2ο Γυμνάσιο Πύργου: Επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

spot_img

Προτεινόμενα

Τη Δευτέρα   8 Οκτωβρίου  η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Πύργου είχε μια μοναδική ευκαιρία. Επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Πρώτα, οι μαθητές-τριες είδαν το Σύγχρονο Μουσείο που δεσπόζει δίπλα στο βράχο της Ακρόπολης. Εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο που είναι στημένο, κτισμένο με τέχνη πάνω στις αρχαιότητες που τις έβλεπες κάτω από το γυάλινο δάπεδο. Προτομές, μετόπες, χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, κίονες, ψηφίσματα σε μαρμάρινες πλάκες, αναπαράσταση του Παρθενώνα και μια πλειάδα άλλων  εκθεμάτων.

Στη συνέχεια, τα παιδιά αφού παρατήρησαν την αλλαγή φρουράς στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος,  εισήλθαν  στην Βουλή των Ελλήνων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εξέλιξη του ελληνικού Πολιτεύματος. Παρακολούθησαν σχετικό video και ακολούθησε προσεγμένη ξενάγηση στους χώρους της Βουλής, ακόμη και στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεών της.

Οι μαθητές-τριες βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες, περιηγήθηκαν  σε κεντρικούς πεζόδρομους στο κλεινόν άστυ. Γεμάτοι πλέον εμπειρίες, γνώση και ενθουσιασμό επέστρεψαν εκπροσωπώντας επάξια  το σχολείο τους.

Συνοδοί Εκπαιδευτικοί ήταν οι κ.: Μπόκιου Ανδριάνα, Ντούζας Νικόλαος, Παπαδοπούλου Κων/να, Πουρνάρα Βασιλική και ο π. Θεόδωρος Χαμάλης, που είχε οριστεί αρχηγός της αποστολής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα