ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3ου Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών


«Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 η διεξαγωγή του 3ου Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών, στο κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα – Τροποποιείται το πρόγραμμά του λόγω Εθνικού Πένθους».

Ο Δήμος Ήλιδας διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το «3ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», εκδήλωση που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς του καλοκαιριού, ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 και ώρα στις 21:00 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικείας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Στην διοργάνωση συμμετέχει το Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων, ο Ηλείος» ως θεσμικός συνδιοργανωτής, ενώ το αφηγηματικό σκέλος με ιστορικά γεγονότα από τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αυστραλία και την Ευρώπη έχει αναλάβει η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας, τα μέλη της οποίας θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή αναδρομή με ζωντανές εικόνες μεταναστών.

Παράλληλα, ο Δήμος μας θα τιμήσει απόδημους Ηλείους και σωματεία ομογενών για την πλούσια κοινωνική προσφορά τους στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Ήλιδας και το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ  Αρχαίας  Ήλιδας  συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος και με απόλυτο σεβασμό στα  αθώα θύματα της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, αποφάσισε την τροποποίηση του συνολικού προγράμματος για το φετινό αντάμωμα, αφαιρώντας το καλλιτεχνικό σκέλος και τον προγραμματισμένο μπουφέ παραδοσιακών εδεσμάτων.