Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Μειωμένη φέτος η ποσότητα βιομηχανικής τομάτας

spot_img

Οι ποσότητες βιομηχανικής τομάτας που παραδόθηκαν στα εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού την φετινή χρονιά είναι λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και για τις πρώιμες τομάτες η μείωση έφτασε το 40% λόγω των καταστροφών από τις κακοκαιρίες που έπληξαν γενικότερα την Ηλεία.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλιανάτος ανέφερε χθες ότι όσο αφορά με τις ποσότητες που παραδόθηκαν από τα μέλη της ομάδας στο εργοστάσιο Unilever, παρέλαβε 12.500 τόνους βιομηχανική τομάτα, από τους 14.500 τόνους που προέβλεπε το συμφωνητικό και το εργοστάσιο Κύκνος παρέλαβε 22.000 τόνους από τους 24.500 τόνους.

Ο κ. Βαλιανάτος, τόνισε  ότι η τομάτα φέτος είχε πολλές ζημιές κυρίως από την βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 17 Ιουλίου προκαλώντας καταστροφές στις πρώιμες τομάτες και για για τις πρώιμες τομάτες η ζημιά έφτασε το 40% ενώ για τις όψιμες ήταν κάπως καλύτερη η κατάσταση.

Ακόμα, επεσήμανε πως παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς τομάτας και υπογράμμισε πως προχθές παρέδωσε στην προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κα. Πανταζοπούλου τις καταστάσεις με τα στοιχεία των παραγωγών που υπέστησαν ζημιά, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Επίσης, ο κ. Βαλιανάτος έκανε γνωστό ότι εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των τοματοπαραγωγών, της Ομάδας Παραγωγών για να γίνει απολογισμός της φετινής χρονιάς και να γίνει ο σχεδιασμός για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Τέλος,ο κ. Βαλιανάτος αναφέρθηκε στο νέο κατάστημα στην Αμαλιάδα-Γεωργικά Εφόδια, σημειώνοντας  ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος για τους τοματοπαραγωγούς και τους σταφιδοπαραγωγούς όπου θα αναγράφονται όλες οι τιμές των προϊόντων, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη ενημερωτική καμπάνια σε όλα τα χωριά της Ηλείας για να γίνει ενημέρωση για το νέο κατάστημα.

http://amaliadanews.gr

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα