ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αφού «έφαγαν» το «Καταπέτασμα» και νερό δεν ήπιαμε…τώρα δίνουν για 27 χρόνια…το νερό σε ιδιώτες…

  • 130
    Shares

Για 27 χρόνια…το νερό σε ιδιώτες και «έξω» ο δήμος Πηνειού! 

Σε μια απίστευτη, για τα χρονικά του νομού, απόφαση προχώρησε στις 18 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας αλλά πολύ περισσότεροι, των κατοίκων του δήμου Ήλιδας και της πεδινής Ηλείας!

Τι περιλαμβάνει η απόφαση; Την «έτσι θέλουμε» αναγνώριση του Δήμου Ήλιδας σε Κύριο του Έργου και του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού στο Φράγμα του Πηνειού, την χορήγηση νερού στην Δυτική Αχαΐα, το «πέταμα» από τον οποιοδήποτε σχεδιασμό του δήμου Πηνειού και… την παραχώρηση του νερού σε ιδιώτες για… 27 χρόνια!

Αναλυτικότερα, το θέμα που ήρθε στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πηνειού αφορούσε στην «Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ και ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ για το έργο «Διαχείριση νερού ύδρευσης στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δυτικής Αχαΐας και Ήλιδας».

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος από τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη: «Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η κατασκευή, η συντήρηση και η λειτουργία υποδομών και δικτύων για την ύδρευση των τριών Δήμων, η οποία σχεδιάζεται για την εξυπηρέτηση του συνολικού πληθυσμού των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ήλιδας και τμήματος του πληθυσμού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, για την υλοποίηση του Έργου:

  1. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα είναι Κύριος του Έργου των υποδομών ύδρευσης που στο πλαίσιο της σύμβασης ΣΔΙΤ θα κατασκευαστούν στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
  2. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα είναι Κύριος του Έργου των υποδομών ύδρευσης που στο πλαίσιο της σύμβασης ΣΔΙΤ θα κατασκευαστούν στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.
  3. Ο Δήμος Ήλιδας θα είναι Κύριος του Έργου των υποδομών ύδρευσης που στο πλαίσιο της σύμβασης ΣΔΙΤ θα κατασκευαστούν στο Δήμο Ήλιδας. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ήλιδας θα είναι Κύριος τους Έργου και του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού Δήμου Ήλιδας».

Ο δήμος Πηνειού, ο οποίος έχει δώσει χρήματα για την κατασκευή του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού απουσιάζει από τον οποιοδήποτε σχεδιασμό. Αντίθετα, νερό στη Δυτική Αχαΐα θα πάει…

Στο προσχέδιο της προγραμματικής σύμβασης διαβάζουμε πιο κάτω:

«Φορέας Λειτουργίας

0-27 έτη: Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης

>27 έτη: Δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δυτικής Αχαΐας και Ήλιδας».

Για 27χρόνια δηλαδή το νερό του φράγματος του Πηνειού θα ανήκει… στον ιδιώτη που θα αναδειχθεί ανάδοχος από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν!

Σε ποιο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής του κ. Λυμπέρη υπήρχε το… «Θα δώσουμε για 27 χρόνια το νερό σε ιδιώτες ;»

Γιατί όλοι θυμόμαστε το: «Σε 100 μέρες θα έχουμε όλοι στα σπίτια μας άφθονο και καθαρό νερό».

Πότε περιμένει η Δημοτική Αρχή Ήλιδας να ενημερώσει τους δημότες για αυτές τις σκέψεις τις που πλέον… δεν είναι μόνο σκέψεις αλλά είναι και πράξεις ;

Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που πήρε αύξοντα αριθμό 434/2020, στήριξαν 4 μέλη της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας έναντι 3 της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, που ψήφισε αρνητικά.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου ψήφισε αρνητικά με την αιτιολόγηση, ότι «δεν υφίστανται απόφαση για την λήψη νερού από την λίμνη Πηνειού. Επίσης ο Δήμος Πηνειού απουσιάζει από την προγραμματική σύμβαση, αν και υδροδοτείται από τον ενιαίο αγωγό. Παρακαλούμε τόσο σοβαρά θέματα να έρχονται στα ημερησίας διάταξης με την αντίστοιχη εισήγηση ώστε να υπάρχει χρόνος επεξεργασίας τους».

Και για την ιστορία, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας που στήριξαν την παραπάνω απόφαση, είναι ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Ευγένιος Αστερής και τα μέλη της κ.κ.  Χρήστος Νικολόπουλος και Ευάγγελος Χριστοφόρου…

Αντίστοιχα, κατά της απόφασης τάχθηκαν ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κώστας Αναγνωστόπουλος και Μισέλ Αμπού Χάντμπα.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

 


  • 130
    Shares