ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόροιβος: Κόντρα στην παράδοση στο Ρέθυμνο


Πέντε ήττες σε έξι μεταξύ τους παιχνίδια στη Basket League μετράει ο Κόροιβος από το Ρέθυμνο, το οποίο μάλιστα σημείωσε και μια ιστορική νίκη τον Οκτώβριο του 2014 στην Αμαλιάδα, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του κλειστού της πόλης που θα κέρδιζε σε αυτό τον Κόροιβο σε παιχνίδι της Basket League. Το Σαββατο βέβαια ο Κόροιβος δεν θα παίξει στην Αμαλιάδα αλλά στο Ρέθυμνο. Το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», δεν του πάει καθόλου, καθώς μετρά σε τρία παιχνίδια ισάριθμες ήττες και μάλιστα με διψήφια διαφορά το καθένα από αυτά.

 

Μάλιστα πέρυσι, ο Κόροιβος γνώρισε μια πολύ βαριά ήττα, η οποία ήταν μια από τις δυο ευρύτερες νίκες της ιστορίας του Ρεθύμνου στη Basket League. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 101-70 του Κοροίβου. Το Ρέθυμνο με την ίδια διαφορά είχε νικήσει και τον ΚΑΟΔ την περίοδο 2011-12. Ο Χριστοδούλου με 20 και ο Φιτζπάτρικ με 18 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών ενώ για τον Κόροιβο 17 είχε ο Μιλουτίνοβιτς και από 16 οι Μπράουν και Χολ. Είχαν προηγηθεί για το Ρέθυμνο οι νίκες με 78-66 την περίοδο 2014-15 και με 75-67 την περίοδο 2015-16.

 

Στόχος η νίκη. Το ρεκόρ του Σπυριδωνίδη

Βέβαια οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και μερικές φορές δεν έχουν πολλή σημασία. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, πηγαίνει σε αυτό το παιχνίδι με στόχο να πετύχει την πρώτη νίκη του Κοροίβου μέσα στην Κρήτη, αλλά και να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα. Μάλιστα το παιχνίδι αυτό θα είναι ιδιαίτερο για τον Αλέξη Σπυριδωνίδη (φώτο από το περσινό παιχνίδι στο Ρέθυμνο), καθώς μπει στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του Κοροίβου στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.