ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

18 μήνες φυλάκιση σε ημεδαπό για τη συμμορία που διέπραττε κλοπές σε κατοικίες στην Αμαλιάδα

  • 19
    Shares

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών προσήλθαν μέλη της εξαμελούς σπείρας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια τέλεσης της λαϊκής αγοράς, σε κατοικίες στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 34 ετών, που  κατηγορούνταν  για συμμετοχή τους  σε συμμορία , καθώς επίσης και για δύο ακόμα ημεδαπές μικρής ηλικίας, οι οποίες  θα δικαστούν για την ίδια υπόθεση στο Ανηλίκων.

Οι κλοπές είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2017 σε κατοικίες στην Αμαλιάδα, όπου οι κατηγορούμενοι παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και στη μία περίπτωση είχαν κλέψει χρυσαφικά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 2000 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα και δύο κινητά που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί.

Εξάλλου κατά την προανάκριση που έγινε από το τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας , προέκυψε ότι τις κλοπές τις διέπραττε η ίδια συμμορία, της  οποίας η εμπλοκή διερευνάται  και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, καθότι ήταν  πανομοιότυπος ο  τρόπος δράσης.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον έναν ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλαπέντα αντικείμενα, ενώ στο δεύτερο κατηγορούμενο ποινή 8 μηνών για απλή συνέργεια.

Ακόμα αθωώθηκαν οι δύο γυναίκες που κατηγορούνταν  για τη συμμετοχή τους  σε συμμορία.


  • 19
    Shares