20.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

24ωρη πανελλαδική  απεργία έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ

  • 21
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ                            

Την Πέμπτη 19-09-2019 πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας  και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας και ενημερώθηκαν τα μέλη για την 24ωρη πανελλαδική  απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ  την Τρίτη 24/09/2019 για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», που περιορίζει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στον εργασιακό μας χώρο πάρα τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση για να επιστρέψουμε στην κανονικότατα και τα θετικά μηνύματα από την επίσπευση των εργασιών για την μεταφορά μας στην νέα πτέρυγα με την εγκατάσταση των νέων υπερσύχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων ,αξονικός τομογράφος και ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο συνεχίζουν  με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων της Ενιαίας Διοίκησης ,που ελέγχονται για την νομιμότητα τους, να τορπιλίζουν την διαδικασία ανασυγκρότησης της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Ως εργαζόμενοι εισπράττουμε την απογοήτευση του κόσμου ,όταν δεν μπορεί να βρεθεί έγκαιρα ιατρός στα ΤΕΠ, όταν η μία μετά την άλλη οι εφημερίες καταρρέουν, επειδή οι ιατροί μας εκβιάζονται και απειλούνται με ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ να κλείσουν τις εφημερίες μεταφερόμενοι στον Πύργο . Καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα από την συνεχή εφημέρευση  στον Πύργο -μεροληπτικά μόνο για όσους έρχονται  από την Αμαλιάδα  -χωρίς να λογίζονται οι ψυχικές και σωματικές  αντοχές των ιατρών .  Η πίστωση χρόνου που μας ζητήθηκε λόγω αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας και της δημοτικής αρχής  δεν μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά όσων επιβουλεύονται την κατάρρευση μας. θεωρούμε σε πολλά θέματα δεν υπήρξαν αντανακλαστικά  αντίδρασης και η Διοίκηση της Ν.Μ Αμαλιάδας όφειλε να έχει κινηθεί γρηγορότερα για να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορεί να  υπάρξει  άλλη καθυστέρηση. «Τα ψεύτικα τα λόγια  τα μεγάλα..»  πλέον είναι περιττά . Από δω και πέρα πράξεις και έργα. Για μας  οι πράξεις έχουν σημασία που μεταφράζονται σε εισαγωγές στην Π/Θ κλινική ,σε αύξηση των εφημεριών και  στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων νευραλγικών τμημάτων    Απαιτούμε στελέχωση, χρηματοδότηση και  προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου για  την αυτόνομη λειτουργία του. Δια αυτούς τους λόγους συγκαλούμε  γενική συνέλευση εργαζομένων την Τετάρτη 25/09/2019 ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα τεκταινόμενα.

Δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις ΣΣΕ. Με το νομοσχέδιο αυτό, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ . Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων ,η ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, νομιμοποιείται η «μαύρη εργασία» και επιστρέφουμε σε σκοτεινές εποχές παρεμβάσεων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.  Η κυβέρνηση της ΝΔ  πήρε φορά και νομίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και η κατάσταση του συνδικαλιστικό κινήματος της δίνουν το περιθώριο να νομοθετεί και να παίρνει τόσο απροκάλυπτα μέτρα που καταργούν εργασιακά ,συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ,κατακτήσεις χρόνων με αγώνες και θυσίες. Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τρίτης 24/9/2019 και διεκδικούμε την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

  • 21
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα