2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

spot_img

Προτεινόμενα

 

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δράσεις για το παγκόσμιο μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, στόχοι της εκδήλωσης μας ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας προωθώντας το μήνυμα «σεβόμαστε τη διαφορετικότητα», η ανάδειξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και η μεταφορά ενταξιακών πρακτικών και μιας κουλτούρας που συνοψίζεται σε μία φράση : « Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τρεις ταινίες μικρού μήκους  με τους εξής τίτλους: «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», «Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» και «Το ταξίδι της Μαρίας». Ακολούθησε επικοδομητική συζήτηση μεταξύ των συντονιστών και  των μαθητών σχετικά με ζητήματα που αναδεικνύονταν από το περιεχόμενο των ταινιών. Έπειτα, οι μαθητές αποτύπωσαν σε φύλλα χαρτιού την αναπηρία και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και τέλος, μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές και το σχολικό προσωπικό αυτοσχέδιες κονκάρδες.

Συντονιστές της παραπάνω δράσης ήταν: Φραγκέσκου Ιωάννα, Υποδ/ντρια του σχολείου, Μπαντέ Μαρία, Μπόκιου Ανδριάνα, Παλαιολόγου Έλενα, Πανόπουλος Νικόλαος, Στυλιαρά Σταυρούλα, Σταυροθανασοπούλου Παναγιώτα, Ζάρλα Ανθή, Χάίδα Αθανασία.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα