Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
22.3 C
Pýrgos

Μπαράζ ανόδου: Η ΕΠΟ για τα κριτήρια ισοβαθμιών-Να δούμε όμως τί θα πουν και τα…δικαστήρια! 

spot_img

Ερμηνευτική εγκύκλιο έστειλε η ΕΠΟ για τα κριτήρια ισοβαθμιών στα παιχνίδια μπαράζ, τόσο για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2, όσο και στη Γ΄ Εθνική. Επειδή η προκήρυξη δεν αναφέρει τίποτα, αυτόματα η υπόθεση παραπέμπεται στον ΚΑΠ. Ο ΚΑΠ, στο άρθρο 20, περί «βαθμολογικής κατάταξης ομάδων», αναφέρει ότι μετά τη βαθμολογική συγκομιδή, επόμενο κριτήριο είναι οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ισοβαθμούντες «στους μεταξύ τους αγώνες». Βεβαίως επειδή εδώ δεν έχουμε αγώνες, αλλά έναν αγώνα, αφού δεν υπάρχει δεύτερος γύρος, η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, με εγκύκλιο, δίνει την ερμηνεία της ότι δεν μετράει, αλλά μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων. Ουσιαστικά δηλαδή, δίνει μια διευκρίνιση επάνω στην προκήρυξη, όπως έχει δικαίωμα να κάνει (όπως έκανε και η ΕΠΣ Ηλείας).

Μέχρι εδώ καλά!

Αντίστοιχη περίπτωση είχαμε πέρσι στη Γ΄ Εθνική, οπότε και με βάση την τωρινή ερμηνεία, υποβιβάστηκε η Αχαϊκή και παρέμεινε το Διαβολίτσι. Αν πηγαίναμε με βάση τα μεταξύ τους παιχνίδια, θα έπρεπε να παραμείνει η Αχαϊκή και να υποβιβαστεί το Διαβολίτσι. Η Αχαϊκή δεν παρενέβη με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο και έμεινε έτσι. Το θέμα ωστόσο είναι τί θα πουν και τα δικαστήρια, σε περίπτωση που φτάσουμε σε μια τέτοια περίπτωση και μια ομάδα προχωρήσει σε προσφυγή. Στην Ελλάδα άλλωστε ζούμε, με δικομανείς παράγοντες έχουμε να κάνουμε, οι οποίοι αρνούνται στην ιδέα της ήττας, πολυνομία (άρα και κακονομία) υπάρχει στο ποδόσφαιρο, οι Κανονιμοί και οι προκηρύξεις έχουν “παράθυρα” και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, δεν είναι αυτή που αποφασίζει, έχοντας στο πρόσφατο παρελθόν ανατραπεί οι γνωμοδοτήσεις της. Και μην ξεχνάμε ότι μόλις προχθές είχαμε απόφαση για την ένσταση του Μακεδονικού για μια άλλη περίπτωση, την οποία ο δικηγόρος του αποκάλεσε “όγδοο νομικό θαύμα”. Φανταστείτε δηλαδή να φτάσουμε εκεί και μια εύρωστη οικονομικά ομάδα από τις εφτά πρωταθλήτριες της Γ΄ Εθνικής, να προσφύγει για κακή εφαρμογή της προκήρυξης και του ΚΑΠ.

Καλό μας καλοκαίρι…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα