21 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

19,4 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων (βίντεο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Ομόφωνη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 19,4 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεκλήθη σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, στην Πάτρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στην τοποθέτηση του κατά την συζήτηση του θέματος,  εστίασε στον αναπτυξιακό ρόλο του Κέντρου όχι μόνο σε ό,τι αφορά στον τουριστικό του χαρακτήρα αλλά στην εν γένει συμβολή του στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Η πρόταση της Περιφέρειας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα υποβληθεί για την έγκριση της χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προβλέπει δε την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση, την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου, βελτιώσεις αναβατήρων, βοηθητικά συστήματα, σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, αναβάθμιση και αντικατάσταση χιονοστρωτήρων, όπως επίσης παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες και προμήθεια και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και δικτύων.

«Απαντούμε, έτσι, στις σύγχρονες ανάγκες του Χιονοδρομικού μέσα από μια δέσμη έργων που αθροιστικά αποτελούν την μεγαλύτερη παρέμβαση μετά την κατασκευή του εδώ και 30 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς ο οποίος, παίρνοντας τον λόγο, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του Σώματος.

 

Νέα κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η  αντικατάσταση 568 κρεβατιών και η προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού(φορεία, αμαξίδια, εξεταστικές κλίνες κ.α.) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο κ. Κατσιφάρας, μετά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Καρπέτα,  υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια εξασφαλίζει χρηματοδότηση 1,1 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθούν ανάγκες και κενά που σήμερα καθιστούν προβληματική την νοσηλεία των ασθενών σ’ ένα Νοσοκομείο που υπηρετεί τις ανάγκες του συνόλου της Δυτικής Ελλάδος.

«Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν προσπερνάμε την δημόσια Υγεία στην λογική ότι είναι κάτι μακριά από τον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων μας. Είμαστε διαρκώς παρόντες ώστε, όπου και όπως μπορούμε, να παρεμβαίνουμε, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας  με 20.000 ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών και τις επισκευές ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που αντιμετωπίζουν προβλήματα βλαβών.

Προβλήματα ελαιοπαραγωγών

Στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ελαιοπαραγωγή.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότιη μείωση της παραγωγής ελαιολάδου και η υποβάθμιση της ποιότητάς του σε σημαντικό βαθμό σε όλη τη χώρα, συγκριτικά με άλλες χρονιές, είναι γεγονός που οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, αλλά και στη μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου, λόγω του παθογόνου μύκητα γλοιοσπόριου και των αυξημένων δακοπροσβολών.

«Όσον αφορά το γλοιοσπόριο η ασθένεια έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή ελαιοκάρπου, αλλά ειδικά κατά τη φετινή περίοδο οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν έξαρση της ασθένειας με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι τεράστια από την πτώση ελαιοκάρπου και ταυτόχρονα την υποβάθμιση του εναπομείναντος καρπού», ανέφερε στην εισήγηση του ο κ. Μητρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά οι πληθυσμοί του δάκου της ελιάς ήταν τρομακτικά υψηλοί, πολλές φορές 20πλάσιοι μιας ‘κακής’ χρονιάς, γεγονός που επισημάνθηκε έγκαιρα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας δίδοντας έτσι την ενημέρωση στους παραγωγούς να κάνουν επαναληπτικούς ψεκασμούς καλύψεως με τις οδηγίες των γεωπόνων».

 

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ:

ΠΓΝΠ:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα