Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

2ο Γυμνάσιο Πύργου: 1η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών

spot_img

 

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου διοργάνωσε την 1η Διεθνή Συνάντηση εκπαιδευτικών από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο “Κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε”, από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Ελλήνων καθηγητών και 9 εκπαιδευτικών από την Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Πολωνία και την Σλοβακία.

Ο στόχος της πενθήμερης συνάντησης ήταν να γνωριστούν από κοντά οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί για να συνεργαστούν και να προετοιμάσουν την υλοποίηση και την όλη πορεία του προγράμματος. Αρχικά, έγινε θερμή υποδοχή των εταίρων, από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Κομιώτη και από το Σύλλογο Διδασκόντων στον χώρο του σχολείου όπου πήρε τον λόγο η κ. Φραγκέσκου Ιωάννα, η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου, για να επισημάνει την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής και τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν αμφίπλευρα οι μαθητές στην διαδικασία της ανταλλαγής.

Στη συνέχεια, οι αντιπρόσωποι των σχολικών μονάδων παρουσίασαν τα σχολεία και τις πόλεις τους, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις, για να δημιουργηθούν στενοί δεσμοί συνεργασίας και φιλίας, με κοινό όραμα μια διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα με εκατοντάδες μέλη σε 5 ευρωπαϊκές χώρες. Έγινε αξιολόγηση των βασικών σημείων του προγράμματος και υπογράφηκε από κοινού η νέα αυτή συνεργασία καθηκόντων και αρμοδιοτήτων.

Τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Λιατσής, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ηλείας, κ. Δημητρέλος Βασίλης, συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και εξήρε την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που δίνουν νέους ορίζοντες και προοπτική στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά την παραμονή των εταίρων στον Πύργο πραγματοποιήθηκε διάλεξη στον χώρο του ΚΕΣΥΠ Ηλείας από τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Μαρίτσα Αντώνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον διάλεξη έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου από τον υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ Ηλείας κ. Δρούζα Παναγιώτη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, o κ. Πανόπουλος Θανάσης, διευθυντής του εργαστηριακού κέντρου, επέδειξε έργα από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα εργαστήρια του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου.

Πέραν των διαλέξεων και συνεργασιών με άλλους φορείς, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν μνημεία παγκόσμιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι ξένες αποστολές φεύγοντας, μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τη φιλοξενία που δέχτηκαν και τις εμπειρίες που απέκτησαν από την άρτια οργάνωση της 1ης Διεθνούς Συνάντησης από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου. Αυτό οφείλεται, βέβαια, και στην ενεργό συμμετοχή των εμπλεκόμενων μαθητών και γονέων που κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης προσέφεραν γεύματα με συνταγές από την παράδοσή μας.

Ο Διευθυντής και η συντονίστρια του προγράμματος Κομιώτης Γεώργιος – Ανδρουτσοπούλου Παρασκευή

Οι συμμετέχοντες καθηγητές:

Ζούνη Αικατερίνη
Θεοδωροπούλου Νίκη
Παναγούλια Αθηνά

Η παιδαγωγική ομάδα:
Δανιελιάν Φανή
Ηλιοπούλου Δέσποινα
Λαμπρόπουλος Άγγελος
Μανδηλαρά Μαρία
Παπαδοπούλου Χαρά
Σωτηροπούλου Κωνσταντίνα
Τσαγκαρουσιάνου Παναγιώτα

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα