263.247,83 ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαλιάδας του 2001, για διαφυγόντα κέρδη από τον «Κύκνο»!

spot_img

Προτεινόμενα

Ένα χρόνο μετά το δημοσίευμα του «Ilia.news» (στις 14 Οκτωβρίου του 2020) έσκασε η… «βόμβα» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τον δήμο Ήλιδας, που καταλογίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο του 2001 το ποσό των 263,247,80 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, που προκύπτουν από απόφαση που έλαβαν τότε για την εποχικότητα του Κύκνου.

Έτσι, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αποτελούσαν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμαλιάδας κινδυνεύουν να μείνουν στον «αέρα», χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή… με τα χέρια «δεμένα»!

Σύμφωνα με την απόφαση του 2001, η εταιρεία «Κύκνος» στα Σαβάλια λειτουργεί εποχικά. Μετά από καταγγελίες όμως και δημοσιονομικό έλεγχο που ακολούθησε αρκετά χρόνια μετά, διαπιστώθηκε ότι ο «Κύκνος» λειτουργεί όλο το χρόνο. Έτσι, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητά από τους τότε δημοτικούς συμβούλους να καταβάλουν το ποσό που προκύπτει από τη διαφορά, για την περίοδο από το 2001 έως το 2016, στον δήμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ilia,news», τα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου ετοιμάζουν ήδη προσφυγή κατά της απόφασης, καθώς, η απόφαση του 2001 λήφθηκε μετά από αίτηση της εταιρείας «Κύκνος» προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και βάσει των εγγράφων που είχε καταθέσει.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (πριν ένα χρόνο ακριβώς) ο δήμαρχος Ήλιδας είχε πει ότι παρακολουθεί το θέμα από κοντά και πως δεν θα υπάρξει καταλογισμός. Τι έγινε λοιπόν και ένα χρόνο μετά ήρθε ο καταλογισμός από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους;

Δήμος Ήλιδας: 639.000 ευρώ περιμένουν… καταλογισμό! (βίντεο)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα