3η Συνάντηση Εργασίας για το έργο «Rur@l SMEs: Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

spot_img

Προτεινόμενα

Την 3η Συνάντηση Εργασίας για το έργο «Rur@l SMEs: Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε αγροτικές περιοχές» διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό, ενώ για την επιτυχή υλοποίηση του έργου είναι αναγκαία η συμβολή και η στήριξή του  από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως και τον εκπαιδευτικό – ερευνητικό χώρο, ως τρίπτυχο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Απώτερος στόχος του έργου είναι η εκπόνηση ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης (Action Plan) σχετικά με καλές πρακτικές και τη βέλτιστη διακυβέρνηση με συνέργεια μεταξύ επιχειρηματικών συνεργατικών σχηματισμών, εκπαιδευτικών – ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, έτσι ώστε:

  • Να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση με νέα ή διαφορετικά ανταγωνιστικά προϊόντα, τα οποία θα εξαχθούν στην διεθνή αγορά και θα συμβάλλουν στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.
  • Να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων με προοπτική ανάπτυξης και παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών στα πλαίσια ευρύτερων παραγωγικών αλυσίδων, καθώς και διευκόλυνση της εκμετάλλευσης των νέων ιδεών και της υποστήριξης των επιχειρήσεων (νέων και υφιστάμενων).
  • Να προωθηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα σε διάφορους τομείς αξιοποιώντας κάθε μορφή καινοτομίας, δημιουργικότητας και τεχνολογικής εξειδίκευσης.

Στα πλαίσια εκπόνησης του σχεδίου εφαρμογής διεξάγονται ανά εξάμηνο περιφερειακές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του ανωτέρω τρίπτυχου, προκειμένου αφενός να γίνει ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που έχουν ως τώρα εντοπισθεί από το πρόγραμμα και αφετέρου να καταγραφούν οι δυνατότητες που αναδεικνύονται σε κάθε περιοχή για την ανάπτυξη παρόμοιων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συγκροτούν ένα άτυπο αλλά ουσιαστικό και ανοιχτό στην δομή του περιφερειακό εργαλείο χάραξης πολιτικής (Regional Stakeholder Group) στα πλαίσια του έργου.

Η πρόσκληση στην ημερίδα είναι ανοιχτή για όλους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα