31.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

26η Μαΐου 2019..Το μέλλον της Ηλείας απαιτεί υπευθυνότητα..

spot_img

Προτεινόμενα

Μία από τις τιμωρίες σου όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι να καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου, είπε ο Πλάτωνας.
Πολιτική και ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει αλήθεια, σημαίνει προσφορά, σημαίνει να υπηρετείς τους πολίτες, σημαίνει να κοιτάζεις στα μάτια τους φίλους, γείτονες και συμπατριώτες σου χωρίς ενοχές…
Προσωπικά εγώ ως ενεργός πολίτης και πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και πάντα σκεπτόμενος πέρα και πάνω από κομματικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, πιστεύω μου και αρχή μου είναι ότι η πολιτική απαιτεί θάρρος, τόλμη, σεβασμό και αλήθεια.
Δυστυχώς παρακολουθώντας σήμερα την πολιτική ζωή στη χώρα μας αλλά και τον τρόπο άσκησης πολιτικής ακόμη και στο μικρό χωριό μου, εν όψει δημοτικών εκλογών, διαπιστώνω ότι επικρατεί ένα κλίμα έντονης κοροϊδίας αλαζονείας, εκμετάλλευσης για ίδιον όφελος και λοιπά που πλήττουν ανεπανόρθωτα την κοινωνία μας.
Απαιτείτα να διαβούμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το πέρασμα σε μία νέα αισιόδοξη εποχή με αλληλεγγύη, ομοψυχία και εμπιστοσύνη και με αρχή μας την αλήθεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό να μη ζεις κλεισμένος σε μία γυάλα και να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και Ελλήνων και κυρίως των Ελληνικών οικογενείων σήμερα σηκώνει καθημερινά το δικό τους Γολγοθά, με την ανεργία στο ζενίθ ασχέτως πώς μαγειρεύονται τα νούμερα καθώς η πραγματικότητα θέλει την εύρεση εργασίας και ικανοποιητικης αμοιβής σε σχέση με το ωράριο εργασίας να μοιάζει ουτοπία. Αδιάψευστος κριτής οι δυσκολίες επιβίωσης .. Η ρευστότητα πλέον είναι στην κόκκινη γραμμή καθημερινώς .Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας όπως παρακολουθώ και βιώνω και στην Ηλεία απλά επιβιώνει με την ανέχεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.
Και η νεολαία κοιτάζοντας εξαρχής τα παιδιά μας αλλά και το σύνολο της νέας γενιάς να βρίσκεται μεταξύ του καφέ και της αδράνειας ή με μια ελπίδα να σωθεί φεύγοντας στο εξωτερικό. Και όλα αυτά σε κάνουν να ακροβατείς μεταξύ ψυχιατρικών και ψυχολογικών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας από το άγχος και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σου.
Δεν είναι υγιής κοινωνία αυτή και δεν την θέλουμε. Ούτε την αξίζουμε.
Η ψήφος είναι σημαντική, η συμμετοχή όλων στις εκλογές είναι αναγκαία. Η επιλογή και ψήφιση νέων προσώπων και ικανών στην πολιτική είναι η μόνη λύση. Μείνετε μακριά από λογικές εξυπηρέτησεων και ρουσφετιών και δείτε μακρύτερα το μέλλον μας. Απαιτείται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία, να αφυπνιστουν επιτέλους και να αξιολογήσουν και κρίνουν με την ψήφο τους το ικανό και το νέο πρόσωπο για το αύριο του δήμου, της περιφέρειας, της Ευρώπης και της χώρας μας.
Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδεμία ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί αλλά ο πολίτης που τους ψήφισε..

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα