ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

166.000 επιστήμονες επαγγελματίες θα λάβουν επίδομα λόγο κορονοϊού – Ποιους αφορά, πόσα θα λάβουν και με ποιο τρόπο

  • 8
    Shares

166.000 επαγγελματίες δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί/αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι/λογιστές, εκπαιδευτικοι και ερευνητές, θα λάβουν έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, υπό μορφή επιδόματος κατάρτισης.

Στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οδοντίατροι, ψυχίατροι και λοιπό ιατρικό προσωπικό.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οι οδοντιάτροι, οι ψυχίατροι και το λοιπό ιατρικό προσωπικό.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ, που θα δοθούν μέσω ανοιχτού προγράμματος, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, «το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης». Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την ολοκλήρωση κάθε διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους


  • 8
    Shares