18.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

1o Goalkeeper Camp: “Φέρνει πράγματα που λείπουν από τον νομό μας” (βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Το 1o καμπ τερματοφυλάκων παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές του. Στο πάνελ, βρίσκονταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το καμπ, ο ενωσιακός προπονητής Αντώνη Χρυσανθακόπουλος, αλλά και οι διοργανωτές, ο Πάνος Παναγούτσος και οι τερματοφύλακες, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη του καμπ, Γιώργος Λαδάς, Παναγιώτης Λαδάς και Ανδρέας Αντωνόπουλος.

 

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης: «Πάντα η ΕΠΣΗ ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του ηλειακού ποδοσφαίρου και σε κάθε προσπάθεια εκπαίδευσης των νεαρών ποδοσφαιριστών. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία που πήραν οι αδελφοί Λαδά και Ανδρέας Αντωνόπουλος με την καθοδήγηση του συντονιστή, Πάνου Παναγούτσου, ώστε να γίνει αυτό το καμπ που είναι πρωτοποριακό για την Ηλεία. Επίσης είναι η πρώτη ουσιαστικά επίσημη αθλητική εκδήλωση μετά τον κορονοϊό και εύχομαι να συνεχιστούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις και στην Ηλεία αλλά και πανελλήνια και να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τις επιπτώσεις του Covid-19, ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε όλοι με αυτό που αγαπάμε, το ποδόσφαιρο. Είμαστε αρωγοί σε όσους θέλουν να διοργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις».

 

Π. Παναγούτσος: «Θα παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό»

Ο Πάνος Παναγούτσος, ανέφερε: «Για να προχωρήσει κάτι στον σύγχρονο αθλητισμό, θέλει οργάνωση, οντότητα και τεχνική κατάρτιση. Αν αυτά τα τρία πράγματα παντρευτούν μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό. Όλη αυτή η διοργάνωση σχεδιάστηκε εδώ και περίπου δυόμιση μήνες και πλέον έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο ώστε να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό, μια προσομοίωση επαγγελματικής προπόνησης για την θέση του τερματοφύλακα και ταυτόχρονα κάτι που θα μοιάζει με μια προετοιμασία αθλητικού σωματείου που θα έχει όλες τις υποστηρίξεις που πρέπει προς τους αθλούμενους. Για παράδειγμα εκτός από τους 3 προπονητές, έχουν επιλεγεί 7 Ηλείοι τερματοφύλακες που έχουν αφήσει το στίγμα τους, προκειμένου να συμμετέχουν ο καθένας από μία μέρα στο καμπ, δουλεύοντας μαζί με τα παιδιά στη προπόνηση, θα υπάρχει φυσικοθεραπευτής, προπονητής τουλάχιστον κατόχου UEFA B που θα ενημερώνει ποδοσφαιρικά τα παιδιά και πλήρεις παροχές όπως ενυδάτωση, ενημέρωση από διατροφολόγο, ψυχολόγο και προπονητή αποκατάστασης. Κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους αλλά και στους προπονητές της Ηλείας και όχι μόνο που θέλουν να περάσουν από τις 29/6 έως τις 5/7 και ώρες 6μ.μ. έως 9 μ.μ. στο γήπεδο του κ. Μελιτσόπουλου, σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο που επιλέχθηκε με κίνητρο να καλυφθεί όλη η Ηλεία και να προσβάσιμος σε όλους. Για το θέμα του Covid-19 έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Θα υπάρχει σταθμός αντισηψίας, βιβλίο εισόδου όσων θα μπουν στο γήπεδο καθώς και προσωπικό που θα κατευθύνει τον κόσμο για να μην υπάρχει συνωστισμός».

Α. Χρυσανθακόπουλος: «Χρειάζεται προσπάθεια και εξειδίκευση»

Ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ για την προσπάθειά τους τόσο τον Υπεύθυνο της όλης εκδήλωσης, Π. Παναγούτσο, όσο και τους τρεις προπονητές τερματοφυλάκων τους οποίους τυγχάνει να είχα αθλητές από μικρή ηλικία και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και δείχνει ότι κάτι πάει να γίνει στην Ηλεία. Αυτά τα παιδιά παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήδη προσπαθούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και με χαροποιεί ακόμα, το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη αθλητική προσπάθεια μετά την πανδημία και είναι η συνέχεια των προσπαθειών της Ένωσης πάνω στο αναπτυξιακό κομμάτι. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΕΠΣ Ηλείας έχει αναλάβει τα τελευταία 5 χρόνια τέσσερα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΠΟ και αυτό δείχνει την βαρύτητα την οποία δίνουμε. Στην πρόσκληση που μου έκαναν τα παιδιά και ο κ. Παναγούτσος, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η ερώτηση των γονέων, αν στο ποδόσφαιρο φτάνει μόνο το ταλέντο. Αυτή η προσπάθεια των παιδιών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, χρειάζεται προσπάθεια και εξειδίκευση, κάτι το οποίο βλέπουμε εδώ. Η θέση του τερματοφύλακα είναι πιο δύσκολη και όποιος έχει ασχοληθεί με την προπονητική ξέρει ότι το να πάρει κάποιος δίπλωμα τερματοφύλακα είναι πολύ πιο δύσκολο από το UEFA PRO που παίρνουμε εμείς οι προπονητές».

Α. Αντωνόπουλος: «Δεν θα είναι μόνο για μια φορά»

Ο Ανδρέας Αντωνλόπουλος, είπε: «Εμείς περίπου ένα χρόνο πριν σχεδιάσαμε κάτι το όποιο όλο αυτό το διάστημα που πέρασε προσπαθήσαμε να το υλοποιήσουμε και καταφέραμε να χτίσουμε κάτι που πιστεύουμε ότι θα είναι πάρα πολύ καλό. Όλο αυτό που χτίστηκε τώρα δεν είναι κάτι το οποίο θα είναι μόνο για μια φόρα. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και οι απόψεις μας ταυτίζονται. Αυτό το Goalkeeper Camp θα φέρει και άλλα πράγματα για τον τερματοφύλακα που λείπουν από το Νομό μας. Να είστε σίγουροι ότι και για τη σεζόν που έρχεται έχουμε ετοιμάσει κάτι πάρα πολύ καλό για τον τερματοφύλακα».

Γ. Λαδάς: «Βραβείο αναγνώρισης σε τερματοφύλακες του Νομού»

Ο Γιώργος Λαδάς, ο οποίος κατέκτησε φέτος την άνοδο με την Καλλιθέα, πρόσθεσε: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή που είχαμε από την ΕΠΣ Ηλείας και ιδιαίτερα τους εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τα τοπικά γήπεδα και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τους βραβεύσουμε και να τους τιμήσουμε, αναγνωρίζοντας όλα αυτά που έχουν προσφέρει με ένα βραβείο».

 

Π. Λαδάς: «Κίνητρο στα νέα παιδιά…»

Ο Παναγιώτης Λαδάς, με τη σειρά του ανέφερε: «Βασική φιλοσοφία είναι να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά ώστε να αγαπήσουν την θέση του τερματοφύλακα. Όπως ξέρετε είναι μια ιδιαίτερη θέση που αν δεν έχεις αυτό το μικρόβιο δεν μπορείς να παίξεις! Πέρα όμως από το κίνητρο, βασική προϋπόθεση ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το καμπ είναι να περάσουμε και στους μεγαλύτερους σε ηλικία τερματοφύλακες που δεν είχαν την δυνατότητα για τον οποιοδήποτε λόγο να παίξουν εκτός Ηλείας ή σε ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο τη φιλοσοφία πώς είναι να είσαι πρώτα ένας σωστός αθλητής και μετά ένας σωστός τερματοφύλακας. Θα υπάρχει θεωρία ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις βασικές αρχές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τερματοφυλάκων και πραγματικά θα είναι μια διοργάνωση που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε ένας μικρός τερματοφύλακας μέχρι κι ένας μεγάλος τερματοφύλακας να βιώσει ποιες είναι οι αρχές ώστε να είσαι τερματοφύλακας».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις: 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα