα δώσουν ακόμα έξι, για να ολοκληρώσουν μια ολόκληρη σεζόν. Πρωτάθλημα στο οποίο υποβιβάζεται μια ομάδα από όμιλο των εφτά ομάδων, μια ομάδα και από όμιλο οκτώ ομάδων. Και όλα αυτά, χωρίς ουσιαστικό λόγο, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο είχε δοθεί από τη Γ.Γ.Α. από το καλοκαίρι.

Οι «καλομαθημένοι»

Μέσα στην πανδημία, συνέβησαν πολλά πράγματα. Κάποιες ομάδες, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν υποβιβαστεί, τελικά γλίτωσαν επειδή δυο φορές τα δυο τελευταία χρόνια, δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, που είναι ο «καθρέφτης» της Ένωσης, να παραμείνει με έναν υπερβολικό για τα δεδομένα της Ηλείας αριθμό, αυτό των 16 ομάδων (οι οποίες στην πορεία έγιναν 15). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν να μην έφτανε ότι η ΕΠΣΗ τους «καλόμαθε» βάζοντάς τους να δηλώσουν συμμετοχή Οκτώβριο μήνα, έρχονται τώρα και ανεπισήμως, υπονομεύουν το πρωτάθλημα, “φωνάζοντας” ότι αδυνατούν αγωνιστούν, «λόγω πανδημίας», αποβλέποντας φυσικά στην εκ νέου ακύρωση της σεζόν και δική τους “ανέξοδη” παραμονή στην κατηγορία, για άλλη μια χρονιά. Ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι απολαμβάνουν της εύνοιας είναι και οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι τώρα, είναι ζήτημα αν έχουν δώσει τρία παιχνίδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΠΣΗ τους περνάει άνευ αγώνα στο Κύπελλο Ηλείας, βάζοντας τις ισχυρές ομάδες να σκοτώνονται από τους πρώτους γύρους, στερώντας από τον θεσμό ένα πραγματικά καλό επίπεδο. Ένας θεσμός, άγνωστο πώς και πότε θα ολοκληρωθεί μετά τα όσα παράδοξα συμβαίνουν στα πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα