• ΗΛΕΙΑ
  • 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια – 8 αναπλάσεις στην Ηλεία

17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια – 8 αναπλάσεις στην Ηλεία

Απόστολος Κατσιφάρας: Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών- 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια

Η εικόνα των πόλεων της Δυτικής Ελλάδος, η λειτουργικότητα τους, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και του φυσικού κάλλους ήταν στοιχεία που καθόρισαν την πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τις αστικές αναπλάσεις μέσα στο 2018.

Τα έργα ανάπλασης έχουν πολύπλευρη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες. Ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, συντείνουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τονώνουν την τουριστική δυναμική αστικών κέντρων στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

«Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων, ενεργοποιήσαμε πόρους προερχόμενους από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα, περιλάβαμε ζώνες σε αστικά κέντρα που ήσαν υποβαθμισμένες και μέσα απ’ τις αστικές αναπλάσεις ξαναδίνουμε πνοή, ελεύθερους χώρους και οξυγόνο σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σ’ όλη την Περιφέρεια», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Μια συνοπτική παρουσίαση των 17 έργων αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος -που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν μέσα στο 2018- έγινε κατά την πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής.

Πεζοδρομήσεις, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, περιπατητικές διαδρομές, σύγχρονα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικά σώματα, αναδείξεις μνημείων, κατασκευές δικτύων ομβρίων υδάτων, ποδηλατικές διαδρομές, είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που έγιναν ή δρομολογούνται σε συνολικά 16 πόλεις της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ανάπλαση διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο, με προϋπολογισμό 2,83 εκατομμύρια ευρώ), Αγρινίου (διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, με προϋπολογισμό 2,84 εκατομμύρια ευρώ), νότιο τμήμα Αιτωλικού (2,4 εκατομμύρια ευρώ), ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού (1,36 εκατομμύρια ευρώ), αστικές αναβαθμίσεις Θέρμου (590.000 ευρώ) και ανάπλαση Παλαίρου (696.000 ευρώ).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στο εμπορικό κέντρο Αιγίου (3,2 εκατομμύρια ευρώ), στην Χαλανδρίτσα (διαμόρφωση ιστορικού κέντρου, 1,1 εκατομμύρια ευρώ), στην Κλειτορία (ανάπλαση κεντρικού ιστού, 661.000 ευρώ).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στο ιστορικό κέντρο Πύργου (2,6 εκατομμύρια ευρώ), στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο Αμαλιάδος (2,3 εκατομμύρια ευρώ), σε Λεχαινά και Βάρδα (1,7 εκατομμύρια ευρώ), στην Ανδραβίδα (ανάπλαση της εισόδου της πόλης, 920.000 ευρώ), στο Τραγανό (2 εκατομμύρια ευρώ), στο Βαρθολομιό (1,1, εκατομμύρια ευρώ), στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (535.000 ευρώ).

Το σύνολο των έργων εντάχθηκε, χρηματοδοτήθηκε ή έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Κάθε αστική ανάπλαση δεν περιορίζεται στο έργο αυτό καθαυτό αλλά ενεργοποιεί κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, θέτει σε κίνηση λειτουργίες που έχουν πολλαπλάσια οφέλη στην ποιότητα ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αισθητική αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία των πόλεων αλλά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αναφορικά με τα έργα αστικών αναπλάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα παραπάνω υλοποιούνται δύο Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό και Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία , όπως επίσης οι Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις στους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου.

  • Σε άλλο αρχείο επισυνάπτονται αναλυτικά στοιχεία για τις 17 Αστικές Αναπλάσεις σε 16 περιοχές και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

 

Αναλυτικά οι 17 Αστικές Αναπλάσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Έργα Αστικών Αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 127.146.867,33 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνει ο απολογισμός του 2018, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για 17 συνολικά έργα σε Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας), τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης Αστικών αναπλάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Ακολουθούν αναλυτικά τα έργα:

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

  1. Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν πολλαπλές παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, τη λειτουργική του αναβάθμιση και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αστικού τύπου.

Προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο επίπεδων πλατείας και Επαρχείου, η διαμόρφωση των αξόνων προσπελασιμότητας, η δημιουργία χώρου πρασίνου και υπαίθριων εκδηλώσεων. Εξάλλου, επιτυγχάνεται η προσπελασιμότητα από το νότιο μέτωπο μέσω της οδού Αγίου Χαραλάμπους και της εγκαταλελειμμένης σκάλας, με την κατασκευή επιπέδων πρασίνου και καταρράκτη.

  1. Αστική ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας

Το έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ έχει ως αντικείμενο την ανάπλαση – αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας. Περιλαμβάνει μια σειρά πλατειών, δρόμων και αδιαμόρφωτων εκτάσεων. Οι χώροι συνδέονται μεταξύ τους ως τμήματα του συνεκτικού πολεοδομικού ιστού.

Στόχος της αστικής ανάπλασης είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας, η οποία αξιολογείται ως σημαντική και επείγουσα από φορείς και κατοίκους.

  1. Αναπλάσεις Έδρας (Λεχαινά) και Ιστορικής Έδρας (Βάρδα) του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ανάλογο αστικό εξοπλισμό σε κεντρικές περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Λεχαινών και Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, περιλαμβάνει το έργο αστικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες ανάπλασης αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου των περιοχών, επιτυγχάνοντας την εμπορική και τουριστική αξιοποίησή τους και την βελτίωση της εξωστρέφειάς τους.

  1. Ανάπλαση εισόδου πόλης της Δ.Ε Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (ΠΕΟ – Δημοτικό Γυμναστήριο)

Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν στο τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση της Αθ. Διάκου με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι και το Δημοτικό Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 920.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου και  η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

  1. Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας & Παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ. Τραγανού

Οι εργασίες ανάπλασης προβλέπουν ανακατασκευή των υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, βελτίωση του οδοστρώματος, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, διευθέτηση των ομβρίων, κατασκευή νέων αγωγών στο υφιστάμενο δίκτυο και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Το έργο προϋπολογισμού 651.200 ευρώ, στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

  1. Ανάπλαση της Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου Δ.Κ. Τραγανού

Το έργο προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, αφορά στη διαμόρφωση και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, συνολικού μήκους 1.205 μέτρων εντός του οικισμού Τραγανού, αλλά και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων.  Παράλληλα, προβλέπεται η διευθέτηση των ομβρίων και κατασκευή νέων αγωγών στο υφιστάμενο δίκτυο.

  1. Ανάπλαση περιοχών οικισμού Βρανά

Η εργολαβία περιλαμβάνει την ανάπλαση του οικισμού Βρανά της Δημοτικής Ενότητας Βαρθολομιού του Δήμου Πηνείου και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Το έργο προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ αποσκοπεί στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του δικτύου υδροδότησης.

  1. Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Καλλιθέας και Τ.Κ. Μυρωνίων

Τη διαμόρφωση και κατασκευή πεζοδρομίων στις εισόδους των Τοπικών Κοινοτήτων Καλλιθέας και Μυρωνίων της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, περιλαμβάνει το έργο των αστικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Οι εργασίες ανάπλασης στοχεύουν στην ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και την αύξηση επισκεψιμότητας.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

  • ΗΛΕΙΑ
  • 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια – 8 αναπλάσεις στην Ηλεία

17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια – 8 αναπλάσεις στην Ηλεία

Απόστολος Κατσιφάρας: Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών- 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια

Η εικόνα των πόλεων της Δυτικής Ελλάδος, η λειτουργικότητα τους, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και του φυσικού κάλλους ήταν στοιχεία που καθόρισαν την πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τις αστικές αναπλάσεις μέσα στο 2018.

Τα έργα ανάπλασης έχουν πολύπλευρη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες. Ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, συντείνουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τονώνουν την τουριστική δυναμική αστικών κέντρων στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

«Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων, ενεργοποιήσαμε πόρους προερχόμενους από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα, περιλάβαμε ζώνες σε αστικά κέντρα που ήσαν υποβαθμισμένες και μέσα απ’ τις αστικές αναπλάσεις ξαναδίνουμε πνοή, ελεύθερους χώρους και οξυγόνο σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σ’ όλη την Περιφέρεια», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Μια συνοπτική παρουσίαση των 17 έργων αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος -που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν μέσα στο 2018- έγινε κατά την πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής.

Πεζοδρομήσεις, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές, περιπατητικές διαδρομές, σύγχρονα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικά σώματα, αναδείξεις μνημείων, κατασκευές δικτύων ομβρίων υδάτων, ποδηλατικές διαδρομές, είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που έγιναν ή δρομολογούνται σε συνολικά 16 πόλεις της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ανάπλαση διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο, με προϋπολογισμό 2,83 εκατομμύρια ευρώ), Αγρινίου (διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, με προϋπολογισμό 2,84 εκατομμύρια ευρώ), νότιο τμήμα Αιτωλικού (2,4 εκατομμύρια ευρώ), ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού (1,36 εκατομμύρια ευρώ), αστικές αναβαθμίσεις Θέρμου (590.000 ευρώ) και ανάπλαση Παλαίρου (696.000 ευρώ).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στο εμπορικό κέντρο Αιγίου (3,2 εκατομμύρια ευρώ), στην Χαλανδρίτσα (διαμόρφωση ιστορικού κέντρου, 1,1 εκατομμύρια ευρώ), στην Κλειτορία (ανάπλαση κεντρικού ιστού, 661.000 ευρώ).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στο ιστορικό κέντρο Πύργου (2,6 εκατομμύρια ευρώ), στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο Αμαλιάδος (2,3 εκατομμύρια ευρώ), σε Λεχαινά και Βάρδα (1,7 εκατομμύρια ευρώ), στην Ανδραβίδα (ανάπλαση της εισόδου της πόλης, 920.000 ευρώ), στο Τραγανό (2 εκατομμύρια ευρώ), στο Βαρθολομιό (1,1, εκατομμύρια ευρώ), στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (535.000 ευρώ).

Το σύνολο των έργων εντάχθηκε, χρηματοδοτήθηκε ή έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Κάθε αστική ανάπλαση δεν περιορίζεται στο έργο αυτό καθαυτό αλλά ενεργοποιεί κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, θέτει σε κίνηση λειτουργίες που έχουν πολλαπλάσια οφέλη στην ποιότητα ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αισθητική αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία των πόλεων αλλά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αναφορικά με τα έργα αστικών αναπλάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα παραπάνω υλοποιούνται δύο Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό και Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία , όπως επίσης οι Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις στους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου.

  • Σε άλλο αρχείο επισυνάπτονται αναλυτικά στοιχεία για τις 17 Αστικές Αναπλάσεις σε 16 περιοχές και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

 

Αναλυτικά οι 17 Αστικές Αναπλάσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Έργα Αστικών Αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 127.146.867,33 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνει ο απολογισμός του 2018, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για 17 συνολικά έργα σε Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας), τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης Αστικών αναπλάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Ακολουθούν αναλυτικά τα έργα:

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

  1. Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν πολλαπλές παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, τη λειτουργική του αναβάθμιση και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αστικού τύπου.

Προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο επίπεδων πλατείας και Επαρχείου, η διαμόρφωση των αξόνων προσπελασιμότητας, η δημιουργία χώρου πρασίνου και υπαίθριων εκδηλώσεων. Εξάλλου, επιτυγχάνεται η προσπελασιμότητα από το νότιο μέτωπο μέσω της οδού Αγίου Χαραλάμπους και της εγκαταλελειμμένης σκάλας, με την κατασκευή επιπέδων πρασίνου και καταρράκτη.

  1. Αστική ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας

Το έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ έχει ως αντικείμενο την ανάπλαση – αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας. Περιλαμβάνει μια σειρά πλατειών, δρόμων και αδιαμόρφωτων εκτάσεων. Οι χώροι συνδέονται μεταξύ τους ως τμήματα του συνεκτικού πολεοδομικού ιστού.

Στόχος της αστικής ανάπλασης είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας, η οποία αξιολογείται ως σημαντική και επείγουσα από φορείς και κατοίκους.

  1. Αναπλάσεις Έδρας (Λεχαινά) και Ιστορικής Έδρας (Βάρδα) του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ανάλογο αστικό εξοπλισμό σε κεντρικές περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Λεχαινών και Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, περιλαμβάνει το έργο αστικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες ανάπλασης αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου των περιοχών, επιτυγχάνοντας την εμπορική και τουριστική αξιοποίησή τους και την βελτίωση της εξωστρέφειάς τους.

  1. Ανάπλαση εισόδου πόλης της Δ.Ε Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (ΠΕΟ – Δημοτικό Γυμναστήριο)

Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν στο τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση της Αθ. Διάκου με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι και το Δημοτικό Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 920.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου και  η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

  1. Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας & Παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ. Τραγανού

Οι εργασίες ανάπλασης προβλέπουν ανακατασκευή των υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, βελτίωση του οδοστρώματος, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, διευθέτηση των ομβρίων, κατασκευή νέων αγωγών στο υφιστάμενο δίκτυο και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Το έργο προϋπολογισμού 651.200 ευρώ, στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

  1. Ανάπλαση της Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου Δ.Κ. Τραγανού

Το έργο προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, αφορά στη διαμόρφωση και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, συνολικού μήκους 1.205 μέτρων εντός του οικισμού Τραγανού, αλλά και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων.  Παράλληλα, προβλέπεται η διευθέτηση των ομβρίων και κατασκευή νέων αγωγών στο υφιστάμενο δίκτυο.

  1. Ανάπλαση περιοχών οικισμού Βρανά

Η εργολαβία περιλαμβάνει την ανάπλαση του οικισμού Βρανά της Δημοτικής Ενότητας Βαρθολομιού του Δήμου Πηνείου και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Το έργο προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ αποσκοπεί στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του δικτύου υδροδότησης.

  1. Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Καλλιθέας και Τ.Κ. Μυρωνίων

Τη διαμόρφωση και κατασκευή πεζοδρομίων στις εισόδους των Τοπικών Κοινοτήτων Καλλιθέας και Μυρωνίων της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, περιλαμβάνει το έργο των αστικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Οι εργασίες ανάπλασης στοχεύουν στην ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και την αύξηση επισκεψιμότητας.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων